לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-' פינת מתכוני בריאות'
פינת מתכוני בריאות
<< ההודעה הנוכחית
02/09/2009 | 18:53
44
97
שרשור מתכוני בריאות ,כגון : קטניות ,דגנים, מתכוני גרנולה,דייסות
מרקים  ,טחינה,  קינואה   ועוד.
אילנית ונירה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט בורגול גרגירי חומוס ועגבניות תמר'
סלט בורגול גרגירי חומוס ועגבניות תמר
02/09/2009 | 19:04
4
סלט בורגול גרגירי חומוס ועגבניות תמר
מקור המתכון:גיליון דרך האוכל
הכנה וצילום:אילנית12

החומרים ל4 מנות:
1 כוס בורגול עבה
2 כוסות מים
1 כפית מלח
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
אפשר קפואים או מקופסא.
2 כוסות עגבניות תמר,חתוכות לקוביות
קטנות.
1 כוס גבינה פטה מגוררת(אילנית: לא הוספתי)
חצי כוס בצל אדום קצוץ דק
מיץ מחצי לימון טרי
3 כפות שמן זית.

ההכנה:
1 מבשלים את הבורגול במים ומלח כ 20 דקות.
מסננים ומקררים.
2 מערבבים בקערה את שאר החומרים ומניחים במקרר לשעתיים לספיגת הטעמים.
הערות שלי:
אנחנו אכלנו את זה חם,היה מאוד טעים.וגבינה לא הוספתי,כי אצלי לא אוהבים גבינות.

בתיאבון.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט קינואה גזר וירוקים'
סלט קינואה גזר וירוקים
02/09/2009 | 19:09
6
מקור: Effyba.
הכנה וצילום: אילנית12
סלט קינואה, גזר וירוקים
חומרים:

1/2 כוס קינואה (לפני בישול) שבושלה במים. וסוננה.
לערבב עם:
צרור פטרוזילה
צרור כוסברה
2 בצלים ירוקים
צרור שמיר
2 שיני שום כתושות
לימון חתוך לקוביות קטנטנות
גזר מגורד דק
מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח, פלפלשחור (המון..)

מאוד מאוד טעים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תבשיל פול ירוק'
תבשיל פול ירוק
02/09/2009 | 19:13
4
תבשיל פול ירוק
מקור התמונה:אילנית

החומרים:
1 בצל קצוץ
חבילה פול ירוק מופשר(אילנית:השתמשתי בטרי)
כוסברה קצוצה דק
2 כפות רסק
3-4- עגבניות מגוררות
מלח כמון.
(אילנית:הוספתי מעט פלפל שחור ופפריקה אדומה)

ההכנה:
1 מטגנים את הבצל להזהבה
מוסיפים את הפול ומקפיצים 3 דקות.
מוסיפים את הכוסברה ומקפיצים שוב 3 דקות.
מוסיפים את העגבניות,הרסק,ומתבלים.
2 מוסיפים מים בערך ליטר,מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה על אש גבוהה.
מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה נוספת,עד שהפול רך,במידת הצורך מוסיפים מים רותחים.

אילנית:
הכנתי היה טעים יאמי.
אפשר לשלב עם אורז.
זהירות:ישנם אנשים הרגישים לפול.

מקור:סיפרון מתכונים של ישראכרט.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט עלי מנגולד עם גרגרי חומוס'
סלט עלי מנגולד עם גרגרי חומוס
02/09/2009 | 19:17
3
3
חומרים:
צרור עלי מנגולד
שמן זית
1 בצל, קצוץ
2 – 3 שיני שום, קצוצות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
מעט מיץ לימון
מלח, פלפל ופפריקה מתוקה
הכנה:
שוטפים את עלי המנגולד וקוצצים. חולטים כ- 4 דקות במים רותחים ומומלחים, ומסננים. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים עד שהבצל שקוף, מוסיפים את עלי המנגולד ומערבבים עד שהמנגולד מתחמם. מוסיפים את החומוס ומעט מיץ לימון, מתבלים ומגישים פושר

מקור :חיים כהן.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נראה מעולה!!!'
נראה מעולה!!!
02/09/2009 | 23:23
אוהבת מנגולד בכל צורה..
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אילנית נקרא מעולה בטוח גם טעים'
אילנית נקרא מעולה בטוח גם טעים
03/09/2009 | 12:54
5
לצפיה ב-'אוהבת עלי מנגולד ו/או תרד עם חומוס'
אוהבת עלי מנגולד ו/או תרד עם חומוס
04/09/2009 | 10:46
1
תודה על המתכון הטעים והתמונה המרהיבה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פששש - איזו היענות-עירנות - איפה'
פששש - איזו היענות-עירנות - איפה
02/09/2009 | 20:35
3
כולם? מה כבר לא מעניינים אתכם יותר מתכוני בריאות? אם כן, אז בבקשה, שחררו אותם כאן.

תודה רבה,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה פינה נפלאה'
איזה פינה נפלאה
02/09/2009 | 21:13
4
תודה רבה נהדר

אני אלך לפשפש אצלי במתכונים ואשמח להוסיף
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'הטבולה של אודטה'
הטבולה של אודטה
03/09/2009 | 06:12
1
58
הטבולה של אודטה

500 גר´ בורגול קשה טחון גס
500 סי סי  מי ברז
200 סי סי שמן זית

600 גרם עגבניות קשות קצוצות
200 סי סי מיץ לימון סחוט טרי
200 גרם בצל ירוק חתוך לטבעות של 1/2 ס"מ
200 גרם פטרוזיליה באורך 1/2 ס"מ
100 גרם נענע (ללא ענפים) באורך 1/2 ס"מ
1 כף עם טיפה גבעה - מלח.

אופן ההכנה -
- שמים את הבורגול עם מים ומערבבים טוב טוב. משהים ל - 30 דקות.
- להוסיף שמן זית ולערבב טוב טוב.
להוסיף את כל שאר החומרים ולערבב.


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יאמי '
יאמי
03/09/2009 | 09:16
1
לצפיה ב-'סלט ירוקים- ניתן לגיוון'
סלט ירוקים- ניתן לגיוון
03/09/2009 | 09:11
2
7
מתכון: סלטים ירוקים - ניתן לשנות או להוסיף ירוקים לפי טעמכם - יותר ירוק יותר בריא..

רכיבים:

1 חבילה פטרוזילה
1 חבילה בזיליקום
1 חבילה עירית (או החלק הירוק של חבילת בצל ירוק)
לקצוץ את כל הנ"ל בפולסים עם מעבד מזון (קיצוץ גס)
רוטב: שמן זית+ מיץ לימון + קמצוץ סוכר+ מלח + פלפל לבן + 1 שן שום קצוצה.

"לקלות" חופן צנוברים + חופן אגוזי קשיו (אני עושה במיקרו ללא שומן נוסף)
לערבב הכל ובתיאבון

* מומלץ להכין מיד את הכמות הנ"ל כפול 2




אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מעולה '
מעולה
03/09/2009 | 09:15
5
לצפיה ב-'אפי'לה - איזה מתכוניםתודה רבה'
אפי'לה - איזה מתכוניםתודה רבה
04/09/2009 | 10:47
3
לצפיה ב-'תבשיל אורז מלא עם כרוב וכרובית של יניב'
תבשיל אורז מלא עם כרוב וכרובית של יניב
03/09/2009 | 09:18
2


רכיבים:
1 כרוב קטן פרוס דק
1 כרובית מופרדת לפרחים קטנים
1 כוס אורז מלא
1/2 כפית כורכום
צרור קטן של פטרוזילה קצוצה
3 כוסות ציר עוף או מים רותחים
מעט שמן, מלח ופלפל

אופן הכנה:

מאדים כרוב וכרובית בשמן זית, על אש נמוכה, 1/4 שעה.
מוסיפים אורז ומטגנים עוד 3 דקות.
מתבלים במלח, פלפל וכורכום, מוסיפים ציר (או מים), מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
מכבים להבה ומשאירים סיר מכוסה עוד 1/4 שעה.
חשוב שלא כל הנוזלים ייספגו אלא ישאר קצת רוטב.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קדירת אורז מלא וירקות'
קדירת אורז מלא וירקות
03/09/2009 | 09:25
1
3
מתכון: קדירת אורז מלא וירקות

רכיבים:
חומרים:
מעט שמן
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך לקוביות
1/2 כרישה פרוסה דק
3 שיני שום פרוסות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
4 גבעולי סלרי קצוצים (עם העלים)
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
1 שומר חתוך לקוביות
1 לפת חתוכה לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
100 גרם דלעת חתוכה לקוביות
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
1 כרוב קטן פרוס דק דק
1 כרובית מופרדת לפרחים קטנים
1.5 כוסות אורז מלא עגול (ניתן להשיג בחנויות טבע, לא להשתמש בזה של סוגת מהסופר)
4.5 כוסות מים

אופן הכנה:
מחממים שמן בסיר רחב ומאדים את כל הירקות 10 דקות, מוסיפים את האורז ומאדים עוד 3 דקות.
מוסיפים מים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים מכוסה כשעה.
מכבים להבה ומשאירים מכוסה עוד שעה.
צריכים להישאר מעט מים שלא נספגים באורז, כדי שיהיה עסיסי יותר.

מקור המתכון:
יניבניב


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אפי,איזה מתכונים שווים תודה.'
אפי,איזה מתכונים שווים תודה.
03/09/2009 | 10:01
4
לצפיה ב-'אורז נם נבטוטי קטניות/נירהמ1'
אורז נם נבטוטי קטניות/נירהמ1
03/09/2009 | 10:41
2
אורז נם נבטוטי קטניות/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי

"קל להכנה וטעים-טעים..." (נירה)

החומרים:
1 מגשית נבטוטים של קטניות (במדפי הירקות בסופר)
2 בצלים בינוניים, חתוכים לטבעות דקות ומטוגנים
אורז מלא שטוף היטב (עד שהמים צלולים) ומושרה לכשעתיים
חבילה קטנה של כוסברה ו/או פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור גרוס, מעט כורכום (כ-1/2 כפית), כמון

הכנה:
- שמים בסיר את האורז.
- מוסיפים את הנבטוטים, הבצל המטוגן התבלינים והכוסברה ומבשלים עד לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים את המכסה במגבת ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז מוכן. לקראת סוף הבישול "מאווררים" את האורז עם מזלג (שהגרגרים לא יידבקו האחד לשני) – בודקים מדי פעם שהאורז לא יבש, ואם צריך אז מוסיפים מעט מים.
מגישים מקושט בטבעות בצל מטוגנות ובמעט פטרוזיליה, בלוויית סלט גדול.

תיהנו,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אורז צבעוני - עם חצילים, פלפלים צבעוניים ובצל'
אורז צבעוני - עם חצילים, פלפלים צבעוניים ובצל
03/09/2009 | 10:46
1
אורז צבעוני - עם חצילים, פלפלים צבעוניים ובצל/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי

החומרים:
כ-½ 2 כוסות אורז מלא (בערך – אני שמה לפי העין) – שטוף היטב. שמים בסיר, מכסים במים ומשרים עד ששאר הרכיבים מוכנים
1 חציל – חותכים לפרוסות בינוניות, שמים מעט מלח ושמים בצד להגרת נוזלים – לאחר מכן סוחטים וחותכים את החצילים לקוביות
2 בצלים סגולים בינוניים – חתוכים לטבעות
6-5 שיני שום –קצוצות
2 פלפלים מתוקים – שמתי אחד אדום ואחד כתום – חתוכים לרצועות
2 כפות רסק עגבניות
½ כפית כמון
¼ כפית כורכום (הכמות הזו לא כל כך משפיעה על הטעם, אבל מדגישה את הצבעים של האוכל)
מעט מלח סלעים גס לפיזור על הירקות
פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח (אפשר קצת יותר – אני לא אוהבת הרבה מלח)
1 כפית סוכר (לנטרול החמיצות של רסק העגבניות ובשביל החצילים)
שמן לאפיית הירקות

הכנה:
- מחממים תנור ל-190-180 מעלות.
- שמים בתבנית את הירקות מטפטפים מעליהם שמן ומעט מלח סלעים גס ופלפל שחור גרוס, ואופים עד שהירקות מזהיבים-משחימים.
- מוציאים את הירקות לקערה.
- מערבבים בקערית את רסק העגבניות עם מעט מים וסוכר, ופפריקה, ומערבבים.
- מוסיפים את רסק העגבניות, לאורז את הירקות ומערבבים.
- מביאים את האורז לרתיחה עד שהמים מבעבעים בחוזקה, מנמיכים את האש, מכסים את מכסה הסיר במגבת (קושרים למעלה את הקצוות שלא תיחרך) ומבשלים עד שהאורז מתרכך. *מדי פעם לבדוק שהאורז מספיק לח, ואם הוא לא מתרכך להוסיף עוד מעט מים, ולבשל עד שהאורז רך. לא מדדתי זמן, אבל פתחתי את הסיר כשכל הבית הריח מהחצילים... (נירה)

תיהנו.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארטישוק ממולא בפטריות ותפוחי אדמה/נירהמ1'
ארטישוק ממולא בפטריות ותפוחי אדמה/נירהמ1
03/09/2009 | 10:49
1
ארטישוק ממולא במילוי פטריות ותפוחי אדמה/נירהמ1

החומרים:
תחתיות ארטישוק – טריות או קפואות (מופשרות)

למילוי:
1 בצל בינוני, פרוס לטבעות דקות ומטוגן עד להשחמה – זהירות לא לחרוך שלא יהיה מר
פטריות שמפיניון טריות – מטוגנות קלות בשמן של הבצל
2 תפוחים אדמה מבושלים עד לריכוך במי מלח – לשים לב שתפוחי האדמה שלא יהיו ספוגים במים, מעוכים
מלח, פלפל שחור גרוס
2 ביצים
פירורי לחם

לטיגון:
ביצה טרופה
פירורי לחם
שמן קנולה

הכנה:
- מועכים את תפוחי האדמה לפירה
- מוסיפים את הפטריות והבצל
- מוסיפים מעט פירורי לחם, ביצים ותבלינים, ומערבבים היטב את התערובת
-  ממלאים את הארטישוקים
- בשתי קערות נפרדות שמים – באחת ביצים טרופות ובשניה פירורי לחם
- מחממים שמן במחבת עמוקה, או בסיר עם תחתית כבדה
- טובלים את הארטישוקים בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם
- מטגנים את הארטישוקים כשהם הפוכים על פניהם בשמן החם, כשהם משחימים-מזהיבים הופכים ומטגנים את הצד השני קלות.

הצעות הגשה:
- אפשר גם לסדר את הארטישוקים המטוגנים בתבנית, לשפוך מעליהם רוטב עגבניות (עם הרבה שום) ולאפות כ-30 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות. יוצא מעולה.
- מגישים עם פלחי לימון וסלטים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שעועית אדומה ברוטב יוגורט ושום/נירהמ1'
שעועית אדומה ברוטב יוגורט ושום/נירהמ1
03/09/2009 | 10:53
4
2
שעועית אדומה ברוטב יוגורט ושום/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1

החומרים:
שעועית אדומה מושרית במים לפחות חצי יממה (אני משרה גם יממה לפעמים)
מיץ לימון ו מעט שמן (אני שמה קנולה)
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
לרוטב יוגורט ושום:
2-1 מכלים יוגורט (תלוי בכמות הסועדים)
כמה שיני שום – כתושות
פפריקה מתוקה (אפשר להוסיף מעט פפריקה חריפה)
מעט שמן לחימום הפפריקה

הכנה:
- מרתיחים את השעועים, שופכים את המים עם הקצף, מכסים שוב במים נקיים ומבשלים עד שרך – מדי פעם צריך להסיר את הקצף שמתאסף על פני המים.
- מסננים ושוטפים היטב במים קרים.
- שמים את השעועית האדומה בקערה ומוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס טרי, מיץ לימון ומעט שמן
- מערבבים את היוגורט עם השום
- שמים בצלחת הגשה את השעועית, שמים במרכז את רוטב היוגורט.
- מחממים מעט (אבל רק מעט) את השמן, מוסיפים את הפפריקה, משהים כמה שניות ויוצקים מעל היוגורט.
- מגישים קר עם פלחי לימון, צנוניות, או כל ירק שאוהבים, מקשטים במעט כוסברה ו/או פטרוזיליה. רצוי עם לחם טרי ליד.

תיהנו,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שכחתי את התמונה...'
שכחתי את התמונה...
03/09/2009 | 10:56
3
5
שעועית אדומה ברוטב יוגורט ושום/נירהמ1...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תגדילו את התמונה כמובן'
תגדילו את התמונה כמובן
03/09/2009 | 10:57
1
לצפיה ב-'יאמי'
יאמי
03/09/2009 | 13:25
1
1
אילנית הרעבה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה אילנית הרעבה'
תודה אילנית הרעבה
03/09/2009 | 14:32
2
לצפיה ב-'ממרח "שוקולד"'
ממרח "שוקולד"
03/09/2009 | 12:52
1
3


ממרח שוקולד ביתי


חומרים:
16תמרים ללא גרעינים
1/4 כוס קקאו מנופה
3 כפות סילאן/מיפל
4 כפות קרם קוקוס
מים – לפי הצורך


הכנה:
טוחנים את כל חומרי הממרח בבלנדר, מוסיפים מים אם התערובת סמיכה מדי. את הממרח שומרים במקרר והוא מעולה בכריך ,או למלויי עוגות ועוגיות .
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ניקרא מעולה '
ניקרא מעולה
03/09/2009 | 13:26
2
לצפיה ב-'גלילות חצלים ממולאות בחומוס פקנטי ברוטב טחינה'
גלילות חצלים ממולאות בחומוס פקנטי ברוטב טחינה
03/09/2009 | 13:12
2
1
2 חצלים פרוסים לאורך
להמליח את החצלים והניח לשעה
לשמן את פרוסות החצלים ולאפות בתנור (לחלופין ניתן לטגן )

המילויי
כוס גרגרי חומוס מונבטים מבושלים
1 בצל בינוני קצוץ דק, מטוגן עד זהוב
4-6 שיני שום כתושות במעט מלח
*1-2 פרוסות לחם מלא מושרות במי בישול החומוס, סחוטות ומפוררות
* 2 כפות שמן
* קורט כמון
* 1-2 כפות מיץ לימון
* 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
* מלח
* פלפל שחור
ניתן להוסיף צ'לי טחון
לערבב את כל חומרי המלוי במעבד מזון

למרוח מהמלויי על פרוסות החציל ולגלגל
לסדר בתבנית משומנת ..עד כאן ניתן להכין יום מראש ..
לפני הגשה
לצקת טחינה מוכנה וצנוברים  ולאפות בחום בנוני 10-15 דקות
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מעולה '
מעולה
03/09/2009 | 15:44
4
לצפיה ב-'נראה מעולה - תוסיפי בבקשה קרדיט|תודה רבה'
נראה מעולה - תוסיפי בבקשה קרדיט|תודה רבה
04/09/2009 | 10:48
4
לצפיה ב-'ממרח שקדים טעים טעים מתאים גם לכריכים'
ממרח שקדים טעים טעים מתאים גם לכריכים
03/09/2009 | 13:24
7
הכינה וצילמה:שונטל
מקור:אביגיל מייזליק
חומרים:
רבע כוס שקדים
חצי כוס מים
1 כוס טחינה גולמית
חצי כוס דבש.

הכנה:
- טוחנים בבלנדר את השקדים עם המים לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- מוסיפים את הטחינה והדבש,וממשיכים לעבד לקרם אחיד.
- (מדללים עם מעט מים אם צריך)
- מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר.

הערות אילנית: השתמשתי בשקדים מולבנים.
השתמשתי ב2 כפות דבש,המתיקות הספיקה לי.
השתמשתי בטחינה מלאה.
לדעתי ניתן להשתמש בתור מלית ,לעוגות ועוגיות.
כשמוסיפים את הטחינה והדבש,לבלנדר  רק כמה שניות,מוזגים לקערה עמוקה וממשיכים לערבב בכף.
טעים ובריא,מצויין לכריך לארוחת בוקר.

תהנו.


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ממרח בזיליקום שקדים ושום/אביגיל מייזליק'
ממרח בזיליקום שקדים ושום/אביגיל מייזליק
03/09/2009 | 13:30
12
ממרח בזיליקום שקדים ושום/אביגיל מייזליק
עדיין לא ניסיתי,רוצה לנסות

"למתלבטים  מה גרוע יותר חמאה או מרגרינה,הנה תחליף בריא וטעים.
כול סנדוויץ הופך לאגדה,הצרה שאי אפשר להפסיק לאכול"
חומרים:
1 צרור עלי בזיליקום טריים
3 שיני שום כתושות
70 גרם שקדים לא קלויים
4  -   5 כפות  שמן זית
מלח,פלפל.

הכנה:
במעבד או בבלנדר מעבדים את כול החומרים פרט לשמן.ממשיכים לעבד ומוסיפים את השמן בזרם דק,עד שהכול מתאחד לממרח.
מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט טאבולה'
סלט טאבולה
03/09/2009 | 16:33
5
3
סלט טאבולה (לבנוני)                תמונה בקישור
מצרכים:

1 כוס בורגול דק.
2 עגבניות קצוצות.
1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק.
2 כפות נענע קצוצה.
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ.
2 כפות מיץ לימון.
2 כפות שמן זית.
1 לימון.
מלח.
פלפל.

אופן ההכנה:

משרים את הבורגול למשך חצי שעה במים . סוחטים היטב.
מערבבים היב את הבורגול,עגבניות,פטרוזיליה,נענע, בצל ירוק , מיץ לימון משומר.
מתבלים בשמן זית , מלח ופלפל. סוחטים מעל לימון אחד.

בתיאבון.
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'נקרא טעים - תוסיפי בבקשה קרדיט תודה רבה'
נקרא טעים - תוסיפי בבקשה קרדיט תודה רבה
04/09/2009 | 10:49
4
5
לצפיה ב-'הקרדיט- מתוך אתר "איריס מתכונים" .'
הקרדיט- מתוך אתר "איריס מתכונים" .
04/09/2009 | 13:10
3
12
איריס מתכונים=איריס שמש=אני
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'הכוונה הייתה לכותב המתכון - האתר לא כתב את'
הכוונה הייתה לכותב המתכון - האתר לא כתב את
04/09/2009 | 13:31
2
1
המתכון, אולי את יצרת וכתבת אותו בעצמך? אם לא, צייני בבקשה, מאיזה ספר-אמא-חברה הוא נלקח.

אוהבת להכניס למאמרים מתכונים עם "אמא-אבא".

תודה רבה,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'למען הסדר הטוב - המתכון הוא שלי '
למען הסדר הטוב - המתכון הוא שלי
04/09/2009 | 17:43
1
6
של איריס שמש מהאתר של איריס שמש . יש עשרות מתכונים של טאבולה . זו גירסה שלי
במידה ולא- היה מצויין אחרת גם ללא הערתך .
כבעל ויוצרת אתר מתכונים יודעת לשמור על זכויות יוצרים .
שבת שלום .

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איריס - תודה על הוספת הקרדיט'
איריס - תודה על הוספת הקרדיט
05/09/2009 | 21:56
2
לצפיה ב-'תודה לכולם על המתכונים,השרשור '
תודה לכולם על המתכונים,השרשור
04/09/2009 | 18:06
2
יעלה לקישורי הפורום ול"הודעות נבחרות"

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' תודה רבה לכן צוות המנהלות על השרשור'
תודה רבה לכן צוות המנהלות על השרשור
05/09/2009 | 10:31
המועיל והמשובח הזה .
ותודה רבה לכל מי שהכניס את מתכוניו .
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יופי של מתכונים!'
יופי של מתכונים!
05/09/2009 | 20:19
תענוג לקרוא... שמרתי לי ואני אחזור אליהם כשיהיה לי קצת יותר זמן
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תבשיל שעועית ירוקה עם עגבניות מיובשות'
תבשיל שעועית ירוקה עם עגבניות מיובשות
06/09/2009 | 14:29
5
תבשיל שעועית ירוקה עם עגבניות מיובשות
מקור: אימא אווזה

מרכיבים:
1 שקית שעועית ירוקה צעירה
2 בצלים פרוסים
2 גזרים פרוסים
10 חתיכות עגבניות מיובשות
2 עגבניות פרוסות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
קצת פפריקה חריפה
3 שיני שום פרוסות
1 כף סילאן





אופן ההכנה:
1. לבשל את השעועית במים רותחים עם מלח 2 דקות ולסנן, לשמור בצד
1. לטגן בצל עד להזהבה ולשמור עם השעועית בצד
2. לטגן עגבניות וגזר כמה דקות להוסיף עגבניות מיובשות
3. להוסיף את כל החומרים הנותרים וחצי כוס מים ולבשל עוד 2 דקות.


  



בתאבון

תהנו


אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'גלילות חצילים במילוי גבינת עזים'
גלילות חצילים במילוי גבינת עזים
06/09/2009 | 14:32
3
גלילות חצילים במילוי גבינת עזים

המרכיבים:
2 חצילים קלים ודקים
1 גבינת עזים (אני השתמשתי בפרומעז)
מלח
שמן

אופן ההכנת החציל:
לפרוס את החציל לפרוסת דקות לאורך ולהמליח בנדיבות
אחרי כחצי שעה לשטוף את המלח ולייבש
למרוח כל פרוסה בשמן ולהניח בתבנית אפיה
לאפות עד להזהבה קלה משני הצדדים
לספוג את עודפי השמן עם נייר מגבת.
לפזר על החציל טיפה מלח ופילפל.

הרכבת המנה:
שמים פרוסת גבינה בחציל ומגלגלים

בתאבון
תהנו

אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'סלט עגבניות עם שום ושמיר'
סלט עגבניות עם שום ושמיר
06/09/2009 | 14:33
3
סלט עגבניות עם שום ושמיר




מרכיבים:
5 עגבניות בשלות
חצי צרור שמיר
2 שיני שום
2 כפות חומץ




אופן ההכנה:
לפרוס את העגבניות



את השמיר לקצוץ
שום - לקצוץ דק דק.
לערבב הכל ולהסיף חומץ.




טיפ:
* לחכות כחצי שעה לפני שטורפים.
* גילגולה אמרה שניתן להחליף את השמיר בכוסברה
* יוכי68 המליצה להוסיף לסלט גם פילפל חריף


בתאבון
תהנו

אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ