לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'שרשור ארוחות ערב קלות'
שרשור ארוחות ערב קלות
<< ההודעה הנוכחית
19/08/2009 | 10:27
34
944
בעקבות החום הכבד,איזה ארוחות ערב אתם מכינים?

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'הכנתי השבוע פסטת ברוטב אלפרדו כתוספת אך מתאים'
הכנתי השבוע פסטת ברוטב אלפרדו כתוספת אך מתאים
19/08/2009 | 11:00
1
124
מאד גם כארוחת רב קלה עם סלט ירקות .
הכנתי כך : ( פחות או יותר לפי שפית בהתהוות - תודה רבה שפית  )
טיגנתי שני בצלים קצוצים עד זהבהב
הוספתי כפית + חצי שום כתוש מצונן .
פרסתי סלסלת פטריות שמפניון וטיגנתי מעט יחד .
הוספתי יין לבן בערך חצי כוס .
הוספתי שמנת וחצי לבישול 10% ,
הוספתי 1 שמנת חמוצה של פעם .
מלח + פש"ג אגוז מוסקט לא היה לי .
הוספתי 1 קובית פטריות של קנור .
בישלתי כמה דקות הכל ביחד .
בנתיים בישלתי פסטה וכשהיא היתה מוכנה
עירבבתי ביחד .
לזה הוספתי קציצות שהכנתי על מחבת השף
פתרון מצוין כשלא בא לטגן בערך בחצי שעה
עם כל ההתעסקות הארוחה היתה מוכנה .
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מעולה אחלה רעיון'
מעולה אחלה רעיון
19/08/2009 | 11:42
15
תודה על  המתכונים והתמונות
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טיגון הבצל עם מעט שום ופטריות שמפניון פרוסות'
טיגון הבצל עם מעט שום ופטריות שמפניון פרוסות
19/08/2009 | 11:01
61
לצפיה ב-'הוספת השמנות'
הוספת השמנות
19/08/2009 | 11:03
36
לצפיה ב-'עים מאד גם ליד פוקאצות כמור סלט ירקות'
עים מאד גם ליד פוקאצות כמור סלט ירקות
19/08/2009 | 11:08
2
290
לצפיה ב-'טעים מאד גם ליד סלט ירקות עם'
טעים מאד גם ליד סלט ירקות עם
19/08/2009 | 11:22
64
עגבניות שרי קשיו קלוי
וסלרי מריקאי חתוך קטן .
בתיבול של לימון מלח והרבה שמן זית .
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'y y y , יו זה נראה טעים משו משו ... לרננות'
y y y , יו זה נראה טעים משו משו ... לרננות
21/08/2009 | 23:31
19
תודה רבה , ממש בא לי פוקאצ'ה כזאת , וכבר אמצע הלילה ..................אני רק יכולה לעשות תרגילי רצון .............

יאמיייייייייי ............


שרית-ב
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט ירקות'
סלט ירקות
19/08/2009 | 11:10
2
71
לצפיה ב-'רננות, הכל נראה נפלא ומעורר תיאבון '
רננות, הכל נראה נפלא ומעורר תיאבון
19/08/2009 | 11:59
13
לצפיה ב-'רננות יקירתי הכל -טעים מכל ה'
רננות יקירתי הכל -טעים מכל ה
19/08/2009 | 13:22
10
לצפיה ב-'אני אתמול הכנתי חביתת ירק בתוך עלי סיגר'
אני אתמול הכנתי חביתת ירק בתוך עלי סיגר
19/08/2009 | 11:39
7
63
לצפיה ב-'אילנית זה נראה ממש טעים!'
אילנית זה נראה ממש טעים!
20/08/2009 | 21:46
4
14
כל כך אוהבת סיגרים- בכל צורה אפשרית.. זה כנראה בגנים החצי טוניסאים שלי ..
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'חחחחחח,'
חחחחחח,
20/08/2009 | 22:12
3
3
לצפיה ב-' לביבות שמנת חמוצה '
לביבות שמנת חמוצה
20/08/2009 | 22:26
2
71
לביבות שמנת חמוצה – Rahmdalken/yent
אלה לא סתם לביבות בסגנון המוכר אלא לביבות אווריריות, קלילות, כאלה שאי-אפשר לעמוד בפניהן. הסוד למרקם המדהים הוא בהקצפה של החלבונים לקצף אוורירי והקיפול העדין של שאר חומרי הגלם אל הקצף. טיגון קל בחמאה שזופה מנפק את אחת הלביבות הטובות שאכלתי. הולך נהדר עם מזגן אימתני או אוויר של ערב ירושלמי...
הכנה וצילום:אילנית12

הערות אילנית:
הוספתי לתערובת מעט קינמון טחון.
אכלנו עם אבקת סוכר. מאוד טעים גם קר.
לא להמיס את ה50 גרם חמאה בבת אחת,אלא לסירוגין
יצא 25 יח'
טעים.
המרכיבים:
250 מ"ל שמנת חמוצה
150 גרם קמח(כוס וחצי כוס חד פעמי)
3 חלמונים
45 גרם (3 כפות) סוכר
1 חבילה סוכר וניל
קורט מלח
3 חלבונים
50 גרם חמאה לטיגון
רוטב שזיפים, ריבת תות או ריבת משמש להגשה

אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלמונים והסוכר לקרם בעל צבע של קש.
2. מוסיפים את הקמח בטריפה עדינה.
3. מקציפים את החלבונים יחד עם סוכר הווניל וקורט המלח ולקצף יציב ומעט נוקשה.
4. מוסיפים את השמנת החמוצה לתערובת החלמונים ומערבבים.
5. מקפלים את תערובת מסת החלמונים אל הקצף בזהירות עם איבוד של מינימום נפח, אך עם הומוגניות מושלמת.
6. ממיסים חמאה במחבת יוצקים עם כף לביבות נאות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
7. מפדרים באבקת סוכר ולא  חייבים לחכות לרוטב או הריבה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'חביתה מפסטה'
חביתה מפסטה
20/08/2009 | 22:29
1
48
חביתה מפסטה/חביבה על הצלחת
  
חביתה מפסטה מאתר:חביבה על הצלחת

החומרים הדרושים:  
200 גרם פסטה מכל סוג מבושלת
1/2 כוס חלב או יוגורט
2-3 ביצים
מלח,פלפל
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כף גבינת קשקוול מגוררת או רוקפור
שמן זית לטיגון  

אופן ההכנה:  
לטרוף ביצים עם החלב, להוסיף פסטה, גבינה מגוררת ותבלינים.

לחמם שמן במחבת ולשפוך אליה את התערובת. לטגן עד שצד אחד מוכן ואז להפוך לצד שני ולהמשיך לטגן עד קרישה.

להגיש חם עם סלט ירקות.  

  


  
  

  





אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'"תומה" ניגוב לבנוני מתפוחי אדמה.'
"תומה" ניגוב לבנוני מתפוחי אדמה.
20/08/2009 | 22:41
74
תומה ניגוב לבנוני/wan

1 תפוח אדמה  מבושל
4 שיני שום כתושות
50 מ"ל שמן זית
מלח לפי הטעם
מיץ מלימון אחד

ההכנה:
להכניס הכול לבלנדר מלבד השמן והלימון
לרסק ,ולהוסיף מלמעלה את השמן והלימון לסירוגין,כמו במיונית
עד לקבלת מרקם סמיך ומיונזי

מעולה עם עוף בגריל או דג
אצלנו נזלל עם צ'באטה.

הערות שלי אילנית:
הוספתי קצת פטרוזליה קצוצה,ופלפל שחור
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' איזה רעיון מגניב , תודה אילניתי , טעים לי'
איזה רעיון מגניב , תודה אילניתי , טעים לי
21/08/2009 | 23:35
1
47
לצפיה ב-'אילניתי , הכוונה לסיגרים ה - '
אילניתי , הכוונה לסיגרים ה -
21/08/2009 | 23:38
16
גם רעיון הטורטייה במלית טונה קוסם לי מאוד...............
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' היום אכין טורטיה במילוי טונה וירקות'
היום אכין טורטיה במילוי טונה וירקות
19/08/2009 | 11:41
4
28
לצפיה ב-'ממליצה על לביבות שונות'
ממליצה על לביבות שונות
19/08/2009 | 14:05
3
33
אני מכינה לפי המתכונים של ניקי, ילדיי אוהבים מאד.
אני מכינה גם פשטידות שונות בתוספת סלט.(בעיקר תירס)
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מעולה'
מעולה
19/08/2009 | 16:54
4
לצפיה ב-'אפשר מתכון של פשטידה שמתאים לילדים?'
אפשר מתכון של פשטידה שמתאים לילדים?
22/08/2009 | 08:15
1
22
לצפיה ב-'החביתה מפסטה מתאימה לילדים , עוד פשטידות'
החביתה מפסטה מתאימה לילדים , עוד פשטידות
22/08/2009 | 09:10
35
תמצאי במאמרים שלנו  בקטגוריה"מאפים שונים" וברוכה הבאה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' אתם לא אוכלים ארוחת ערב? איזה כיף לכם'
אתם לא אוכלים ארוחת ערב? איזה כיף לכם
19/08/2009 | 18:37
33
לצפיה ב-'רטטוי (עם ביצים)'
רטטוי (עם ביצים)
19/08/2009 | 20:48
1
74
רטטוי/יערה
רכיבים: (מנה זוגית עיקרית)

שמן זית, סה”כ כ 3 כפות
4 בצלים בינוניים, פרוסים גס
2 כרישות (רק החלק הלבן), פרוסות גס
2 זוקיני גדולים, פרוסים דק
שיניים מ 1/2 ראש שום, פרוסות גס
2 עגבניות גדולות, קצוצות גס
אשכול עגבניות שרי, חצויות
5 פטריות שמפיניון ענקיות או סלסילה של פטריות בינוניות
צרור בזיליקום, מופרד לעלים
4 ביצים קטנות
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

   1. במחבת רחבה וכבדה לטגן בצלים וכרישות ב 1-2 כפות שמן זית, על אש גבוהה, עד שהצבע משתנה לשקוף. להוסיף זוקיני ושום. לערבב ולתבל במלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם.
   2. לאחר כ 10 דקות להוסיף עגבניות ולבשל עד שהרוטב מצטמצם, כ 10 דקות נוספות. לבחוש מדי פעם. לטעום מעט מהרוטב ולתקן תיבול, להוסיף פטריות ובזיליקום.
   3. לשבור מעל את הביצים, לכסות במכסה עד שהן מתייצבות לחלוטין (לי לא היה מכסה, אז ‘קשקשתי’ מעט את הביצים, מזגתי מעל הרוטב ובישלתי עד להתייצבות). להסיר מהאש, לזלוף מעל את יתרת שמן הזית, ולהגיש עם בגט טרי, גבינת עזים רכה ויין אדום.

בתיאבון!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה רבה - הכל נראה מעולה - התגעגעתי'
תודה רבה - הכל נראה מעולה - התגעגעתי
21/08/2009 | 01:17
7
לצפיה ב-'סיגרים אפויים במלית גבינה'
סיגרים אפויים במלית גבינה
19/08/2009 | 21:00
1
54
והמתכון במאמרים
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' יערה , טעים אצלך משהו ....חבל"Z '
יערה , טעים אצלך משהו ....חבל"Z
21/08/2009 | 23:43
9
ות

התגעגעתי .......

שרית-ב
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פשטידת קישוא וזוקיני'
פשטידת קישוא וזוקיני
19/08/2009 | 21:04
64
פשטידת קישוא וזוקיני/יערה

לפני שמתחילים: את הקישואים אני לא מקלפת, אלא מקפידה לקנות קישואים יפים ולהכין את הפשטידה בעודם טריים וקליפתם חלקה. במידה וקליפת הקישואים עוקצנית (לפעמים זה קורה) אין ברירה – צריך לקלף.

לפני שמתחילים 2: כשאני מציינת בסעיף 3 לסחוט היטב- הכוונה לסחוט היטב, לגייס את כל הכוח שיש בין שתי כפות ידיכם ולסחוט בכמה 'נגלות'. סחיטה לא מספקת תוביל לפשטידה מימית.

רכיבים: (תבנית פאי אחת, 4 מנות גדולות)

2 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים (250 גרם)
4 קישואים גדולים (600 גרם)
4 זוקיני גדולים (600 גרם)
4 שיני שום גדולות, קצוצות דק
2 ביצים
1/4 כוס קמח מלא
1/2 כפית מלח

תוספות אפשריות בהגשה: ממרח חרדל, עשבי תיבול טריים/יבשים, קליפת לימון מגוררת, פתיתי צ'ילי חריף.

אופן ההכנה:

   1. לחמם תנור לחום גבוה, 200 מעלות.
   2. להרתיח מים בסיר קטן, לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך חלקי- כ 10 דקות (זה בדיוק הזמן שלקח לי לגרר שמונה קישואים).
   3. במקביל לשטוף היטב את הקישואים והזוקיני, ולגרר על פומפייה גסה. לסחוט היטב את הנוזלים ולהניח בקערה גדולה (משקל לאחר גירור וסחיטה: כ- 800 גרם).
   4. באותה הפומפיה לגרר את תפוחי האדמה (זהירות, זה חם!) ולהוסיף לקערה.
   5. להוסיף שום קצוץ, ביצים, קמח ומלח, ולערבב היטב (אני לשה עם היד לערבוב מירבי).
   6. להעביר את תכולת הקערה לתבנית פאי ולאפות 40 דקות (ללא טורבו). אין צורך לשמן את התבנית.
   7. לאחר 40 דקות, להעביר למצב גריל ולאפות 7-10 דקות נוספות, או עד שפני הפשטידה משחימים.
   8. להגיש חמים, בליווי של אחת מהתוספות הרשומות מעלה.

בתיאבון!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט פסטה מהיר'
סלט פסטה מהיר
19/08/2009 | 21:07
2
101
סלט פסטה/יערה
רכיבים: (לארוחת צהריים אחת)
1/4 שקית פסטה מקמח מלא (~100 גרם)
1 ביצה
1/4 כרוב סגול קטן
1 גזר גדול, קלוף וחצוי
1 אבוקדו קטן
גבינה בולגרית 5% שומן  (אני השתמשתי ב"חמד")
פלפל שחור גרוס טרי
עלים מ 2 גבעולי טימין יבש

אופן ההכנה:

   1. להכין את הפסטה לפי הוראות היצרן, במקביל לבשל ביצה קשה.
   2. בינתיים לפרוס דק את הכרוב והגזר.
   3. לקלף את האבוקדו, לחצות ולפרוס לפלחים עבים.
   4. לפרוס מהגבינה הבולגרית 2 פרוסות בעובי 1 ס"מ, ולחתוך לקוביות.
   5. בקערה גדולה לערבב פסטה מבושלת, כרוב וגזר. להניח מעל: פלחי אבוקדו, רבעי ביצה קשה וקוביות בולגרית. לתבל לפי הטעם ולהגיש.
   6. טעים מאד עם יוגורט חמצמץ בצד.

בתיאבון!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' wow ,איזה עונג '
wow ,איזה עונג
19/08/2009 | 21:18
1
7
הכול נראה מ ו ש ל ם

תודה ...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' תודה לכול מי שתרמה לשרשור'
תודה לכול מי שתרמה לשרשור
20/08/2009 | 21:07
4
השרשור יעלה לקישורי הפורום ו"לטאגליינס".
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'רעיון מעולה - כל הכבוד'
רעיון מעולה - כל הכבוד
21/08/2009 | 01:18
11
לצפיה ב-'הכל נראה טעים וקליל '
הכל נראה טעים וקליל
23/08/2009 | 11:47
26

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ