לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'פודינג טפיוקה וחלב קוקוס עם לפתן פרוסות מנגו'
פודינג טפיוקה וחלב קוקוס עם לפתן פרוסות מנגו
<< ההודעה הנוכחית
05/08/2009 | 11:35
40
275
בוקר טוב לכולם
הפעם משתפת אתכם בקינוח אקזוטי ומיוחד בטעם ובמראה, המשתמש בפניני טפיוקה.

למי שלא מכיר, פניני הטפיוקה הם כדורים קטנים ועמילניים, שנפוצים במטבח הדרום אמריקאי והאסייאתי ומשמשים בעיקר להסמכה של קינוחים.
הם חסרי טעם משל עצמם, ולאחר בישול הם תופחים ומקבלים מרקם של ג`ל שמשעשע את החיך.

את פניני הטפיוקה ניצלתי להכנת פודינג עם חלב קוקוס, בשילוב הם לפתן מתובל של פרוסות הל.
התוצאה היתה נפלאה מבחינת שילוב הטעמים והמרקמים ומאוד מיוחדת.
מומלץ מאוד לחובבי הטפיוקה ולנועזים מביניכם שאוהבים לנסות טעמים חדשים.
כמו כן על ידי שימוש בחלב סויה, ניתן להפוך את הקינוח למעדן פרווה חלבי.

להלן כמה תמונות מתהליך ההכנה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מתחילים בהכנת פודינג הטפיוקה'
מתחילים בהכנת פודינג הטפיוקה
05/08/2009 | 11:37
31
מבשלים בסיר מים, חלב, חלב קוקוס וסוכר ומרתיחים.
מוסיפים תמצית וניל והל טחון
בוחשים פנימה את הטפיוקה, ומבשלים עד להסמכה.
בסיום הבישול התערובת מקבלת מרקם דייסתי ועבה, המצפה לחלוטין כף מתכת לאחר העירבוב.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יוצקים את התערובת לכלים אישיים ומקררים'
יוצקים את התערובת לכלים אישיים ומקררים
05/08/2009 | 11:38
17
ניתן לראות שפניני הטפיוקה הפכו שקופים במהלך הבישול, תפחו והם רכים ושמנמנים
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוברים להכנת לפתן המנגו'
עוברים להכנת לפתן המנגו
05/08/2009 | 11:39
21
יש מנגו שלמים ומצויינים על המדפים היום, שווה לנצל אותם.
אני הכנתי מהם מעין לפתן שמשתדך לפודינג-
קולפים, מגלענים ופורסים את פירות המנגו לפרוסות דקות ומבשלים אותן בסירופ סוכר ובתבלינים עד שהן מתרככות.
למרות שבתמונה זה נראה כמו פרוסות תפוחי אדמה בכורכום, זה מאוד מאודדד טעים!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מניחים כמות יפה מלפתן המנגו על הפודינג הקר'
מניחים כמות יפה מלפתן המנגו על הפודינג הקר
05/08/2009 | 11:39
2
13
מגישים וזוללים!
תראו כמה שפניני הטפיוקה הללו חמודים בהגשה, מאד מיוחד
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'YYYאיזה קינוח נהדר'
YYYאיזה קינוח נהדר
05/08/2009 | 22:43
1
3
ממש נהדר .
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה רבה לך '
תודה רבה לך
08/08/2009 | 10:30
3
לצפיה ב-'כדאי לסדר את הפירות בצורה דקורטיבית'
כדאי לסדר את הפירות בצורה דקורטיבית
05/08/2009 | 11:40
11
כאן סידרתי בצורה של פרח-
בעזרת השקעה פשוטה אפשר להקנות לכל קינוח מראה יפהפה, תראו כמה חמוד

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'והתוצאה נהדרת '
והתוצאה נהדרת
05/08/2009 | 11:41
6
13
קינוח טעים, מיוחד ומקסים
ובאת פשוט מאוד להכנה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'את מקסימה ותמונותייך עוד יותר.'
את מקסימה ותמונותייך עוד יותר.
05/08/2009 | 12:26
1
1
לצפיה ב-' תודה רבה אלישבע'
תודה רבה אלישבע
05/08/2009 | 17:31
2
תוה על המחמאה, הסמקתי
באמת יצאו תמונות יפהפיות הפעם
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'וואווווו,נראה פשוט מהמם,כול הכבוד'
וואווווו,נראה פשוט מהמם,כול הכבוד
05/08/2009 | 16:32
1
2
לצפיה ב-'תודה רבה אילנית '
תודה רבה אילנית
05/08/2009 | 17:34
3
מדובר בקינוח יפה ומיוחד, ממליצה בחום!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ענבל מנה מהממתאף על פי שאני לא מכירה |טמבל'
ענבל מנה מהממתאף על פי שאני לא מכירה |טמבל
05/08/2009 | 19:59
1
3
את הטיופקה מה זה?
נראה מרשים וטעים!!!!!!!!!!!!!
אילנה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שישים שניות על טפיוקה '
שישים שניות על טפיוקה
06/08/2009 | 00:49
5
פניני הטפיוקה הם בעצם גרגירים קטנטנים העשויים משורש צמח הקסבה, שהוא צמח עמילני מאוד
ולכן כאשר מבשלים אותם עם נוזלים, נוצרת תגובה כמו בהסמכה של תבשיל בעזרת קורנפלור- הם מסמיכים מאוד את התערובת, במקרה הזה תערובת של קרם קוקוס וחלב שמקבלת מרקם של פודינג סמיך.
הטפיוקה עצמה מקבלת בסוף התהליך מרקם ג'לטיני, כך שבעצם נוצרים בתוך קינוח הקרם כדורי ג'לי קטנים.
חשוב לומר שלפניני הטפיוקה עצמם אין טעם משלהם, הם סופחים את הטעם בו מבשלים אותם, במקרה הזה חלב קוקוס.
כך שבעצם יש לנו פה פודינג קוקוס רגיל, מלא בכדורי ג'לי קטנים וחמודים בפנים
שזה מיוחד ברמה הקולינרית, מעניין מבחינת הטעם ויפה מאוד להגשה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'וכמובן לא לשכוח את המתכון'
וכמובן לא לשכוח את המתכון
05/08/2009 | 11:42
7
המתכון משתתף כעת בתחרות "המתכון המרענן לקיץ" בפורום קינוחים ומנות אחרונות- אתם מוזמנים להצביע, להשפיע ולעזור לי לקבל כמה כלים חדשים למטבח

  

פודינג טפיוקה וחלב קוקוס עם לפתן פרוסות מנגו

החומרים ל-4-6 מנות:

לפודינג טפיוקה:
1 כוס מים
2 כוסות חלב או חלב סויה
1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
100 גר` סוכר
100 גר` פניני טפיוקה קטנים (לא לבישול מהיר)
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית הל טחון

ללפתן פרוסות מנגו:
1 כוס מים
קליפה מלימון אחד
1 כפית גדושה הל
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
4 פירות מנגו בשלים

אופן ההכנה:

לפודינג טפיוקה:
לצקת לסיר בעל תחתית עבה את המים, את החלב, חלב הקוקוס ואת הסוכר.
לבשל יחד על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס לחלוטין, ולהביא לרתיחה.
לבחוש פנימה את פניני הטפיוקה, ולהביא לרתיחה נוספת.
להנמיך את הלהבה, להוסיף את תמצית הוניל ואת ההל הטחון, ולהמשיך לבשל את התערובת במשך חצי שעה עד שהיא מסמיכה.
חשוב לערבב רבות את התערובת תוך כדי הבישול כדי שהנוזל לא יגלוש, כדי שתחתית הסיר לא תישרף, וכדי שהטפיוקה לא תידבק לתחתית.
אם נוצר קרום על גבי הנוזל במהלך הבישול יש להסירו.
בסיום הבישול התערובת מקבלת מרקם דייסתי ועבה, המצפה לחלוטין כף מתכת לאחר העירבוב.
נותנים לתערובת להצטנן מעט, יוצקים אותה לכלים אישיים, מכסים ומעבירים לקירור למשך לילה.

ללפתן פרוסות מנגו:
לקלוף את פירות המנגו ולפרוס אותם לפרוסות דקות.
לצקת לסיר קטן את המים, את קליפת הלימון, את ההל טחון ואת תמצית הוניל ולבשל יחד במשך חמש דקות.
להוסיף לסיר סוכר ודבש, ולבשל עד הסוכר נמס לחלוטין.
להוסיף פנימה את פרוסות המנגו ולבשל יחד במשך חמש דקות.
להסיר את הפירות בעדינות מן הסיר, לבשל את הסירופ לבדו במשך כמה דקות עד שהוא מסמיך מאוד ומצטמם.
לכבות את הלהבה, להוסיף את פרוסות המנגו בחזרה פנימה ולערבב.

להרכבה:
לצקת את הלפתן החם או הקר לפי טעמכם על גבי פודינג הטפיוקה ולזלול!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מאחלת לכולם שבוע מתוק ומרענן!'
מאחלת לכולם שבוע מתוק ומרענן!
05/08/2009 | 11:44
5
4
לצפיה ב-'ענבלי , הגשה 100ממת , ואת גאונית מוכשרת !'
ענבלי , הגשה 100ממת , ואת גאונית מוכשרת !
05/08/2009 | 13:02
2
1
מאוד מאוד אוהבת טפיוקה { עשיתי היכרות עם פניני הטפיוקה וגם עם ציפס משורש הקסבה , בהיותי בברזיל .......}

אני מכינה בדרך כלל עם כדורי מלון כתום וירוק . שמחתי ללמוד את השילוב שלך שנשמע לי מעולה וטעים במיוחד !

נפלא , אהבתי מאוד !  

אוהבת כל מה שאת מכינה .......

המשיכי כך וקנית אותי לעד .......

ו ..... התמונות שלך הורסות !!!!!!


אגב כתבתי לך גם בבלוג , וגם הצבעתי עבורך .........

החומרים כבר על השולחן מאתמול , הולכת להכין .

שרית-ב

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ומי שמתעצל להכין ומזדמן ....'
ומי שמתעצל להכין ומזדמן ....
05/08/2009 | 13:05
1
2
למסעדת  " בית תאילנדי "  ברח'  בן יהודה פינת ... {שכחתי , סליחה } בתל אביב  .יכול לטעום ולהנות , אבל לא בהגשה מהודרת כמו של ענבלי .....
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שרית '
שרית
05/08/2009 | 17:41
1
מקסימה שכמותך
תודה רבה על המילים היפות, הסמקתי לגמרי...
בברזיל עוד לא הייתי - צ'יפס הקסבה נשמע מעניין, איך הוא?
השילוב עם כדורי מלון נשמע קיצי ומעולה, אוהבת מאוד!
מודה שאני יחסית חדשה בתחום המנגו - זה פרי שפחות אהבתי בעבר, אבל לאחרונה ממש התמכרתי,
ובמתכון הזה לדעתי הוא ממש משתלב מצוין.
ספרי לי איך יצא לך :)
חוצמזה שמזמן רציתי ללכת לבית תאילנדי, שמעתי שממש טעים שם
צריכה לקפוץ בהזדמנות


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'גב' פייה, עכשיו ראיתי שכבר זכית בתחרות - '
גב' פייה, עכשיו ראיתי שכבר זכית בתחרות -
07/08/2009 | 18:37
1
3
יופי של קינוח - שונה, מקורי, מיוחד ונראה נפלא כמו כל תוצרייך.
לגמרי ראויה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה רבה לך שירלי!'
תודה רבה לך שירלי!
08/08/2009 | 02:04
1
לא רציתי להשוויץ איזה כיף
זו פעם ראשונה שאני מתמודדת בתחרות וגם זוכה
תודה על הברכות יקירתי
ושמחה שאהבת
אצא לביזבוזים בקרוב, אין כמו קניות למטבח עלחשבון הברון...
נשיקותתתת
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' גדולה עלייך - שלי '
גדולה עלייך - שלי
05/08/2009 | 12:21
1
5
לצפיה ב-' תודה על הפירגון חנהל'ה'
תודה על הפירגון חנהל'ה
05/08/2009 | 17:50
2
לצפיה ב-'פודינג מיוחד, יצירתי ומגרה '
פודינג מיוחד, יצירתי ומגרה
05/08/2009 | 12:41
1
9
מקסים ביותר !!!!! כמו כל תוצרייך.... ואגב- הצבעתי לך בתחרות המתכונים
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה רבה לך שושנה'
תודה רבה לך שושנה
06/08/2009 | 00:52
מאחר ואני מכינה קינוחים רבים, והרבה עוגות ועוגיות
דואת לשמור על גיוון במטבח שלי
הרבה יותר כיף לטעום ולנסות דברים חדשים
גם לומדים וגם נהנים מטעמים מעניינים
תודה לך :) ושבוע נפלא!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה יופי של הסדנה הזאת'
איזה יופי של הסדנה הזאת
05/08/2009 | 13:21
2
1
הכנסתי את הסדנה פלוס המתכון למאמרי הפורום, לקטגוריה "קינוחים" תת-קטגוריה "פודינג...". הנה הקישור:

פודינג טפיוקה וחלב קוקוס עם לפתן פרוסות מנגו/fairy_mi

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/ar...

כמו כן, הכנסתי את הסדנה לקישורים הפורום ל"סדנאות און-ליין" ולטאגליינס של הפורום.

תודה על המתכון והסדנה הנפלאה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בכותרת ההודעה המלה "של" מיותרת'
בכותרת ההודעה המלה "של" מיותרת
05/08/2009 | 13:21
1
לצפיה ב-'בשמחה יקירתי, ותודה רבה '
בשמחה יקירתי, ותודה רבה
06/08/2009 | 00:54
לצפיה ב-'תודה לך פיה '
תודה לך פיה
05/08/2009 | 14:14
1
1
תודה שאת ממציאה לנו מתכונים שגורמים להתאהב כל יום מחדש
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' בשמחה פונצ'ית'
בשמחה פונצ'ית
06/08/2009 | 11:30
ותוך כדי מגלה טעמים ומרכיבים חדשים גם בעצמי
הקינוח יצא טעים ונפלא ומאוד נהניתי ולהכן וכמובן גם לאכול, חחחחח
מאוד אוהבת שילוב מיוחד של טעמים וחייבת לומר שבמקרה הזה האקזוטיות שבה אותי לחלוטין
תודה מותק :)
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קודם כל : בראוו עליק'
קודם כל : בראוו עליק
05/08/2009 | 15:40
1
שנית: למה לא קיבלתי על זה עדכון ????
הצבעתי לך במתכון השני  עם "אריאלה שרה" , וכעת שמתי לב שגם המתכון הזה משתתף. אלך להצביע עם הניק הנוסף כי הצבעתי עם שני אלו...

ענבלי, את שדה משחת את...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מערכת העידכונים אצלך קלוקלת'
מערכת העידכונים אצלך קלוקלת
06/08/2009 | 11:39
את זה כבר הבנתי...
אני מפרמת פוסט כל שבוע באופן קבוע, את מוזמנת להיכנס עצמאית
follow the sweet smell
תודה יקירתי ונשיקותתתתת
אגב נראה מיליון דולר הטארט משמשים
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יאמי! נראה ממש ממש טוב!'
יאמי! נראה ממש ממש טוב!
05/08/2009 | 16:40
5
אוהבת טפיוקה עוד מתאילנד

נטלי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יופי של סדנא נראה 10'
יופי של סדנא נראה 10
05/08/2009 | 19:45
3
1
לצפיה ב-'כל מה שאת מכינה נראה מדהים, כמו תמיד'
כל מה שאת מכינה נראה מדהים, כמו תמיד
06/08/2009 | 00:01
1
1
התמונות מהממות ותמיד נהנית לראות את יצירות המופת שלך.

   100מממממממממם.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה רבה לך '
תודה רבה לך
06/08/2009 | 11:47
תודה על המחמאות היפות
ושמחה מאוד שאת נהנית מהיצירות שלי
כפי שאני נהנית להכין ולשתף
הקלוריות עליי, חחחחח
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-''
06/08/2009 | 11:49
2
לצפיה ב-'מודה שלא הייתי בתאילנד'
מודה שלא הייתי בתאילנד
06/08/2009 | 11:43
2
אבל לפחות הבאתי את הטעמים למטבח שלי :)
שמחה שאהבת
יצא בהחלט קינוח מצוין, מיוחד אקזוטי ואפילו יפה
ממליצה
נשיקותת
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'הקינוח נראה יפהפה ותודה על הליך ההכנה'
הקינוח נראה יפהפה ותודה על הליך ההכנה
07/08/2009 | 10:23
1
2
לצפיה ב-' בשמחה יקירתי, ותודה רבה!'
בשמחה יקירתי, ותודה רבה!
08/08/2009 | 02:04
3

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ