לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'ריבועי קרמבו-מרשמלו בננה שוקולד- כעת תורי '
ריבועי קרמבו-מרשמלו בננה שוקולד- כעת תורי
<< ההודעה הנוכחית
30/07/2009 | 13:00
35
164
אז אחרי שפונצ'ית שטפה לכם את העיניים בקרמבו-מרשמלואים המשגעים ההם
מגישה לכם גם את הביצוע שלי.
אני החלטתי לגוון לעצמי ולהכין את הקרמבו-מרשמלו בצורת ריבועים
ואת הטעמים הקלאסיים החלטתי לעדכן
בצורת בסיס ביסקוויט של אגוזים קלויים והל
מלית בטעם בננה
ואת ציפוי השוקולד הדקיק טפטפתי מעל כדי שיחשוף את המלית הצהובה והיפה,  ויטפטף מעליו במראה קיצי ומרענן של ארטיק שוקו-בננה, כיאה לקיץ ישראלי.

מה אומר לכם חברים – העוגיות הללו הן באמת אחד הדברים הכי שחיתותיים וטעימים שאכלתי. כל כך טוב שזה פשוט ממכרררררר!
הנה קצת תמונות מאופן ההכנה, אם עדיין לא קצתם בהן :)
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מכינים בצק אגוזים קלויים והל ומרדדים לעלה דק'
מכינים בצק אגוזים קלויים והל ומרדדים לעלה דק
30/07/2009 | 13:01
21
לצפיה ב-'חותכים את הבצק לריבועים ואופים עד להזהבה'
חותכים את הבצק לריבועים ואופים עד להזהבה
30/07/2009 | 13:01
14
לצפיה ב-'מתחילים בהכנת המלית ע"י בישול של סירופ סוכר'
מתחילים בהכנת המלית ע"י בישול של סירופ סוכר
30/07/2009 | 13:03
16
עד לקבלת סירופ סמיך מאוד, זמן של כ-6 דקות.
כאשר מסירים את הסיר מהאש והוא עדיין מבעבע בחוזקה לכמה שניות זה אומר שהסירופ כבר סמיך למדי.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שיטת הכדור הרך'
שיטת הכדור הרך
30/07/2009 | 13:04
48
למי שיש מדחום סוכר יכול לבשל את הסירופ עד לטמפרטורה של 120 מעלות.
אני הכנתי בלי מדחום ובדקתי את הסירופ בשיטת הכדור הרך, קל ופשוט:
יוצקים מעט מהסירופ לתוך כוס מים קרים. במידה והסירופ מתייצב במהרה לכדור סירופ קטן ורך זה אומר שהוא מוכן.
במידה ולא יש להמשיך ולבשל. לסירופ המוכן מוסיפים רסק של בננה מעורב בג`לטין, או כל טעם אחר שתרצו.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מקציפים חלבונים במערבל חשמלי עד לגבעות רכות'
מקציפים חלבונים במערבל חשמלי עד לגבעות רכות
30/07/2009 | 13:05
20
יוצקים פנימה את הסירופ הרותח ומקציפים עד לקבלת קצף קשה.
אם רוצים מוסיפים בשלב זה צבע מאכל – אני הוספתי מעט צבע צהוב עד לקבלת גוון בננה בהיר.
את התערובת המוכנה משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח באבקת סוכר או בקורנפלור כדי שלא תידבק,
או לחילופין על גבי משטח סיליקון למי שיש. מניחים להתייצב.
מי שרוצה יכול לזלף את התערובת הישר על העוגיות כמו בקרמבו רגיל, זה יותר פשוט לדעתי.


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'לאחר שהתערובת התייצבה חותכים אותה לריבועים'
לאחר שהתערובת התייצבה חותכים אותה לריבועים
30/07/2009 | 13:06
19
מצמידים קוביית מרשמלו לכל עוגייה ומצפים בציפוי שוקולד חם ונוטף, יאממממ!

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מקשטים ומגישים, חברים זה משהו מעולם אחר...'
מקשטים ומגישים, חברים זה משהו מעולם אחר...
30/07/2009 | 13:07
15
לצפיה ב-'מבט מבפנים וגם מתכון'
מבט מבפנים וגם מתכון
30/07/2009 | 13:09
4
14
ריבועי קרמבו-מרשמלו בטעם בננה ובציפוי שוקולד

החומרים ל-40 עוגיות:

לעוגיות אגוזים:
80 גר` אגוזים
220 גר` קמח
90 גר` סוכר
קורט מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/5 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית הל טחון
140 גר` חמאה קרה, בקוביות
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל

לקציפת בננה:
1 בננה קטנה, בשלה
מעט מיץ לימון
1 כף ג`לטין אבקה
1/4 כוס מים
1/4 כוס סירופ תירס בהיר
170 גר` סוכר
2 חלבונים, בטמפרטורת החדר
1/4 כפית תמצית וניל
צבע מאכל צהוב (לא חובה)
50 גר` אבקת סוכר או קורנפלור

לציפוי שוקולד:
170 גר` שוקולד מריר
30 גר`  חמאת קקאו (למי שאין יכול להכין בתוספת חמאה או מרגרינה)

אופן ההכנה:

לעוגיות אגוזים:
קולים את האגוזים על מחבת חמה ללא שמן עד שהם מתחילים להשחים.
מעבירים למעבד מזון וטוחנים עם כמה כפות מהקמח, עד לקבלת פירורים דקים ככל האפשר.
מוסיפים את שארית הקמח וגם את הסוכר, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וההל ומעבדים יחד.
על מהירות נמוכה מוסיפים את החמאה ומעבדים עד לקבלת לפירורים דקים.
מוסיפים את הביצים ואת תמצית הוניל ומעבדים יחד רק עד לקבלת בצק רך ואחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעה אחת לפחות.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בצק בעובי של 1/3 ס"מ –
הבצק יהיה רך למדי, לא להיבהל, ולאחר רידוד הוא ימלא גודל של נייר אפייה.
בעזרת סכין חדה יוצרים ריבועי בצק בגודל של 4X4 ס"מ,
אם רוצים ליצור עוגיות עגולות כמו קרמבו יוצרים עיגולי בצק בעזרת חותכן עגול בקוטר 3-4 ס"מ.
מסדרים את העוגיות על תבניות אפייה ואופים במשך 10 דקות, עד שמזהיבות. מצננים.

לקציפת בננה:
קולפים את הבננה ומועכים את הפרי עם מעט מיץ לימון עד לקבלת מחית חלקה. אם יש צורך מוסיפים כף מים.
מעבירים את התערובת דרך מסננת לקבלת מחית חלקה לגמרי.
מפזרים על גבי הבננה המעוכה את הג`לטין, מערבבים ומניחים בצד.
בסיר קטן מערבבים את המים, את סירופ התירס, ואת הסוכר ומביאים לרתיחה.
מבשלים את הסירופ עד לשלב הכדור הרך בו טיפה קטנה של סירופ שנזרקת לתוך מים קרים יוצרת כדור סוכר קטן,
ואם יש לכם מדחום סוכר- עד לטמפרטורה של 120 מעלות. (זה קורה אחרי בערך 6 דקות אבל חשוב לבדוק).
מסירים את סיר הסירופ מהאש, ומערבבים לתוכו את תערובת הג`לטין.
בקערת מערבל חשמלי מקציפים את החלבונים עד לקבלת גבעות רכות, יוצקים את הסירופ פנימה ומקציפים יחד.
מוסיפים תמצית וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף קשה ויציב. אם רוצים מוסיפים צבע מאכל בשלב זה.
מרפדים תבנית מלבנית סטנדרטית 35X25 ס"מ בנייר אפייה, ומקמחים בשכבה יפה של אבקת סוכר או קורנפלור.
משטחים את הקצף על גבי התבנית, ומחליקים היטב בעזרת מרית. לחילופין אפשר לשטח על גבי משטח סיליקון.
נותנים לתערובת לעמוד בטמפרטורת החדר למשך שעתיים עד לילה.
מסירים את נייר האפייה מן התבנית וחותכים את המרשמלו לריבועים שווים הקטנים במעט מתחתית העוגיות,
נעזרים בסכין מקומח באבקת סוכר כדי שלא יידבק.
אם רוצים ליצור עוגיות עגולות מעבירים את התערובת לשק זילוף, ומזלפים "נשיקה" של מרשמלו על גבי כל עוגייה, זה יותר פשוט להכנה.

לציפוי שוקולד:
ממיסים את השוקולד עם חמאת הקקאו בסיר קטן על בן מארי עד לתערובת חלקה.
טובלים כל מרשמלו בנפרד בציפוי החם ומניחים על גבי העוגייה, או לחילופין מנטפים את השוקולד מעל.
במידה וזילפתם את המלית על גבי העוגייה פשוט  טובלים את הקצף בשוקולד החם.
מניחים להצטנן על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה במשך שעה עד שעתיים, כך שהציפוי מתייצב.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כל מה שאת מכינה זה מעולם אחר...שאפו! '
כל מה שאת מכינה זה מעולם אחר...שאפו!
30/07/2009 | 13:36
1
2
לצפיה ב-'תודה רבה פלנט אלו באמת מעולם אחר, מדהימים'
תודה רבה פלנט אלו באמת מעולם אחר, מדהימים
31/07/2009 | 11:24
2
לצפיה ב-'מדהים מדהים ומרהיב'
מדהים מדהים ומרהיב
30/07/2009 | 21:04
1
לצפיה ב-'תודה רבה אילנה הן באמת היו טעימות טעימות'
תודה רבה אילנה הן באמת היו טעימות טעימות
31/07/2009 | 11:34
1
לצפיה ב-'בברכת סופשבוע נפלא ומלא מנוחה ומזגן'
בברכת סופשבוע נפלא ומלא מנוחה ומזגן
30/07/2009 | 13:14
2
2
לצפיה ב-'ענבלי זה ניראה ונישמע מעולה -'
ענבלי זה ניראה ונישמע מעולה -
30/07/2009 | 13:37
1
אבל אין לי בננות בבית ...מה ניתן להחליף .
אשמח לדעת שיש תחליף לבננה.

לינדוש
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תחליף לבננות'
תחליף לבננות
01/08/2009 | 12:18
176
היי לינדה
בעצם במקום בננות אפשר להוסיף כל טעם שרוצים-
ראשית אפשר כמובן להכין נייטרלי בטעם וניל עם קצף לבן,
אפשר להמיר את הבננות בפירות שונים כמו פירות יער, אננס, משמשים, או בטעמי לימון, תפוז, קקאו, קפה, עשבי תיבול... מה שתרצי!
זה באמת לא מסובך להכנה כפי שנראה, במיוחד אם מכינים בצורת עיגולים (מזלפים את הקצף על העוגיות וטובלים, כמו קרמבו)  וטעים להפליא
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' - ענבל מצאתי עוד אחד'
- ענבל מצאתי עוד אחד
30/07/2009 | 13:56
1
6
לצפיה ב-'יהה, זה מקסים! תודהה '
יהה, זה מקסים! תודהה
01/08/2009 | 12:19
1
לצפיה ב-'מהמםםם!!'
מהמםםם!!
30/07/2009 | 15:03
1
אהבתי ביותר את הביצוע שלך
וזה כל היופי בחבורה האמיצה שלוקחת נושא ונותנת דרור לדימיון וליצרתיות
ואצלך - זה מתבטא בעבודות מדהימות אחת אחת
את הפכת את הקרמבואים האלה לדוגמני צמרת

שאפו
בראבו
כל הכבוד
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה יקירה, ואותו הכנ"ל זה היה אחלה אתגר!'
תודה יקירה, ואותו הכנ"ל זה היה אחלה אתגר!
01/08/2009 | 12:20
1
לצפיה ב-'זה פשוט מטורף!! איזה ליגה'
זה פשוט מטורף!! איזה ליגה
30/07/2009 | 18:05
1
והבלוג שלך מדהים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה כיף לשמוע, תודה רבה לך! '
איזה כיף לשמוע, תודה רבה לך!
01/08/2009 | 12:22
1
לצפיה ב-'אפשר לשאול שאלה של בורות?'
אפשר לשאול שאלה של בורות?
30/07/2009 | 19:53
2
שלום לכולם, אני כל הזמן קוראת כאן, ומעת לעת אף משתתפת (אולי בניק אחר, אבל עדיין כאן) ועכשיו.. מאתי שאני בבעיה - מצאו חן בעיניי שני מתכוני המרשמלו האלה, אבל ... אין לי מושג מה זה "סירופ תירס קל/בהיר" ששתיכן הזכרתן.
האם תגלו לי מה זה?
ובעיקר - איפה רוכשים?

תודה מראש.
ניצת
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סירופ תירס'
סירופ תירס
01/08/2009 | 12:26
1
בעצם מדובר בסוג של סירופ סוכר סמיך שמבוסס על עמילן ובעל מתיקות עדינה
משתמשים בו רבות ביצירת ממתקים, בציפויים ובעוגות דוגמת פאי פקאן
והיתרון שלו בכך שנותן מרקם צמיגי ורך עם מתיקות עדינה אך מבלי להוסיף טעם מורגש.
היום הוא נפוץ למדי, וניתן למצוא אותו בכל חנויות האפייה המובחרות, ולעיתים גם במרכולים השונים.
כתחליף אפשר לרוב להשתמש בגולדן סירופ או בגלוקוז.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
03/08/2009 | 20:16
החכמתי. אלך לחפש בקרוב...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פשוט יפהפה - אין מילה אחרת'
פשוט יפהפה - אין מילה אחרת
30/07/2009 | 20:35
1
תודה רבה על התמונות היפהפיות,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה רבה הן בהחלט יצאו יפות וטעימות'
תודה רבה הן בהחלט יצאו יפות וטעימות
01/08/2009 | 12:28
5
לצפיה ב-'אי אפשר איתך, פשוט אי אפשר...'
אי אפשר איתך, פשוט אי אפשר...
30/07/2009 | 23:44
1
לצפיה ב-''
01/08/2009 | 12:29
לצפיה ב-''
30/07/2009 | 23:55
1
נקודה ללא מילים
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' '
01/08/2009 | 12:32
לצפיה ב-'איזה יופיסדנא מעולה'
איזה יופיסדנא מעולה
31/07/2009 | 06:30
1
2
לצפיה ב-'וטעימה באותה המידה :) תודה!'
וטעימה באותה המידה :) תודה!
01/08/2009 | 12:33
2
לצפיה ב-' SPEECHLESS '
SPEECHLESS
01/08/2009 | 00:36
1
5
ואני  דווקא חושבת שאת היא  " הדבר מעולם אחר "  !!!  את זה אני יודעת בודאות ..........

אין , אין  ואין עלייך , ברוכת כשרונות שכמותך !    תענוג צרוף לראות את כל מה שאת מפיקה . וכל החושים לוקחים חלק בחוויה

  והתוצאה היא  סימפוניה הרמונית של טעמים נפלאים וחדשים  שמתגלגלים בפה .............ואומרים שירה !

אי אפשר איתך ועוד יותר אי אפשר בלעדייך .......

את המלכה שלי !

תודה על פאר היצירה ,

שרית-ב


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה רבה שרית '
תודה רבה שרית
01/08/2009 | 12:34
איזה תשבוחות... גרמת לי להסמיק עד מעל לאוזניים... :)
תודה רבה מותק ושמחה מאוד לשמוע את המילים היפות
שבת שלום והרבה נשיקות
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'המתכון במאמרים בקטגוריה "קינוחים"'
המתכון במאמרים בקטגוריה "קינוחים"
03/08/2009 | 12:58
1
הנה הקישור:

ריבועי קרמבו מרשמלו בננה-שוקולד//fairy_mi בהשראת מתכון שניתן ב-daring bakers

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/ar...

אכניס את הסדנה גם לקישורי הפורום לקטגוריה "סדנאות און-ליין" וגם לטאגליינס של הפורום.

תודה על המתכון והתמונות המקסימות.
אוכל חלבי >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ