לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-' שרשור עוגות לקיץ הלוהט'
שרשור עוגות לקיץ הלוהט
<< ההודעה הנוכחית
27/06/2009 | 17:26
80
3237
שרשור עוגות לקיץ הלוהט,עוגות פירות,עוגות קרות ללא אפיה ועוד.
לפעמים אני מעדיפה לאכול פרוסת עוגה קרה על פני גלידה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת קוקטייל פירות/פירגה'
עוגת קוקטייל פירות/פירגה
27/06/2009 | 19:28
2
167
שמים בקערה גדולה:
4 ביצים טרופות קלות במזלג
את כל תכולת הקוקטייל – כולל הנוזלים (820 גרם)
אפשר להוסיף חופן צימוקים מעורב באגוזים(או קופסה קטנה של חתיכות פירות מסוכרים(
1/2 1 כוסות סוכר
2 סוכר וניל/כפית  קינמון/גרודת לימון-תפוז
2 כפות ליקר פירות לטעם  -  לא חובה
1 כוס קוקוס
1 כוס שמן
4 כוסות קמח תופח
מערבבים הכול ביחד לבלילה אחידה.

יוצקים על ניר אפיה בתבנית 33x27 עמוקה.
אפיה בחום 175 כ-45 דקות.
טעים עם גלידה/קומפוט (מרק פירות)/סלט פירות

תיהנו.



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת קוקטייל פירות תמונה מספר 1'
עוגת קוקטייל פירות תמונה מספר 1
27/06/2009 | 20:08
1
197
עוגה בחושה
עוגת קוקטייל פירות
באחת הפעמים שאפיתי אותה החלפתי את השימורים לשימורי שזיפי שגיב וזה טעים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת קוקטייל פירות תמונה של העוגה פרוסה'
עוגת קוקטייל פירות תמונה של העוגה פרוסה
27/06/2009 | 20:09
170
להגדיל את התמונה ולטעום
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קישור לעוגת שזיפים'
קישור לעוגת שזיפים
27/06/2009 | 20:05
112
לצפיה ב-'עוגת מוס פירות יער ושוקולד לבן'
עוגת מוס פירות יער ושוקולד לבן
27/06/2009 | 20:18
1
204
עוגת מוס פירות יער ושוקולד לבן
מקור: קואגה

לבסיס מרנג:
2 חלבונים
100 גרם (חצי כוס) סוכר

למוס פירות יער:
200 גרם פירות יער קפואים
1 מיכל שמנת מתוקה
כף סוכר

למוס שוקולד לבן:
150 גרם שוקולד לבן
מיכל וחצי שמנת מתוקה

לקישוט:
חבילה של פטל אדום קפוא

אופן ההכנה:
ערב קודם מתחילים בהכנת מוס שוקולד לבן: ממיסים שוקולד לבן עם חצי מיכל שמנת מתוקה במיקרו.  מערבבים היטב, עד לקבלת תערובת חלקה, ומקררים במקרר למשך הלילה (אפשר גם לעשות את הכל באותו יום, אם מקררים את התערובת במשך 4 שעות לפחות).
מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל120 מעלות.  מקציפים חלבונים במהירות גבוהה, כשמתחיל להווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק ויציב.  משטחים או מזלפים את המרנג על תבנית 24 מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך שעתיים - שלוש, עד שהמרנג קשה ונפרד בקלות מהנייר.  מצננים היטב.
מפשירים את פירות היער וטוחנים במעבד מזון לקבלת תערובת חלקה.  מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם כף סוכר לקצפת יציבה.  מקפלים את פירות היער לתוך הקצפת ויוצקים על בסיס המרנג.  מקפיאים עד להתייצבות (חצי שעה לפחות).
מוסיפים לתערובת השוקולד הלבן והשמנת שקררנו קודם עוד מיכל שמנת מתוקה, ומקציפים לקבלת קרם יציב.  יוצקים על מוס פירות היער.  מקשטים עם פטל קפוא.  מקפיאים לכמה שעות נוספות, עד להתייצבות.  מעבירים למקרר בערך שעה לפני ההגשה.  בתאבון!
  
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' שיר,איזה עוגה '
שיר,איזה עוגה
27/06/2009 | 21:53
42
לצפיה ב-'קישור למבחר עוגות מהמאמרים,כדאי לפתוח'
קישור למבחר עוגות מהמאמרים,כדאי לפתוח
27/06/2009 | 20:25
1
98
לצפיה ב-'אילנית תודה על הקישור'
אילנית תודה על הקישור
28/06/2009 | 12:52
15
לצפיה ב-'חמה ולוהטת לעוגת קייץ מרעננת'
חמה ולוהטת לעוגת קייץ מרעננת
27/06/2009 | 22:19
5
303
מעולה לעונה החמה..המתכון ניקלח מהאתר של ביוטי...[הארות שלי שונט..להכין אותה מראש כמו שכתוב..אני הכנתי אותה אתמול ובהגשה היא לא היתה מספיק מוצקה
והיום היא ממש נהדרת..טעימה ומרעננת ואגב לישכוח מדיאטה]
תודה ביוטי


עוגלידה פירות יער וטריפל סק קפואה ומרעננת לימי הקיץ החמים
ציוד
תבנית קפיצית 24 - משומנת קלות (אני מרססת מעט שמן)
ומרופדת בצדדים בפס נייר אפיה (או שקף) כדי שיהיה קל לשחרר להגשה.

לרכיבי התענוג הורדרד

לבסיס
200 גרם ביסקוויטים שוקולד פתי בר טחונים
2 כפות סוכר לבן
2 כפות סוכר חום
100 גרם חמאה מומסת  

לשכבת העוגלידה
300 גרם פירות יער קפואים או טריים שיהיו מופשרים
גרידה מלימון אחד
1 פחית חלב מרוכז
4 כפות טריפל סאק - או כל ליקר מתקתק אחר
2 שמנת מתוקה (500 מל"ל) + 2 כפות א.סוכר

לרקיחת המעדן

לחמם תנור 170 מעלות
לערבב את פירורי העוגיות הטחונים עם סוכר חום ולבן והחמאה המומסת עד לאחידות
לרפד את תחתית התבנית בתערובת להדק היטב אפשר בעזרת תחתית של כוס (תחתית של כוס יין היא הכי נוחה לשימוש).
לאפות 10 דקות לצנן לפחות 1/2 שעה ,יוצאת תחתית קראנצ`ית מדהימה בטעמה הקרמלי ממליצה לשימוש בעוד מתכונים הזקוקים לבסיס טעים.

לשכבת העוגלידה
לטחון את חומרי העוגלידה ללא השמנת המתוקה עד לקבלת מחית חלקה .
בקערת המערבל להקציף שמנת מתוקה במהירות בינונית עד לקצפת רכה .
להוסיף לקערת הקצפת את מחית הפירות לערבב בקלילות עד אחידות.
לשפוך את הבלילה הקרמית על בסיס העוגיות ,לנענע קלות עד ליישור .
להקפיא לפחות 4 שעות (עדיף להכין יום לפני ולהשאיר לילה במקפיא),שעה לפחות לפני ההגשה להוריד לריכוך למקרר.
לפני ההגשה לשחרר את טבעת התבנית להסיר את פס נייר האפיה ולהגיש את העוגה כשהיא מעט התרככה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'wow נראת מעלפת '
wow נראת מעלפת
27/06/2009 | 23:02
37
לצפיה ב-'הופה הופה שלי הנהדרת - YYY איזו משגעת'
הופה הופה שלי הנהדרת - YYY איזו משגעת
27/06/2009 | 23:29
63
איזו יפה יצאה לך ....
בדיוק הערב גיליתי את הבלוג היפה של ביוטי.
שונטלי כל הכבוד חרוצה שכמותך .
שילבת פירות יער  טריים ? איזה ?
עשית לי חשק גדול להכין אותה .
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שונטל....ככה באמצע הלילה אני מתענגת על הכיבוד'
שונטל....ככה באמצע הלילה אני מתענגת על הכיבוד
28/06/2009 | 00:44
1
107
לצפיה ב-'תודה יקרות...טעימה לאלללה..רננות..'
תודה יקרות...טעימה לאלללה..רננות..
28/06/2009 | 10:52
72
יקרה..אני הישתמשתי בפירות יער קפואים...זה מה שהיה לי..אבל
עם טריים התוצאה תהיה אותו דבר...פשוט[נח יותר יש לי תמיד במקפיא]
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שונטל ההמלצה באמת לוהטת איזו עוגה'
שונטל ההמלצה באמת לוהטת איזו עוגה
28/06/2009 | 12:50
29
לצפיה ב-'אילנית רבה יופי של רעיון השרשור הזה'
אילנית רבה יופי של רעיון השרשור הזה
27/06/2009 | 23:31
18
לצפיה ב-'עוגלידה פירות יער ואלכוהול מרעננת תוספת לchli'
עוגלידה פירות יער ואלכוהול מרעננת תוספת לchli
27/06/2009 | 23:47
11
122
אז על פי המלצתה של  chli הנהדרת על העוגלידה מהבלוג שלי

מצרפת תמונה וטיפים נוספים לעשיית המתכון

טיפים מומלצים לעוגלידה
מומלץ להגיש עם גרידת לימון מלמעלה , אפשר לפזר קצת ביסקוויטים טחונים שהושארו בצד ואפשר להגיש פשוט איך שהיא .
אפשר להחליף את הפירות בכל פרי יער אחר שייתן את הצבע הורדרד (דובדבנים,אוכמניות וכ"ו).
אפשר להגיש עם גנאש שוקולד חם (הולך טוב עם פירות יער)ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה יחס של אחד לאחד ושופכים על כל מנה.
אפשר להגיש עם רוטב פירות יער - להוסיף לפירות העיר סוכר על פי הטעם לטחון ולהגיש ת מוסיף גם טעם וגם צבע .
תהנו .

ד.א ההשראה למתכון מהבלוג - Confections of a Foodie

תודה ל- chli על הפירגון


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' רבה '
רבה
28/06/2009 | 00:45
11
לצפיה ב-'עוגת אפרסקים רכה בזיגוג קרמלי של סוכר חום '
עוגת אפרסקים רכה בזיגוג קרמלי של סוכר חום
28/06/2009 | 10:33
2
209
אני בדרך כלל לא "מתה" על עוגות עם פירות .אבל העוגה הזו תחזיר בתשובה כל שונא עוגות פירות ממוצע ,
היא לא קשה להכנה,והתוצאה ,אוי אוי התוצאה .
העוגה פשוט נמסה בפה אין צורך ללעוס כמעט , זיגוג הסוכר החום נעים בפה כקרמל רך
פשוט עוגה נפלאה הקוצרת מחמאות

המרכיבים ליצירת הקסם  מהבלוג שלי

תבנית קפיצית 24 עגולה

110 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כף מיץ לימון
11/2 כפיות גרד לימון
11/2 כוסות קמח תופח
1 שמנת חמוצה
קופסת שימורי אפרסק חצויים(כל חצי אפרסק פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ)
5 + 5 כפיות סוכר חום מהסוג הכהה והדביק
נייר אפייה לריפוד התחתית
חמאה לשימון

אופן הכנת התענוג

לחמם תנור ל180 מעלות
הכנת התבנית כדי שיהיה קל להפוך את העוגה
לשמן את התבנית בחמאה - לקחת את נייר האפיה לגזור עיגול בגודל טבעת התבנית - להניח את הנייר מעל הבסיס המשומן - לשמן גם את נייר האפיה - להניח בצד בנתיים.

להקציף חמאה וסוכר עד שמתאחד - להוסיף ביצים ,מיץ לימון,גרידת לימון ,להמשיך לערבל .
להוסיף קמח ושמנת חמוצה לסירוגין לערבל עד לתערובת אחידה, להניח בצד.

לגשת לתבנית לפזר מעל הנייר האפיה שבתחתית את 5 כפיות סוכר החום הראשונות  לסדר את פרוסות האפרסק במעגלים כל פרוסה צמודה לשכנתה עד כיסוי התחתית  

לפזר מעל האפרסקים את 5 כפיות סוכר החום הנותרות
לשפוך את בלילת הבצק מעל האפרסקים לשטח מעט .

לאפות כ- 50 דקות עד שקיסם יוצא יבש - לצנן - להפוך את העוגה על צלחת   ופשוט להתענג

אני מגישה את העוגה בדרך כלל בליווי של גלידת וניל - מומלץ.

חשוב ביותר!!!!
יש לבדוק טוב מאוד כי התבנית אטומה לגמרי
שאם לא ,הסוכר החום מתחתית התבנית ייזל לתחתית התנור וישרף שם.
למי שלא בטוח באטימות התבנית
יכול לאפות בתבנית סגורה לגמרי ללא טבעת קפיצית
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוגה מרשימה ביותר תודהbeauty '
עוגה מרשימה ביותר תודהbeauty
28/06/2009 | 12:57
366
לצפיה ב-'נהדרת..... את והעוגה'
נהדרת..... את והעוגה
28/06/2009 | 13:46
20
לצפיה ב-'היי ביוטי'
היי ביוטי
28/06/2009 | 10:47
4
15
לצפיה ב-'היי יקירתי '
היי יקירתי
28/06/2009 | 11:02
3
10
לצפיה ב-'אופס יצא לי אייקון לא מחייך כמובן שבטעות '
אופס יצא לי אייקון לא מחייך כמובן שבטעות
28/06/2009 | 11:04
2
17
לצפיה ב-'חחה תיארתי לי'
חחה תיארתי לי
28/06/2009 | 12:18
1
5
הם בילבלו את מיקום האיקונים
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'חחח ואנחנו עובדים על אוטומט'
חחח ואנחנו עובדים על אוטומט
28/06/2009 | 12:30
9
לצפיה ב-'ביוטי העוגלידה מהממת , תודה על המתכון '
ביוטי העוגלידה מהממת , תודה על המתכון
28/06/2009 | 13:29
1
32
לצפיה ב-'בכייף '
בכייף
28/06/2009 | 14:53
4
לצפיה ב-'טארט אגסים וקרם שקדים/סיליה ורביבה'
טארט אגסים וקרם שקדים/סיליה ורביבה
28/06/2009 | 01:32
2
2234
טארט אגסים וקרם שקדים/סיליה ורביבה

כמיטב המסורת הצרפתית.

בצק פריך שקדים:
¼ 1 כוסות קמח
50 גר´ שקדים מולבנים טחונים דק
50 גר´ אבקת סוכר
120 גר´ חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
1 כף מים קרים
קרם שקדים:
100 גר´ חמאה בטמפרטורת החדר
½ כוס סוכר
100 גר´ שקדים מולבנים טחונים דק
2 ביצים
½ 1 כפות רום כהה
½ 1 כפות קורנפלור
אגסים:
5 אגסים:2 כוסות סוכר
2 כוסות מים

ההכנה:
הכנת הבצק:
- מערבבים את הקמח, השקדים, הסוכר והחמאה במעבד מזון עם להב פלדה,
עד לקבלת פירורים. מוסיפים את החלמון ואת המים ומערבבים מעט, רק עד
שהחומרים מתחילים להתחבר.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה.

הכנת קרם שקדים:
- מקציפים את החמאה עם הסוכר והשקדים לתערובת קצפתית ובהירה.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים את הביצים אחת-אחת.
- מוסיפים את הרום ואת הקורנפלור ומערבבים.
לאגסים:
- מבשלים את הסוכר ואת המים עד לקבלת סירופ סוכר בהיר.
- קולפים וחוצים את האגסים. מבשלים את האגסים בסירופ הסוכר עד להתרככותם.

הרכבת הטארט:
- מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ.
- ממלאים את התבנית בקרם שקדים עד מחצית גובהה.
- מסדרים מעל את האגסים ואופים בתנור שחומם ל160- מעלות
למשך כ-35 דקות.

תיהנו,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירוש תודה לך על השרשור העשיר'
נירוש תודה לך על השרשור העשיר
28/06/2009 | 12:59
1
9
לצפיה ב-'הרעיון של השותפה המקסימה שלי - אני תרמתי'
הרעיון של השותפה המקסימה שלי - אני תרמתי
28/06/2009 | 13:02
12
"רק קצת" מתכונים.

תודה על הפירגון.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טארט אגסים וקרם פיסטוק/אורן גירון, מ"חיים טוב'
טארט אגסים וקרם פיסטוק/אורן גירון, מ"חיים טוב
28/06/2009 | 01:34
348
טארט אגסים וקרם פיסטוק/אורן גירון, מ"חיים טוב"

קישור לסדנת און ליין להכנת הטארט:

http://www.haimtov.co.il/Inner.aspx?ArticleID=2294

"ורן גירון מביה"ס לבישול 'ושים בישול'מציע וריאציה מרעננת לטארט האגסים הסטנדרטי: הוא משלב אותו עם קרם פיסטוק. מתכון עם טוויסט..."

מתכון לתבנית בקוטר 20 ס"מ.

החומרים לבצק פריך:
180 גר' קמח
130 גר' חמאה קרה
50 גר' שקדים מולבנים
40 גר' סוכר
1 ביצה

לקרם פיסטוק:
50 גר' שקדים מולבנים  
50 גר' חמאה  
50 גר' אבקת סוכר
20 גר' קורנפלור
כפית משחת פיסטוק
1 ביצה
10 מ"ל אמרטו

לאגסים:
3 אגסים, קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים ומבושלים בסירופ.
לסירופ
½ ליטר מים
100 גרם סוכר
מיץ וסרט קליפה מלימון אחד
לזיגוג
נפאג' לזיגוג (זיגוג מבריק שניתן להשיג בחנויות המתמחות)

הכנה:
- להכנת הבצק: במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר ושקדים. מוסיפים חמאה ומעבדים לאבקה פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאפסנים במקרר ל-½ שעה.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 4 מ"מ ומניחים בתבנית טארט. מניחים משקולת לאפייה עיוורת. מצננים 20 דקות ואופים 15 דקות. מסירים משקולת ואופים עוד 3-4 דקות, לייבוש הבסיס. מצננים קלות.
- לקרם פיסטוק: טוחנים שקדים, אבקת סוכר וקמח במעבד מזון, מוסיפים חמאה, ביצה, משחת פיסטוק ואמרטו.
- מורחים את הקרם על קלתית הבצק הקרה, מסדרים מעל את האגסים בצורה נאה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35-45 דקות, עד אשר פני הטארט מזהיבים ויציבים למגע.
- בעוד הטארט חם, מזגגים בזיגוג חם ומצננים לפני ההגשה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טארט תפוחים/טובה ארן, מאתר בישולים של אסם'
טארט תפוחים/טובה ארן, מאתר בישולים של אסם
28/06/2009 | 01:37
48
טארט תפוחים/טובה ארן, מאתר בישולים של אסם

לתבנית פיירקס בקוטר 26-28 ס"מ:

לבצק:
1/2 1 כוסות קמח רגיל, מנופה
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
2 חלמונים
1 כף מיץ לימון
150 גרם חמאה קשה

למלית:
6-7 תפוחי עץ חמוצים וקשים
50 גרם חמאה
1 כוס סוכר חום דמררה
2-3 כפות ליקר פירות, או ברנדי

- הכנת הבצק: שמים את כל מצרכי הבצק בקערה - את החמאה חותכים לקוביות קטנות ומעבדים את הכול לבצק אחיד וגמיש (רצוי במעבד מזון - ולא בידיים - כי הבצק הזה "לא אוהב" חום). צרים מהבצק כדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעה לפחות.
- הכנת המלית והשלמת הטארט:
בינתיים קולפים את התפוחים, חוצים אותם, מרחיקים את הליבה וחותכים לרבעים.
- משמנים את תבנית הפיירקס בכל החמאה (50 גרם), מפזרים שליש מכמות הסוכר, ומסדרים בתבנית את פלחי התפוח בצפיפות, כשהחלק הקמור (העגול-החיצוני) כלפי מטה. מפזרים מעל התפוחים את יתרת הסוכר ומטפטפים מעט ליקר.
- מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה ºc190.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, ועל משטח מקומח מרדדים אותו לעלה עגול, גדול קצת יותר מגודל תבנית הפיירקס.
- מניחים את העלה על התבנית והשוליים, ומהדקים עם "גלישה" של 1 ס"מ על הדופן החיצוני של התבנית. מחוררים את הבצק ב-3-4 מקומות לשחרור האדים.
- מנמיכים את חום התנור, מכניסים את התבנית לתנור, ואופים כ-30 דקות בחום ºc180. הופכים את הטארט על צלחת הגשה, ומגישים מיד בעוד העוגה חמה, או פושרת, רצוי עם גלידת וניל.

הערה: באותו אופן אפשר להכין טארט אגסים, משמשים טריים, אפרסקים טריים וכדומה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טארט אגסים מזוגג/דנית סלומון, "אופה בקלות"'
טארט אגסים מזוגג/דנית סלומון, "אופה בקלות"
28/06/2009 | 01:41
41
טארט אגסים מזוגג/דנית סלומון, "אופה בקלות"

http://food.walla.co.il/?w=/912/1185647/@@/item/pr...

"יתרונו הגדול של הפאי הזה (לצד הטעם המשובח), שהקלתית איננה זקוקה לאפייה מוקדמת משום שהמלית איננה מכילה נוזלים. זיגוג הריבה מוסיף לפאי ברק ומתיקות ומי שאוהב טעם שקדים מודגש יותר, יכול להוסיף לתערובת כמה טיפות של תמצית שקדים..."

תבנית: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ, משומנת היטב; תבנית תנור גדולה.

חום אפייה: בינוני (180° צ').

המצרכים:
לבצק:
¼1 כוסות קמח
2 שקיקים סוכר וניל
1 כף סוכר
1 כפית קליפת לימון מגוררת
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
2 כפות מים קרים

למלית:
3 אגסים גדולים מוצקים
מיץ לימון
100 גרם שקדים מולבנים
⅓ כוס סוכר
70 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 ביצה
1 חלבון ביצה
1 כפית ליקר שקדים (או ¼ כפית תמצית שקדים)

לזיגוג:
3 כפות מחוקות ריבת משמשים חלקה
2 כפות מיץ לימון

הכנה:
- להכנת הבצק: שמים קמח, סוכר וניל, סוכר, קליפת לימון וחמאה במכל של מעבד המזון ומעבדים בלחיצות קצרות עד שמתקבלת תערובת פירורית עדינה. - מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד בלחיצות קצרות. מוסיפים מים וממשיכים לעבד רק עד שהבצק מתאסף בפירורים גדולים.
- משטחים את הבצק בשכבה אחידה ככל האפשר על תחתית התבנית ועל דפנותיה. מהדקים היטב ומקררים במקרר במשך 30 דקות.
- מחממים את התנור כשתבנית התנור הגדולה בתוכו.
- להכנת המלית: קולפים את האגסים וחוצים אותם לשניים לאורכם. בעזרת סכין קטנה וחדה מוציאים את הליבה ומסירים את הגבעול ואת העוקץ.
- משפשפים את חצאי האגסים במיץ לימון כדי שלא ישחירו. מניחים את חצאי האגסים על קרש חיתוך ופורסים כל חצי אגס לפרוסות דקות לרוחבו. משאירים את הפרוסות מהודקות יחד.
- שמים את השקדים ואת הסוכר במכל של מעבד המזון וטוחנים יחד בלחיצות קצרות. מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד בלחיצות קצרות.
- טורפים את הביצה השלמה עם החלבון ועם הליקר ומוסיפים לתערובת השקדים. ממשיכים לעבד לתערובת אחידה.
- מוציאים את התבנית מהמקרר. יוצקים את תערובת השקדים לתוך קלתית הבצק, מורחים ומיישרים בגב כף. מחליקים להב סכין תחת כל חצי אגס ולוחצים על הפרוסות כדי לשטח אותן לכיוון הקצה הצר. מרימים את חצאי האגס בזהירות בעזרת הסכין ומסדרים אותם בעיגול על תערובת השקדים, כשהקצוות הצרים פונים למרכז.
- אופים בשליש התחתון של התנור במשך 55-50 דקות, עד שמלית השקדים משחימה יפה והמרכז יציב למגע. מוציאים את הפאי מהתנור ומצננים במשך 10 דקות.
- בינתיים, מכינים את הזיגוג: בסיר קטן, מערבבים את הריבה עם מיץ הלימון מעל להבה נמוכה עד שהריבה נמסה והתערובת חלקה לגמרי. מביאים לרתיחה עדינה. מרתיחים במשך 20 שניות ומסירים מהאש. מברישים את האגסים ואת מלית השקדים בכל כמות הזיגוג. מניחים לפאי להצטנן לגמרי.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת פירות קיץ משגעת/ארטיזנל, מ"על השולחן"'
עוגת פירות קיץ משגעת/ארטיזנל, מ"על השולחן"
28/06/2009 | 01:43
233
עוגת פירות קיץ משגעת/ארטיזנל, מ"על השולחן"

החומרים:
125 גר' חמאה
1 כוס סוכר
2 ביצים מס' 2
קליפת לימון מגורדת מ-1/2 לימון בינוני
1/2 1 כוסות קמח תופח
2 כפות חלב
500 גר' פירות - אפשר: משמשים חצויים, שזיפים חצויים, תפוחי עץ פרוסים לפרוסות דקות או ל"סירות", אפרסקים (גם משומרים) חתוכים לשמיניות.

- בבלנדר לערבב את החמאה הרכה עם הסוכר והלימון המגורר, להוסיף את הביצים אחת אחת ולהמשיך לערבב. להוסיף את הקמח ומעט חלב.
- לסדר את הבצק בתבנית 26 משומנת (או בתבנית פאי קצת גבוהה), להניח את הפירות בצורה יפה על העוגה (בצורה היקפית) ולהשקיע מעט (דגש על מעט) בתוך הבצק לקיבוע.
- לאפות בחום בינוני 40 דקות עד להזהבה של העוגה.
עצות: את הפירות רצוי לחתוך כפי שהמלצתי, פרי גדול ישאיר את העוגה בוצית ולא אפויה.
לא להשקיע את הפירות בבצק יותר מדי, אחרת ישקעו לקרקעית.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת פירות ביתית/לארה'
עוגת פירות ביתית/לארה
28/06/2009 | 01:45
44
עוגת פירות ביתית/לארה
נאסף בנט

לתבנית קפיצית 28 (אפשר ב-26 והיא יוצאת גבוהה מאוד).

לבצק:
4 חלמונים
200 גר' חמאה
350 גר' קמח אסם (חבילה קטנה)
או 3/4 2 כוס קמח + שקית אבקת אפיה

מעל הבצק:
4 כפות ריבה + 4 כפות פירורי ביסקוויט (בהעדר פירורי ביסקוויט – פירורי לחם עם כף סוכר דמררה וכפית קינמון)
1 ק"ג פירות העונה
4 חלבונים
3/4 כוס סוכר
1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

הכנה:
לחמם תנור לחום בינוני.
להכין את הבצק. לשטח בתבנית 2/3 ממנו ואת היתרה שולחים לאפסון בפריזר.
מורחים את הריבה ופירורי הביסקוויט/לחם על הבצק שבתבנית.
את התבנית לצנן במקרר עד גמר ההכנות.
פירות – קולפים (לא חובה) וחותכים מכל מה שנשאר במגירת הפירות במקרר.
תפוחים ואגסים שכמעט עבר זמנם, שזיפים, נטרינות ומנגו אחד.
שמים על הבצק. עד כאן אין סוכר. זו לא טעות.
להקציף את החלבונים עם הסוכר, כשהתקצף למדי להוסיף את האינסטנט ולהקציף עוד כמה דקות.
למרוח על גבי הפרי, לגרד את הבצק שבפריזר מעל הקצף בפומפיה גסה.
אופים ב-180 מעלות כ-50 דקות.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כנאפה משמשים/"אהרוני לשבת", מנענע10'
כנאפה משמשים/"אהרוני לשבת", מנענע10
28/06/2009 | 01:47
320
כנאפה משמשים/"אהרוני לשבת", מנענע10

קישור בשביל התמונה:

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=645976...

" קינוח מיוחד לסוף השבוע, כנאפה משודרגת וחגיגית משערות קדאיף עם סירופ סוכר ומשמשים..."

מצרכים:
300 גר' שערות קדאיף
60 גר' חמאה מומסת (לקדאיף)
2 כוסות אבקת סוכר
40 גר' חמאה – 2 כפות (לקרמל)
1/4 כוס מים
3 כפות סוכר
3 מקלות וניל חצויים
300 גר' ריקוטה טרייה
כף אבקת סוכר (לריקוטה)

הכנה:
- חוצים אל המשמשים.
- שמים במחבת סוכר, חמאה, וניל ו-1/4 כוס מים ומכינים קרמל.
- מוסיפים את המשמשים ומזגגים (עם חלקם החצוי מטה) למשך 2 דקות.
- מערבבים את האטריות עם החמאה ואבקת הסוכר.
- מערבבים את הריקוטה עם כף אבקת סוכר.
- שמים במחבת טפלון מעט שמן ואת מחצית מכמות השערות ומהדקים לדפנות המחבת.
מניחים מעל את הגבינה ומעליה את המשמשים, עליהם את המחצית השניה של האטריות ומהדקים בעדינות.
- מטגנים על להבה גדולה שלוש דקות מכל צד והופכים על צלחת.
- יוצקים מעל סירופ סוכר ומגישים עם קרם פרש.
סירופ סוכר:
1 כוס סוכר
2 כוסות מים
1/4 כוס מיץ לימון

- מבשלים למשך 10 דקות, עד שהסירופ מסמים ומכבים את האש.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טארט פירות עם קרם פטיסייר/אהרוני בתנור, ערוץ '
טארט פירות עם קרם פטיסייר/אהרוני בתנור, ערוץ
28/06/2009 | 01:49
164
טארט פירות עם קרם פטיסייר/אהרוני בתנור, ערוץ 10

קישור לתמונת הטארט:

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=645787

"טארטים קטנים במילוי קרם פטיסייר ופירות העונה שיצליחו לגרוף אינספור מחמאות..."

המצרכים:
תחתיות בצק קטנות אפויות לגמרי

לקרם פטיסייר:
6 חלמונים
1/2 ליטר חלב
125 גרם סוכר (כוס ורבע)
1/4 כוס קמח או קורנפלור (40 גר')
1 מקל וניל חצוי לאורכו
1 מכל שמנת מתוקה
פירות העונה

הכנה:
- מקציפים בסיר את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- שמים בסיר את החלב ומקל הווניל ומביאים לרתיחה.
- מורידים מהאש ושופכים חצי מכמות החלב לתוך תערובת החלמונים ומערבבים היטב.
- שופכים את התערובת לתוך הסיר עם החלב ומחזירים לאש.
- מבשלים את התערובת תוך כדי בחישה עד לרתיחה.
- מעבירים מיד לקערה נקייה ומכסים בניילון נצמד. שמים במקרר להתקרר.
- מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים אותה לתוך קרם הפטיסייר.
- מורחים את הקרם בתוך הבצק האפוי ומסדרים מעל פירות חתוכים.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טארט קרם אגוזי לוז עם שזיפים/"אהרוני בתנור"'
טארט קרם אגוזי לוז עם שזיפים/"אהרוני בתנור"
28/06/2009 | 01:51
335
טארט קרם אגוזי לוז עם שזיפים/קונדיטורית דורית מיינצר, מ"אהרוני בתנור", ערוץ 10

קישור בשביל התמונה:

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=645781...

"אהרוני ודורית מיינצר מכינים טארט מרשים של קרם אגוזי לוז עם שזיפים"

מצרכים:
תחתית בצק אפויה למחצה

לקרם:
200 גר' חמאה
200 גר' סוכר
200 גר' אגוזי לוז טחונים
3 ביצים
80 גר' קמח
300 גר' שזיפים

הכנה:
- מכינים את הקרם: מקציפים את החמאה עם הסוכר עד שהתערובת הופכת בהירה ואוורירית.
- מוסיפים את אגוזי הלוז הטחונים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ולבסוף את הקמח.
- שופכים את הקרם לתוך קלתית הבצק.
- מניחים עליו את השזיפים החתוכים ואופים כ-25 דקות ב-160 מעלות עד שהקרם מתייצב (ניתן להכין בתבניות אישיות).
- ניתן לבזוק אבקת סוכר מעל.

בצק פריך מתוק/"אהרוני בתנור", ערוץ 10

"מתכון קלאסי לבצק פריך מתוק שישמש אתכם למגוון טארטים במילויים שונים..."

מצרכים:
2 כוסות קמח (300 גר')
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גר' אבקת סוכר
1 חלמון
קורט מלח

הכנה:
- שמים במכל מעבד מזון עם להב גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר ומעבדים קצרות לתערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים חלמון וכפית מים קרים ומעבדים.
- מוסיפים את הקמח ביחד עם קורט מלח ומערבבים (מינימום ערבול, רק עד שהבצק אחיד, אבל נשאר פירורי).
- אוספים לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'לכבוד הקיץ - טארט פירות יער/רוני ונציה, מ-yne'
לכבוד הקיץ - טארט פירות יער/רוני ונציה, מ-yne
28/06/2009 | 02:06
31
לכבוד הקיץ - טארט פירות יער/רוני ונציה, מ-ynet

"פירות יער מבשילים בקיץ, ולכן הקיץ הוא שעתן הגדולה של עוגות וטארטים שמבוססים על כל אותם גרגרים אדומים, סגולים ומתוקים. רוני ונציה מגישה מתכון לטארט עם פירות יער שמוערמים על קרם פטיסייר.

טארט מקסים ומרהיב עם פירות יער קיציים, טריים, מתוקים וחמצמצים גם יחד בשלל צבעים, מוערמים בחופשיות מעל קרם פטיסייר קלאסי. ניתן להכין את הבצק יום מראש ולהרכיב את הטארט כמה שעות מראש. .."

המרכיבים:
לבצק:
2 כוסות קמח
3 כפות סוכר
1/8 כפית מלח
175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
3 כפות מי קרח
לקרם פטיסייר:
1/2 1 כוסות חלב
4 חלמונים
6 כפות סוכר שטוחות
1/3 כוס +1/2 1 כפות קמח
1 כפית תמצית וניל
3 כפות חמאה חתוכה לקוביות, בטמפרטורת החדר
כ-600 גרם פירות יער טריים (אפשר גם פרוסות של מבחר פירות העונה)

הכלים: תבנית לטארט (רצוי עם תחתית מתפרקת) בקוטר 28 ס"מ, משומנת

הכנה:
- הבצק: במיכל מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ומעבדים בתנועות "הפסק-הפעל" עד לקבלת תערובת של פירורים בגודל אפונה.
- מערבבים את הביצה עם המים ויוצקים למעבד בעודו פועל. מעבדים קלות רק עד לקבלת תערובת של גושי בצק גדולים.
- מעצבים את הבצק לכדור, משטחים לעיגול, עוטפים ומקררים במקרר 30 דקות.
- מעל משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ, ומרפדים בו את התבנית והשוליים. דוקרים את הבצק במזלג, עוטפים ומקררים 30 דקות במקרר.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
- מכסים את הבצק בנייר אפייה ושמים מעליו שעועית יבשה. אופים כ-30 דקות עד שהבצק בצבע זהוב-שחום. מסירים את הנייר והשעועית ומצננים על רשת.
- קרם פטיסייר: שמים את החלב בסיר בינוני ומביאים לרתיחה.
- בקערה בינונית מקציפים את החלמונים עם הסוכר במקצף ידני לתערובת סמיכה ובהירה, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
- יוצקים את החלב החם בהדרגה על תערובת החלמונים תוך עירבוב רצוף. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על להבה נמוכה תוך עירבוב רצוף במקצף ידני, עד שהקרם מסמיך ומגיע לסף רתיחה (יש להיזהר שלא לבשל אותו על להבה גבוהה מדי, כי אז החלמונים ייקרשו). מסירים מהאש.
- מוסיפים את הווניל ומוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי עירבוב (אם נוצרים גושים, מסננים את הקרם).
- משטחים את הקרם בתבנית פיירקס, לצינון מהיר. מכסים מיד ביריעת ניילון שמצמידים על הקרם עצמו (כדי שלא יווצר קרום). מקררים במקרר.
- הרכבת הטארט: סמוך לזמן ההגשה משטחים את קרם הפטיסייר מעל לבצק. מפזרים את הפירות מעל הקרם ושומרים במקרר עד לזמן ההגשה. הטארט נשמר עד יומיים במקרר.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'גם אופה: עוגת דובדבנים רומנית/מירי רביבו'
גם אופה: עוגת דובדבנים רומנית/מירי רביבו
28/06/2009 | 02:10
248
גם אופה: עוגת דובדבנים רומנית/מירי רביבו, מ"עכבר העיר"

קישור בשביל התמונות:

http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,582,209,27...

עוגת דובדבנים/עיבוד שלי למתכון של דודה שלי, סוזי

עבור תבנית בגודל 25x20 ס"מ

רכיבים:
100 גרם חמאה, רכה (חצי שעה לפני ההכנה מוציאים מהמקרר)
1/4 כוס שמן
1/4 כוס חלב
1 כוס סוכר
4 חלמונים
מיץ + גרידה מלימון אחד
1 שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח תופח
350 גרם דובדבנים שלמים מגולענים (אני משתמשת בצנצנת שלמה של דובדבנים משומרים)

הכנה:
- במידה ובוחרים להשתמש בדובדבנים מצנצנת שימורים, שמים אותם במסננת חצי שעה לפני תחילת הכנת העוגה, לשם הגרת נוזלים.
- מחממים תנור ל - 180 מעלות (לא טורבו).
- שמים יחד בקערה חמאה, שמן, חלב, סוכר, חלמונים, לימון וסוכר וניל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. אפשר לעשות שלב זה בעזרת מיקסר המצויד בוו גיטרה, אבל אפשר בהחלט גם בלי מיקסר - בעזרת מטרפה או כף עץ פשוטה.
- מוסיפים לאט לאט את הקמח לתערובת, תוך כדי ערבוב.
- משמנים את התבנית, מפזרים מעט סוכר על דפנותיה (זה תורם למרקם הקראנצ'י מעט והנפלא של הקראסט) ומעבירים את הבלילה לתבנית. הגובה של הבלילה יהיה נמוך וזה בסדר, היא תתפח במהלך האפיה.
- מפזרים באופן אחיד את הדובדבנים על פני הבצק, אפשר אם רוצים, לדחוף אותם מעט פנימה לתוך הבצק. אל חשש, המרקם של העוגה חזק דיו כדי להחזיק את הדובדבנים (או כל פרי אחר שבחרתם מהפירות הרשומים בטיפים) למעלה מבלי שישקעו לתחתית העוגה.
- מכניסים את העוגה לתנור ואופים במשך כ-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טארט לימון עם פטל/אורנה אגמון ואלה שיין '
טארט לימון עם פטל/אורנה אגמון ואלה שיין
28/06/2009 | 02:11
27
טארט לימון עם פטל/אורנה אגמון ואלה שיין ("אורנה ואלה"), מתוך "האוסף המתוק של על השולחן"

http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-344082,00.html

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טארט גבינה תות-פטל-לימון/אסטלה, מ-ifeel'
טארט גבינה תות-פטל-לימון/אסטלה, מ-ifeel
28/06/2009 | 02:12
52
טארט גבינה תות-פטל-לימון/אסטלה, מ-ifeel
טארט מסורתי עם טוויסט מתוק

http://www.ifeel.co.il/page/10144
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אדום וקיצי - טארט פטל/רוני ונציה, מ-ynet'
אדום וקיצי - טארט פטל/רוני ונציה, מ-ynet
28/06/2009 | 02:13
104
אדום וקיצי - טארט פטל/רוני ונציה, מ-ynet

http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaAr...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כמו בבית-קפה:טארט אגסים בקרם שקדים/רוני ונציה'
כמו בבית-קפה:טארט אגסים בקרם שקדים/רוני ונציה
28/06/2009 | 02:15
20
כמו בבית-קפה: טארט אגסים בקרם שקדים/רוני ונציה, מ-ynet

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3373078,00...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טארט פירות/מיקי שמו'
טארט פירות/מיקי שמו
28/06/2009 | 02:16
271
לצפיה ב-'טארט אגסים ושקדים/דורעם גונט'
טארט אגסים ושקדים/דורעם גונט
28/06/2009 | 02:16
34
טארט אגסים ושקדים/דורעם גונט, מ"עכבר העיר"

http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,1139,209,3...

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טארט אגסים עם קרם מרציפן/רות אוליבר'
טארט אגסים עם קרם מרציפן/רות אוליבר
28/06/2009 | 02:17
22
טארט אגסים עם קרם מרציפן/רות אוליבר, מוואלה

http://www.hashulchan.co.il/_Recipes/Recipe.asp?Ca...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טארט טאטן אגסים עם מרציפן/חיים כהן'
טארט טאטן אגסים עם מרציפן/חיים כהן
28/06/2009 | 02:18
56
טארט טאטן אגסים עם מרציפן/חיים כהן, מאתר "מבשלים"

http://www.mevashlim.com/Recipe/7559001.asp
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'רגע לפני שתיגמר עונת המשמשים – מתכוני עוגות מ'
רגע לפני שתיגמר עונת המשמשים – מתכוני עוגות מ
28/06/2009 | 02:34
21
רגע לפני שתיגמר עונת המשמשים – מתכוני עוגות משמש

http://img2.tapuz.co.il/forums/1_100911703.doc
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קובץ מתכוני עוגות תפוחים ריחניות וטעימות'
קובץ מתכוני עוגות תפוחים ריחניות וטעימות
28/06/2009 | 02:36
41
קובץ מתכוני עוגות תפוחים ריחניות וטעימות

http://img2.tapuz.co.il/forums/1_92617476.doc
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קובץ מתכוני עוגות שזיפים'
קובץ מתכוני עוגות שזיפים
28/06/2009 | 02:43
1
105
קובץ מתכוני עוגות שזיפים
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'הקישור לא עבר הנה שוב - עוגות שזיפים'
הקישור לא עבר הנה שוב - עוגות שזיפים
28/06/2009 | 02:44
61
קובץ מתכוני עוגות שזיפים
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת בננות-שוקולד צ'יפס/דודו אוטוזגין'
עוגת בננות-שוקולד צ'יפס/דודו אוטוזגין
28/06/2009 | 02:49
514
עוגת בננות-שוקולד צ'יפס/שף-קונדיטור דודו אוטומזגין

המרכיבים (ל-3 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
300 מ"ל (1/4 1 כוסות) שמן קנולה
500 גרם (1/2 2 כוסות) סוכר
350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח לבן
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
4 ביצים מס' 1
200 גרם שוקולד צ'יפס (להשיג בכל מרכול)
6 בננות בינוניות (500 גר' נטו –אחרי קילוף), קלופות ומרוסקות במזלג או במעבד מזון

הכנה:
- מחממים תנור ל-165-170 מעלות ומשמנים 3 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ.
- מקציפים שמן וסוכר במיקסר עם וו גיטרה או בעזרת מקציף חשמלי.
- מוסיפים קמח, קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומקציפים.
- מוסיפים ביצים בהדרגה ומקציפים עד לקבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים בננות מרוסקות ומערבבים.
- מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית, בעזרת כף עץ או מרית.
- יוצקים את התערובת לתבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 45-50 דקות. כעבור 45 דקות ניתן לבדוק בעזרת קיסם או חוד של סכין: אפשר להוציא את העוגה מהתנור גם אם היא נראית מעט לחה, שכן מקורה של לחות זו בבננות. בכל אופן מומלץ שלא לאפות את העוגה יתר על המידה. מוציאים, מצננים מעט ומגישים
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קובץ עוגות פרי של פורום אפיה ב"על השולחן"'
קובץ עוגות פרי של פורום אפיה ב"על השולחן"
28/06/2009 | 02:56
83
קובץ עוגות פרי פורום אפיה של "על השולחן"
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוגת בננות/דנית סלומון חמה'
עוגת בננות/דנית סלומון חמה
28/06/2009 | 03:02
35
עוגת בננות/דנית סלומון שהובאה לפורום ע"י chli
עוגה מעולה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת בננות/דנית סלומון חמה'
עוגת בננות/דנית סלומון חמה
28/06/2009 | 03:03
23
עוגת בננות/דנית סלומון שהובאה לפורום ע"י chli
עוגה מעולה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אופס - הנה המתכון: עוגת בננות/רקדנית הרוח...'
אופס - הנה המתכון: עוגת בננות/רקדנית הרוח...
28/06/2009 | 03:19
25
עוגת בננות/רקדנית הרוח...|סדגש
מומלץ בידי יהודית לוי

|סדגשהחומרים:

4-5 בננות רכות - למעוך עם מזלג
2 כוסות קמח תופח
11/2 כוסות סוכר
סוכר ווניל
1/2 כוס מיץ תפוזים/חלב
100 גרם מרגרינה מומסת
*ניתן להוסיף אגוזים שבורים גס

- לערבב הכל ולשפוך לתבניות אינגליש-קייק

העוגה רכה וטעימה ביותר...מומלצת בחום.
כמובן לתינוקת לא לשים אגוזים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת בננות ואגוזי מלך/מיקי שמו'
עוגת בננות ואגוזי מלך/מיקי שמו
28/06/2009 | 03:21
10
עוגת בננות ואגוזי מלך/מיקי שמו
הוכנה והומלצה ע"י ש712 (שרית-ב)
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירוש על המתכונים'
נירוש על המתכונים
28/06/2009 | 09:43
6
3
לצפיה ב-'תודה לך על הרעיון לשרשור הנפלא'
תודה לך על הרעיון לשרשור הנפלא
28/06/2009 | 09:59
2
לצפיה ב-'תודה על השרשור הנהדר ועל העוגות הנהדרות , הנה'
תודה על השרשור הנהדר ועל העוגות הנהדרות , הנה
28/06/2009 | 11:33
4
63
הנה עוגה קייצית מאוד טעימההההההה שהבאתי לכאן לפני כמה זמן ,
אך נראה לי שלא הכניסו למאמרים .
אז הנה שוב המתכון

עוגת פרי עם ג´לי



מצרכים

בקערה גדולה לערבב עד קבלת תערובת אחידה:
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
קליפת תפוז מגורר

1/4 כוס שמן- להוסיף לתערובת בזרם דק ולערבב כל הזמן.

להוסיף לתערובת לסירוגין:
1 כוס קמח +1 כפית אבקת אפיה(לערבב)
1/2 כוס מיץ תפוזים
ולבחוש עד קבלת בצק חלק

3 חלבונים+1/4 כוס סוכר- להקציף ולהוסיף לתערובת בתנועות עטיפה.

לצקת לתבנית משומנת מס´ 26 ולאפות בחום 170 מעלות כ- 30 דק´(לבדוק עם קיסם)
כשהעוגה עדיין חמה להרטיב עם מחצית המיץ מקופסת הפרי .

1 קופסת פרי כמו : אפרסק , פרוסות אננס וכו´
לסדר צפוף על התחתית.

2 ג´לי תות (המועדף עלי בגלל הצבע והטעם)
להכניס את האבקה לקערה גדולה להוסיף 4 כוסות מים רותחים ולבחוש עד שנמס כליל ולשפוך על העוגה שהתקררה בנתיים .

להכניס למקרר עד שהג’לי יתייצב , אפשר לאכול אחרי שתיים בערך .

לאוהבי הקצפת :
לאחר שהג´לי התייצב (במקרר כשעה) להקציף
1 שמנת מתוקה+2 כפות סוכר ולמרוח מעל .

אפשר גם בלי קצפת - יוצאת גם יפה ,טעימה וקייצית .
בקיץ אני מכינה ללא קצפת .

בתאבון




אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'העונג כולו שלנו - אהבתי את העוגה שלך - היא'
העונג כולו שלנו - אהבתי את העוגה שלך - היא
28/06/2009 | 13:00
9
בהחלט מתאימה לקיץ.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירוש תודה רבה על השרשור הטעים'
נירוש תודה רבה על השרשור הטעים
28/06/2009 | 13:41
2
4
לצפיה ב-'נעמה - כמו שאמרתי לאילנה - הרעיון של אילנית'
נעמה - כמו שאמרתי לאילנה - הרעיון של אילנית
28/06/2009 | 14:26
1
3
אני מצדי רק הוספתי קצת מתכונים.

תודה על הפירגון.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אילנית יישר כוח יופי של רעיון'
אילנית יישר כוח יופי של רעיון
28/06/2009 | 22:27
5
לצפיה ב-'חברות, מה עם קצת עוגות שפויות דיאטטית'
חברות, מה עם קצת עוגות שפויות דיאטטית
28/06/2009 | 13:07
20
עוגות קצת יותר דלות קלוריות יתקבלו בברכה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טארט משמשים קיצי במיוחד'
טארט משמשים קיצי במיוחד
28/06/2009 | 13:16
82
נצלו את העונה הקצרה!

טארט משמשים בקרם שקדים
מתכון ותמונות - homets

לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 22-24 או רינג בקוטר זהה.

לבצק פריך:

120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

120 גר' קמח לבן

50 גר' שקדים טחונים (ניתן לקנות אבקת שקדים בחנויות מתמחות, או פשוט לטחון בבית).

80 גר' אבקת סוכר

ביצה מספר 2

גרידת לימון מחצי לימון

למלית קרם שקדים:

120 גר' שקדים טחונים (עדיף מולבנים)

120 גר' סוכר לבן

120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

ביצה

3 כפות אמרטו או ברנדי

כף קמח

כ 20 משמשים שטופים, חצויים ומגולענים

ההכנה:

נתחיל בהכנת הבצק הפריך: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים חמאה, קמח, שקדים, אבקת סוכר וגרידת לימון ומעבדים יחד קצרות עד קבלת פירורים דקים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד רק עד קבלת גושי בצק.

מאחדים את גושי הבצק לבצק אחיד, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך כשעה.

בינתיים מכינים את קרם השקדים: במעבד מזון עם להב פלדה (אפילו לא חייבים לשטוף אותו מהבצק) מניחים חמאה, סוכר ושקדים טחונים ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה, האמרטו והקמח ומעבדים יחד עד קבלת קרם אחיד. שומרים במקרר עד השימוש.

מרדדים את דיסקית הבצק לעיגול בעובי של כ3 מ"מ ומרפדים את תבנית הטארט (או הרינג). מחוררים את התחתית בעזרת מזלג ומקפיאים בפריזר למשך כחצי שעה, עד שהתחתית קפואה לגמרי.

מחממים תנור ל150 מעלות.

מורחים מעל הקלתית את קרם השקדים בשכבה אחידה. מעל מסדרים בצורת רעפים (אחד קצת על השני) את המשמשים. מפזרים מעט סוכר מעל המשמשים ואופים את הטארט כשעה, עד שהשוליים זהובים לגמרי והקרם יציב.

מניחים לטארט להצטנן בטמפ' החדר ומגישים. שומרים את הטארט במקרר עד 4 ימים.

לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי בבלוג!

נטלי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פאי דובדבנים '
פאי דובדבנים
28/06/2009 | 13:18
77
פאי דובדבנים בקרם שקדים – לוז
מתכון ותמונות : homets
רינג או תבנית פאי מתפרקת בקוטר 22 סמ'.

לבצק פריך:

100 גר חמאה רכה

120 גר' קמח לבן

30 גר' קורנפלור

70 גר' אבקת סוכר

קורט מלח

חלמון

לקרם שקדים – לוז:

80 גר' שקדים מולבנים טחונים

40 גר' אגוזי לוז קלופים טחונים

100 גר' סוכר לבן

20 גר' סוכר חום דמררה

130 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

ביצה

2 כפות פרנג'ליקו (ליקר אגוזי לוז)

כף קורנפלור

150 גר' דובדבנים מגולענים חצויים

נפאז' או ריבה מדוללת מעט במים חמים

ההכנה:

מתחילים כמובן בבצק הפריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה ואבקת סוכר ומערבלים יחד עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית למדי. מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה. מוסיפים פנימה את הקמח, המלח והקורנפלור ומעבדים קצרות רק עד קבלת בצק אחיד.

משטחים את הבצק לדסקית, עוטפים בנילון נצמד ומקררים למשך כשעה.

קרם שקדים – לוז: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים חמאה, 2 סוגי סוכר, שקדים ואגוזי לוז טחונים ומעבדים עד קבלת פירורים. מוסיפים את הביצה, הליקר והקורנפלור ומעבדים עד קבלת קרם חלק ואחיד. שומרים במקרר עד השימוש.

מרדדים את הבצק לעובי של כ3 מ"מ ומרפדים תבנית טארט. מקפידים שהשוליים יהיו ישרות לגמרי על מנת שלא יצנחו במהלך האפייה. דוקרים את בסיס הבצק בעזרת מזלג ומעבירים לקירור בפריזר.

לאחר שהקלתית קפאה לגמרי, מורחים קרם שקדים – לוז ומסדרים את הדובדבנים בצפיפות, לא חייב להיות סימטרי במיוחד, מאחר והם מעט שוקעים במהלך האפייה. מעבירים את הפאי לפריזר עד שהתנור מתחמם.

מחממים תנור ל160 מעלות ואופים את הפאי כ50 דק', עד ששולי הבצק אפויים לגמרי וקרם השקדים – לוז מקבל צבע זהוב. מניחים לפאי להצטנן בטמפ' החדר. מורחים על הדובדבנים מעט נפאז' על מנת שיבריקו, ומפזרים אבקת סוכר.

לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי בבלוג!

נטלי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פאי אפרסקים בפראנג'יפן'
פאי אפרסקים בפראנג'יפן
28/06/2009 | 13:20
146
מתכון ותמונות - homets
בצק פריך : מה שבא לכם, אפוי אפייה עיוורת.

קרם פטיסייר

150 מ"ל חלב

10 גר' סוכר

חצי כפית מחית וניל (או גרגרים מחצי מקל וניל)

25 גר' סוכר

30 גר' חלמון

כפית קמח

15 גר' קורנפלור

כף רום

ההכנה:

נניח חלב, 10 גר' סוכר ווניל בתוך קלחת לא גדולה מדי, ונביא לרתיחה.

בינתיים נטרוף חלמונים ואת שאר הסוכר לתערובת בהירה, ונוסיף אץ הקמח,הקורנפלור והרום. נמשיך לערבב עד שתערובת החלב רותחת.

נעשה השוואת טמפרטורות בין שתי התערובות: נשפוך כשליש מכמות החלב על תערובת החלמונים תוך כדי טריפה נמרצת, על מנת לא ליצור חביתה. לאחר מכן אפשר להעביר את התערובת לשאר כמות החלב ולהחזיר לאש עד להסמכה. ברגע שהתערובת סמיכה וקרמית, נמשיך את הבישול ונביא אותה לרתיחה נוספת, על מנת להיפטר מטעם הקמח בתערובת.

לאחר מכן נעביר לקערה נקייה, ונכסה את פני הקרם בניילון נצמד, על מנת שלא יווצר קרום. את הקרם המוכן נניח בקירור, ובינתיים נכין קרם שקדים.

120 גר' שקדים מולבנים טחונים

70 גר' סוכר

50 גר' סוכר חום דמררה

125 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

ביצה

2 כפות אמרטו (או רום, אם אין)

כף קמח



במעבד מזון עם להב פלדה נניח חמאה, שני סוגי סוכר ושקדים ונפעיל בפולסים עם קבלת תערובת פירורית. נוסיף את הביצה, האמרטו ונעבד עד קבלת תערובת אחידה. בסוף נוסיף את הקמח ונערבל במהירות גבוהה רק עד שמתאחד.

הפראנג'יפן:

קרם הפטיסייר יוצא מהמקרר כשהוא די מזכיר מרקם של ג'ל. על מנת להחזיר אותו למצב של קרם, "נפתח" אותו בעזרת מטרפה ידנית, תוך כדי טריפה נמרצת של מספר דקות, עד שהוא חוזר למצב של קרם.

נוסיף את קרם השקדים ונטרוף את שני הקרמים יחד. הפראנג'יפן מוכן:) לא היה קשה, נכון?

נמרח את הקרם המוכן שלנו על הקלתית הקפואה, ונסדר את האפרסקים (לאחר שפרסנו אותם לפרוסות דקות, כמובן) בצורת מניפה מעל הקרם, ומעליהם נבזוק סוכר לבן, על מנת שיתקרמלו בתנור.

נאפה את הטארט בתנור שחומם מראש ל160 מעלות, כ45 דקות – שעה. הבצק בדפנות צריך להיות שחום והאפרסקים רכים וזהובים מהקרמל, כמו שניתן לראות בתמונה.

לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי בבלוג!

נטלי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'Nאפינס פטל'
Nאפינס פטל
28/06/2009 | 13:23
58
המצרכים:

ל 10 מאפינס בגודל רגיל.

250 גר' קמח

15 גר' אבקת אפייה

125 גר' סוכר

200 גר' שמנת חמוצה (קופסא)

גרידת לימון מחצי לימון

40 מ"ל שמן

2 ביצים

150 גר' פטל אדום קפוא

ההכנה:

בקערה גדולה נניח קמח, אבקת אפייה וסוכר ונערבב יחד. נוסיף את שאר החומרים יחדו נערבב רק עד שאחיד. רק עד שאחיד! אל תערבבו יותר מזה, בבקשה – יצאו לכם יציקות בטון, ולא נראה לי שזה מה שבא לכם.

זהו, מעבירים לתבנית מאפינס, ממלאים כמעט עד הסוף ואופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות משהו כמו 20 דק' או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי בבלוג!

נטלי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נכל נראה נפלא - תודה רבה'
נכל נראה נפלא - תודה רבה
28/06/2009 | 14:39
1
7
לצפיה ב-'נכל=הכל'
נכל=הכל
28/06/2009 | 14:55
3
לצפיה ב-'חיתוכיות גבינה ופירורים בניחוח לימון'
חיתוכיות גבינה ופירורים בניחוח לימון
28/06/2009 | 13:37
1
109
חיתוכיות גבינה ופירורים בניחוח לימון/יערה

לפני שמתחילים: בעוגה זו יש להשתמש בקוואקר טבעי, ולא בקוואקר מהיר הכנה, שיהפוך לדייסתי ולא ייתן את המרקם הקראנצ'י המתבקש.

רכיבים: (לתבנית בגודל 20*30, 8 ריבועים גדולים)

לפירורים:
150 גרם (1 כוס) אגוזי לוז שלמים
50 גרם (1/2 חבילה קטנה) חמאה
120 גרם (1 כוס) קמח מלא
150 גרם (1/2 1 כוס) קוואקר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
50 מ"ל (1/4 כוס) חלב

למלית גבינה:
500 גרם (2 כוסות) גבינה לאפייה 5%
1 ביצה גדולה
20 גרם (2 כפות) סוכר לבן
1 כף מיץ לימון
1 כף קליפת לימון מגוררת (מ 1 לימון גדול, שטוף היטב)

אופן ההכנה:
   1. לחמם תנור לחום בינוני גבוה – 175 מעלות.
   2. לחצות את האגוזים, להעביר לקערה. לחתוך לקוביות את החמאה, ולהוסיף לקערה.
   3. להוסיף את שאר הרכיבים, ולטחון גס במעבד מזון (או בלנדר-מוט) בפולסים קצרים. התערובת אינה צריכה להיות הומוגנית.
   4. לרפד במחצית הפירורים את התבנית, ומחצית שניה לשמור בצד (כ 1/2 1 כוס פירורים). לאפות את תחתית הבצק בתנור המחומם, 15 דקות. בינתיים לטרוף היטב את רכיבי מלית הגבינה בקערה קטנה.
   5. ליצוק את המלית על התחתית החמה, להחליק בתחתית של כף. לבזוק את שארית הפירורים ולאפות עוד 30 דקות.
   6. לאחר שהעוגה מצטננת לחלוטין, לשמור בקירור.

בתיאבון!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נטלי - תודה על כל המתכונים והתמונות המרהיבות'
נטלי - תודה על כל המתכונים והתמונות המרהיבות
28/06/2009 | 14:32
35
נראים משהו-משהו.
אוכל חלבי >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ