לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'החופש הגדול כבר כאן - רעיונות להכנה עם ילדים'
החופש הגדול כבר כאן - רעיונות להכנה עם ילדים
<< ההודעה הנוכחית
25/06/2009 | 12:27
41
713
כך שהזוועטוטים גם ייהנו וגם לא ישגעו אתכם.

אתם מוזמנים להכניס לכאן רעיונות, מתכונים וקישורים.

את השרשור כולו נכניס לקישורי הפורום ולטאגליינס.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מאפינס שאפשר להכין בקלי-קלות עם הילדים:'
מאפינס שאפשר להכין בקלי-קלות עם הילדים:
25/06/2009 | 12:33
30
מאפינס שאפשר להכין בקלי-קלות עם הילדים:

http://img2.tapuz.co.il/forums/76195194.doc
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קובץ מתכוני עוגיות להכנה עם ילדים'
קובץ מתכוני עוגיות להכנה עם ילדים
25/06/2009 | 12:34
3
22
קובץ מתכוני עוגיות להכנה עם ילדים:

http://img2.tapuz.co.il/forums/1_84123216.doc
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נפלא- תודה'
נפלא- תודה
25/06/2009 | 21:08
3
לצפיה ב-' השרשור עלה לקישורי הפורום'
השרשור עלה לקישורי הפורום
26/06/2009 | 20:51
1
2
"שרשור מתכונים ופעילויות לילדים בחופש הגדול"

רבה לכולן
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אפשר למצוא קישור לשרשור גם בטאגליינס'
אפשר למצוא קישור לשרשור גם בטאגליינס
27/06/2009 | 00:18
3
לצפיה ב-'וגם קובץ מתכוני עוגיות שוקולד צ'יפס '
וגם קובץ מתכוני עוגיות שוקולד צ'יפס
25/06/2009 | 12:35
10
וגם קובץ מתכוני עוגיות שוקולד צ'יפס

http://img2.tapuz.co.il/forums/77123823.doc
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות מלוחות שכייף להכין עם הילדים'
עוגיות מלוחות שכייף להכין עם הילדים
25/06/2009 | 12:37
15
עוגיות מלוחות שכייף להכין עם הילדים – גם את הבצק וגם למרוח ביצה ולגלגל בשומשום
שרשור העוגיות המלוחות הגדול של הפורום

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'החופש כבר כאן - מבשלים עם הילדים – עכבר העיר'
החופש כבר כאן - מבשלים עם הילדים – עכבר העיר
25/06/2009 | 09:56
5
מבשלים עם הילדים – עכבר העיר:
12 עמודים כייפיים של פעילויות עם ילדים במטבח (אפשר לדפדף בעמודים למטה ובכל אחד מהם יש מתכונים ופעילויות עם ילדים במטבח).

http://www.mouse.co.il/CM.articles_lobby,1112,,,.a...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ממתקי קורנפלקס ושוקולד'
ממתקי קורנפלקס ושוקולד
25/06/2009 | 12:53
1
14
ממתקי קורנפלקס ושוקולד

מקור המתכון:עיתון לילדים
מקור התמונה:אילנית12

החומרים:
50 גרם חמאה
4 כפות סירופ מייפל(אני שמתי סילאן)
100 שוקולד מריר
75 גרם קורנפלקס.


ממיסים בסיר על אש נמוכה את החמאה,הסירופ והשוקולד. מכבים את הגז,
מוסיפים את הקורנפלקס ומערבבים.
מעבירים בכף לעטרות ניר.
מצננים במקרר.

טעים,בסך הכול "עבודה" של 5 דקות.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יאממממממ .ועוד בחמש דקות'
יאממממממ .ועוד בחמש דקות
27/06/2009 | 09:47
14
לצפיה ב-'כדורי שוקולד/אמא אוהבת'
כדורי שוקולד/אמא אוהבת
25/06/2009 | 12:55
19
מתכון לכדורי שוקולד/ אמא אוהבת 2
צילום והכנה:אילנית12

כוס ורבע חלב

100 גרם חמאה

5 כפות סוכר

כף קקאו

חבילת שוקולד מריר של 100 גרם

טיפה נס קפה

טיפה תמצית רום

לבשל הכל בסיר על הגז עד שהכל נמס.

לשפוך את התערובת לחצי קילו בסקיויטים טחונים.

לערבב וליצור כדורים.

לטבול בקוקוס או בסוכריות צבעונית.

הערות אילנית:המתכון טעים,והכמויות מדויקות.מומלץ.





אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כדורים/"סוכריות" מצימוקים ואגוזים/אילנית12'
כדורים/"סוכריות" מצימוקים ואגוזים/אילנית12
25/06/2009 | 12:57
5
כדורים/"סוכריות"מצימוקים ואגוזים/אילנית12

החומרים:בערך 10 יחידות.

כוס אגוזים
כוס צימוקים
רבע כפית קינמון
אבקת סוכר/קוקוס.

ההכנה:

טוחנים את הצימוקים והאגוזים ,למצב משחתי,להוסיף את הקינמון.
ליצור בידיים מעט רטובות כדורים ,לטבול באבקת סוכר או קוקוס.
לאחסן במקרר בקופסא סגורה.

טעים מאוד...

מחברת המתכונים שלי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תמרים במבחר מליות הפתעות מצופים בשוקולד'
תמרים במבחר מליות הפתעות מצופים בשוקולד
25/06/2009 | 17:43
26

תמרים במבחר מליות הפתעות מצופים בשוקולד וקוקוס
מאת:פירגה
מתוק וטעים שזכור לי מבית אמא עוד כשהייתי ילדה.
היום הילדים והנכדות שלי מכינים אותם בעונג רב.
המצרכים וההכנה:
תמרים ממולאים במקום החרצן באגוזים,שקדים,רחת לוקום,כדורי קליק בטעמים,מסטיק קטן, חתיכת שוקולד,חלבה
יש אפשרות למלא בכפית ממרחים : ממרח תמרים,חלבה,שוקולד השחר,נוטלה:אגוזים,שקדים (אפשר לשדך בין הטעמים ולמלא כיד הדמיון).
נועצים קיסם באמצע התמר ( אחרי המילוי) , טובלים בשוקולד מומס (אפשר להכין
קרם שוקולד מבושל. המתכון למטה……….
אפשר לצקת מבקבוק סירופ שוקולד מוכן לתוך קערית ולטבול את התמר הממולא.
לגלגל :
חלק בקוקוס, חלק באגוזים טחונים, חלק בסוכריות צבעוניות חלק בפירורי בסקויטים
להניח כל תמר בספלון נייר. נפלאים ישר מההקפאה.
אפשר להגיש כמתנה בחגים בתוך כלי יפה וחגיגי.

קרם שוקולד לציפוי:
לשים בסיר קטן:
2 כפות שוקולית
כף סוכר
חצי כפית נס קפה ,ליקר או ברנדי
כף או שתיים חלב
לבחוש עד שהסוכר יימס
להוסיף 50 גרם חמאה תוך כדי בחישה ולערבב עד שיהיה קרם
להוסיף גם קוביות מחבילה שוקולד מריר של 100 גרם לערבב היטב לקרם לא סמיך. להוסיף נוזלים או חמאה

לפי הצורך.
ניתן להקפאה ארוכה.
נהדר להביא כמתנה בחגים
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קסטה טעמים ב"פתי-בר" וקרמים'
קסטה טעמים ב"פתי-בר" וקרמים
25/06/2009 | 17:51
3
18
קסטה טעמים ב"פתי-בר"

מאת:פירגה


קסטה טעמים ב"פתי-בר"
קסטה קייצית לילדים שגם הגדולים "מתים" עליה.
הכנתי עם הנכדות הגדולות שלי.
למעשה,הן הכינו ואני "השגחתי" ועזרתי בשלב ההקצפה .
תנו לילדודס להחליט איזה טעמים וכמה קומות.
תוצאה טעימה והעוגה התיישרה במהירות הבזק.

המצרכים :
תבנית פיירקס גדולה
חבילת "פתי-בר"כפולה
3 שמנת מתוקה
כ- 3 כוסות חלב
אינסטנט פודינג וניל
אינסטנט פודינג ריבת חלב
אינסטנט פודינג שוקולד
קערה עם שוקולית להרטבת ה"פתי-בר"
מקציפים שמנת מתוקה+אינטנט פודינג וניל+3/4 כוס חלב ומעבירים לקערה
מקציפים שמנת מתוקה+אינסטנט פודינג שוקולד+3/4 כוס חלב ומעבירים לקערה
מקציפים שמנת מתוקה+אינסטנט פודינג ריבת חלב+3/4 כוס חלב ומשאירים במיקסר
מסדרים שכבות של "פתי-בר" וקרם לסירוגין
מעל לקרם האחרון מפוררים שוקולד או בסקויטים ומקשטים כיד הדמיון.
שומרים במקרר.
"טיפים"
1. אפשר להכין עם פתי- בר חצי חום חצי וניל
2. אפשר להכין על מגש בלי דפנות ולצפות את העוגה כולה בגנאש שוקולד ואז לא יודעים מה יש בפנים עד שפורסים. או

לקשט בסירופ שוקולד מוכן.
3. אפשר לטבול את הפתי-בר בנס קפה או יין תירוש או כל נוזל אחר שהילדים אוהבים.
4. אפשר על כל שכבה לגרר שוקולד בטעם שהילדים אוהבים.
5. אפשר להמתיק מעט תוך כדי הקצפה באבקת סוכר (לטעמכם)
תהנו


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פירגוש -יאמי'
פירגוש -יאמי
25/06/2009 | 21:40
1
9
לצפיה ב-''
26/06/2009 | 07:36
2
לצפיה ב-'עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות'
עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות
26/06/2009 | 07:14
19
עוגיות שוקולדצ'יפס גדולות




המלצה של חיפשושית מפורום בישול ילדים.
חייבת להמליץ על העוגיות שוקולד צ'יפס של פירגה.
21:42 16/02/09 לפני מספר ימים הכנתי את העוגיות האלה והן יצאו ממש אבל ממש מעולות!!הכי טובות כל העוגיות חוסלו חיסול ממוקד
הערות:אני לא שמתי 4 כפות סירופ שוקולד- שמתי במקום מים .
שמתי כוס 1 של שוקולד צ'יפס לבן במקום 2 כוסות.
העוגיות יצאו שמנמנות ולא דקות וקריספיות/קשות כמו שהן יוצאות לפי המתכון של אופנהיימר.
העוגיות לא יצאו שומניות בכלל! משום מה, לפי המתכון של אופנהיימר הן יוצאות ממש שומניות ומרגישים את טעם החמאה..אני הוצאתי מהתנור את העוגיות כשהן טיפה רכות כדי שלא יתקשו.ממליצה.. שמים לב?

תודה על ההמלצה חיפשושית יקרה.


עוגיות שוקולדצ'יפס גדולות
העוגיות קריספיות ומתפצפצות מבחוץ ומלאות שוקולד ורכות בפנים
את הכדורים מכינים יותר גדולים ומעט פחוסים.
מקור:פירגה

מצרכים בקערה:
3/4 3 כוסות קמח (להכין בצד עוד 2-4 כפות)
שקית אבקת אפיה
1/4 כוס מים או נוזל אחר
1/4 כוס שמן קנולה
50 גרם חמאה / מחמאה מומסת
כף קקאו
1/2 כוס סוכר מכל סוג
1 ביצה
4 כפות סירופ שוקולד קנוי
כפית תמצית רום או ברנדי או לוותר
2 כוסות שוקולד צ'יפס = שקית 300 גרם

אופן הכנה:
ללוש לבצק נוח לקריצת כדורים ואם צריך מוסיפים מהקמח ששמנו בצד
להניח ניר אפיה על תבנית גדולה
להכין כ-33 עוגיות כמו שכבתי בגודל קציצות ולפחוס מעט
אפשר להכין כדורים גדולים ולהניח בתבניות מאפינס
לחמם תנור לחום 175
לאפות עד 15 דקות (תלוי בתנור)
תהנו



--------------------------------------------------------------------------------

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פיצה עם ילדים'
פיצה עם ילדים
26/06/2009 | 02:47
11
אמא תכין את הבצק וכאשר הבצק תפח ומוכן
לקרוץ כדורים לילדים
הילדים ילושו את הבצק ויפתחו לפאי
בקערות נכין את התוספות ואת הרוטב
וכל אחד יקח מעט מהתוספות ויכין לעצמו את הפיצה שלו.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה רבה על השרשור, אני אנסה עם הילדים בחופש.'
תודה רבה על השרשור, אני אנסה עם הילדים בחופש.
26/06/2009 | 06:13
לצפיה ב-'להתקרר עם הילדים בקיץקרטיב לימון'
להתקרר עם הילדים בקיץקרטיב לימון
26/06/2009 | 09:39
1
8
קלי קלות להכנה- ועשיר בנוגדי חמצון
המתכון במאמרים
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ועוד תמונה שתאמינו לי שילדים אוהבים '
ועוד תמונה שתאמינו לי שילדים אוהבים
26/06/2009 | 09:40
28
לצפיה ב-'קרטיב מנגו- אוטוטו העונה'
קרטיב מנגו- אוטוטו העונה
26/06/2009 | 09:44
5
קרטיב מנגו/ יערה

רכיבים: (6 קרטיבים)
2 מנגו גדולים , קלופים ללא גלעין וחתוכים לקוביות (300 גרם)
100 גרם (1/2 כוס) מים
10 גרם (2 כפיות שטוחות) סוכר

אופן ההכנה:

   1. לטחון את המנגו ע"י מיקסר או בלנדר מקל לעיסה חלקה. (בשלב הזה אפשר לסנן – אני השארתי כך והמרקם היה נהדר ולא סיבי, אבל לשיקולכם).
   2. להוסיף מים וסוכר ולערבב היטב. נפח התערובת – 300 מ"ל.
   3. לערבב ולהעביר למיכלי פלסטיק המיועדים לקרטיב, למלא עד הסוף. (אני השתמשתי בתבניות בנפח של 50 מ"ל כל אחת, ליצירת 6 קרטיבים).
   4. להקפיא ללילה (לפחות 12 שעות).

בתיאבון!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קרטיב תפוח בדבש עם סוכריות ענבים'
קרטיב תפוח בדבש עם סוכריות ענבים
26/06/2009 | 09:48
6
קרטיב תפוח בדבש עם סוכריות ענבים/יערה

לפני שמתחילים:

הדבש במתכון הזה, לא זו בלבד שאחראי למתיקות, הוא גם מוסיף טעם דומיננטי – לכן לא כדאי להחליפו בסוכר, יחד עם זאת ניתן להפחית את כמות הדבש בחצי.

לגבי הענבים: אפשר להוסיף עוד ענבים, רק לקחת בחשבון שהם "תופסים מקום", ולהפחית מתערובת הקרטיב בהתאם.

רכיבים: (ל 4 קרטיבים של 100 מ"ל כל אחד)
300 גרם תפוחים (3 קטנים) מנוקים מליבות, לא קלופים
30 מ"ל (2 כפות) דבש
170 מ"ל (כ 3/4 כוס) מים
12 יחידות ענבים (אשכול קטן)

אופן ההכנה:

   1. לקצוץ את התפוחים ולטחון ע"י בלנדר מקל או מיקסר. לסנן את מחית התפוחים ע"י מסננת לקערית קטנה לקבלת 300 מ"ל (1/2 1 כוס) מיץ; לחלופין אפשר לסחוט את התפוחים במסחטת מיץ לפירות קשים. (מה לעשות עם כל הסיבים שנשארים במסננת? – לצרף לתערובת עוגה בחושה , למיזלי או סתם ליוגורט).
   2. להוסיף את הדבש למיץ התפוחים, לערבב היטב, עד שהדבש נמס לחלוטין.
   3. להוסיף מים, לערבב ולהעביר למיכלי פלסטיק המיועדים לקרטיב, למלא לגובה 3/4 מיכל. להוסיף לכל מיכל 3 ענבים.
   4. להקפיא ללילה (לפחות 12 שעות).

בתיאבון!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ומה לגבי וופלים'
ומה לגבי וופלים
26/06/2009 | 09:58
1
17
לא צריך בישול, לא צריך להדליק תנור
עלי וופל נמכרים כיום בכל סופר, ומכילים כמות מזערית של שומן (כ6%). אפשר ואפילו כדאי להכין מהם וופלים ביתיים, לרתום את הילדים בבית למלאכת המילוי והחיתוך, ועל הדרך להקנות את הערך העליון של "מה שמכינים בבית כמעט תמיד עדיף על מה שקונים בחוץ".

כמות החומרים הנ"ל מניבה 28 וופלים בעלי 5 שכבות (מעט מושחתים), ועוד 28 וופלים בעלי 4 שכבות בלבד (מעודנים יותר ונכנסים בדיוק לפה). ההחלטה מה להגיש למי בידכם .

וופלים במלית חלבה/יערה

רכיבים: (ל 56 וופלים*)
300 גרם (1/2 1 כוס) טחינה גולמית מלאה
200 גרם (1 כוס) דבש
9 עלי וופל (1 חבילה) בגודל 28 * 22 ס"מ.

אופן ההכנה:
   1. לערבב בקערה בינונית את הטחינה והדבש עד שנוצרת תערובת אחידה (ערבוב נמרץ של 2-3 דקות).
   2. לעבוד על משטח רחב/קרש חיתוך: להניח עלה אחד ולמרח עליו 3 כפות גדושות מהמלית (יכול להיות מעט יותר או פחות). בעזרת סכין למריחה (לא חדה) למרוח את המלית על גבי העלה, עד שכל העלה (כולל השוליים) מצופה בשכבה דקה (לא עבה יותר מעוביו של עלה הוופל).
   3. לקחת עלה נוסף ולהדק בזהירות על גבי העלה המרוח. למרוח גם את העלה השני, וכך לעשות עוד פעמיים עם העלה השלישי והרביעי.
   4. לאחר שמורחים את העלה הרביעי במלית, לקחת עלה חמישי ולהדק בזהירות. החבילה ("נגלה")  הראשונה מוכנה.
   5. לפריסה רצוי לעבוד עם סרגל (להניח בסמוך לעלי הוופל): לחתוך לרוחב, במרחקים של 4 ס"מ, סה"כ 6 חיתוכים- יתקבלו 7 טורי וופלים. לסובב את הקרש ולפרוס לאורך, במרחקים של 5.5 ס"מ – סה"כ 3 חיתוכים, תתקבלנה 4 שורות וופלים – סה"כ 28 וופלים מושלמים.
   6. להכנת החבילה השניה- יש לפעול באופן זהה, פחות שכבה אחת למרוח (יתקבלו וופלים עם סה"כ 4 שכבות).
   7. לשמור בכלי אטום, רצוי בקירור.

בתיאבון!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ועוד תמונה של שלבי ההכנה'
ועוד תמונה של שלבי ההכנה
26/06/2009 | 09:59
18
לצפיה ב-'ואם בכל זאת מדליקים את התנור: בטטה אפויים'
ואם בכל זאת מדליקים את התנור: בטטה אפויים
26/06/2009 | 10:06
4
16
כוכבי בטטה אפויים/יערה

לפני שמתחילים: זה מתכון קלאסי שייפול ויקום כתלות באיכות הרכיבים. לכן רצוי להשתמש בבטטה טרייה ככל שניתן (עדיף אורגנית – יותר טעימה), רצוי להכין את המתכון סמוך לקניית הבטטה. את הבטטות בתמונה קניתי משוק האיכרים בת"א.

רכיבים: (2 מנות ראשונות)
400 גרם בטטה (1 בטטה גדולה)
1 כפית שמן זית
1/8 כפית מלח

אופן ההכנה:

   1. לחמם תנור לחום גבוה מאד – 250 מעלות.
   2. לקלף את הבטטה ולפרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ. ליצור כוכבים על ידי חותכן עוגיות (אני נעזרתי לפי הצורך בתחתית של כוס לנעיצת החותכן בבטטה. לא להשליך את השאריות, אופים הכל!).
   3. לערבב את השמן והמלח בקערה גדולה, לנער את כל פרוסות הבטטה בתערובת, עד שמשומנות מכל צידיהן, לשטח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אין צורך בעוד שמן, המטרה ליצור מעטה דקיק של שמן ולא רוטב.
   4. לאפות 5 דקות, להפוך ולאפות 5 דקות נוספות.
   5. להגיש מיד. (לי היה טעים עם יוגורט).

בתיאבון!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'וואו, איזה רעיונות '
וואו, איזה רעיונות
26/06/2009 | 11:06
1
6
לצפיה ב-'רעיונות אליפות'
רעיונות אליפות
26/06/2009 | 12:21
2
לצפיה ב-'בנות יקרות איזה רעיונות מעולים '
בנות יקרות איזה רעיונות מעולים
26/06/2009 | 15:10
5
כבר אמצתי כמה כדי להעסיק את הקטנות בחופש
מעולה ותודה לאילנית ונירה שהעלו את הרעיון
אילנה בן צור
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'או לה לה לה לה לה ל ה'
או לה לה לה לה לה ל ה
27/06/2009 | 09:50
2
לצפיה ב-'וואו - השרשור הזה נראה משהו-משהו'
וואו - השרשור הזה נראה משהו-משהו
27/06/2009 | 00:10
7
תודה לכולם על הרעיונות הנפלאים.

אצלי הילדים כבר גדולים (כולם אחרי צבא), אבל חושבת שכל מי שיש לו ילדים יעבור את הקיץ בשלום איתם עם רעיונות=פעילויות ומתכונים נפלאים כאלה.

תודה לכולם,.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ילדים במטבח בחופש הגדול!פעילות מהנה וגם טעימה'
ילדים במטבח בחופש הגדול!פעילות מהנה וגם טעימה
27/06/2009 | 08:20
16
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'במטבח עם ילדים'
במטבח עם ילדים
27/06/2009 | 08:27
17
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'מבשלים עם הילדים'
מבשלים עם הילדים
27/06/2009 | 08:34
14
מבשלים עם הילדים

ניר צוק YNET

מעיין ומורן, האחיינים החמודים והרעבים של ניר הגיעו למטבח. בזמן שהוא שוקד על עוגת גבינה עם פירורים, הם מקימים פס יצור לשניצלים
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'בעיגולים, עם הילדים'
בעיגולים, עם הילדים
27/06/2009 | 08:36
13
בעיגולים, עם הילדים

נכין בצק עם שוקולד חלב, שקדים וליקר קפה, נקרר, נרדד ונקרוץ עיגולים וצורות אחרות. עוגיות טעימות שיעסיקו גם את הקטנים
ליאור אדרי

הן פריכות ושחומות, מתוקות ועשירות והיתרון הכי גדול שלהן הוא שגם הילדים יכולים לעזור בהכנה. אתם תכינו מבעוד מועד את הבצק, תרדדו אותו ותנו לקטנים לקרוץ ממנו עיגולים (בעזרת כוס) או צורות אחרות (עם "חותכנים" של עוגיות). ואם הם לא אוהבים את הטעם, אפשר לוותר על הליקר.

YNET
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'קרטיבים כחול-לבן'
קרטיבים כחול-לבן
27/06/2009 | 08:38
9
קרטיבים כחול-לבן


מה צריך:
ל-6 קרטיבים:
1 קופסת שימורים גדולה של חתיכות אננס
1 לימון
3 כפות סוכר
½ כוס שמנת מתוקה
צבע מאכל כחול

ובנוסף:
תבניות להכנת קרטיבים

מה עושים?
1. מודדים כוס מלאה של חתיכות אננס וכוס מלאה של סירופ אננס ושמים בממחה (בלנדר).

2. סוחטים את הלימון ויוצקים את המיץ לממחה. מוסיפים גם את הסוכר. מרסקים היטב בעזרת מבוגר.

3. מעבירים את התערובת דרך מסננת, כדי לוודא שלא יוותרו בה גושים.

4. מודדים 1 ½ כוסות מהתערובת, מוסיפים לה ½ כוס שמנת מתוקה ומערבבים.

5. שומרים במקרר כוס אחת מהתערובת החדשה שהכנו זה עתה.

6. לתערובת הנותרת (כוס אחת) מוסיפים צבע מאכל כחול, לקבלת הגוון הרצוי. יוצקים את התערובת הכחולה לתבניות להכנת קרטיבים, עד למחצית גובהן ומקפיאים עד למחרת.

7. למחרת ממלאים את התבניות בתערובת הלבנה ששמרנו, מכניסים את המקל ומקפיאים יום נוסף.

* מי שיש לו סבלנות, יכול להכין קרטיב עם יותר שכבות. אפשר גם להכין קרטיבים לבנים לגמרי וקרטיבים כחולים לגמרי ואז לא צריך להמתין יום נוסף במהלך ההכנה.
ככלל ברוב ימות השנה מומלץ לוותר על צבעי מאכל.

מקור: "ילדים מבשלים חג", דורית שנון הוצאת דניאלה די-נור/ליברוס הוצאה לאור
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'ילדים מבשלים מ-א' עד ת''
ילדים מבשלים מ-א' עד ת'
27/06/2009 | 08:43
16
אוף, גוזל / מקור ראשון


ילדים מבשלים מ-א' עד ת'

מאת:שי עשהאל
1 ביולי 2005, כ"ד בסיון תשס"ה

איך שהזמן עף. רק אתמול הם היו צעצוע קטן וחמוד שלא ידע בלאגן מהו, והנה הם כבר גדולים מספיק להחריב לנו את המטבח, לבשל הכל בעצמם ועוד לגרום לנו לנגב דמעת התרגשות ולהודות להם על המאמץ. אלו רגעים שבהם אנו שואלים את עצמנו כהורים אם אכן כל האיפשור הניו- אייג'י הזה משתלם, ומה היה רע במודל הדיקטטורי שבו גדלנו אנחנו, כאשר שאגה אחת מאמא גרמה לכל הפירורים על רצפת המטבח לעבור לדום. ובכן, את המגמות ההוריות אי אפשר להשיב לאחור, אז לא נותר לנו אלא להתרווח בכסא, לנשום עמוק ולהשלים עם העובדה שהגוזלים שלנו מסוגלים לעוף בעצמם, לפחות במטבח. וגם לקבל באהבה את העובדה הבלתי נמנעת שאנחנו נצטרך אחר- כך לנקות את מסלול ההמראה שלהם.


א אהבה, אוכל.
כדברי הפרסומת שהס מלהזכיר, אוכל עושים באהבה, או שלא עושים בכלל.

ב בצק.
הלוואי ואנחנו המבוגרים היינו לומדים מילדינו ליהנות מהדברים הקטנים והפשוטים בחיים, כמו ללוש בצק. זה מתחיל בארגז החול עם קבובות (ראה להלן) וממשיך עם קמח וסוכר.

עוגיות מרשמלו

החומרים לבצק:
200 גר' חמאה רכה
½ 3 כוסות קמח
מעט תמצית וניל
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה

למילוי:
מרשמלו
פצפוצי שוקולד
1/4 כוס קורנפלקס

אופן ההכנה:
1) מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ונוח.
2) מרדדים את הבצק וחותכים ממנו עיגולים.
3) חותכים את המרשמלו ומערבבים אותו עם פצפוצי השוקולד והקורנפלקס. ממלאים במלית את עיגולי הבצק וסוגרים אותם.
4) מניחים את העיגולים על תבנית מחופה בנייר אפיה ואופים בחום של 180- 190 מעלות למשך 10- 15 דקות .

ג גבינה.
עיסה לבנה ובריאה המומלצת למתחילים או לאחים הקטנים. מוסיפים חומרי טעם, מזיתים ועד ממרחים שונים ותבלינים, ומערבבים היטב (עוד פעולה החביבה על ילדינו). 'מנגבים' עם בייגלה או ירקות חתוכים למקלות, או פשוט עם האצבעות.

ד דבש.
טעמו של האושר: למרוח שכבה נדיבה של דבש על מלווח חם בערב סתיו קריר.

ה הומור.
חוש חשוב למי שמתכנן להיכנס למטבח תוך כדי או אחרי שהצאצאים מוצאים בו ביטוי עצמי.

ו ויטמינים.
יצורים מסתוריים שנוטים באופן מוזר להתרכז דווקא בחלקים הפחות פופולריים של המזון: בקליפה של המלפפון, בעשבי התיבול הירוקים וב'קשה' של הלחם...

ז זיתים.
האנושות נחלקת לשני מחנות: אלו המעדיפים פיצה עם זיתים, ואלו שאוכלים בלי.
המדור בוחר לשמור על עמימות באשר להעדפותיו האישיות.

ח חלב.
הזהב הלבן. משוקו ועד מעדן, מקונפלקס ועד מילקשייק, הוא תמיד אתנו. מזל שיש בו סידן, אחרת היו מצרפים אותו לרשימת הממתקים ומכריזים עליו 'לא בריא', כמו כל הדברים הטעימים.

ט טוסט.
שדרוג אטרקטיבי של כריך- חולין. הזדמנות מצוינת לביטוי היצירתיות של גוזלינו, מבלי לייצר עיסות, בצקים ולכלוכים.

י יצירתיות, ידיים.
שתי מילים שהולכות ביחד כמו פורים ורעשן. התענוג העילאי- ללוש, למשש, לקווצ'ץ'. הידיים הן כלי העבודה הבסיסי לכל שף צעיר. במקרה הזה חשוב לרחוץ את הכלים היטב לפני העבודה, ולא רק אחרי.

כ כדורי שוקולד.

החומרים :
20 עוגיות פטי בר
5 כפות יין מתוק
מעט תמצית וניל
1/4 כוס סירופ שוקולד

לעיטור:
סוכריות צבעוניות / קוקוס

אופן ההכנה:
שוברים את עוגיות הפטי בר, מוסיפים את היין, תמצית הוניל וסירופ השוקולד. לשים היטב ומגלגלים לכדורים. מצפים כל כדור בחומרי העיטור.

ל לכלוך.
יצור מצוי אך בלתי – נראה לעיניים מתחת לגיל 22. המלצת השף: מה ששנוא עליך, אל תכריח גם את ילדיך לשנוא. זה הזמן לעשות שלום עם הלכלוך שבתוכנו. מוזיאונים יש בלונדון, לא במטבח.

מ משה בתיבה.
תכסיס יחצ"ני ערמומי שנועד לפתות את הילדים להכניס לפיהם לפחות גם פחמימה ביחד עם הפסולת התזונתית של הנקניקייה. כמו כל יחסי ציבור טובים, זה עובד.

משה בתיבה
חותכים בצק עלים למלבנים, מורחים על כל מלבן מעט קטשופ וחרדל, עוטפים כל נקניקיה במלבן בצק, מורחים מלמעלה ביצה ושומשום ואופים למשך כעשר דקות בחום של 200- 220 מעלות.

נ נחש- בשר.
איזה מצחיקים ההורים האלה, הם חושבים שאם יקראו למאכל בשם אטרקטיבי זה יגרום לנו להשתכנע לאכול אותו. וזה גם מצליח להם.

נחש- בשר בבצק

החומרים:
1 חבילה בצק עלים
1/2 קג' בשר טחון
1 בצל
1 עגבניה
1 קישוא
2 שיני שום כתושות
3 כפות פטרוזיליה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
לעיטור: ביצה טרופה ושומשום

אופן ההכנה:
1) מגרדים בפומפייה על הצד העבה את הבצל, העגבנייה והקישוא. קוצצים את הפטרוזיליה.
2) מערבבים את הבשר עם כל הירקות והתבלינים.
3) מניחים את הבלילה לאורך בצק העלים ומגלגלים את הבצק כך שיעטוף אותה. ה"נחש" שלנו צריך להיות דק וארוך. המהדרים ביצירה יכולים לעצב לו ראש מפחיד.
4) מורחים את הנחש בביצה ומפזרים שומשום. אופים למשך 20- 30 דקות בחום של 180 -200 מעלות, עד שהנחש מקבל צבע שחום.


ס סכנה, סכינים.
מחקרים מוכיחים שוב ושוב שגורם הפציעות מספר 1 בקרב ילדים הוא תאונות בבית. הגבול בין עצמאות להפקרות דק מאד.

ע עוגה.

עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס

החומרים :
5 ביצים
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (3 תפוזים בערך)
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
1 שקית סוכר וניל
1 כוס סוכר
קליפה מגוררת של תפוז אחד (רק החלק הכתום)
3/4 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד. יוצקים לתבנית ומחממים את התנור ל- 200 מעלות. מורידים את החום ל- 170 מעלות ומכניסים את העוגה. אופים למשך 25 דק' בדיוק ומוציאים מהתנור.


פ פסטה, פשטידה.

מאפה גבינות ופסטה

החומרים:
500 גר' פסטה מבושלת
2 גביעי גבינת קוטג'
250 גר' גבינת עמק מגוררת
6 ביצים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1/2 כפית אורגנו
5 שיני שום כתושות

לחלק העליון:
3 עגבניות פרוסות
200 גר' גבינת עמק מגוררת

אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים (פרט לחומרי החלק העליון). מניחים את התערובת בתבנית מחופה בנייר אפיה. מניחים את העגבניות הפרוסות מלמעלה, מפזרים מעל את הגבינה המגוררת, ואופים בחום של 170- 180 מעלות למשך 30- 40 דקות.


צ צבעי מאכל.
האם הייתם מרשים לגוזל שלכם להכניס את ידו לתוך אש? האם הייתם נותנים לו לעשן סיגריה או לשתות שמן מנועים? קצרה היריעה מלפרט עד כמה רבים ואיומים הם נזקיהם הבריאותיים של צבעי המאכל. ילדים רגישים לפגיעתם פי חמישה ממבוגרים. האינטרנט שופע חומר כתוב בנושא. קראו ואימצו.

ק קבובות.
בראשית היו קבובות חומות ודביקות בארגז החול. נא לא להקל ראש בחוויה המעצבת הזו, שכן מתכון הקבובה מאתגר ומורכב לא פחות מארוחת גורמה. כמו יין משובח, רק המומחים יבחינו בדקויות הרבות ובאיכויות המיוחדות של כל קבובה וקבובה. ישנם פרמטרים מדידים: רמת הסמיכות, גוון החול, מידת הלחות, הצמיגיות, הטקסטורה וגם, כמובן, רמת העפיצות.

ר רצינות.
מי שרוצה שילדיו ייקחו את משימות המטבח ברצינות, חייב לקחת את הבישולים שלהם ברצינות.

ש שאריות.
חומרי גלם מצוינים לבישול של מחר. אין דבר העומד בפני המיחזור.

ת תודה.
אל תשכחו, לא משנה כמה התוצאה הסופית של השפים הצעירים מעוררת חלחלה, על כתפינו מוטלת האחריות לא לקצץ להם את הכנפיים, לגמור הכל בצלחת ולהגיד באמת, מכל הלב, תודה.
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'קייטנת בישול - שף קטן ובלאגן '
קייטנת בישול - שף קטן ובלאגן
27/06/2009 | 08:55
14
קייטנת בישול - שף קטן ובלאגן  

עודכן 14:03 22/07/2007
שרון גבאי/ נענע 10

החופש הגדול דורש הרבה סבלנות ומקוריות. קייטנת בישול היא דרך מצוינת להעסיק את הילדים ולהרביץ בהם תורה על הדרך:

טוסטים בצורות
שניצלונים בציפוי ביסלי
לחמניות
סוכריות שוקולד על מקל
שייקים של פירות
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'הכל אני יכול בחופש הגדול '
הכל אני יכול בחופש הגדול
27/06/2009 | 09:19
14
הכל אני יכול בחופש הגדול


לכבוד תחילת החופש הגדול, רון כהן מתגייס לעזרת ההורים ומציע כמה רעיונות ומתכונים שאפשר להכין עם הילדים

רון כהן (שפאץ)
YNET
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'תודה על המתכונים הטובים ...תמיד נחוץ[לי]'
תודה על המתכונים הטובים ...תמיד נחוץ[לי]
27/06/2009 | 09:40
9


תבורכו חברות....

ותודה לאילנית ונירושקה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה יופי טופי של שירשור'
איזה יופי טופי של שירשור
27/06/2009 | 09:45
3
אצלי כולם גדולים ובורחים מכל "מטלה"
הכניסה למטבח היא רק בשביל  לטרוף  לזלול לטעום להריח ולבדוק את ה"בקרוב על שולחננו"...

אבל הקטנטונה תתגדל לתוך עשייה במטבח
כי שני ההורים שלה לרב נפגשים שם...(ולא על המקרר בפתקים)
כבר היום היא יושבת על הכסא שלה וטועמת מכל הבא ליד על המגש שאישי שלה...

אני אדגום עבורם כמה מתכונים
אתן להם-לבנדיטים  לבחור

תודה על שירשור מקסים
אוכל חלבי >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ