לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'מקרון שוקו-וניל במילוי קקאו-אגוזים - סדנא'
מקרון שוקו-וניל במילוי קקאו-אגוזים - סדנא
<< ההודעה הנוכחית
17/04/2009 | 00:27
33
364
מקור המתכון והצילומים: אני ואני מביאה אותו כאן לפניכם בשיטה המתפרסמת בבלוג (רשימת המצרכים והתהליכים בהתאם למיספור המצרכים ברשימה)
המצרכים ל-70 מקרונים (עוגיות המורכבות מזוגות, דהיינו: 140 יחידות: 70 מכל צבע)
1.   200 גר` אבקת סוכר
2.   120 גר` שקדים טחונים "קמח"  
---------------------------------
3.   1 כף אבקת קקאו - למקרון השוקו
4.   1 כף פודינג וניל - למקרון הוניל
-----------------------------------
5.   3 חלבוני ביצים (גודל XL או 4 מביצים מס` 2)
6.   2 כפות סוכר
-----------------------------------
קרם למילוי:
7.   250 גר` ממרח קקאו אגוזים-חלב או כל קרם אחר איכותי בשני צבעים (ריבת חלב-וניל/ שוקולד-חלבה וכיו"ב)

ההכנה (וטיפים חשובים בסוף)
1-4 במעבד מזון טוחנים את השקדים עם אבקת הסוכר לאבקה. מתחילים בפולסים קצרים ומערבבים מדי פעם. מחלקים את התערובת בשתי שקיות נפרדות: למחצית מוסיפים כף אבקת קקאו ולמחצית מוסיפים כף פודינג וניל ומערבבים.
--------------------------------------------------------------------------------
5-6 מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב אך לא קשה מדי ומחלקים שווה בשתי קערות נפרדות (אפשר ואפילו מומלץ להקציף בנפרד כל מחצית כמת החלבונים עם כף סוכר) מקפלים לתוך כל קערה את האבקה הייעודית (השקדים הטחונים עם אבקת הסוכר והקקאו/פודינג) ולעשות זאת בשלושה שלבים, רצוי לקפל עם הגב של כף עץ גדולה על מנת לא לשבור את הקצף למרות שהוא קטן בכל מקרה כתוצאה ממסת האבקה. הקיפול יופסק ברגע שהאבקה פוזרה ונרטבה, לא מעבר לכך.  
--------------------------------------------------------------------------------
7 לשימוש לפי הוראות ההרכבה כאשר העוגיות קרות לחלוטין.
הוראות אפייה והרכבה
עם שקית זילוף בעלת צנתר חלק ובהתאם לגודל הרצוי (אני בחרתי קוטר 10 מ"מ) מזלפים בלחיצה קלה נגיעות קטנות של  "גבעות" במרווחים של 2 ס"מ אחת מהשנייה
רק כאשר מסיימים לזלף את כל הכמות (השוקו והוניל) מתחילים בחימום התנור  ל-200ºC עד שנורת הבקרה מסמנת שהתנור כבר חם (הנורה נכבית) - מכניסים את התבניות ואופים בטורבו 10 דקות בדיוק - סימן לכך שהעוגיות מוכנות הם סימני הפקיעה
מוציאים מהתנור - מניחים לצינון בתבנית ורק כשמקרונים קרים מנתקים מנייר האפייה ומרכיבים:
מורחים כחצי כפית משני צבעי הקרם על עוגייה אחת וסוגרים בעדינות מירבית עם עוגייה בצבע האחר. מאחסנים בקופסא אטומה במקום קריר.

ולבסוף, טיפ למי שלא מתעצל ורוצה תוצאה מושלמת:
לסנן את תערובת השקדים הטחונים עם אבקת הסוכר - כדאי להשתמש במשקל לצורך חלוקה מדוייקת של האבקה המתקבלת ואמורה לשמש את מקרוני השוקו וגם הוניל. הכמות הכללית המצויינת במתכון לעיל נותנת 270 גר' אבקה מסוננת + 50 גר' פירורי שקדים שלא עברו את המסננת. מחלקים בכל שקית 135 גר' אבקה ומוסיפים 25 גר' מפירורי השקדים, כך שלכל 60 גר' חלבון יש לנו 160 גר' תערובת שקדים טחונים עם אבקת סוכר. העירבוב בתוך שקית נותן את ההטמעה המקסימלית של מרכיבי האבקה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'01-טוחנים את השקדים עם אבקת הסוכר'
01-טוחנים את השקדים עם אבקת הסוכר
17/04/2009 | 00:28
2
לצפיה ב-'02-המלצה לא מחייבת- לסנן את האבקה '
02-המלצה לא מחייבת- לסנן את האבקה
17/04/2009 | 00:30
1
לפני שמחלקים אותה לשניים ואת הגרגירים שנותרו לחלק גם באופן שווה בשקיות
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'03-מחלקים בצורה שווה את האבקה והגרגרים שנותרו'
03-מחלקים בצורה שווה את האבקה והגרגרים שנותרו
17/04/2009 | 00:31
1
במסננת בשתי שקיות, לשקית אחת מוסיפים כף קקאו ולשקית השניה כף פודינג וניל לבישול
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'04-מנערים היטב את השקית והתערובת מוכנה לקיפול'
04-מנערים היטב את השקית והתערובת מוכנה לקיפול
17/04/2009 | 00:33
1
בקצף החלבון
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'05-מקציפים את החלבונים, רצוי לכל טעם בנפרד'
05-מקציפים את החלבונים, רצוי לכל טעם בנפרד
17/04/2009 | 00:34
8
לצפיה ב-'06-עם גב כף עץ גדולה מקפלים בשיא העדינות את'
06-עם גב כף עץ גדולה מקפלים בשיא העדינות את
17/04/2009 | 00:36
1
האבקה - כל אבקה לקצף שלה בנפרד (בתמונה האבקה עם הקקאו...)
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'07-עם שקית זילוף מצויידת בצנתר לא משונן '
07-עם שקית זילוף מצויידת בצנתר לא משונן
17/04/2009 | 00:39
33
מזלפים נגיעות לתבנית מרופדת נייר אפייה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'08-משהים את התבניות כרבע שעה בטמפרטורת החדר '
08-משהים את התבניות כרבע שעה בטמפרטורת החדר
17/04/2009 | 00:44
1
ובינתיים אפשר לחמם את התנור
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'09-אופים 10 דקות במצב טורבו בחום גבוה 200 מע.'
09-אופים 10 דקות במצב טורבו בחום גבוה 200 מע.
17/04/2009 | 00:47
6
לצפיה ב-'10-המקרונים מוכנים. על הכהים ניכרים יותר'
10-המקרונים מוכנים. על הכהים ניכרים יותר
17/04/2009 | 00:50
1
סימני הפקיעה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'11-והבהירים משדרים טוהר של וניל ושקדים'
11-והבהירים משדרים טוהר של וניל ושקדים
17/04/2009 | 00:51
4
לצפיה ב-'12-כשהמקרונים קרים לחלוטין, ניתן למרוח את '
12-כשהמקרונים קרים לחלוטין, ניתן למרוח את
17/04/2009 | 00:53
4
הקרם בצבעי חום-לבן: אני בחרתי בקרם קקאו-אגוזים
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' ו ב ת י א ב ו ן'
ו ב ת י א ב ו ן
17/04/2009 | 00:54
1
4
לצפיה ב-'תמי אהבתי את הקולקציה המתוקה'
תמי אהבתי את הקולקציה המתוקה
17/04/2009 | 20:41
3
לצפיה ב-'מממממממממממממממ'
מממממממממממממממ
17/04/2009 | 03:51
1
לצפיה ב-'יאממממממי בראבו תמי ממש!!!!'
יאממממממי בראבו תמי ממש!!!!
17/04/2009 | 07:09
1
כמו שכתבתי לך..יש לי כבוד לדברים כאלה עדינים..

שלא אקלקל בניסיונותי שאפו גברת ממש שאפו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' תמונות לא חוקיות על הבוקר,נראה '
תמונות לא חוקיות על הבוקר,נראה
17/04/2009 | 07:35
6
טעים טעים. על השיתוף
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תמי, איזה יאמי '
תמי, איזה יאמי
17/04/2009 | 08:09
2
איזה תמונות.... לא חוקיות בכלל על הבוקר.....
יישר כח יקירתי ותבורכנה ידייך יקירתי....
כבר כתבתי לך הרבה פעמים שאני אוהבת את יצירותייך, וברכתי אותך גם על זכייתך, כנראה שלא ראית.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תמי תמי תדהים תבורכי יקירתי'
תמי תמי תדהים תבורכי יקירתי
17/04/2009 | 08:48
5
לצפיה ב-'שושנה הנפלא כל תגובה ותגובה אני'
שושנה הנפלא כל תגובה ותגובה אני
17/04/2009 | 10:43
רואה וקוראת ומעריכה... אבל אולי במקרה, את יודעת... עם כל המבוכה, פיספסתי. בכל מקרה, את אישה מדהימה פעמים רבות פירגנת והחמאת לי וזה בהחלט מרגש אותי.
שמחה שאת אוהבת את יצירותיי ומאוד מקווה שתמצאי את הזמן גם להכין מהם וליהנות עוד יותר
תבורכי גם את ומשפחתך ושתהיה לכולנו שבת שלום
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה על הסדנא!'
תודה על הסדנא!
17/04/2009 | 10:59
2
יופי של מקרונים יצאו לך!
רק דבר אחד לא הבנתי, איך אפית ב200 מעלות? אני בדרך כלל אופה ב150 מעלות באותו זמן... ממש מוזר.
ולדעתי הסדקים נוצרו בגלל הטורבו. אני הייתי אופה בצורה רגילה.

בכל מקרה יצאו לך יפים וטעימים!

נטלי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אני אוההת את הסדקים... הם לא בגלל הטורבו'
אני אוההת את הסדקים... הם לא בגלל הטורבו
17/04/2009 | 12:39
1
הם בגלל תוספת אבקת הקקאו (היא סופחת כל מה שאפילו כאילו רטוב) ודרגת היציבות של הקצף, בנוגע לאפייה בחום גבוה: למרות הדמיון למרינג - ההתייחסות שלי למקרון היא שונה, גם בגלל התוספת של האבקה (קקאו/פודינג) וגם בגלל המרקם השונה שאני מנסה לקבל (יבש מבחוץ ולחות עדינה מבפנים שיוצרת צמיגיות). מאז ומתמיד הכנתי ככה מקרונים רק שפעם הייתי מוסיפה כף קמח לתערובת וזה היה יוצא לי יותר יבש.
וחוצמזה... אם את שואלת אותי (או כל אחד אחר לדעתי) שלך הרבה הרבה יותר יפים ומרשימים. כשכתבתי בהקדמה בפתיח של הבלוג שכל אחד יכול לא להצליח במקרון ולא משנה מה דרגת המיומנות שלו - לא סתם כתבתי שאפילו לי זה יכול לקרות: באותו יום שפירסמת את המקרונים המדהימים שלך, ניסית להכין אותם ולא יודעת מה קרה לי ומה עשיתי לא בסדר הם יצאו לתפארת וכשהתקררו... נהיו מסטיק. אני מתביישת אפילו לספר, אבל אולי זה יתן בטחון לאחרים לא להתייאש גם אני לא התייאשתי, אני עוד אכין את המקרונים שלך בשיטה שלך והם עוד יצאו לי יפים לפחות כמו אצלך
תודה נטלי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-''
18/04/2009 | 12:49
1
לצפיה ב-'תמי כל הכבוד על הסדנאות הנפלאות שהן גיוון'
תמי כל הכבוד על הסדנאות הנפלאות שהן גיוון
17/04/2009 | 13:06
1
נהדר לפורום.
הסדנא למרציפן נהדרת וראיתי אותה מתנוססת לתפארת בערוץ האוכל.יישר כח והתמדה.
תודה רבה מקרב
פירגה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כאחת שמעריכה מאוד מקצוענות - מקבלת '
כאחת שמעריכה מאוד מקצוענות - מקבלת
17/04/2009 | 15:23
את המחמאות שלך בכבוד גדול.
תודה פירגה ויישר כוח גם לך
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תמי הכל נראה נהדר'
תמי הכל נראה נהדר
17/04/2009 | 13:43
1
יקירתי קבלי את מלכת המימונה.
הכל נראה טעים ונהדר.
מכל המימונות שראיתי והשתתפתי בעבר
שלך נראה עשיר ומגוון.
אהבתי מאד מאד את המימונה שלך.
תבורכי יקירתי.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'באהבה ובברכה גם לך '
באהבה ובברכה גם לך
17/04/2009 | 15:26
3
לצפיה ב-'אוי מיי גד... מושלם יקירה '
אוי מיי גד... מושלם יקירה
17/04/2009 | 14:54
1
22
לצפיה ב-'אתן המושלמות... אני רק חלק מכן'
אתן המושלמות... אני רק חלק מכן
17/04/2009 | 15:26
2
לצפיה ב-'תמי תבורכי ~ ניאה נפלא'
תמי תבורכי ~ ניאה נפלא
17/04/2009 | 15:53
1
מתוק...מתוק...הוא טעם החיים...(יגאל בשן)

הקפה עלי....בבקשה...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'חבל על הזמן.... מה פה קורה??.'
חבל על הזמן.... מה פה קורה??.
17/04/2009 | 18:50
אליפות המקרון הבין תפוזית.....
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תמי - נראה משגע - תודה על המתכון והתמונות'
תמי - נראה משגע - תודה על המתכון והתמונות
17/04/2009 | 19:23
2
לצפיה ב-' על השפע והיופי ועל'
על השפע והיופי ועל
18/04/2009 | 02:55
השקעתך הרבה בנו .
הבלוג שלך אומר שירה לשפתיים
בטוב טעם משובח .
תענוג אמיתי לצפות בתמונות שלך
ראיתי את שולחנות החג המימונה
המכובדים שלך ואשרי משפחתך הברוכה
אוכל חלבי >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ