לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'פורים כבר כאן - מתכונים טעימים לחג'
פורים כבר כאן - מתכונים טעימים לחג
<< ההודעה הנוכחית
01/03/2009 | 10:41
85
835
פותחת שרשור מתכונים לפורים, מתוקים, מאכלים שמאפיינים את החג, אפשר גם סיפורים שמאפיינים את החג, הומור, ועוד.

וקובץ word שהכנתי במיוחד לחג הזה...

פורים שמח ומבדח.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירה, כמה עבודה וכמה אהבה השקעת בקובץ'
נירה, כמה עבודה וכמה אהבה השקעת בקובץ
01/03/2009 | 10:50
34
תודה רבה מקרב

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שלל מתכונים לפורים מתוך המאמרים'
שלל מתכונים לפורים מתוך המאמרים
01/03/2009 | 11:01
4
56
לצפיה ב-'וואו מ ד ה י ם! ונירה, עוגת הקוקוס פרג שלך'
וואו מ ד ה י ם! ונירה, עוגת הקוקוס פרג שלך
01/03/2009 | 11:03
3
39
י פ י פ י ה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אני לא נכנסת מספיק למאמרים-כל הכבוד לכן'
אני לא נכנסת מספיק למאמרים-כל הכבוד לכן
01/03/2009 | 11:05
1
13
מבטיחה לתקן דרכיי....

כל-כך מסודר - תענוג.

תודה לכן אילנית ונירה - וואוו כמה השקעה.



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'חנה'לה תודה על הפרגון '
חנה'לה תודה על הפרגון
01/03/2009 | 11:07
13
לצפיה ב-'חנה'לה מקסימה - תודה על הפירגון'
חנה'לה מקסימה - תודה על הפירגון
01/03/2009 | 11:23
17
לצפיה ב-'פורים מתוק:מדריך אפייה עם פרג ו-4 עוגות מעולו'
פורים מתוק:מדריך אפייה עם פרג ו-4 עוגות מעולו
01/03/2009 | 11:01
5
87
פורים מתוק: מדריך אפייה עם פרג וארבע עוגות מעולות

לכבוד פורים הצטיידה יעל גרטי בקילוגרמים של פרג ואפתה תריסר עוגות פרג. התוצאה: ארבעה מתכונים של עוגות פרג משובחות, מדריך מעשי לאפייה עם פרג והרעלת פרג קלה. למה לא כל יום פורים?

קלה להכנה  

קטנים וטובים  

המפתיעה  

המפנקת  



יעל גרטי / YNET
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'קלה להכנה: עוגת פרג, קוקוס ותפוז'
קלה להכנה: עוגת פרג, קוקוס ותפוז
01/03/2009 | 11:14
112
עוגת פרג, קוקוס ותפוז

מתכון של שף-קונדיטור ברי סייג, "לחם טאטי", גבעתיים
YNET/יעל גרטי
(צילום: אסף אמברם)

עוגה מדהימה, שמציעה קריצה קטנה לפסח, הודות לקוקוס המסתתר בתוכה.
קלה להכנה (10-15 דקות עבודה, לא כולל אפייה), טעימה במיוחד כשהיא טריה, הישר מן התנור, אוורירית ומעניינת במרקמה.


חשוב לזכור לרכך את החמאה מבעוד מועד.
ככלל, כדאי לשקול את כל המרכיבים במאזניים דיגיטליים; ביצים, למשל, לא תמיד שוקלות אותו דבר: ביצה מס' 2 אמורה לשקול 60 גרם, אך בפועל תשקול לעתים רק 50 או 55 גרם.
אני השתמשתי ב-3 ביצים מס' 1 שמשקלן הכולל היה 178-182 גרם. ניתן להקפיא את העוגה.


המרכיבים (לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):

70 גרם חמאה רכה

40 מ"ל (6 כפות) שמן קנולה או שמן תירס

170 גרם (1 כוס פחות 2-3 כפות) סוכר לבן

170 גרם (1 כוס לא דחוסה) סוכר חום דמררה

25 גרם (2 כפות שטוחות) דבש

גרד קליפת 2 תפוזים יפים, שטופים

3 ביצים מס' 2 (180 גרם)

175 גרם (כוס + 2-3 כפות) קמח לבן

100 גרם (11/4-11/3 כוסות) פרג טחון טרי

50 גרם (3/4 כוס) קוקוס טחון

10 גרם (1 שקיק) אבקת אפייה

220 מ"ל (1 גביע + 1 כף גדושה) שמנת חמוצה

60 מ"ל (1/4 כוס או מיץ מ-11/2-21/2 תפוזים) מיץ תפוזים



לעיטור: אבקת סוכר (לא חובה)

לשימון: חמאה מומסת או שמן קנולה



אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה מומסת או בשמן קנולה.

מניחים בקערה: חמאה, שמן, סוכר לבן, סוכר חום דמררה, דבש וגרד קליפת תפוז, ומקציפים עד לקבלת קרם פירורי-משהו.

מוסיפים ביצים בהדרגה ומקציפים עד לקבלת עיסה חלקה.

בקערה נפרדת מערבבים קמח, פרג, קוקוס ואבקת אפייה. מוסיפים לקרם ומערבבים היטב.

מוסיפים שמנת חמוצה ומיץ, מערבבים ויוצקים לתבנית המשומנת. אופים במשך 40-50 דקות (45-50 דקות לתבנית עגולה, 40 דקות ל-2 תבניות אינגליש) או עד שקיסם יוצא ועליו מעט פירורים יבשים או מעט לח. מוציאים ומצננים. לקראת ההגשה מעטרים באבקת סוכר (לא חובה).

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קטנים וטובים: פיננסייה פרג ופטל'
קטנים וטובים: פיננסייה פרג ופטל
01/03/2009 | 11:17
40
פיננסייה פרג ופטל

מתכון של שף-קונדיטור ערן שוורצברד, מנחה קורס קונדיטוריה בביה"ס "בישולים" לאמנויות המטבח
יעל גרטי/YNET
(צילום: אסף אמברם)

עוגות קטנות, אווריריות ומדהימות, שמשלבות את חמצמצות הפטל עם שובבות הפרג. אל תתנו לשם הצרפתי (שפירושו איש כספים) להרתיע אתכם: מדובר בעוגיות קלות להכנה, שמצריכות בסך הכל הקצפת חלבונים טובה - וכל השאר פשוט למדי.

באופן מסורתי צורתה של הפיננסייה היא מלבנית, אך אני אפיתי את הפיננסייר הללו בתבנית סיליקון שנקראת "מיני-מאפינס". ניתן להשיג תבניות סיליקון בשלל צורות ברשת החנויות "לגעת באוכל" בראשל"צ (מתחם "חונים קונים") וברעננה (מתחם "אייס"). במקום תבנית סיליקון לפיננסייה או תבנית "מיני מאפינס" ניתן לאפות את הפיננסייר בתבנית שקעים או בתבנית מאפינס, אך יש להאריך את משך האפיה בהתאם.

המתכון המקורי מבקש לצנן את העיסה במקרר במשך שעות אחדות כדי שיהיה קל להזליפה. אני מעדיפה לוותר על זילוף, ולכן לא היה בכך צורך - יצקתי את העיסה לתבנית בעזרת כפית, והתוצאה החיננית בתמונה שלפניכם.

זכרו להפשיר פטל מבעוד מועד, במקרר במשך לילה (כשהאריזה עטופה בשקית, כדי שלא תגיר נוזלים על כל המקרר) - או במסננת על השיש, למשך כמה שעות. אם מניחים בכל פיננסייה רק פטל אחד בודד, אפשר ש-100 גרם פטל יספיקו. כמות הפטל בכל פיננסייה - לשיקולכם. בכל מקרה, החבילות הנמכרות במרכול הן בנות 300 גרם בדרך כלל, כך שיש להפשירן בשלמותן בכל מקרה, וניתן להקפיא מחדש את העודפים. לא מומלץ להקפיא את הפיננסייה הללו.


המרכיבים (ל-28 פיננסייה):

110 גרם חמאה

210 גרם (2 שקיות + כף) אבקת סוכר, מנופה

40 גרם (5 כפות שטוחות) שקדים מולבנים טחונים דק (אבקת שקדים)

60 גרם (כ-2/3 כוס) פרג טחון טרי

75 גרם (כחצי כוס) קמח לבן, מנופה

1/2 כפית שטוחה אבקת אפייה

5 חלבונים של ביצה מס' 1

45 מ"ל (1/6 כוס לערך) רום כהה (משקה רום- לא תמצית)

תוכן 1 מקל וניל או כפית משחת וניל

גרד קליפת 1 לימון

100-300 גרם פטל קפוא, מופשר היטב ומסונן



לשימון: חמאה מומסת

לעיטור: אבקת סוכר - לא חובה



אופן ההכנה:

ממיסים חמאה בסיר קטן על אש נמוכה ומסננים במסננת דקה. מצננים במשך 5-10 דקות.

מחממים תנור ל-170 מעלות ומכינים תבנית סיליקון (ראו פירוט לעיל) משומנת בחמאה מומסת.

מערבבים בקערה יבשה: אבקת סוכר, שקדים טחונים, פרג טחון, קמח ואבקת אפייה. מניחים בצד.

בקערה נקיה ויבשה מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף יציב.

מוסיפים את קצף החלבונים בהדרגה לתערובת החומרים היבשים.

מוסיפים חמאה מומסת, רום, וניל וגרד קליפת לימון. מערבבים בכף עץ עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים מהתערובת בעזרת כפית עד ל-2/3 מגובה השקעים בתבנית. מיישרים במידת הצורך.

נועצים במרכז כל פיננסייר 1-3 פטל.

מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות (אם אפיתם בתבנית מאפינס- 20 דקות) עד שהפיננסייר מזהיבים קלות וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש. מוציאים ומצננים. לפני ההגשה ניתן לעטר באבקת סוכר (לא חובה).

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'המפתיעה: טארט פרג וחלבה'
המפתיעה: טארט פרג וחלבה
01/03/2009 | 11:19
39
טארט פרג וחלבה

מתכון של שף-קונדיטור מיקי שמו, "שמו- הקונדיטוריה" - חיפה ותל אביב
יעל גרטי/ YNET
(צילום: אסף אמברם)

טארט מענג שמציע שילוב מפנק בין פרג וחלבה.

חובבי התפוחים (או שונאי החלבה) מוזמנים להכין טארט זה עם תפוחי עץ: לשם כך יש לגלען, לקלוף ולפרוס לפרוסות דקות 4 תפוחי עץ ירוקים חמצמצים, לבשלם עם 2 כוסות מים, 3 כפות סוכר ומקל וניל חרוץ (או לחילופין 1 כפית משחת וניל) או מקל קינמון, עד להתרככות חלקית או מלאה ואז להניחם (מסוננים היטב, כמובן) על הקלתית.

אין אפיה מוקדמת בטארט הזה: אופים את הקלתית והמלית יחדיו. שמו אינו ממליץ להמיר את החלבה שבמתכון לשערות חלבה, כיוון שהן תימסנה עד גמר האפייה ולא תראינה כלל, בעוד חלבה רגילה תשמור יותר על צורתה ומרקמה.

הבצק קל להכנה ומעודן מאוד. מומלץ להקפיד שלא לאפות את הטארט יתר על המידה כדי לא לייבש את המלית. לקלתית עבה יותר ומלית גבוהה יותר ניתן להחליף לתבנית בקוטר 26 ס"מ. ניתן להקפיא את גרסה החלבה של טארט זה; לא מומלץ להקפיא את גרסת התפוחים.


המרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ):

לבצק:
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח לבן
5 גרם (1/2 שקיק) אבקת אפיה
75 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה מס' 1

למלית:
100 גרם חמאה רכה
125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
1 ביצה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
135 גרם (1/2 1 - 2 כוסות) פרג טחון דק
150 גרם חלבה וניל (פשוטה), חתוכה לקוביות קטנות

לשימון: מעט חמאה מומסת

להגשה: אבקת סוכר



אופן ההכנה:

הבצק: מניחים את החומרים היבשים במעבד מזון ומעבדים במשך שניות אחדות. מוסיפים חמאה קרה ומעבדים במשך דקה. מוסיפים ביצה ומעבדים עד להווצרות בצק חלק. מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעה.

משמנים תבנית קפיצית בחמאה מומסת, מרדדים את הבצק לעובי של עד 1/2 ס"מ בעזרת מערוך (או בעזרת הידיים, בתבנית) ומרפדים בתבנית. מיישרים ומנקים את שולי התבנית. מאחסנים במקפיא (או במקרר אם אין מקום) בזמן הכנת הקרם.

מחממים תנור ל-175 מעלות.

המלית: מקציפים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצה וחלמון ומקציפים עד לקבלת קרם חלק.

מוסיפים תמצית וניל, קמח תפוחי אדמה ופרג טחון. מקציפים עד לקבלת קרם חלק.

מניחים קוביות חלבה על הקלתית ומעליהן יוצקים בזהירות את קרם הפרג. מיישרים, מנקים את שולי התבנית ומכניסים לתנור. אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה משחימה קלות וקיסם הננעץ בה יוצא כמעט יבש. מוציאים ומצננים. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'המפנקת: עוגת שמרים-פרג'
המפנקת: עוגת שמרים-פרג
01/03/2009 | 11:22
1
92
עוגת שמרים-פרג

מתכון של שף-קונדיטור אורי שפט, מאפיית "לחמים", תל אביב
יעל גרטי/YNET
(צילום: אסף אמברם)

אורי שפט: "עוגת הפרג של נחמה גפני ז"ל, אמא של גיסתי, היתה ידועה במחוזותינו כמשהו שאי אפשר לעמוד בפניו: לא יכולתי להפסיק לזלול ממנה ומעולם לא נשאר ממנה פירור. כשנחמה חלתה לא התאפקתי וביקשתי ממנה ללמד אותי את רזי הכנת העוגה הזו, וכך היה. לצערי, רק לעתים אני מצליח כמותה".

מתכון זה מנפק 4 עוגות:
אם אין לכם עניין בכמות כה גדולה חלקו את המתכון ל-2 או ל-4, אך קחו בחשבון שניתן להקפיא את שישאר.

לפני התחלת העבודה יש להוציא חמאה מן המקרר למשך כמה שעות - או לילה. הבצק קל להכנה, נוח לעבודה וטעים להפליא. במקום קמח תופח ניתן להשתמש בקמח לבן ואבקת אפיה ביחס של כפית אבקת אפיה לכוס קמח. אם בחרתם להשתמש בשמרית - ניתן להוסיפה למעבד המזון/מיקסר בתחילת העבודה, יחד עם הקמח. אם בחרתם להשתמש בקוביית שמרים - יש לערבבה היטב עם המים החמימים המופיעים במתכון עד להמסתה ולהוסיפה למעבד המזון אחרי הוספת החומרים היבשים. ניתן להכין את הבצק לילה מראש ולהניחו במקרר. למחרת, עם הוצאתו מהמקרר, יש להניח לו להסתגל לטמפרטורת החדר, במשך שעה לפחות.


אל תתפתו לחלק את הבצק ל-5 חלקים כדי להכין 5 גלילות, שכן אז תצאנה גלילות מבצק דק מדי, שיקרע בגלגול או באפייה.


במתכון שלהלן תמצאו שתי מליות, האחת (של אורי שפט) פשוטה, נוזלית יחסית ומתאימה למריחה, השניה (וריאציה שלי על מתכון מ"לאישה") עשירה, מפנקת ופחות מתאימה למריחה, כך שניתן להניחה במרכז מלבן בצק מרודד ולגלגלה לרולדה.

אם ברצונכם לשדרג את המלית הבסיסית הוסיפו לה כף רום כהה (משקה רום, לא תמצית), צימוקים בהירים ו/או אגוזי פקאן קצוצים גס. כחובבת פרג מושבעת אני מעדיפה את המלית העשירה, שמכילה המון פרג ודברים טובים, טעימה ומפנקת. בצילום מופיעה המלית הבסיסית בתוספת צימוקים ואגוזים.



המרכיבים (ל-4 גלילות שמרים מוארכות):

לבצק:
325 גרם (2 כוסות + 4 כפות) קמח לבן
350 גרם (21/2 כוסות) קמח תופח
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
50 גרם שמרים טריים (שמרית או קוביה- לבחירתכם)
200 גרם חמאה רכה
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
1 ביצה מס' 1
2 חלמונים (מביצה מס' 1)
2/3 כוס (115 מ"ל) מים פושרים/חמימים
1/2 כוס קמח תופח – להמשך עיבוד הבצק

למלית פרג בסיסית:
400 גרם (כ-5 כוסות) פרג טחון טרי
200 גרם (1 כוס) סוכר
520 מ"ל (2 כוסות + 2-3 כפות) חלב 3%
2 כפות גדושות ריבת משמש חלקה, מעורבבת היטב, ללא גושים

במידת הצורך: מעט פירורי ביסקוויטים

למלית משודרגת:
400 גרם (2 כוסות) סוכר
1/2 כוס רום כהה או קלבדוס או ברנדי או ליקר תפוזים
1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס צימוקים בהירים
270 גרם (כ-31/2 כוסות) פרג טחון טרי
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים יפים
חופן אגוזי פקאן טבעיים, קצוצים גס

לזיגוג:
1 חלמון
1 כף מים קרים


בנוסף: קמח לקימוח משטח עבודה

כלים: מעבד מזון/ מיקסר, נייר אפייה, מערוך


אופן ההכנה:

הבצק:
מניחים במעבד מזון/מיקסר קמח לבן, קמח תופח (לא כולל 1/2 כוס קמח שמופיעה בהמשך הרשימה ומיועדת להמשך עיבוד הבצק), סוכר, שמרים (ראו הערה במבוא למתכון), חמאה רכה, שמנת חמוצה, ביצה וחלמונים. מעבדים/לשים עד לקבלת בצק חלק. מוסיפים את חצי כוס הקמח הנותרת (או רק רבע כוס, לפי הצורך) ולשים ידנית עד לקבלת בצק חלק ולא דביק. מניחים בקערה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך שעה וחצי עד שעתיים.

המלית:
אם מכינים את המלית הבסיסית מניחים את כל המרכיבים למעט הריבה בסיר קטן, בעל תחתית עבה. מביאים לסף רתיחה על אש קטנה וממשיכים לבשל במשך 4 דקות. בינתיים מערבבים את הריבה בקערית כך שתהא חלקה, ללא גושים, במידת הצורך מוסיפים כף מים רותחים. מסירים את המלית מהאש, מוסיפים ריבה ומצננים. אם המלית יצאה נוזלית מדי - מוסיפים מעט פירורים דקים של ביסקוויטים. אם מכינים את המלית המשודרגת: מניחים בסיר קטן סוכר, רום שמנת וצימוקים. מבשלים על אש בינונית-גבוהה עד להִטמעות הסוכר בנוזלים, כ-2-3 דקות. מוסיפים פרג ומערבבים במשך 4 דקות, עד שהמלית מסמיכה. מסירים מן האש ומוסיפים גרד קליפת תפוז ואגוזי פקאן. מצננים היטב.

הרכבה:
כשהבצק סיים לתפוח מניחים אותו על משטח עבודה מקומח ומוציאים ממנו אוויר. מוסיפים מעט קמח במידת הצורך. מחממים תנור ל-170 מעלות ומחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים. מרדדים כל רבע לעלה בגודל 40X40 ס"מ (למלית נוזלית) או 30X20 ס"מ (למלית מוצקה). אם המלית נוזלית יחסית - מורחים רבע מסך כמות המלית על כל שטחו של העלה, סוגרים את הקצוות ומגלגלים לרולדה. אם המלית מוצקה מניחים רבע מסך כמות המלית לארכו של מרכז כל עלה, סוגרים את הקצוות, מגלגלים לרולדה ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מניחים להתפחה במשך שעה עד שעה וחצי.

אפייה:
מושחים את הרולדות (מצִדן העליון בלבד) בחלמון מעורבב עם מים קרים. מכניסים לתנור ואופים במשך 25-27 דקות. מוציאים ומצננים.



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'חנהלה תודה לך על הקובץ הנפלא'
חנהלה תודה לך על הקובץ הנפלא
03/03/2009 | 00:24
23
לצפיה ב-'קובץ משגע '
קובץ משגע
01/03/2009 | 11:06
1
14
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
01/03/2009 | 11:27
4
לצפיה ב-'אוזני המן דיאט'
אוזני המן דיאט
01/03/2009 | 11:33
1
4
  אני אילנית לא ניסיתי

לבצק:

¼ 2 כוסות קמח
½ כפית אבקת אפייה
3 כפות סוכר
כף ממתיק מלאכותי נוזלי
100 גרם מרגרינה רכה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל

למלית:

4 כפות ריבה לייט
כף סוכר
20 טיפות ממתיק מלאכותי נוזלי

אופן ההכנה:1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח עם אבקת האפייה, הסוכר והממתיק המלאכותי.

2. חותכים את המרגרינה לקוביות קטנות ומוסיפים לקמח. ממשיכים לפורר את המרגרינה בתוך הקמח, בקצות האצבעות, עד שהתערובת תיראה כפירורים.

3. טורפים את הביצים עם הווניל ומוסיפים לקמח. בעזרת הכף בוחשים ואחר כך לשים בידיים עד שנוצר בצק רך וגמיש.

4. מחלקים את הבצק לשני כדורים.מאחד הכדורים מרדדים עלה בצק בעובי 3 מ"מ.

5. הכנת המלית: מערבבים את הריבה עם הסוכר והממתיק המלאכותי.

הכנת האוזניים:1. חותכים עיגולי בצק בכוס עם שוליים חדים.

2. שמים במרכז כל עיגול חצי כפית מלית, סוגרים לצורת משולש וצובטים את מקומות החיבור כדי שלא ייפרדו בעת האפייה.

3. אופים בחום של כ- 150 מעלות, במשך כחצי שעה, עד שהאוזניים מזהיבות.

4. חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני.

המתכון באדיבות אבי כחל, שף פאלאס תל אביב

נלקח מאתר "נענע"

  
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' מאמרים-חגים-פורים'
מאמרים-חגים-פורים
02/03/2009 | 20:06
1
לצפיה ב-'פאי פרג/פסטו ללא קישור'
פאי פרג/פסטו ללא קישור
01/03/2009 | 12:21
2
7
פאי פרג/אבי פסטו


מרכיבים
לבצק:

2 כוסות קמח
200 גר' מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק מאד
1 כפית גרידת קליפת לימון
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית תמצית וניל
למלית:
1 כוס חלב
1/2 1 כוסות פרג טחון
1 כף חמאה
1/3 כוס צימוקים
4 כפות דבש
4 כפות סוכר
1/2 כפית גרידת קליפת לימון
2 כפות מיץ לימון טבעי


--------------------------------------------------------------------------------
  
דרך הכנה

מערבבים את כל החומרים לבצק בקערת מערבל עד לקבלת בצק אחיד, מחלקים לשני חלקים.
מרדדים את מחצית הבצק לעיגול בגודל תבנית פאי, תחתית ודפנות, או לגודל תבנית אפיה קפיצית באותו גודל, תחתית + 3 ס"מ על הדפנות.
להכנת המלית, מבשלים את כל מרכיבי המלית ביחד כ- 5 דקות ומצננים.
מורחים את המלית על הבצק בתבנית בשכבה אחידה. מרדדים את חלק הבצק הנותר, חותכים פסים ברוחב 2 ס"מ ומניחים שתי וערב על המלית.
מורחים מעט ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-40 דקות או עד להשחמה קלה של הבצק.
מוציאים ומצננים בתבנית.


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
02/03/2009 | 07:52
4
לצפיה ב-'המתכון במאמרים בקטגוריה "חגים" ת-קטגוריה'
המתכון במאמרים בקטגוריה "חגים" ת-קטגוריה
02/03/2009 | 17:23
7
"פורים". הנה הקישור:

פאי פרג/אבי מפסטו

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/ar...

תיהני,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בקלווה'
בקלווה
01/03/2009 | 11:37
1
9
  אילנית: עדיין לא ניסיתי

בקלווה/קובי עזרא/עירקי

החומרים:

600 גר' בצק עלים
300 גר' אגוזים קצוצים
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
1 חלבון ביצה
(למי שאוהב הל כרבע כפית הל טחון או כפית תמצית מי ורדים)

אופן ההכנה:
1. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים
2. קוצצים את האגוזים ומחלקים לשני חלקים מערבבים כל חלק עם חצי כוס סוכר (זה המקום להוסיף הל).
3. מכינים תבנית אפיה משומנת בגודל 33-31 ס"מ. אם הגודל שונה יש לשנות את משקל המצרכים בהתאם.
4. על משטח מקומח פותחים עלה מבצק ומניחים בתחתית התבנית.
5. מעל הבצק מפזרים באופן שווה מחצית מהמילוי.
6. פותחים את העלה השני ושמים מעל העלה הראשון. מפזרים את המחצית השניה של המילוי.
7. מניחים את העלה השלישי ומורחים בחלבון. חותכים אלכסונים במרווחים שווים ובמרחק של שלושה ס"מ ואחר כך חותכים את הבצק לאורך.
8. אופים בחום בינוני עד שמאפה מזהיב.
9. מרתיחים את המים עם הסוכר (זה המקום למי שרוצה להוסיף מי ורדים). מוציאים את התבנית למשטח ישר ושופכים את מי הסוכר בעודו רותח על המאפה החם. לפני שמפרידים כדאי לחכות עד לקירור מוחלט כדי למנוע היפרדות של השכבות.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' מאמרים חגים-פורים'
מאמרים חגים-פורים
02/03/2009 | 20:07
13
לצפיה ב-'"מלפוף" לפורים/פסקל'
"מלפוף" לפורים/פסקל
01/03/2009 | 11:39
1
21

הקלדה אילנית12
מתוך הספר מטעמי עירק/פסקל
מלפוף.
חומרים:
1 חבילה בצק עלים צרפתי 400 גרם.
150 גרם שקדיםטחונים
1 כוס סוכר
כפית קינמון
כפית הל טחון.
חצי כוס אבקת סוכר או סירופ.

לסירופ:לא חובה.

1 כוס מים
1 כוס סוכר
מיץ מ1 לימון בינוני

ההכנה:

1 מערבבים את חומרי המלית.בינתים מחממים תנור 180 מעלות.
2 חותכים את הבצק ל22 24 חלקים,ומרדדים כול חלק לעלה דק.
בוזקים כף מלאה מן המלית על כול עלה,מגלגלים לצורת סיגר ארוך ודק ככול האפשר,ומהדקים.
3 עורכים את הגלילים בתבנית אפיה משומנת ואופים בחום בינוני כ10 דקות,
בוזקים אבקת סוכר או סירופ,ומצננים.

הכנת הסירופ:
מבשלים את חומרי הסירופ כ20 דקות על להבה נמוכה,לקבלת סירופ צמיגי.

מקור המתכון:מטעמי עירק./פסקל

.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' מאמרים חגים-פורים'
מאמרים חגים-פורים
02/03/2009 | 20:08
4
לצפיה ב-'תודה על ההשקעה נהנית לקרוא ולראות'
תודה על ההשקעה נהנית לקרוא ולראות
01/03/2009 | 11:43
1
13
לצפיה ב-'העונג כולו שלנו'
העונג כולו שלנו
02/03/2009 | 07:53
2
לצפיה ב-'נירוש, קובץ טעים והמתכונים נראים מיוחדים.כל'
נירוש, קובץ טעים והמתכונים נראים מיוחדים.כל
01/03/2009 | 13:32
3
4
הכבוד על ההשקעה ולתפארת המאמרים.
פורים חגיגי שמח וטעים
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'העונג כולו שלי - את יכולה להוסיף לכאן את'
העונג כולו שלי - את יכולה להוסיף לכאן את
02/03/2009 | 07:54
1
4
התמונה עם מתכון אוזני ההמן של פירגוש. הוא בהחלט יפאר את השרשור.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אופס - זה היה בשביל שירי(אני)'
אופס - זה היה בשביל שירי(אני)
02/03/2009 | 07:57
5
לצפיה ב-'העונג כולו שלי'
העונג כולו שלי
02/03/2009 | 07:56
4
לצפיה ב-'תודה רבה נירה'
תודה רבה נירה
01/03/2009 | 13:59
3
1
אין ספק שהקובץ יהיה לי לעזר רב החג הזה...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שירי - העונג כולו שלי - תוסיפי כאן את התמונה'
שירי - העונג כולו שלי - תוסיפי כאן את התמונה
02/03/2009 | 08:00
2
של אוזני ההמן שהכנת עם הבצק הלבן של פירגוש. התמונה והמתכון בהחלט יפארו את השרשור.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אוזני המן מהבצק הלבן'
אוזני המן מהבצק הלבן
03/03/2009 | 08:54
1
29
ההודעה ששלחתי אתמול לא נקלטה.
אני מנסה שוב...


המצרכים וההכנה:
חבילה חמאה או מרגרינה 200 גרם (השתמשתי בחמאה)
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים מהברז
3 כפות סוכר
4 כוסות קמח-מתחילים ללוש עם 3 כוסות וממשיכים להוסיף לפי הצורך עוד קמח תוך כדי לישה (השתמשתי ב 3 כוסות בלבד)
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל או תמצית וניל
ללוש לבצק רך ועדין - לפי המלצות יש לקרר את הבצק חצי שעה (השתמשתי בוו גיטרה ללישה)
לחלק ל-4 או 5 כדורים שווים.

לרדד (לא מדי דק שלא יקרע) למרוח בממרח תמרים ולפזר אגוזים גרוסים (השתמשתי בממרח נוטלה)



מניחים על ניר אפיה במרווחים קטנים
אפיה בחום 175 כ-30 דקות וכאמור לא להשחים. האפיה שימו לב רק עד לצבע לבן טיפונת זהוב כמו בתמונה.
מקררים ומאבקים באבקת סוכר. (אצלי בתנור 18 דק' בדיוק)

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ושכחתי לציין'
ושכחתי לציין
03/03/2009 | 08:57
25
שהמתכון הוא של פירגה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כושית פרגית עסיסית מאד'
כושית פרגית עסיסית מאד
01/03/2009 | 14:11
7
47
אילנית או נירוש, אפשר להוסיף אותה לחגים-פורים


כושית פרגית בחושה ועסיסית מאד


כושית בפרג- עסיסית במיוחד – עם המון המלצות
בחושה וקלת הכנה כמו כל הכושיות אחיותיה.

מקור:פירגה
לשים בקערה:
כוס אבקת קקאו
כוס פרג טרי טחון (יש לקנות רק במעדניות ולטחון במקום --שומרים בפריזר עד להכנה)
כוס קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
2 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
לערבב לעיסה קשה ולהוסיף:
2 כוסות מים רותחים
אפשר להוסיף: כף רום קוניאק או ליקר
צריך לערבב טוב טוב שכל המסה תתאחד היטב
לציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה (אפשר פרווה)
100 גרם שוקולד מריר מחולק לקוביות
לקישוט: שבבי שוקולד סוכריות צבעוניות או קוקוס קלוי

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים למעט המים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים לבלילה אחידה ללא גושים.
הבלילה דלילה ולא מוסיפים כלום.
מוסיפים את הטעם הרצוי ומערבבים.
אופים כ 35 דקות בחום 175 מעלות. בודקים בשיטת הקיסם שהעוגה מוכנה

המצרכים וההכנה לציפוי:
מחממים שמנת עד לסף רתיחה ומכבים להבה.
מכניסים קוביות שוקולד ומחכים דקה.
מערבבים ויוצקים חם, על עוגה חמה.
לקרר היטב ולקשט

"טיפים"
1. העוגה מתאימה במיוחד לתבנית עגולה משומנת מספר 24 ורצוי תבנית קפיץ
2. בחורף אפשר להשאיר את העוגה יום אחד ללא קירור
3. העוגה עסיסית גם אחרי כמה ימים במקרר
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה פירגוש , אחת האהובות עלי ..'
תודה פירגוש , אחת האהובות עלי ..
01/03/2009 | 14:50
1
18
כך העוגה נראית בתבנית 24 רגע לפני שלקחתי אותה לאירוע בבית חברה ובגלל הנסיעה זו היתה הדרך הכי נוחה לשינוע .

היו על השולחן הרבה עוגות טעימות ומושקעות , וגם זאת המדוברת שתוך 5 דקות היתה כלא היתה ......

פירגוש הפעם הגזמת ,  " העוגה נשארת עסיסית גם אחרי כמה ימים במקרר " .  נו באמת , תגלי לי אצל מי היא נשארת .....


מומלצת בחום !

שרית-ב


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שריתי, כמה פשוטה וכל כך יפה. אפילו שהיא'
שריתי, כמה פשוטה וכל כך יפה. אפילו שהיא
01/03/2009 | 15:01
5
עדיין בתבנית. אין עלייך.
תודה על ההמלצה. אכן,נועדה ליישור ללא ספק.לא שורדת.....חהחהחהחהחה
לחג הפרג....
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פירגוש רצה להכין עוגה כלבבי. ושאלה חשובה....'
פירגוש רצה להכין עוגה כלבבי. ושאלה חשובה....
01/03/2009 | 15:15
1
10
סוף כל סוף יש לי פרג בבית מחברה שהביאה מהארץ.....אבלללללללללללללללל
אצלי זה במקרר ולא הכנסתי לפריזר האם פישלתי??????????????
ועוד שאלה איך אפשר לבדוק את טעמו וטריותו של הפרג לפני שמכינים  את העוגה ....ואז מסתבר שכל העבודה הלכה קאפוט.
תודה מראש..... וחיבוק מעבר לים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עיר שלם,הייי חמודה. צריך לשמור את'
עיר שלם,הייי חמודה. צריך לשמור את
01/03/2009 | 15:33
4
הפרג בפריזר.  אולי תטעמי? אם מר אז לא להכין.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה מתוכן טעיםםםםם תודה פירגוש'
איזה מתוכן טעיםםםםם תודה פירגוש
01/03/2009 | 20:37
3
ואוו המיבחר ממש מדהים והבחירה קשה...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'המתכון במאמרים כולל התמונה של שרית'
המתכון במאמרים כולל התמונה של שרית
02/03/2009 | 16:48
8
כושית עסיסית עם פרג - עוגה בחושה/pirge
בקטגוריה "חגים", תת-קטגוריה "פורים"

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/ar...

תיהנו,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פריגה העוגה טעימה ויפיפיה אמצתי תודה|'
פריגה העוגה טעימה ויפיפיה אמצתי תודה|
03/03/2009 | 23:14
14
לצפיה ב-' גדולה , ראיתי וקראתי הכל הכל בשקיקה'
גדולה , ראיתי וקראתי הכל הכל בשקיקה
01/03/2009 | 14:14
2
14
ובהנאה רבה ....

כמה שאני  " ממוסטלת " מכמויות הפרג האדירות  " שהסנפתי "  , מתה על פרג וכמה שיותר .....

איזה מבחר ענק מגוון ומרשים , כייף היה לי   " לטייל "  במרחבי הקובץ והמאמרים , וההנאה היתה מושלמת ......

נותרה רק בעיה אחת גדולה , במה לבחור ?  מבולבלים ?   גם אני ....

שאפו על ההשקעה הענקית , ממש עבודת נמלים ,באיסוף וארגון החומרים  שנעשה ברצון ובאהבה רבה , והכל למענינו .

תודה לכן מנהלות יקרות מפז , כמה טוב שאתן כאלה , והמשיכו להיות כמו שאתן , מסורות, איכפתיות , מקצועיות , עם אוזן קשבת

ואוהבות , ניהול מרשים , ויצירת בית חם ומפרגן לכולנו . ועל כל אלה ועוד ... נתונה לכן הערכתי ואהבתי !




ואני רק שאלה , כמה אוזניים היו להמן ???????????????????????


שרית-ב



{ נסיון שלישי להעביר הודעה זו .....}



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שריתוש - תודה על הפירגון'
שריתוש - תודה על הפירגון
02/03/2009 | 08:02
3
לצפיה ב-'חחח - ואחרי שתי כוסיות (לא כּוּסִיוֹת) בטח'
חחח - ואחרי שתי כוסיות (לא כּוּסִיוֹת) בטח
02/03/2009 | 08:05
4
איש לא זוכר כמה אוזניים היו להמן, או מתי אומרים "ארור המן" או "ברוך מרדכי".
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טורט פרג עסיסי בציפוי שוקולד-נוסטלגיה'
טורט פרג עסיסי בציפוי שוקולד-נוסטלגיה
01/03/2009 | 14:20
3
40
נא להכניס למאמרים כעוגה ח ד ש ה . מבטיחה בקרוב להחליף לתמונה נאה יותר.


טורט פרג (ישן) עסיסי בציפוי שוקולדה
עוגה של פעם במחברת האוצרות של אמא של פירגה
מתוך פיסת עיתון ישנה שהיתה דבוקה למחברת

בעוגה הזו מפרידים ביצים ומקציפים את החלבונים
העוגה גבוהה ומתאימה לתבנית חור או תבנית מספר 26 או 28.
אפשר גם במלבנית בינונית עמוקה.

מצרכים:
כוס פרג טחון
1/2 כוס יין אדום מתוק
2 כפות סוכר
5 ביצים מופרדות
1/4 1 כוסות סוכר
2 כפות קוניאק
כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן
1/2 1 כוסות קמח תופח
רוטב:
1/2 כוס מים רותחים
3 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
ציפוי:
100 גרם שוקולד מריר שבור קוביות
2 כפות קקאו
2 כפות מרגרינה
3 כפות קוניאק
הכנה:
בסיר קטן מבשלים בבחישה פרג , יין, סוכר ומניחים בצד.
במיקסר שמים חלמונים(צהובים)עם כוס סוכר ומתחילים לערבל.
תוך כדי ערבול מוסיפים קוניאק ווניל ולסירוגין מוסיפים את השמן והקמח
כאשר התערובת אחידה מוסיפים את הפרג והיין.
בקערה נפרדת יבשה מקציפים חלבונים עם 1/4 כוס סוכר עד קבלת קצף גמיש ויציב
מאחדים בעדינות את 2 הבלילות
יוצקים לתבנית משומנת
אופים בחום 170 כשעה
מצננים ה י ט ב
בוללים מים רותחים עם סוכר ווניל ובעזרת כף מרטיבים את העוגה
מכינים רוטב שוקולד:
מניחים סיר קטן מעל סיר עם מים רותחים
מערבבים שוקולד וקקאו מרגרינה וקוניאק כאשר התערובת חלקה לגמרי יוצקים אותה לאט על העוגה באופן שווה
מקשטים כיד הדמיון.
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ואווו אין עליכן....גן עדן מושלם לחובבי הפרג..'
ואווו אין עליכן....גן עדן מושלם לחובבי הפרג..
01/03/2009 | 14:58
1
5
תודה על שלל  המתכונים הריר ניגר רק מלקרוא אותם..
והבחירה קשה קשה סימנתי  לפחות  חמש ואריאציות של אוזני המן ובסוף לא החלטתי על כלום פשוט קשה להחליט חד משמעית איזה הכי הכי בא לי.
וכל העוגות עם הפרג יאמי יאמי.
המון תודות לכל הטורחות במלאכה יישר כח לכן.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'העונג כולו שלנו'
העונג כולו שלנו
02/03/2009 | 08:01
4
לצפיה ב-'המתכון במאמרים - בקטגוריה "חגים"'
המתכון במאמרים - בקטגוריה "חגים"
02/03/2009 | 17:06
5
תת-קטגוריה "פורים". הנה הקישור:

טורט פרג חגיגי בציפוי שוקולד/pirge

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/ar...

תיהני,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מתכון: שיני המן'
מתכון: שיני המן
01/03/2009 | 15:41
67
מתכון: שיני המן


לבצק:
2 ביצים
2 כפות שמן
1 כוס קמח + חופן קמח לקימוח

לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון + סרט קליפת לימון שהוסר בקולפן ירקות
מקל קינמון
  
אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הביצים, הקמח והשמן, ליצירת בצק רך מאוד.

2. מכינים את הסירופ: בסיר רחב מביאים את כל החומרים לסף רתיחה, וממיסים לגמרי את הסוכר.

3. מקמחים את הבצק, הידיים ומשטח העבודה בנדיבות רבה. יוצרים מהבצק נקניקים דקים (קוטר של 1-1.5 ס"מ).

4. בסכין חדה חותכים את הבצק לחתיכות באורך של 1.5 ס"מ.

5. מעבירים את חתיכות הבצק בזהירות אל הסירופ המבעבע.

6. מבשלים את הבצק בסירופ על אש קטנה (מערבבים מדי פעם), עד שהבצק מבושל לגמרי והסירופ מתרכז ונהפך לקרמל בהיר (כ-40 דקות).




הערות:


מקור המתכון:
דורעם גונט/ "הארץ"
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'הנאה הנאה הנאה איזה כייף'
הנאה הנאה הנאה איזה כייף
01/03/2009 | 16:29
1
18
המיבחר עשיר,האירגון מהממם תודה תודה תודה!!!!!

מודה לכן נירוש ואילניתוש על העבודה והסובלנות מאחורי הקלעים..פינוק אמיתי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'העונג כולו שלנו'
העונג כולו שלנו
02/03/2009 | 08:06
4
לצפיה ב-'נעלמה לי התמונה'
נעלמה לי התמונה
01/03/2009 | 23:26
1
21
לצפיה ב-'המתכון הוכנס גם לקטגוריה "חגים" תת-קטגוריה'
המתכון הוכנס גם לקטגוריה "חגים" תת-קטגוריה
02/03/2009 | 17:16
2
"פורים". הנה הקישור:

ביסקוטי שוקולד ופרג/יערה שרי (shusumak)

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/ar...

תיהני,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' סידן למריחה'
סידן למריחה
01/03/2009 | 23:36
4
26
ממרח בריאות חלבי עשיר בסידן/יערה (אין במאמרים)

רכיבים: (צנצנת של 465 גרם, 20 מנות)
50 גרם (3 יחידות גדולות) דבלים
100 גרם (5 כפות גדושות) טחינה גולמית מלאה
50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
200 מ"ל (1 כוס) חלב 3% מועשר בסידן
20 גרם (1 כף + 1 כפית) סוכר לבן
15 גרם (2 כפות) קינמון טחון
30 גרם (3 כפות) פרג טחון טרי

אופן ההכנה:

   1. במעבד מזון עם להב מתכת (או בבלנדר מקל עם הרבה סבלנות )לערבל את כל הרכיבים חוץ מהפרג.
   2. כאשר הרכיבים מתאחים ונוצרת משחה להסיר ממעבד המזון ולהעביר לקערה. להוסיף את הפרג ולערבב היטב, עד שהתערובת אחידה.
   3. לשמור בצנצנת אטומה במקרר.

נשמר שבוע בקירור.

בתיאבון!

    * כל אחד מהרכיבים של הממרח (פרט לסוכר) עשיר בסידן בפני עצמו, וניתן להוסיף אותו למאפים או לאכול סתם כך, כדי להנות מהסידן.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יערה ,יש במאמרים'
יערה ,יש במאמרים
02/03/2009 | 07:28
1
1
בממרחים ומטבלים.

חייבת להכין את זה בהזדמנות,יאמי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אילנית - שמתי אותו גם ב"פינת מתכוני הבריאות"'
אילנית - שמתי אותו גם ב"פינת מתכוני הבריאות"
02/03/2009 | 17:38
3
בתת קטגוריה חדשה "ממרחים". ראי קישור ששמתי ליערה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פתחתי עבור המתכון הזה תת-קטגוריה חדשה'
פתחתי עבור המתכון הזה תת-קטגוריה חדשה
02/03/2009 | 17:36
1
13
בשם "ממרחים" ב"פינת מתכוני הבריאות. הנה הקישור:

ממרח פרג חלבי עשיר בסידן/יערה שרי

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/ar...

תיהני,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
02/03/2009 | 21:18
ערב נעים
יערה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קיכעלעך פרג למשלוח מנות ולנישנוש בתה'
קיכעלעך פרג למשלוח מנות ולנישנוש בתה
02/03/2009 | 06:57
1
25
עוגיות פרג סוכר (קיחלך קיכעלעך) ק ש ו ת שטובלים בתה
לי הן מזכירות את הקיכעלעך שהיינו אוכלים בילדותינו
עוגיות תה  ק ש ו ת  שטובלים בתה ונמס בפה.
60 עוגיות במירקם קשה קריספי.

מקור:פירגה

שמים בקערה:
4 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
כוס סוכר ולאוהבי המתוק להוסיף עוד 2-3 כפות.
כוס פרג טחון טרי מהמעדניה (לא מהסופר) עוד הערה ב"טיפים"
100 גרם מרגרינה / חמאה רכה מאד
ביצה
אופציה לתבלינים: שקית סוכר וניל , קליפת לימון, קליפת תפוז, רום וכו'.
1/2 כוס מים מהברז ומכינים עוד כמה כפות ללישה
לשים בצק ואם הבצק פירורי וקשה מוסיפים מעט מהמים עד שהבצק נוח ללישה
מחלקים ל-3 כדורים
מקמחים שיש ומערוך (כמות הקמח לפי איך שהבצק מתנהג)
מרדדים את הבצק לעובי 3 עד 4 מ"מ בערך והופכים אותו תוך כדי רידוד (אם צריך מוסיפים קצת קמח)
קורצים עיגולים עם כוס ובעזרת סכין משחררים אותם מהשיש ישר על ניר האפייה בתבנית
מכינים ציפוי בצלחת 2 כפות פרג+2 כפות סוכר
מהדקים את הציפוי על העוגיות .
מחממים תנור לחום 190 מעלות ואופים כ-1/4 שעה או רק עד שהעוגיות מזהיבות
העוגיות לא שחומות שימו לב הצבע כמו בתמונה.זהוב למעלה ולמטה קצת יותר כהה.

"טיפים"
1. מי שלא אוהב פרג ימיר לקוקוס, אגוזים, או רק להוסיף עוד 1/4 עד 1/2 כוס קמח לפי הצורך בזמן הלישה.
2. למי שאין סבלנות לקרוץ עיגולים עם כוס - אפשר להכין כדורים לטבול בציפוי הפרג להניח בתבנית ולשטח.
3. במקום מים אפשר לשבח עם מיץ תפוזים או נוזל אחר שנראה לכם.
תהנו



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'המתכון במאמרים בקטגוריה "חגים" תת-קטגוריה'
המתכון במאמרים בקטגוריה "חגים" תת-קטגוריה
02/03/2009 | 17:55
2
"פורים". הנה הקישור:

``קיכעלעך`` - עוגיות סוכר ופרג נמסות בפהג/pirge

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/ar...

תיהני,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' תודה לכולן '
תודה לכולן
02/03/2009 | 07:29
2
לצפיה ב-'איזה שרשור ואיזה מתכוניםתודה לכולם'
איזה שרשור ואיזה מתכוניםתודה לכולם
02/03/2009 | 07:51
13
לצפיה ב-'בצק לבן רב שימושי וכיווני-במאמרים'
בצק לבן רב שימושי וכיווני-במאמרים
02/03/2009 | 09:29
35
בצק לבן רב גיווני וכיווניו pirge   [מצורף קובץ jpg]   ו 05:21 | 02/03/09  




בצק לבן רב שימושי - עדין ביותר שנשאר בצבע לבן זהוב גם אחרי האפיה
מהמחברת המשפחתית של פירגה
מהבצק הזה תפגשו עוד הרבה מאפים טובים ומיוחדים בכל הטעמים הצורות והצבעים.


המצרכים וההכנה:
חבילה חמאה או מרגרינה 200 גרם
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים מהברז
3 כפות סוכר
4 כוסות קמח-מתחילים ללוש עם 3 כוסות וממשיכים להוסיף לפי הצורך עוד קמח תוך כדי לישה
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל או תמצית וניל
ללוש לבצק רך ועדין - לפי המלצות יש לקרר את הבצק חצי שעה
לחלק ל-4 או 5 כדורים שווים.
להכין עוגיות או כרוכיות
מניחים על ניר אפיה במרווחים קטנים
אפיה בחום 175 כ-30 דקות וכאמור לא להשחים. כדאי לבדוק לפני הזמן אם מוכנים....
האפיה שימו לב רק עד לצבע לבן טיפונת זהוב כמו בתמונה.
מקררים ומאבקים באבקת סוכר.

ההמלצות שלי להכנה עם הבצק הזה:
אזני המן
מעמול
כדורי בצק ממולאים בתמרים/פרג/ממרח חלבה ועוד
שטרודל/כרוכיות תמרים או מלית אחרת
מיני ביס סהרונים/קרואסונים ממולאים בשלל ממרחים או רחת לקום
שבלולים ממולאים
עוגיות צורות
סהרונים (חצי ירח) טבולים מיד אחרי האפיה באבקת סוכר
עוגיות סנדויץ' ממולאות נוטלה ריבה ובשלל ממרחים אחרים
תהנו


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מלית פרג משגעת למגוון גדול של עוגיות/עוגות'
מלית פרג משגעת למגוון גדול של עוגיות/עוגות
02/03/2009 | 09:34
10
129
לדעתי,אין במאמרים..

מלית פרג משגעת לאזני המן ולמלית עוגות

מאת:פירגה
חצי קילו פרג טחון טרי מהמעדניה
לשים בסיר 2 כוסות חלב ואת הפרג ולבחוש.
להוסיף כוס סוכר. כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3 כפות דבש ו-50  גרם חמאה ולהמשיך לבחוש.
כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון וצימוקים אם רוצים.
אפשר לגרר לימון לטעם. אפשר להוסיף כף יין. אפשר לפזר שוקולד צ'יפס/שוקולד מקופלת או אגוזים.
אפשר להוסיף 100 גרם שוקולד לרוטב החלב ולהמיס ביחד

בתמונה מאת פירגה : כרוכיות בבצק הלבן במלית פרג. פשוט נמס בפה.
תהנו


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אתן גדולות מהחיים'
אתן גדולות מהחיים
02/03/2009 | 17:18
3
2
נירושקה ואילנית - - קובץ מעולה וכייפי.
פירגוש - - על מתכונייך נוסו ועדיין מנוסים בהצלחה.
חנהלה - - על העשרה בלתי נדלית.
יערה - - את מוכיחה שגם אם אוכלים בריא אפשר לאכול טעים.
תודה יקירותיי.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שירלי - תודה על הפירגון - העונג כולו שלנו'
שירלי - תודה על הפירגון - העונג כולו שלנו
02/03/2009 | 17:59
2
לצפיה ב-'שירלי תודה על המילים החמות '
שירלי תודה על המילים החמות
02/03/2009 | 18:12
2
לצפיה ב-'שירלי תודה לך'
שירלי תודה לך
02/03/2009 | 23:45
5
לצפיה ב-'במאמרים - "חגים", "פורים"'
במאמרים - "חגים", "פורים"
02/03/2009 | 18:06
5
2
הנה הקישור:

מלית פרג לאוזני המן ולעוגות/פירגה

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/ar...

תיהני,|5U|
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירוש,חגים-פורים יצא טעים ומבחר עשיר על'
נירוש,חגים-פורים יצא טעים ומבחר עשיר על
02/03/2009 | 18:37
1
4
הכל.נהניתי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פירגוש - תודה על הפירגון'
פירגוש - תודה על הפירגון
02/03/2009 | 19:06
עוד לא סיימתי לעדכן את הקטגוריה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'לנירה אילנית והגולשות תבורכו יקירתי'
לנירה אילנית והגולשות תבורכו יקירתי
02/03/2009 | 20:35
2
3
לנירה ואילנית על העבודת נמלים שלכן
באיסוף המתכנוים.
ולכן הגולשות על תרומתכן במתכונים.
העל נראה נהדר וטעים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יהודית '
יהודית
02/03/2009 | 20:58
לצפיה ב-'יהודית - תודה על הפירגון'
יהודית - תודה על הפירגון
03/03/2009 | 08:12
4
לצפיה ב-'כל מתכוני השרשור - חוץ מכמה מתכונים שבקובץ'
כל מתכוני השרשור - חוץ מכמה מתכונים שבקובץ
03/03/2009 | 08:15
3
25
שנמצא בהודעה הראשונה, כבר במאמרים.

השרשור כולו הוכנס גם לקישורי הפורום, לקטגוריה "חגים", וגם לטאג-ליינס של הפורום.

כמו כן, נאספו מתכוני שמכילים פרג (איך לא) ממנוע החיפוש של הפורום והוכנסו לתת-קטגוריה "פורים".

תודה לכל מי שתרם מתכונים לשרשור הנפלא הזה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירוש תודה על ההשקעה והסבלנות.העונג שלנו'
נירוש תודה על ההשקעה והסבלנות.העונג שלנו
03/03/2009 | 10:52
2
3
לצפיה ב-'תודה לכולם על השרשור ה'
תודה לכולם על השרשור ה
03/03/2009 | 12:01
1
4
יהיה לי לעזר רב
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'רבה'
רבה
03/03/2009 | 14:04
1
תודה על המאמץ,ההשקעה.
כל כך הרבה מתכונים ששש....קשה לבחור.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'רעיונות למשלוח מנות'
רעיונות למשלוח מנות
03/03/2009 | 14:08
26
רעיונות למשלוח מנות

משלוחי מנות פשוטים ומקוריים שכיף לתת וכיף לקבל

המתכונים מתוך הספר "לקראת חלה"
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוגיות ליצנים צעד אחר צעד +'
עוגיות ליצנים צעד אחר צעד +
03/03/2009 | 14:15
25
כאן


קודם העלתי את זה בטעות בנפרד ולא בשרשור.
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'מעמול, בעבע ויו-יו: מתוקים לפורים'
מעמול, בעבע ויו-יו: מתוקים לפורים
03/03/2009 | 14:27
27
מעמול, בעבע ויו-יו: מתוקים לפורים


פורים הוא חג המתוקים - לכל עדה יש גרסה משלה - עוגיות מטוגנות ומאפים, בציפוי סירופ או עם המון אבקת סוכר, במילוי פרג או תמרים - והכל הולך למשלוח המנות. פסקל פרץ-רובין נזכרת במשלוח המנות של פעם ומגישה מתכונים לעוגיות פורים

פסקל פרץ-רובין YNET  03.03.09

אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'אוזני המן ללא אפיה'
אוזני המן ללא אפיה
04/03/2009 | 13:16
23
אוזני המן ללא אפיה

לא רוצים לאפות? אין לכם זמן? אז קבלו מתכון לאוזני המן מהירות, ללא אפיה שהילדים אוהבים

מתוק נט.
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'אוזניים חומות במילוי חלווה ושוקולד לבן'
אוזניים חומות במילוי חלווה ושוקולד לבן
04/03/2009 | 13:18
24
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ