לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות החג כבר כאן'
ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות החג כבר כאן
<< ההודעה הנוכחית
02/02/2009 | 19:56
69
452
לא מאמינה, אבל אין עדיין אייקונים של ט"ו בשבט.

כמו בחגים אחרים (פסח וראש השנה למשל) אפשר לשרשר גם מתכונים "בשריים" ברוח החג כמובן, עם פירות טריים, או יבשים, את השרשור נכניס לקישורי הפורום,

מצרפת לכם קובץ word עם מתכונים שהכנתי עבורכם לחג המיוחד הזה...

תיהנו.

נירה ואילנית

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מצרפת לכם גם קישור למאמרים של מתכוני'
מצרפת לכם גם קישור למאמרים של מתכוני
02/02/2009 | 20:07
2
14
לצפיה ב-'עוד מתכון כדורי תמרים וגרנולה'
עוד מתכון כדורי תמרים וגרנולה
02/02/2009 | 21:40
1
18
ללא תוספת סוכר,
פשוט להכין, בריא וטעים
http://amallia.blogli.co.il/archives/196
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' צרפי את המתכון ולא קישור לבלוג'
צרפי את המתכון ולא קישור לבלוג
02/02/2009 | 21:45
6
לצפיה ב-' ובקישורי הפורום,יש קבצים ושרשורי'
ובקישורי הפורום,יש קבצים ושרשורי
02/02/2009 | 20:10
5
מתכונים נהדרים משנים קודמות,כדאי לכם להציץ
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אורז עם פירות יבשים '
אורז עם פירות יבשים
02/02/2009 | 20:13
2
27
אורז עם פירות יבשים/אילנית12
מקור המתכון והתמונה:אילנית12

חומרים:
שקדים לא קלויים
שזיפים יבשים
מישמש יבש
צימוקים
קורט הל טחון(לא חובה)
קורט קינמון
הכנה:
מכינים אורז צהוב (עם כורכום).כמו שאתם רגילים להכין
בינתיים מטגנים עם מעט שמן  את כול החומרים,להזהר שהשקדים לא ישרפו.
לאחר שהאורז מוכן,מוסיפים את הפירות והשקדים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'וואוו '
וואוו
03/02/2009 | 17:22
1
לצפיה ב-'תודה '
תודה
03/02/2009 | 17:54
1
לצפיה ב-'מנה בצלחת '
מנה בצלחת
02/02/2009 | 20:18
14
לצפיה ב-'תבשיל בשר עם דלעת ופירות יבשים'
תבשיל בשר עם דלעת ופירות יבשים
02/02/2009 | 20:23
15
תבשיל בשר ודלעת בנוסח עירק/אילנית12
מקור התמונה:אילנית

החומרים:

אפשר להכין חצי כמות.

חצי קילו בשר כתף מס 5
חצי קילו דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
100 גרם מישמש יבש
50 גרם צימוקים
בערך 8 שזיפים יבשים,
1 בצל קצוץ
קופסא קטנטנה רסק עגבנית
1 כוס עגבניות מרוסקות
1 כף סוכר
חצי כפית מלח לימון,או מיץ מלימון טרי
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית קינמון
חצי כוס מים.

ההכנה:

1 משרים את המישמש והצימוקים במים למשך שעתיים
2 חותכים את הבשר לקוביות.
3 מזהיבים את הבצל מוסיפים את הבשר,הקינמון הפלפל ומאדים 5 דקות
4 מוסיפים את העגבניות,המים והרסק,ומבשלים כחצי שעה.
5 מוסיפים את שאר החומרים ובשלים עוד חצי שעה,על אש בינונית.את המלח מוסיפים בסוף.
התבשיל צריך להיות סמיך.

(את הבשר בישלתי לפני זה כחצי שעה בסיר לחץ.)

מקור המתכון:מספר לבישולים עירקים.עם כמה שינוים שלי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קוסקוס עם פירות יבשים'
קוסקוס עם פירות יבשים
02/02/2009 | 20:27
3
קוסקוס עם פירות יבשים
אילנית: "עדיין לא ניסיתי"

חומרים ל4 מנות

1 חבילה 350 גרם קוסקוס גרגרים מוכן
1 כוס מים חמים
1 כוס חלב חם
2 כפות סוכר
קורט ציפורן טחונה
1 מקל קינמון גרוס
קורט הל

לרוטב:

250 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
מים
1 תפוח עץ מזן גרנד סמית,חתוך לקוביות
7 תמרים מיובשים,חתוך לקוביות
5 שזיפים מיובשים,חתוכים לקוביות
1 כוסית ברנדי
3 קלמנטינות סחוטות
חופן שקדים
חופן צימןקים בהירים
חופן אגוזי מלך קצוצים
1 מקל קינמון גרוס
חצי כוס דבש

אופן ההכנה:

1 מניחים את גרגירי הקוסקוס בסיר,מוסיפים את המים החמים והחלב(מטעמי כשרות אפשר להשרות בשתי כוסות מים חמים)
2 מתבלים בסוכר,ציפורן,קינמון והל,מערבבים היטב ומבשלים על פי הוראות היצרן.

הרוטב:
1מבשלים את קוביות הדלעת בסיר עם מים חמים עד שהן רכות,מסננים ומחזירים לסיר.
2מוסיפים לסיר את קוביות התפוח,התמרים,המשמש,השזיפים,מכניסים לסיר,מוסיפים את הברנדי ומיץ הקלמנטינות ומבשלים עד לסף הרתיחה,נזהרים שלא ירתח.
3מוסיפים את השקדים,הצימוקים,אגוזי המלך,מקל הקינמון והדבש,מערבבים היטב עד שהדבש נמס לחלוטין.
4 מניחים את הרוטב עם הפירות היבשים על הקוסקוס

מקור המתכון:מגזיו דרך האוכל.
הקלידה:אילנית12


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קציצות עוף עם שקדים'
קציצות עוף עם שקדים
02/02/2009 | 20:32
13
קציצות עוף עם שקדים.
הביאה "פו הדוב-7"
הוכן וצולם ע"י: אילנית12

חצי קילו  קילו עוף טחון
חבילת פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס  כוס שקדים טחונים
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
1/4 כוס שמן
פלפל שחור, מלח, אגוז מוסקט, זנגביל
1/4 כוס מים
(אילנית,"הוספתי גם שום,כמון,ותבלין לקציצות,במקום האגוז מוסקט")

לערבב היטב. להשהות. לערבב שוב, ולהוסיף מעט מים.

להכין קציצות ולאפות עד להזהבה.

בסיר: לטגן בצל, להוסיף 4 עגבניות מגוררות, מעט רסק, כף קטשופ, תבלינים ומעט מים- לבשל מעט הרוטב. להוסיף את הקציצות. בתאבון.

טעים מאוד.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'חטיף אנרגיה מפירות יבשים/בישוליה'
חטיף אנרגיה מפירות יבשים/בישוליה
02/02/2009 | 20:38
9
חטיף אנרגיה מפירות יבשים /בישוליה
הובא ע"י: אילנית12

החומרים:
1 חבילה תמרים לחים מגולענים
100 גרם שקדים
100 גרם אגוזים

אופן ההכנה:
מרסקים היטב את כל החומרים יחד.
מניחים את העיסה על נייר פרגמנט, מגלגלים ומכניסים לתא ההקפאה.
לאחר 24 שעות מוציאים מהמקרר ופורסים לפרוסות.
*ניתן להמשיך ולשמור בהקפאה, עד לשימוש
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ליפתן מפירות יבשים/חביבה על הצלחת'
ליפתן מפירות יבשים/חביבה על הצלחת
02/02/2009 | 20:41
6
ליפתן פירות יבשים /חביבה על הצלחת

החומרים הדרושים:  
100 גרם צימוקים כהים
100 גרם צימוקים בהירים
100 גרם שזיפים מיובשים
100 גרם משמש מיובש
100 גרם תפוחי עץ מיבשים
1 מקל וניל חצוי או 1 שקית סוכר וניל
חצי כוס סוכר
כף ליקר/ברנדי
כף מיץ לימון
קליפת לימון מגורדת
מים לכיסוי הפירות  

אופן ההכנה:  
שמים את כל הפירות עם יתר המרכיבים בסיר גדול וממלאים מים עד לכיסוי הפירות. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה - 20 דקות.


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק פירות/אילנית12'
מרק פירות/אילנית12
02/02/2009 | 20:45
3
10
קומפוט מרק פירות/אילנית 12
מקןר  המתכון והתמונה:אילנית

פירות העונה,
דובדבנים
מישמש
אפרסק(נקטר)
ענבים
5חתיכות ג'נג'ר מסוכר(לא חובה)


כמה טיפות מי וורדים(לא חובה)
פקק של ליקר דובדבנים.
גילענתי את כול הפירות.


הוספתי בערך חצי כוס מים,וחצי כוס סוכר חום(,אם הפירות מאוד מתוקים אין צורך להוסיף סוכר.)
להביא לרתיחה,ולהנמיך את הלהבה,לבשל בערך 10 דקות -15 דקות,או עד שהפירות מתרככים.
לקרר היטב ולהגיש.
יאמי.........


הערה:אפשר כמובן  עם פירות אחרים,.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עלי בריק ממולאים בפירות.'
עלי בריק ממולאים בפירות.
02/02/2009 | 21:26
8
עלי בריק ממולאים בפירות יבשים /לינדוש.

מעדן לטו-בשבט וכל חג.

חבילה של עלי בריק .
פירות יבשים מה שאוהבים.(מכל סוג חבילה של 250גרם)וגם אגוזים.
כף קינמון.קליפת תפוז או לימון.
חצי כוס סוכר חום.
רבע כוס קוניאק.

אופן ההכנה:
לקצץ את הפירות במקצץ ירקותקיצוץ גס להוסיף את הסוכר ,קליפת תפוז.
להכניס את הפירות בקערה להוסיף את הקוניאק לערבב .ולתת לנוח מעט

בנתיים לקחת את העלי בריק לחתוך לחצי וכל חצי למרוח בקצוות של העלה
(להדבקה)במעט חלבון.להניח כף מהמילוי במרכז ולגלגל לסיגר.
להכין את כולם ואחרי זה לחמם סיר בשמן ,שהשמן יהיה חם להתחיל לטגן
עד לקבלת צבע חום בהיר.להניח אותם על מגש מרופד בנייר סופג.
אני מניחה אותם במסננת גדולה.
ניתן לגלגל אותם בסוכר עם קינמון.ואם אתם רוצות יכולות להכין סירופ.

ממש מעדן לחג.
הקרדיט של לינדוש.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' כדורי שקדים-מרציפן'
כדורי שקדים-מרציפן
03/02/2009 | 07:45
10
מקור המתכון:קלודיה רודן
מקור התמונה:אילנית12

מערבבים 100 גרם שקדים טחונים עם 100 גרם אבקת סוכר - מעבדים במעבד מזון לתערובת נוקשה ויבשה
- להוסיף 2-4  כפיות מי ניצת הדרים או מי ורדים.
- קורצים מהתערובת כדורים בגודל אגוז ומגלגלים לכדור
- טובלים באבקת סוכר ,ונועצים שקד לקישוט.

הערות אילנית:
1. השתמשתי בשקדים מקולפים.
2. השתמשתי בכמה טיפות של מי ורדים ומכיוון שהטעם מאוד דומיננטי (ומר), לכן הוספתי לתערובת כף של מיץ תפוזים.
- חלק הכנתי עם תמרים: פתחתי את התמר, הוצאתי את החרצן ומילאתי בתערובת.


תיהנו,
אילנית

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קינוח תפוחים וצימוקים ללא סוכר'
קינוח תפוחים וצימוקים ללא סוכר
02/02/2009 | 21:54
10
קינוח תפוחים וצימוקים/אתר הנטורופתיה הישראלי

הובא ע"י: אילנית12

  חומרים:
1 ק"ג תפוחים
חצי כוס צימוקים
1 מקל קינמון
מים
לחתוך את התפוחים לפרוסות (12 פרוסות מכל תפוח)
לשים את הצימוקים ואת מקל הקינמון בסיר ולכסות במים.
להניח את התפוחים מעל הצימוקים ולבשל בסיר מכוסה 50 דקות.
להניח בצד לצינון. להעביר לקערת הגשה כאשר התפוחים למטה והצימוקים למעלה


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נראה לי שזה יתאים'
נראה לי שזה יתאים
02/02/2009 | 22:16
1
16
עוגת בננות עם פקאן סיני (במקור מתכון של לחם ארז, עם שוקולד צ'יפס).
מתאים לטו בשבט בגלל הפקאן הסיני

עוגה נהדרת ורכה!

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק (באורך 35 ס"מ):
150 גרם חמאה רכה (מאוד)
1 כוס סוכר
4 ביצים
2 1/2 כוסות קמח
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1 1/2 כוסות רסק מבננות צהובות
1/2 כוס שוקולד צ´יפס (שהוחלף במקרה הזה, כמובן, לפקאן סיני קצוץ גס)


ההכנה:
מקציפים חמאה וסוכר לתערובת אוורירית.
מוסיפים את הביצים אחת אחת עד קבלת תערובת הומוגנית.
מוסיפים את החונמרים היבשים ואת הבננות ומעבדים רק עד שהתערובת אחידה!
אופים ב175 מעלות כ40 דק/ או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

לעוד מתכונים והגיגים, אתם מוזמנים אלי לבלוג החדש!

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה עוגה יפה'
איזה עוגה יפה
03/02/2009 | 17:22
2
מתאים מאוד, גם בגלל הבננה..

הולכת לבקר אותך בבלוג גם
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' אל תסתכל בקנקן: מזהים את הפירות בתמונ'
אל תסתכל בקנקן: מזהים את הפירות בתמונ
03/02/2009 | 00:20
3
21

רמז- כולכם מכירים את הפרי.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ניחשתם תשובות כאן'
ניחשתם תשובות כאן
03/02/2009 | 00:25
2
9
למרבה הפלא, מדובר במשמשים מיובשים טבעיים (במקרה הזה גם אורגניים).

משמשים המיובשים בשמש או בתנור ייבוש טבעי "לא נראים מי יודע מה", אך צבעם הלא אטרקטיבי בעליל מרמז על אי שימוש בחומרי שימור.

אני מאד אוהבת פירות יבשים, אך עם חומרי השימור יש לי בעיה.

E220, גופרית דו חמצנית, סולפיטים, דו תחמוצת הגופרית - כולם שמות נרדפים לחומר המשמר הנפוץ ביותר לשימור פירות יבשים, שבלעדיו אף משמש לא היה נשאר כתום כמו ביום שנקטף  מהעץ. חומר זה עלול לגרום לקשיי נשימה ושיעול, אסתמה ונזלת אצל הרגישים. עקב העובדה שחומר זה עלול לפגוע בבריאות בני אדם, ישנה חובה בישראל לציין את הימצאותו במזון.

ואם אפשר בלעדיו - אני הראשונה להגיד שלום ולא להתראות..

טעמו של המשמש המיובש הטבעי מזכיר במקצת את הדבלה - מתוק ועשיר ולא מגיע לקרסוליו של אחיו המפוקפק והזרחני.

עם כניסתו של החוק האורגני לתוקף בתחילת ספטמבר 2008, אפשר להנות ממוצרים אורגנים תוך ידיעה וביטחון שישנו פיקוח של משרד החקלאות על תהליך הייצור. איך יודעים שמוצר אורגני? פשוט מחפשים את הסמל.

לבריאות ובתיאבון,

יערה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יערה,אני גם קונה משמש ,תאנים ושזיפים'
יערה,אני גם קונה משמש ,תאנים ושזיפים
03/02/2009 | 07:27
6
אורגנים,מאוד טעימים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'זה היה בערוץ 10,שהרמות במשמש הכי מסוכנות'
זה היה בערוץ 10,שהרמות במשמש הכי מסוכנות
03/02/2009 | 21:55
12
לצפיה ב-'המון תודה לכן על ההשקעה בקיבוץ מתכונים'
המון תודה לכן על ההשקעה בקיבוץ מתכונים
03/02/2009 | 00:27
2
לצפיה ב-'עוגת תפוחים ופירות יבשים מצופה שטרוייזל אגוז'
עוגת תפוחים ופירות יבשים מצופה שטרוייזל אגוז
03/02/2009 | 06:08
20
עוד עוגת שטרוייזל שאני מכינה והפעם תפוחים
עוגה בניחוח מייפל קינמונית
וקראנציות של שטרוייזל אגוזים וחלבה

מקור:פירגה

המצרכים וההכנה לעוגה הבחושה
שמים בקערה:
4 תפוחי עץ מקולפים חתוכים לקוביות
כפית קינמון
1/4 כוס סירופ מייפל
4 - 3 כפות יין מתוק
2 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
3/4 כוס שמן קנולה
2 כוסות קמח + עוד 2 כפות
כוס אגוזים מעורבב עם קיצוצי תמרים
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
ל ע ר ב ב לבלילה דביקה
לצקת לתבנית משומנת עגולה מספר 24 וליישר בעזרת כף.

להכין שטרוייזל הפתעות:
לשים בקערה:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות חלבה
1/2 כפית קינמון
3 כפות סוכר חום
1/4כוס קמח רגיל
תפוח עץ מקולף חתוך לקוביות קטנות
50 גרם אגוזים חתוכים גס
לערבב בכריות האצבעות הרבה זמן עד שהחמאה תתמזג עם יתר החומרים.
צריכה להיות בלילה חצי יבשה כשהחמאה עוטפת את כל החומרים.

זורים על העוגה ואופים בתנור שחומם מראש לחום 175 -- 35 דקות

מכסים בניר כסף ואופים עוד כ-30 דקות כדי שהעוגה תאפה היטב גם מבפנים.
לצנן כמה שעות לפני הפריסה.
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שטרודל תמרים בשטרוייזל דבש'
שטרודל תמרים בשטרוייזל דבש
03/02/2009 | 06:31
17
שטרודל תמרים בשטרוייזל דבש

דמיינתי לי בדיוק ככה את השטרודלים בשטרוייזל.גם במראה וגם בטעם.נפלא.


מקור:פירגה

המצרכים לבצק:
200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מים מהברז
3 כפות סוכר
4 כוסות קמח - להתחיל ללוש עם 3 כוסות ולהוסיף לאט ותוך כדי לישה
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל או תמצית וניל

אופן ההכנה:
ללוש לבצק רך ועדין ולחלק ל-4 כדורים שווים.
לרדד על משטח טיפונת מקומח –לא לרדד דק מדי שלא ייקרע.

למרוח בנדיבות על כל העלה ממרח תמרים רך (נהדר מהקופסה)
באמצע העלה לכל האורך לצקת כף טחינה נוזלית גולמית (שורה)
לפזר על פני כל העלה קוקוס וקורט קינמון

לגלגל לכרוכיות ולהניח בתבנית מצופה בניר אפיה -- תבנית בגודל 27X33
הכרוכיות כמעט נוגעות זו בזו.בתום האפיה הם ימלאו את התבנית

להכין צלוחית קטנה עם ביצה טרופה בכפית דבש ולהבריש את הכרוכיות

ציפוי שטרוייזל דבש וטחינה:
לשים בקערית:
2 כפות טחינה גולמית נוזלית
כף דבש
3 כפות סוכר
1/4 כוס קמח רגיל
ללוש באצבעות (לפורר) ולהוסיף קמח לאט לאט עד שיהיו פירורים בכל מיני גדלים

לפזר בנדיבות מהשטרוייזל על פני הכרוכיות- להדק בעדינות. ממרח הביצה והדבש יתפסו את השטרוייזל שלא יחליק בזמן האפיה.
לאפות בחום 175 כ-30 דקות
מקררים וחותכים לפרוסות יפות—שומרים בקופסת עוגיות.

"טיפ"
1. השטרוייזל יכול לשמש כציפוי לעוגות דבש (או בחושות) לפני האפיה
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מנושנשת פירות יבשים'
מנושנשת פירות יבשים
03/02/2009 | 06:36
19
עוגת שפע פירות יבשים - הביאה לפורום:פירגה


עוגת שפע פירות יבשים-עוגה מנושנשת שקיבלתי
מאחת הגיסות שלי והרווחנו כולנו.
פורסים הכי הכי הכי דק שאתם יכולים ומנשנשים בביסים פיצפונים.יאמי.

מצרכים לתבנית אחת של אינגליש קייק.
3 ביצים
3/4 כוס סוכר חום - 100 גרם
1/2 כוס קמח תופח - 75 גרם
1 כף יין מתוק
200 גרם תערובת שקדים+אגוזים או פקאן או אגוזי מלך
350 גרם פירות יבשים מגולענים: משמש:תאנים:צימוקים:שזיפים שחורים - הפירות נשארים שלמים.

אופן הכנה:
לערבב הכל מלבד השקדים והפירות היבשים לתערובת נוזלית
להוסיף שקדים ופירות יבשים ולערבב היטב
לצקת לתבנית משומנת אינגליש קייק רצוי סיליקון משומנת
לחמם תנור ל- 160 מעלות. וכשהתנור כבר חם להכניס את התבנית לאפיה של שעה.
לצנן היטב ורק כשהעוגה קרה לפרוס לפרוסות הכי דקות שאתם יכולים
נפלאה ומנושנשת מאד.
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קומיש ברויט'
קומיש ברויט
03/02/2009 | 06:43
17

"קומיש ברויט"-פירגה
מתכון משפחתי-נוסטלגי שעבר בירושה מסבתא-רבא של פירגה

הוכן, צולם והובא ל"חלבי: ע"י פירגה

הגהה, עריכה, הערות-הארות והמלצות: נירהמ1

"מתכון נוסטלגי מסבתא-רבא שלי. המתכון המקורי נמצא לאחר חיפוש אצל אחד האחים של סבתא שלי - לסבתא שלי נותרו 3 אחים בסביבות גיל ה-90. מאחלת להם בריאות, אורך חיים ורק טוב.
כן, הטעם באמת של פעם. ללא ספק ממכר.
בגלל שהבצק עדין, יש נטיה לכרוכיות להישבר. לאחר הייבוש העוגיות קשות ויציבות. תתייחסו לטיפים-הערות שלי ולהערות-הארות והמלצות של נירה שבתחתית המתכון, שהתאימה את המתכון הנוסטלגי לאפיה מודרנית ועכשווית.
שווה להשקיע עוד טיפה של סבלנות וליהנות מעוגיה נהדרת..." (פירגה)

חומרים במיקסר:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה

- ללוש במיקסר לבצק דבקי ולהעביר לשיש מקומח.

להוסיף:
1 כוס שקדים קצוצים
1 כוס צימוקים קטנים

- ללוש שוב על השיש ל-2 נקניקים מהודקים ושמנמנים.
- לאפות על ניר אפיה כ-30-25 דקות בחום בינוני (המלצה של נירה), או עד שהצבע זהוב-חום עדין.
- לצנן כ-5 דקות (אני ציננתי עד שהיה שהכיכר הייתה קרה לגמרי – נירה).
- לפרוס לפרוסות של 1/2 1 (לא פחות)
- להשכיב את הפרוסות ולייבש בתנור בחום בינוני כ-30 דקות.
- לצנן היטב ולאחסן בקופסה אטומה.

טיפים-הערות של פירגה:
1. כדאי לאפות מלכתחילה בתבנית הגדולה של התנור שיהיה מקום לכל הפרוסות.
2. שילבתי צימוקים וחמוציות.
3. לחתוך בסכין משוננת וחדה למנוע שבירות בזמן החיתוך – לחתוך לאט ובעדינות.

הערות-הארות והמלצות (של נירהמ1):
1. הכנתי את הבצק בקערה ידנית (לא לשתי במיקסר).
2. הוספתי לקערה תערובת של פירות יבשים – שמתי לפי העין – קצת מכל דבר (קליפות תפוזים מסוכרות, משמשים, חמוציות, צימוקים, ואגוזים: ממה שיש בבית ומה שאוהבים – שקדים, פיסטוק או אגוזי מלך), וגם קליפה מגוררת מתפוז ולימון. אין צורך בלישה מסיבית. רק עד שכל החומרים מתאחדים.
3. חילקתי את הבצק לשניים וכל חלק שמתי על ניילון נצמד (יותר קל לעבוד עם ניילון משום שהבצק לא מתפרק). יצרתי מכל חלק מעין "נקניק" ואחסנתי את שתי הכיכרות במקרר לשעה-שעתיים (בזמן הזה הבצק מתגבש ושומר על צורת הכיכרות).
4. אפיתי את הכיכרות כ-30-25 דקות בחום בינוני מעלות עד שהכיכרות הזהיבו-השחימו. הוצאתי מהתנור, קיררתי קירור מוחלט, ורק אז חתכתי עם סכין "משור" חדה, באבחה אחת (כך הפרוסות יוצאות ישרות ולא כל כך מתפוררות – עם מתפורר משהו, אז רק פירורים מעטים בשוליים).
5. משכיבים את הפרוסות על תבנית גדולה ומייבשים כ-15-12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.
6. כדאי להכין כמות כפולה ולאחסן שני "נקניקים" כאלה בפריזר, ואז להוציא לפני האפיה (כחצי יממה קודם), להפשיר במקרר ולאפות.
6. העוגייה מעולה לצד כוס קפה, או תה. המלצה חמה.

תיהנו,
פירגה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מאפינס אישי במליות מתוקות בציפוי קריספי'
מאפינס אישי במליות מתוקות בציפוי קריספי
03/02/2009 | 06:46
17

מאפינס אישי במליות מתוקות בציפוי פירורים קריספי

לפי המתכון של חיתוכיות פירורים נוסטלגיה במגוון מליות לפי בחירה


במחברת ישנה מאד מאד שנמצאה אצל אמא של פירגה

את העוגה הקלה והטעימה הזו מממלאים עם מה שיש בבית , חותכים לחיתוכיות ומתענגים.
תמיד אפשר למצוא משהו במזווה ולהכין אותה בתוך דקות.
העוגה נשמרת אחרי צינון כחיתוכיות בקופסה סגורה ולא במקרר. אם מכינים כמות גדולה,יש לשמור בהקפאה.


שמים בקערה מצרכים לבצק:
חבילה מרגרינה/חמאה 200 גרם
1/2 2 כוסות קמח תופח
כוס סוכר
לערבב לפירורים בקצות האצבעות ולהוריד 1/2 1 כוסות הצידה (ישמש לפירורים)
ליתר להוסיף:
ביצה
שמנת חמוצה או ביו אשל וכו'..... לפרווה אפשר 3/4 כוס מיץ
שקית סוכר וניל
לערבב עם כף ולשטח בתבנית משומנת (לחיתוכיות מרובעת 25X30 - או עגולה מספר 26 )
לאפות כ-10 דקות בתנור שחומם מראש 175 מעלות
להוציא ולקרר

למרוח ב נ ד י ב ו ת מה שיש בבית: סירופים,דבש,ממרחים,ריבות קונפיטורות
תעשירו עם: פירות יבשים,אגוזים , חלבה , צימוקים וכו'.........

אפשר להכין מלית פרג, מלית תמרים, מלית תפוחים מקורמלים,או שזיפים......אין גבול לאפשרויות.
לפזר את הבצק ששמרנו בצד לפזר גם מעט אגוזים בין הפירורים
לאפות שוב 5 דקות או עד הזהבה.

המלית שלי לחג דבש וסירופ מייפל ב נ ד י בו ת......
תהנו


למאפינס:
שמתי מהבצק כמות של כף ולא יותר בכל מאפינס כי תופח.
אפיתי רק עד להזהבה כ-10 דקות.
מילוי עליכם כמו במרשם של העוגה למעלה.
לי היתה ריבת קוביות תפוחים ביתית. שמתי כף נדיבה על הבצק החצי אפוי.
כיסיתי בפירורים .
אפיתי שוב עד להזהבה חומית קראנצ'ית.
יצאו כ-30 יחידות.
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט פירות ססגוני וחגיגי'
סלט פירות ססגוני וחגיגי
03/02/2009 | 06:51
30

סלט פירות צבעוני וחגיגי -פירגה

המצרכים בקערה גדולה:

מגוון פירות העונה טריים חתוכים לקוביות קטנות או כדורים.

פירות מקופסאות שימורים חתוכים לקוביות

פירות יבשים חתוכים

להוסיף דובדבנים מסוכרים, דובדבנים טריים בעונה , גרעיני רימון , אגוזים מסוכרים קראנצ'יים.

להוסיף ליקר ויין מתוק או מיץ תפוזים .

להכין סמוך להגשה ולהתעלף מעונג
תהנו

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אורז בר עם דברים טובים'
אורז בר עם דברים טובים
03/02/2009 | 06:53
11
אורז בר עם דברים טובים


אורז בר עם דברים טובים
מאת מאיה גיסתה של פירגה
תודה מאיה.מתכון מעולה.

שמים בסיר:
2 כוסות אורז בר במשקל או במארז
8 כוסות מים (על כל כוס אורז בר מוסיפים 4 כוסות מים)
מבשלים 40 דקות על להבה קטנה מכוסה.
אם נשארים מעט מים בסיר זה בסדר ולא צריך לסנן.
שמים במחבת עמוקה:
2 בצלים פרוסים לטבעות ומזהיבים
מוסיפים:
חמוציות
צימוקים
פיסטוק חלבי קצוץ
צנוברים
שקדים מולבנים
2-3 כפות רכז רימונים
כף רוטב סויה
כף סוכר
מטגנים בבחישה הכל ביחד
מוסיפים את האורז למחבת ומערבבים ביחד
מגישים מיד
"טיפ"
1. את האורז אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר. לפני ההגשה להכין את התוספת בסיר,לערבב ולהגיש.
2. צורת הגשה יפה: להכניס את האורז המוכן לתבנית פרח ולהפוך למגש.
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מגולגלות חזה עוף בפירות יבשים פטריות.....'
מגולגלות חזה עוף בפירות יבשים פטריות.....
03/02/2009 | 07:09
1
38
כיסי חזה עוף מגולגלים ממולאים בפירות ופטריות


חזה עוף ממולא פטריות ופירות יבשים
חגיגי ומיוחד ולמרות שיש קצת התעסקות,המתכון קל להכנה.
מכינים ומגישים לא מכינים מראש.
מקור:פירגה

המצרכים:
2-3 פרפרי חזה עוף נקיים מחולקים ל-2 לפתוח לאורך כיס למילוי

להשרותם שעה עם מעט סילאן,שמן זית, רוטב צ'ילי,קינמון ומעט פלפל שחור ומלח .

המצרכים למלית:
בצל קצוץ
3 כפות שמן
200 גרם פטריות טריות חתוכות
כף פפריקה
כפית דבש
פלפל שחור
כפית מרק עוף
קורט קינמון
כף רוטב צ'ילי מתוק

צימוקים לבנים מעורבבים עם שקדים מולבנים
משמש,תאנים,צנובר,קשיו.......הכל קצוץ קטן
תכולה של כ-2 כוסות.

לטגן בצל קצוץ ולהזהיב ביחד עם הפטריות
להוסיף את התבלינים
להוסיף את הפירות החתוכים
לערבב ולהקפיץ דקה.
לטעום ולהוסיף מלח ותיבול נוסף אם צריך

למלא את הכיסים של החזות במלית

אפשר להדק בקיסם -לא חובה

לטבול בביצה טרופה
ובפירורי לחם
מטגנים היטב מכל הצדדים
מעבירים מכוסה בניר כסף לתנור חמים מ כ ו ב ה ומשאירים עד להגשה
לא משהים מדי..... וניגשים למלאכה.

תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שאלות למתכון'
שאלות למתכון
04/02/2009 | 08:52
2
האם פרפרי חזה זה חזה רגיל? (השמנמן) ולא שניצל?

האם צריך לחצות כל פרפר לשניים או לבצע חתך שיהיה אפשרי למלא את הפרפר?

מדובר במתכון ל - 3 פרפרים בלבד? ז"א יוצאות 3 מנות?
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת אורז תפוח קינמון ודבש - הפוכה'
עוגת אורז תפוח קינמון ודבש - הפוכה
03/02/2009 | 07:15
3
20
יום שישי 12 ספטמבר 2008
אורז תפוחים קינמון דבש ורצוי....הפוך

אורז תפוחים קינמון דבש ועוד...
אחרי הבישול הופכים את הסיר לצלחת גדולה או מגש

מקור:פירגה
מגישים חם ומהביל הישר מהסיר.

המצרכים :
2 כוסות אורז יבש
1/4 כוס שמן+4 כפות
1/2 כוס צימוקים שחורים וצהובים
1/2 כוס צנובר ,פיסטוק, שקדים מולבנים....מה שרוצים
כוס פלחי תפוחי עץ מיובשים
בטטה חצויה לאורך – אפשר לוותר
טיפונת מלח, כף דבש , 2 קורטים קינמון
מעט כורכום, כפית נענע טרייה וקליפת תפוז

אופן ההכנה:
מבשלים את האורז בהרבה מים רותחים
עם טיפונת מלח 10 דקות ומסננים (לא שוטפים)
מערבבים את האורז עם:
הצימוקים, הפיסטוק והתוספות שבחרתם
מוסיפים תבלינים
משמנים היטב (4 כפות שמן) סיר רחב ומחממים את השמן
מניחים את פרוסות תפוחי העץ על השמן ומעל את חצאי הבטטה
מנערים קלות את הסיר
מפזרים את כל האורז על התכולה ומיישרים
משקים ב-1/4 כוס שמן באופן שווה
סוגרים במכסה תואם ומבשלים על להבה נמוכה שעה
להניח את הסיר הרותח על מגבת רטובה במים קרים
(אמור לשחרר את התפוחים שנדבקו לתחתית)
הופכים על מגש ומגישים מיד
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'האם זה קינוח או תוספת?'
האם זה קינוח או תוספת?
04/02/2009 | 08:53
2
6
לצפיה ב-'מה שבא לך.'
מה שבא לך.
04/02/2009 | 11:01
4
לצפיה ב-'עושה רושם של תוספת מתוקה'
עושה רושם של תוספת מתוקה
05/02/2009 | 09:40
כמו קוגל
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'לחמניות זר מתוקות-למי שרוצה למרוח'
לחמניות זר מתוקות-למי שרוצה למרוח
03/02/2009 | 07:35
15
חמאה וריבת פירות ביתית ומצויינת.
הזר הזה מתאים בול לשילוב מנצח.

יום שישי 17 אוקטובר 2008
לחמניות זר מתוקות לשבת וחג


לחמניות-חלות זר מתוקות


מאת:פירגה

שמים בקערת המיקסר:
קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
ומערבבים עד שהשמרים ייבלעו בקמח
מוסיפים:
2 ביצים טרופות במזלג
1/2 כוס שמן קנולה או 150 גרם מחמאה מומסת
כפית גדושה מלח
כף סילאן או דבש
8 כפות סוכר - אפשר פחות
מערבלים במיקסר ומוסיפים כוס וחצי עד שתי כוסות מים/חלב פושרים
אם הבצק פירורי ממשיכים להוסיף לאט לאט מים
הבצק מוכן כשהוא נפרד מדפנות הקערה ונהיה כדורי סביב וו הלישה
למי שאין מיקסר אחרי לישה קצרה בקערה יש להעביר את הבצק לשיש מקומח בטיפונת קמח וללוש כ-10 דקות.
להתפיח מכוסה (הבצק מכפיל נפח)
להכין לחמניות זר עגולות כמו בתמונה או לחלק את הבצק ל-6 כדורים ומכל 3 כדורים להכין חלה קלועה.
להבריש ביצה ולפזר שומשום
להניח על ניר אפיה במרווחים בתבנית משומנת (איזה שרוצים ולא חייבים תבנית עגולה)
להתפיח שוב
לחמם תנור ל-175 מעלות ולאפות 20 עד 30 דקות או עד להשחמה יפה (כמו בתמונה)
יש תנורים שאופים יותר זמן (שימו לב)

"טיפים"
1.ניתן להכין מהבצק צורות שונות של לחמניות וחלות לשבת.
הסוד בלחמניות או חלה שיתקבלו רכים ועדינים הוא לא להוסיף הרבה קמח בזמן ההכנה.ממש טיפטיפה.
2. להברקה,מיד אחרי האפייה הברשתי בדבש מהול במים.

תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קונפיטורה פומלה ביתית לחלת הזר המתוקה'
קונפיטורה פומלה ביתית לחלת הזר המתוקה
03/02/2009 | 07:37
85
יום רביעי 2 יולי 2008
קונפיטורה פומלה
מאת:פירגה


קונפיטורה פומלה במרירות נהדרת.לפחות לטעמי.


מי שאוהב את המרירות הקלה יאהב את הקונפיטורה.

המצרכים וההכנה:
קילו פומלה
קילו סוכר
קורט מלח לימון
בסוף לפי הטעם מוסיפים מיץ לימון טרי
לקלף את הפומלה ולהשאיר את הלבן שבקליפה


לפלט את הפלחים להשאיר רק את בשרם (לזרוק את כל הלבן שמסביב)
לחתוך לקוביות
לשים בסיר הבישול חצי קילו סוכר ומעל את נתחי הפומלה
לכסות ביתר הסוכר ולהשאיר לכל הלילה (ללא בישול)
למחרת להוסיף קורט מלח לימון ולבשל תוך השגחה.
להוריד את הקצף שמצטבר בסיר עד שאין בכלל קצף .
אחרי כשעתיים לבדוק שמוכן .


שמים קצת מהריבה בצלחת ומחכים כמה דקות לראות אם מקבלים מירקם של ריבה דלילה. במשך הזמן הריבה מתקשה יותר.
שימו לב הריבה מעט מרירה.
במידה והריבה נשארת מאד דלילה,תרסקו את הפרי.


אפשר להוסיף מעט מיץ לימון טרי לטעם.
תהנו

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'|נשיקה לנירוש ואילניתי שלנו ותודה'
|נשיקה לנירוש ואילניתי שלנו ותודה
03/02/2009 | 07:39
4
6
לצפיה ב-'פירגוש..אהבתי הכל מלכתי'
פירגוש..אהבתי הכל מלכתי
03/02/2009 | 08:05
1
13
לצפיה ב-'תודה'
תודה
03/02/2009 | 08:34
1
לצפיה ב-'העונג כולו שלנו - וכמובן תודה לך|נשיקהנ|'
העונג כולו שלנו - וכמובן תודה לך|נשיקהנ|
03/02/2009 | 09:52
1
על כל המתכונים הנפלאים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פירגוש בחזרה'
פירגוש בחזרה
03/02/2009 | 15:42
3
לצפיה ב-'עוגיות קומיש ברויט ללא סוכרחמה'
עוגיות קומיש ברויט ללא סוכרחמה
03/02/2009 | 08:31
4
22

עוגיות קומיש בלי סוכר


מזמן רציתי להכין לבעלי המתוק והסוכרתי שלי עוגיות דמויי קומיש.

הצלחתי להכין משהו דומה שגרם לו לחייך בהנאה.
מקור:פירגה

שמים בקערה:

1/2 כוס שמן רצוי קנולה
1/2 כוס מים מהברז
2 ביצים שלמות מוקצפות במזלג
15 מ"ל דיאטיפ נוזלי                = כוס סוכר
מערבבים ומוסיפים:
2 כוסות קמח ולהכין בצד עוד קמח ללישה
1/2 כוס צימוקים לבנים
1/2 כוס צימוקים כהים
1/2 כוס אגוזים גרוסים

ללוש לבצק נעים ואם צריך משתמשים בקמח שבצד
מחלקים ל-3 כדורים

מכינים על השיש מכל כדור נקניק
מניחים את הנקניקים על ניר אפיה בתבנית בגודל 27X33
חותכים את הנקניקים כמעט עד למטה או לפחות חצי גובהם.
לפני האפיה, יוצקים דבש קל או סילאן ללא סוכר על פני הנקניקים
מחממים תנור מראש לחום 170 מעלות
אופים כ-25 דקות עד שהעוגות ישחימו
מוציאים מקררים מספר דקות וחותכים לפי הסימנים
משכיבים את הפרוסות ומייבשים בתנור בחום 70 - 100 מעלות
שימו לב כל 10 דקות לוודא שלא יישרפו.
תהנו
מי שרוצה יכין את הטעימות האלה עם כוס סוכר.



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פירגוש - הייתי רוצה להכניס את המתכון הזה'
פירגוש - הייתי רוצה להכניס את המתכון הזה
03/02/2009 | 09:59
3
4
גם לקטגוריה של "ללא סוכר", אבל יש כאן צימוקים (גם בהירים וגם כהים). הם מכילים המון סוכר.

האם אפשר להכניס יותר אגוזים (שקדים, אגוזי מלך, אגוזי מקדמיה, לוז, או מה שאוהבים) במקום, ואז להוציא את הצימוקים ולהכניס לקטגוריה של "מתוקים ללא סוכר"? - אם כן, אשמח להכניס את המתכון גם לשם.

מתכוונת להכניס את כל המתכונים החדשים (לא הבשריים) לקטגוריה של ט"ו בשבט, ובאותה הזדמנות אוכל להכניס גם את המתכון הזה ל"מתוקים ללא סוכר" (במידה וניתן לשנות קצת את הרכיבים כדי להתאים אותו לקטגוריה).

תודה מראש על תשובה,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'האמת,בכל חתיכה יצא רק אחד או שניים.ברור'
האמת,בכל חתיכה יצא רק אחד או שניים.ברור
03/02/2009 | 10:55
2
3
שאפשר להוסיף לבלי סוכר ולרשום שם שאפשר להחליף ל......שקדים, אגוזים וכו'......
זה יצא כל כך טעים שבאמת נחמד יהיה לפרגן לסוכרתיים.
בברכה,פירגה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה רבה - זה מה שאעשה'
תודה רבה - זה מה שאעשה
03/02/2009 | 11:40
1
2
תודה על כל המתכונים הטעימים והתמונות ה"קשות לצפיה".
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בשמחה כרגיל'
בשמחה כרגיל
03/02/2009 | 14:04
2
לצפיה ב-'הקומיש ברויט ללא סוכר אחרי חיתוך וייבוש.'
הקומיש ברויט ללא סוכר אחרי חיתוך וייבוש.
03/02/2009 | 08:33
1
17
העוגיות נשמרות המון זמן בקופסה סגורה אז ממליצה להכין כמות גדולה.
אצלינו כל המשפחה זוללת מהם.טעימות.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה מאפים תאוה לעיניים ישר כוח'
איזה מאפים תאוה לעיניים ישר כוח
03/02/2009 | 22:08
2
לצפיה ב-'מעדן פירות יבשים מקורמלים בשטרוייזל חלבה'
מעדן פירות יבשים מקורמלים בשטרוייזל חלבה
03/02/2009 | 06:04
3
16


פירות יבשים מקורמלים-מעדן בשטרוייזל חלבה

עוד מעדן נפלא שעלה בחלומי להכין, בעקבות הדובדבנים המסוכרים שקניתי.
מתוק , צבעוני, מיוחד.

מקור:פירגה

המצרכים וההכנה:
לבשל בסיר בינוני 300 גרם פלחי תפוחי עץ מיובשים עד שיתנפחו ויתבשלו כ-20 דקות.
לס נ ן ל צ נ ן ולחתוך לקוביות
להוסיף:
2 כוסות חתיכות פירות יבשים: דובדבנים מסוכרים חצויים, תאנים, משמש, שזיפים, תמרים, צימוקים וכו'.... (לחתוך)
להוסיף לסיר 2 כפות סילאן +כפית קינמון+כפית מיץ לימון או ליקר פירות
לערבב מדי פעם . כשהפירות מזדגגים בסירופ האדום לסגור להבה.
להוסיף:
100 גרם אגוזים מסוכרים קלויים.

להכין שטרוייזל הפתעות:
לשים בקערה:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות חלבה
1/2 כפית קינמון
3 כפות סוכר חום
1/4 כוס קמח רגיל
לערבב בכריות האצבעות עד שהחמאה תתמזג עם יתר החומרים.
צריכה להיות בלילה חצי יבשה כשהחמאה עוטפת את כל החומרים.
אם חסר קצת קמח יש להוסיף.
הפירורים לא שווים בגודלם כמו בתמונה.

סידור התבנית:
לשמן תבנית מרובעת לא גדולה ולצקת את הפירות. ליישר. (השכבה לא גבוהה)
לפזר את האגוזים השבורים.
לפזר את השטרוייזל באופן שווה
לאפות בתנור שחומם מראש בחום 175 עד שהשטרוייזל יזהיב ויתחיל לקבל גוון חום (לא מדי)
מגישים פושר חמים עם כדור גלידה או קומפוט.
תהנו

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אילניתי, זה לשרשור.סליחה.'
אילניתי, זה לשרשור.סליחה.
03/02/2009 | 06:09
1
לצפיה ב-'פירגוש את מלכת הכיתה'
פירגוש את מלכת הכיתה
03/02/2009 | 06:18
1
4
אין עליך יקירתי...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'חמודה,תודה '
חמודה,תודה
03/02/2009 | 07:06
2
לצפיה ב-'תודה חברות על שלל המתכונים'
תודה חברות על שלל המתכונים
03/02/2009 | 09:47
4
יופי אציץ בכייף יותר מאוחר ....תודה ענקית
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ביסקוטי מישמש ושוקולד '
ביסקוטי מישמש ושוקולד
03/02/2009 | 09:48
29
החומרים הדרושים
2 ביצים
½ כוס סוכר חום
½1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם מישמשים יבשים
½ כוס שוקולד צ'פס

אופן ההכנה
1. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת חומה .
2. מנפים את הקמח ואבקת אפייה בקערה נוספת ,מוסיפים את המישמש ושוקולד צ'פס ומערבבים.
3. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת ביצים ומערבבים במהירות נמוכה עד שהבצק מתאחד וממתינים 5 דקות עד שהבצק מתקשה במקצת.
4.לוקחים 2 תבניות "אינגליש קייק" עם נייר אפיה ומשמנים אותו קלות , מעבירים את הבצק לתבנית ומיישרים על התבנית (גובה הבצק כ 2-3 ס"מ) ולתנור ל 35 דקות בחום בינוני .
5. מצננים כשעה ,מוציאים מהתבנית וחותכים בעזרת סכין חדה פרוסות של 1 ס"מ .
6. משכיבים את הפרוסות על תבנית ולתנור ל 15 דקות בחום בינוני , לאחר 15 דקות הופכים את הביסקוטים ולעוד 15 דקות .
7. מצננים ומכניסים לתוך צנצנת עם מכסה אטום.
8 . לא לשכוח להכין קפה או תה ולהתענג....
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'‫גליל "נשיקה" במילוי שמנת ותותים '
‫גליל "נשיקה" במילוי שמנת ותותים
03/02/2009 | 09:50
19
החומרים הדרושים
3 חלבונים
150 גר סוכר
1 כף אבקת סוכר
1 כפית קורנפלור
1 כפית חומץ
תותים
1 שמנת חמוצה מעורבבת עם כף סוכר

אופן ההכנה
1. מקציפים את החלבונים לקצף קשה ,מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף.
2. מערבבים בקערה נפרדת, קורנפלור ואבקת סוכר .
3. מעבירים את הקורנפלור והסוכר לתערובת החלבונים ומוסיפים חומץ ומערבבים בעדינות.
4. מעבירים את התערובת לתבנית 26X16 ס"מ, משומנת עם נייר אפיה ,מחליקים ומישרים לשכבה אחידה.
5. אופים בחום 180°c כ 20 דקות עד ההזהבה , מצננים.
6. הופכים את לוח הקצף ("מרנג") אל המגבת ומקלפים בעדינות את הנייר האפיה , מורחים את השמנת ומפזרים פרוסות של תותים ,מגלגלים לרולדה ומניחים על צלחת הגשה.
6. מדהים....
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט חסה עם צימוקים '
סלט חסה עם צימוקים
03/02/2009 | 09:51
15
לסלט-
חבילת חסה
100 גרם צימוקים
1 תפוח עץ
50 גרם אגוזי מלך
לרוטב-
דבש
חומץ ביין
שמן זית
שן שום

אופן ההכנה
1. לחתוך את החסה ולהוסיף את הצימוקים ואת האגוזים.
2.לחתוך תפוח עץ לריבועים ולהוסיף לסלט.
3. להכנת רוטב - לשים בתוך קופסא קטנה עם מכסה , שכבה של דבש , להוסיף שכבה זהה בגדלה של שמן ולהוסיף עוד שכבה של חומץ ביין, פילפל מלח ושן שום ולערבב היטב (לשקשק) עד שהכל מתערבב.
4. להוסיף לסלט.
5. לאכול ולהנות...
מקור: שלי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת תפוחים בשלוש שכבות '
עוגת תפוחים בשלוש שכבות
03/02/2009 | 09:53
23
הקדמה
עוגת תפוחים בשלוש שכבות , מיוחדת מאד.
החומרים הדרושים
לבצק:
200 גר 'חמאה/מחמאה
½2 כוסות קמח תופח
2 כפות סוכר
4 חלמונים
קורט מלח
גרידת לימון מלימון שלם

לתפוחים:
8 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לשמיניות
½ כוס סוכר
מיץ מ-1 לימון
¼ כוס מים
1 כפית שטוחה קינמון.

לקצף:
4 חלבונים
2 כפות סוכר
אינסטנט פודינג וניל

הכלים:
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, או תבנית אובלית בגודל דומה.


אופן ההכנה
1. ללוש היטב את הבצק, לחלק את הבצק ל-1/3 ול-2/3. 2/3 לשטח על גבי התבנית ואת ה-1/3 האחר להעביר למקפיא.
2.לתפוחים : להניח את כל החומרים בסיר ולבשל על אש קטנה עד אשר התפוחים יתרככו (בין 15 ל-20 דקות בישול). להניח להתקרר.
3. לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
4. להקציף היטב את החלבונים. לאחר שנוצר קצף יציב רך להוסיף בהדרגה את הסוכר, להמשיך להקציף לקצף יציב וחלק ולהוסיף בהדרגה את ה"אינסטנט".
5. הרכבת העוגה:
להניח את התפוחים, על גבי הבצק שבתבנית , מעליהם להניח את הקצף, ומעל הכל לגרד בפומפיה גסה את הבצק ששהה בפריזר.
לאפות בתנור (180°c) במשך כ-40 דקות.

מקור: לי את 34
  
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שטרודל תפוחים בננה צימוקים ואגוזים '
שטרודל תפוחים בננה צימוקים ואגוזים
03/02/2009 | 09:54
9
הקדמה
שטרודל ממולא בכל טוב.
החומרים הדרושים
1 חבילת בצק עלים
4 תפוחי עץ (אני מעדיפה סמית)
2 בננות חתוכות לעיגולים ועוד לחצאים
חצי כוס סוכר חום
100 גר חמאה
½ כוס צימוקים מושרים במים כ 10 דקות ומסוננים
½ כוס אגוזי מלך מפוררים ביד לחתיכות (לא אבקה)
½ כפית קינמון
½ כפית אגוז מוסקט
2 כפות סילאן



אופן ההכנה
1. מחממים מחבת עם חמאה וסוכר למשך 1-2 דקות עד שהחמאה נמסה.
2. מקלפים את התפוחים ,חותכים לריבועים , חותכים את הבננות ומעבירים למחבת למשך 10 דקות על אש קטנה.
3. להוסיף למחבת עם התפוחים והבננות את הצימוקים,אגוזים,קינמון, אגוז מוסקט וסילאן, לערבב בעדינות ולהשאיר לעוד 5 דקות. לכבות ולצנן מעט.
4.לחתוך את הבצק עלים ל-2 ולרדד קלות.
5.את המלית יש למקם באמצע העלה , חורצים פסים אלכסוניים ממרכז המלית את קצות הבצק בשני הצדדים וקולעים את הרצועות כצמה. מברישים בביצה ומעבירים לתנור ל30-35 דקות ב 180 מעלות עד שהבצק מזהיב.
6. מוצאים מהתנור מצננים , מפזרים אבקת סוכר .
7.פשוט נהנים, טעים וטעים טעים.....
מקור: שלי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ללינדה,נטלי,יערה,פירגוש ,אירה-'
ללינדה,נטלי,יערה,פירגוש ,אירה-
03/02/2009 | 10:54
1
2
רבה על המתכונים הטעימים ..
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מצטרפת לאילנית - תודה לכל מי שתרם לשרשור'
מצטרפת לאילנית - תודה לכל מי שתרם לשרשור
03/02/2009 | 11:41
הנהדר הזה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת תפוחים וצימוקים '
עוגת תפוחים וצימוקים
03/02/2009 | 12:36
23
הקדמה
עוגה מהירה ומרשימה ביותר.
מתאים ל 2 תבניות "אינגליש קייק" או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
החומרים הדרושים
1 כף קינמון
1 שקית סוכר וניל
2-3 תפוחי עץ "סמית" קלופים ופרוס לשמיניות
3 ביצים
½ כוס סוכר חום
¾ כוס שמן
1 שקית אבקת אפיה
2 כוסות קמח
¼ כוס צימוקים
1 כף סוכר לבן



אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים פרט לצימוקים ותפוחי עץ.
2. משהים את הצימוקים במים למשך 10 דקות
3. מעבירים את הבלילה של העוגה לתבנית.
4. מסדרים את תפוחי העץ מעל לבלילה של העוגה. מעל זה מפזרים צימוקים. מפזרים כף סוכר לבן מעל להכל.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בנות איזה שירשור מדהים העליתן !!'
בנות איזה שירשור מדהים העליתן !!
03/02/2009 | 17:24
1
הייתי רוצה להיכנס ולהגיב לכל אחת ואחת (אבל אני במשרד...)


תודה רבה.
ללא ספק אני הולכת לנסות מהמתכונים שלכם בקרוב.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ממרח אגוזים ושוקולד'
ממרח אגוזים ושוקולד
03/02/2009 | 21:07
1
ממרח אגוזים ושוקולד/אביגיל מייזליק
הובא ע"י: אילנית12
חומרים:
1 וחצי כוסות אגוזי לוז
4 כפות שמן קנולה
100 גרם שוקולד מריר מומס
5 כפות דבש
רבע כוס מים.

הכנה:
קולים את האגוזים 5—7 דקות בחום של 180 מעלות
עד שהן מזהיבות,זהירות נשרפים מהר.
מוציאים ,מגלגלים במגבת להסרת הקליפה החומה , עד כמה שאפשר.
טוחנים במעבד מזון דק את האגוזים,מוסיפים שמן,שוקולד,דבש ומים.
מעבדים לקרם חלק ואחיד.
מאחסנים בצנצנת במקרר.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת פירות יבשים שוקולד צ'יפס ואגוזים'
עוגת פירות יבשים שוקולד צ'יפס ואגוזים
03/02/2009 | 23:12
48
מתכון לעוגה בחושה שלקחתי מנירהמ1 מהקבצים - תודה תודה תודה
נפלאה ועשירה, השינויים שלי בסוף המתכון.

תודה לך נירה

עוגת פירות יבשים שוקולד צ'יפס ואגוזים (בחושה)

3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל בתוספת אבקת אפייה)
200 גרם חמאה רכה
1 וחצי כוסות סוכר
3 ביצים
1 שמנת חמוצה (או כוס מיץ תפוזים או כוס חלב)
קליפות תפוזים או אשכוליות מסוכרות
דובדבנים מסוכרים
תמרים יבשים
משמשים יבשים
צימוקים כהים מושרים במים חמים ל-10 דקות
אגוזי מלך קצוצים גס
קליפת לימון מגוררת
קליפת תפוז מגוררת
2 סוכר וניל
2 כפות רום
1 שקית אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערה גדולה לנפות קמח + אבקת אפיה ולהוסיף את הפירות היבשים ולערבב ביחד בקערת המיקסר לערבב חמאה רכה + סוכר לתערובת קרמית להוסיף ביצים , כל פעם אחת ולערבב היטב אחרי ההוספה. להוריד את מהירות המערבל ולהוסיף בהדרגה את הקמח המעורבב עם הפירות היבשים להוסיף את השמנת ואת הרום לשמן 2 תבנית אינגליש קייק ולאפות 45 דקות או עד שמזהיב וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

הערות:

    * אני השתמשתי בשקית פירות יבשים שכללה פפאיה, מישמיש אננס קוקוס אוכמניות יבשות צימוקים אגוזים
    * הוספתי שוקולד צ'יפס
    * במקום שמנת חמוצה הוספתי כוס שמנת מתוקה וחצי כוס חלב
    * לא הוספתי קליפות לימון או תפוז מגוררות
    * לא השתמשתי ברום, הוספתי במקום כפית תמצית וניל
    * העוגה יוצאת טעימה טעימה טעימה!

אוכל חלבי >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ