לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'לצמים ביום כפור שרשור רעיונות לעוגה/עוגיות'
לצמים ביום כפור שרשור רעיונות לעוגה/עוגיות
<< ההודעה הנוכחית
03/10/2008 | 12:36
38
599
ל"שבירת" הצום.

נא שרשרו מתכונים כולל קרדיט

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סדנאת און-ליין/ של פוקסי ,לעוגה'
סדנאת און-ליין/ של פוקסי ,לעוגה
03/10/2008 | 13:02
51
לצפיה ב-'העוגיות היבשות ואלו שנראות כמו בולו שהביאה'
העוגיות היבשות ואלו שנראות כמו בולו שהביאה
03/10/2008 | 13:10
1
48
שונטל נראות כעוגיות האולטימטיביות לשבירת הצום.

אם תרצי, יש לי גם מתכונים לביסקוצ'וס (אלה דומות לעוגיות מזרחיות רק קצת פחות קשות ויבשושיות) - גם מלוח וגם מתוק.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בשמחה'
בשמחה
03/10/2008 | 13:12
6
לצפיה ב-'ביסקוצ'וס מתוק/נירהמ1'
ביסקוצ'וס מתוק/נירהמ1
03/10/2008 | 14:13
880
ביסקוצ'וס מתוק/נירהמ1
מהמטבח היהודי-ספרדי של אמי המנוחה

רכיבים:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים (במקור עם 25 גר' שמרים טריים)
1 כוס מים פושרים
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
½ כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שומשום (שומשום מלא, או רגיל - איזה שאהבים)

הכנה:
- לחמם תנור ל-180 מעלות
- לשים את הקמח בקערה וליצור גומה במרכז
לקבור את המלח בקמח
- להוסיף את המים והשמרים, קוביות החמאה, השמן והשומשום
- לערבב הכול וללוש – לפחות 10 דקות
- ליצור מהבצק כדורים קטנים, ומהכדורים גליל בעובי אצבע ובאורך של כ-15 ס"מ, לסגור את הגלילים לטבעת  ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- לאפות בחום של 180 מעלות עד שהעוגיות ישחימו-יזהיבו.
- לקרר ולשמור בקופסה אטומה

הערות:
- אפשר, במקום לשים את השומשום בבצק, לצפות את הביסקוצ'וס בשומשום. פשוט מורחים חלמון ביצה מדולל במעט חלב וטובלים את העוגיות בקערה עם השומשום, ואפשר גם לשים בבצק וגם לצפות – איך שאוהבים.
- יש גם ביסקוצ'וס עם אבקת אפיה אבל המרקם של העוגיות אחר לגמריי מזה.

תיהני,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות מלוחות/נירהמ1'
עוגיות מלוחות/נירהמ1
03/10/2008 | 14:20
42
עוגיות מלוחות/נירהמ1
מקור המתכון: אמי המנוחה עם שינויים קלים שלי (נירה)

"יוצאות נימוחות, טעימות ובלי לשבור שיניים כמו העוגיות אותם קונים בסופר. .." (נירה)

החומרים:
1/2 ק"ג קמח לבן
1/2 ק"ג קמח מלא
2 שקיות אבקת אפיה
200 גר' חמאה רכה (מי שרוצה פרווה אפשר להכין עם "מחמאה")
1 כוס שמן
3 ביצים
1/2 1 כפיות מלח
1/2 כוס שומשום מלא (לבצק)
2 כפות קצח (אופציונלי)
2 כפות גרגרי קימל (אופציונלי)

2 חלמונים למריחה על העוגיות – לטרוף עם מעט מים  
בצלחת שומשום לטבילת העוגיות מעורב עם מעט קצח ומלח גבישי (מלח סלעים)

הכנה:
- מנפים את שני סוגי הקמחים יחד עם אבקת האפיה
מוסיפים את השומשום והמלח
- יוצרים גומה לתוכה שמים את הביצים, השמן והחמאה הרכה
- לשים לבצק רך
- מחלקים את הבצק לכדורים. מכל כדור יוצרים מעין שרוך עבה, מחברים את שני הקצוות
- מושחים את העוגיות בחלמונים, טובלים כל עוגיות בתערובת השומשום, הקצח והמלח
- מסדרים את העוגיות על תבנית עם רווח קטן ביניהן
- אופים בחום של 180 מעלות כ-20-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות-משחימות.

הערות:
- במתכון המקורי מהבית אמא הכינה עם 2 מרגרינה – אני מכינה עם חמאה אחת (200 גר') וכוס אחת של שמן.
- אמא הכינה עם קמח לבן – אני מכינה עם חצי קמח לבן חצי מלא
- אמא הכינה רק עם שומשום רגיל ובלי קצח ומלח גבישי.
- במקור אין קימל – אני מכינה עם קימל לפעמים.

תיהני,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוד מתכון מצויין - כעכים מלוחים/למוניה'
עוד מתכון מצויין - כעכים מלוחים/למוניה
03/10/2008 | 14:23
59
כעכים מלוחים/למוניה, מ"מתכונים"
מקור המתכון: למוניה, סבתא

"הבצק לא אמור לצאת קשה אלא רך ונעים מאוד לעבודה.
הנה מתכון מצוין של סבתא שלי..." (למוניה)

החומרים:
4 כוסות קמח
100 גרם חמאה
חצי כוס שמן
½ 1 שמרים יבשים
כמעט כוס מים פושרים
כמה כפות אוזו
מלח
ינסון או קימל

להשאיר לתפוח קצת
לעצב כעכים, למרוח ביצה ושומשום
לאפות על 200 מעלות.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ביסקוויטים עם פרמזן/רוני ונציה, מ-ynet'
ביסקוויטים עם פרמזן/רוני ונציה, מ-ynet
03/10/2008 | 14:26
175
חטיף מלוח לאירוח: ביסקוויטים עם פרמזן/רוני ונציה, מ-ynet
"רוני ונציה במתכון לביסקוויטים מלוחים עם גבינת פרמזן ובציפוי של שומשום וקצח. נהדרים כפתרון מהיר לאירוח או לצד משקאות חריפים..."

מתכון באדיבות יותם אוטולונגי, הקונדיטור הראשי ב"בייקר אנד ספייס".

המרכיבים (50-40 ביסקוויטים):
1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
150 גרם גבינת פרמזן, מגורר טרי
קורט פלפל אדום חריף ("קאיין")
1/2 כפית פלפל שחור, גרוס עבה טרי
3/4 כפית מלח
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 1 כפות מים קרים

לציפוי:
1/2 ביצה, טרופה
1/2 1 כפות גרגרי שומשום
1/2 1 כפות גרגרי קצח
הכלים: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה

הכנה:
שמים את הקמח, הפרמזן, הפלפל האדום, הפלפל השחור ואת המלח בקערת מעבד מזון, ומערבבים בלהב הפלדה. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים בהדרגה דרך הארובה, ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
מעל למשטח מקומח, מעצבים מהבצק גליל בקוטר 5 ס"מ. עוטפים את הגליל ביריעת ניילון, ומניחים במקרר לפחות 4 שעות, או לכל הלילה.
מברישים את הגליל בביצה טרופה ומגלגלים אותו בתערובת של גרגרי השומשום עם גרגרי הקצח. עוטפים ביריעת ניילון ומקררים במקרר עוד שעה.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ בעזרת סכין גדול וחד. מניחים את הביסקוויטים מעל לתבניות במרווחים של 2 ס"מ ביניהם. אופים כ-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מעבירים את הביסקוויטים לרשת לצינון מלא.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות תפוחי אדמה פיקנטיות/בני סיידא'
עוגיות תפוחי אדמה פיקנטיות/בני סיידא
03/10/2008 | 14:29
25
עוגיות תפוחי אדמה פיקנטיות/בני סיידא, "מאפה מלוח מאפה מתוק"

חומרים:
2 תפוחי אדמה בינוניים
¼ 2 כוסות קמח תופח
½  כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טרי גרוס גס
2 חלמונים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

לעיטור:
1 ביצה
1 כף שמן
פפריקה
פלפל שחור גרוס

הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מצננים, קולפים ומגררים דק.
שמים בקערה את תפוחי האדמה המגוררים, 2 כוסות מהקמח, מלח, פלפל, חלמון והפטרוזיליה ולשים לבצק חלק. אם הבצק רך מידי מוסיפים את שאר הקמח. מקררים שעה.
מחממים תנור לחום בינוני, על משטח מקומח מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ ומניחים בתבנית.
טורפים את הביצה עם השמן ומברישים את העוגיות בתערובת. זורים על מחצית מהעוגיות מעט פפריקה ועל המחצית השנייה פלפל שחור גרוס
אופים כ-25 דקות עד להזהבה.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ועוד אחד טעים - עוגיות מעושנות/בני סיידא'
ועוד אחד טעים - עוגיות מעושנות/בני סיידא
03/10/2008 | 14:31
14
עוגיות מעושנות/בני סיידא

רכיבים:
¼ 1 כוסות קמח רגיל
150 גר' גבינה צהובה מעושנת מגורדת
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
¼ כפית אבקת צ'ילי טחונה
¼ כפית פלפל שחור גרוס עבה
½ כפית מלח
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות חלב קר

לציפוי:
1 ביצה טרופה
2 כפות קצח
2 כפות שומשום

הכנה:
למעבד מזון עם להבה פלדה מכניסים קמח, גבינות, ותבלינים ומעבדים חצי דקה.
מוסיפים את החמאה ומעבדים לפרורים.
מוסיפים החלב וממשיכים לעבד עד לקבלת כדור בצק.
מגלגלים את הבצק לגליל בקוטר 3 ס"מ, מורחים בביצה טרופה, קצח ושומשום ועוטפים בניילון נצמד.
מכניסים למקרר לשעה שעתיים.
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
פורסים את הגליל לפרוסות בעובי חצי ס"מ, מניחים על נייר אפיה במרווחים קטנים ואופים 20 דקות עד הזהבה.

הערות:
מצוין ליד בירה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות תבלינים דקיקות/קפה מתוקה'
עוגיות תבלינים דקיקות/קפה מתוקה
03/10/2008 | 14:34
184
עוגיות תבלינים דקיקות/קפה מתוקה
ניתן ע"י ליהיא באוכל חדש, אורט

"עוגיות קלות להכנה, שסוד קסמן ברידוד הבצק דק ככל האפשר, כמעט שקוף, ובבחירת תבלינים וזרעים המשתלבים היטב זה בזה..."

חומרים והכנה:
שמים 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר במעבד מזון או במערבל בעל קרס לישה, ומעבדים במהירות בינונית, עד שהיא הופכת למשחתית.
מוסיפים 250 גרם גבינה לבנה 9% שומן וממשיכים ללוש.
מוסיפים 3 כפות שמן קנולה או תירס, חצי כוס (100 מ"ל) שמנת מתוקה, 1 כף מחוקה מלח, 1 כפית סוכר ו-1 כפית אבקת אפיה ולשים עד שנוצר מרקם המזכיר גבינת קוטג'.
מנמיכים את מהירות המכשיר ומוסיפים בבת אחת 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח.
לשים עד שנוצר בצק רך. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה לפחות.
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (160 מעלות). מרפדים משטח עבודה בנייר אפייה. מוציאים את הבצק מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד ומרדדים לעלה דק ככל האפשר (אין צורך לקמח את הנייר). מברישים את הבצק בביצה טרופה, חותכים לריבועים בגודל 2 ס"מ ומפזרים מלמעלה כ-1 כוס תבלינים וזרעים, למשל: שומשום, קצח, קימל, אורגנו, גבינה קשה מגוררת ועוד (כל אחד בנפרד או תערובת). מעבירים לתבנית יחד עם נייר האפייה ואופים כ-30 דקות, עד השחמה. מצננים לגמרי ומאחסנים בכלי אטום, כשבועיים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות בצל - צ'יבלע פלעצל / ציבלע קיחלך'
עוגיות בצל - צ'יבלע פלעצל / ציבלע קיחלך
03/10/2008 | 14:36
26
עוגיות בצל - צ'יבלע פלעצל / ציבלע קיחלך – עוגיות פולניות/אלינוער מור, מ"על השולחן"

מרכיבים:
200 ג' חמאה / מרגרינה
1 ביצה
1 כוס יוגורט/לבן/שמנת
3 כוסות קמח תופח
1 כפית מלח פרג
1 ביצה טרופה לציפוי
3 בצלים טחונים

הכנה:
-  מערבבים את כל המצרכים ומניחים במקרר למספר שעות
- מרדדים
- משתמשים בכוס לעשיית עיגולים
- מברישים עם ביצה טרופה
- מניחים מעט מהבצל על כל עיגול ומפזרים (או שלא) פרג מלמעלה
- אופים בחום בינוני של 180 מעלות עד להזהבה
- מי שבצל חי לא מדבר אליו - יכול לטגן אותו מעט
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות מלוחות/מיקי שמו'
עוגיות מלוחות/מיקי שמו
03/10/2008 | 14:37
60
עוגיות מלוחות/מיקי שמו
מהתכנית של אודטה

החומרים:
100 גר' חמאה רכה
1 ביצה
280 גר' קמח
6 גר' אבקת אפיה
1 כף גרעיני חמניות
1 כף גרעיני דלעת
1 כף זרעוני פשתן
1 כפית פרג לא טחון
120 גרם גבינה מוצרלה
1 כפית שומשום
1/3 גביע יוגורט
½ כפית מלח

מכינים את הבצק מחלקים את הבצק ל-3 גלילים ומכניסים למקפיא לרבע שעה לאחר מכן חתך את הגלילים לפרוסות בעובי של ס"מ ושמים על גבי נייר אפיה
האפיה
אופים 22 דקות בחום 160 מעלות.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות גבינה ופצפוצי אורז מלוחות/מ"פסטו"'
עוגיות גבינה ופצפוצי אורז מלוחות/מ"פסטו"
03/10/2008 | 14:39
3
12
עוגיות גבינה ופצפוצי אורז מלוחות/מ"פסטו"

החומרים לכ-30 עוגיות:
250 גר' חמאה רכה
250 גר' גבינת צ'דר* מגורדת - *או כל גבינה אחרת מעט פיקנטית
1 כפית מלח
קורט פלפלת חריפה
2 כוסות קמח
2 כוסות פצפוצי אורז


מערבבים את החמאה הרכה והגבינה המגורדת בקערה, מוסיפים את הפלפלת והמלח, מוסיפים את הקמח ופצפוצי האורז ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק, אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח.
יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3 ס"מ, מניחים על נייר אפיה בתבנית תנור ומשטחים בעזרת מזלג.
אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ- 15 דקות או עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.
העוגיות נשמרות היטב בכלי סגור לאחר צינון מלא.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אנחנו שוברים את הצום עם עוגת דבש'
אנחנו שוברים את הצום עם עוגת דבש
03/10/2008 | 14:50
2
24
לצפיה ב-'שכחתי שבת שלום לכולם ותודה לנירה ואילנית'
שכחתי שבת שלום לכולם ותודה לנירה ואילנית
03/10/2008 | 14:52
1
5
על המתכונים
שבת שלום אילנה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אילנה'
אילנה
03/10/2008 | 16:35
2
לצפיה ב-'עוגיות לימון LEMON DROPS /Hun1'
עוגיות לימון LEMON DROPS /Hun1
03/10/2008 | 14:54
30
עוגיות לימון - LEMON DROPS/\
הובאו ל"חלבי" ע"י Hun1

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות שקדים עדינות ונפלאות של דרומית1'
עוגיות שקדים עדינות ונפלאות של דרומית1
03/10/2008 | 14:57
35
עוגיות שקדים עדינות ונפלאות של דרומית1

החומרים:
גרם שקדים טחונים (חבילה אחת)
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה
3-2 כוסות קמח לבן (לפי הצורך)
1 כפית תמצית וניל

הכנה:
- מערבבים במיקסר חשמלי את כל החומרים עד שמתקבל בצק במרקם "גריסים". אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- לקרוץ מהבצק כדורים או סהרונים, לסדר על נייר אפיה ולאפות 10-15 דקות.
*העוגיות יצאו מדהימות, כל בני הבית השתגעו

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות חמאה ואגוזים/אלינוער רבין מ"וואלה"'
עוגיות חמאה ואגוזים/אלינוער רבין מ"וואלה"
03/10/2008 | 15:03
2
24
עוגיות חמאה ואגוזים/אלינוער רבין מ"וואלה"

עוגיות נפלאות, מומלצות בחום (נ.מ.)

מצרכים:
100 גר' חמאה
100 גר' מרגרינה
½ כוס סוכר (1 כוס=250 מ"ל)
1/4 2 כוסות קמח
150 גר' אגוזים קלויים (אגוזי מלך, לוז, שקדים, פיסטוקים)


הכנה:
1. מערבבים היטב במיקסר את החמאה המרגרינה והסוכר. מוסיפים את הקמח והאגוזים ומערבבים.
2. כשמתקבל בצק אחיד, מכינים כדורים בקוטר 2 ½ ס"מ. מניחים על תבנית רגילה ומקררים במקרר לפחות ½ שעה.
3. אופים בין 15-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני. שומרים בכלי אטום, אפשר גם במקפיא (אין צורך להפשיר לפני ההגשה).
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירוש,תודה על שלל המתכונים'
נירוש,תודה על שלל המתכונים
03/10/2008 | 18:08
1
6
לצפיה ב-'העונג כולו שלי - לא בדקתי עדיין אם יש אותם'
העונג כולו שלי - לא בדקתי עדיין אם יש אותם
03/10/2008 | 19:12
4
במאמרים.

אולי של פירגה נמצאים שם כבר.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'חיתוכיות בריאות גרנולה בדבש או סילאן'
חיתוכיות בריאות גרנולה בדבש או סילאן
03/10/2008 | 15:17
19
חיתוכיות גרנולה בדבש ופירות יבשים

מאת:פירגה

את החיתוכיות האלה מחזיקים בפריזר בתוך קופסה סגורה ושולפים כשבא משהו טעים ומזין .    ס"ה 36 חיתוכיות

מצרכים בקערה גדולה:
2\1 1 כוסות גרנולה מכל סוג  אפשר גם שיבולת שועל
כוס קמח מלא
כוס קמח רגיל
3 כפות סוכר חום
1 ביצה שלמה
כוס פירות יבשים קצוצים קטן--- מכל סוג כולל אגוזים או שקדים וכו'....נהדר לשים 100 גרם שומשום.
4\1 כוס שמן קנולה
שקית אבקת אפיה
כפית קינמון
2\1 כוס דבש או סילאן

אופן הכנה:
לערבב את כל המצרכים שבקערה לעיסה דביקה ובמידת הצורך להוסיף כף או שתיים מים רותחים .
לצקת לתבנית בגודל 27X33, להדק וליישר
למרוח את פני המאפה ב-2 כפות סילאן לאפות בחום 175 כ-15 דקות ולהוציא מהתנור
לסמן חיתוכיות 3X8 ס"מ (לא עד הסוף)
להחזיר לתנור ולהמשיך לאפות עוד כ-10 דקות או עד להשחמה
לקרר ולחתוך לפי הסימנים.
לשמור בפריזר בקופסה סגורה
תהנו.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כעכים גדולים ומתקתקים'
כעכים גדולים ומתקתקים
03/10/2008 | 15:21
84
כעכים מתוקים

הביאה לפורום:פירגה

בייגלה או כעכים מתוקים מתכון של רבקה לוי מראש-פנה חברה של אמא של פירגה .

מי אמר שביגלה צריכים להיות מלוחים? תכינו ותגוונו בגירסה המתוקה.

שמים בקערת המיקסר:
4 כוסות קמח (מכינים בצד לפחות עוד 2 כוסות לתהליך הלישה)
2 שקיות אבקת אפיה
200 גרם מרגרינה רכה מאד
כוס שמן
כוס מים
כוס סוכר
לשים לבצק נוח וגמיש תוך כדי הוספת עוד קמח
בוצעים חתיכות ומכל חתיכה מכינים כעך שמנמן ועגול
מניחים במרווחים על ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור
מברישים ביצה ומפזרים שומשום
אפיה בתנור חם 175 כ-20 דקות או עד שמזהיב
שומרים בהקפאה
הכמות שיוצאת מקילו קמח היא 3 תבניות מלאות.

"טיפים"
1. אפשר להכין עם אבקת סוכר במקום סוכר
2. לא חייבים להבריש בביצה אפשר להסתפק בטבילת העוגיות בשומשום ואפשר לוותר בכלל.
תהנו


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות בריאות מחרובים סדוקות בטעם שוקולדה'
עוגיות בריאות מחרובים סדוקות בטעם שוקולדה
03/10/2008 | 15:25
13
עוגיות בריאות מחרובים בטעם שוקולדה

מאת:פירגה

עוגיות טעימות שניסיתי להכין מממרח חרובים והופתעתי מאד מטעמן הנפלא שהזכיר עוגיות שוקולד נהדרות.
העוגיות סדוקות בטעם שוקולדי.  אחרי האפיה העוגיות מתקשות.


המצרכים בקערה:
כוס שיבולת שועל-אינסטנט
1/2 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח רגיל
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס סירופ חרובים של חרובית (תואם סירופ שוקולד-במהדורה בריאה יותר)
ביצה שלמה
2 כפות ממרח תמרים
100 גרם שקדים מולבנים
1/2 כוס צימוקים או פירות יבשים קצוצים
כפית תמצית שקדים או ליקר שקדים
ללוש בצק ולהוסיף עוד קמח מלא לבצק דביק-עד שנפרד מדפנות הקערה
אפשר להוסיף עוד קצת שמן.
להניח ניר אפיה על תבנית גדולה ושטוחה
להכין כ- כדורים 30 ולהניח בתבנית במרווחים
הכדורים יתפשטו במהלך האפיה וייסדקו
מחממים תנור מראש 175 ומכניסים לאפיה כ- 20 דקות
העוגיות טיפונת רכות ואחרי קירור באוויר הם מתקשות

"טיפ"
1. אפשר להכין בתבניות מאפינס -שמים כמות של כף ולא יותר.
    לצנן היטב את העוגיות לפני ששולפים מהתבניות
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת תפוזים גבוהה מאד וקלה כנוצה'
עוגת תפוזים גבוהה מאד וקלה כנוצה
03/10/2008 | 15:29
63
עוגת תפוזים במחברת הכי נוסטלגית שמצאתי


מאת:פירגה


עוגת תפוזים מאחת המחברות היותר ישנות והנוסטלגיות.
תציצו בתמונה כדי לראות את הקרום העליון המתפצפץ שמכסה את התוך הרך והנמס בפה.

המצרכים :
6 ביצים שלמות
3/4 כוס שמן
2 כוסות סוכר
כוס מיץ תפוזים
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
מעט ליקר פירות/תפוז

אופן ההכנה:
מקציפים במיקסר את הביצים שלמות
מוסיפים לאט לאט בזרם דק את הסוכר עד שיהיה הרבה קצף
מוסיפים באיטיות (עדיין במיקסר) לסירוגין את השמן והמיץ הקמח ואבקת האפיה
משמנים תבנית עגולה מספר 28 ויוצקים את הבלילה.
אפיה בחום 175 מעלות כ-40 דקות


"טיפים"
1. יש אפשרות להכינה כעוגת שיש. להוריד כוס מהבלילה ולהוסיף לה כף או שתיים קקאו/שוקולית
    לערבב ולצקת לאורך התבנית במרכז
2. יש אפשרות להקציף את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר ולערבב עם יתר המצרכים הבחושים בקערה  
3. ציפוי פשוט וטעים:   אבקת סוכר
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מאפינס לימוני עדין במיוחד'
מאפינס לימוני עדין במיוחד
03/10/2008 | 15:33
1
23
מאפינס לימון עדין במיוחד

מאת:פירגה

מאפינס לימוני לא מתוק מדי שהכנתי פעמיים .
פעם עם מרגרינה ופעם עם שמן.
אהבתי יותר את המירקם העדין של המאפינס עם השמן.


מצרכים ל-16 מאפינס
שמים בקערה:
כוס מיץ לימון שמכינים מ-2 לימונים טריים בכוס מים
מיכל שמנת חמוצה
1/2 1 כוסות סוכר
2 כפות ליקר פירות
3 ביצים גדולות טרופות במזלג
3/4 כוס שמן או 200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
קליפת לימון
3 כוסות קמח תופח
מערבבים לבלילה די דלילה ומוסיפים אם רוצים
צימוקים,חמוציות,אגוזים
יוצקים עם מצקת לתבניות מאפינס 3/4 מהגובה ואופים בחום 175 כ-30 דקות.

"טיפים"
1. אם אין קמח תופח תוסיפו ל-3 כוסות קמח רגיל שקית אבקת אפיה
2. אם אין לימונים טריים תכינו ממיץ לימון משומר
3. אפשר להקפיא
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' כמה מתכונים,כול הכבוד'
כמה מתכונים,כול הכבוד
03/10/2008 | 16:32
10
על השרשור העשיר
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כעכים מלוחים'
כעכים מלוחים
03/10/2008 | 21:35
36
כעכים מלוחים/יערה

רכיבים: (ל-80 כעכים)
1 קילו קמח לבן
2 כפות שטוחות מלח (30 גרם)
25 גרם שמרים טריים (1/2 קוביית שמרים)
2 כפות סוכר
200 גרם שומשום
1/2 כוס שמן קנולה +2 כפות
2 כוסות מים חמימים (לא רותחים)

אופן ההכנה:

   1. לחמם תנור ל 175 מעלות.
   2. בקערה גדולה לערבב קמח עם מלח, לפורר שמרים ולהוסיף; להוסיף סוכר ושומשום.
   3. להוסיף את 1/2 כוס השמן ואת המים ולערבב היטב, עד שמתהווה בצק נוח ללישה (להוסיף מים אם מרגישים צורך).
   4. ללוש כ-5 דקות, לעצב צורת כדור ולתת לבצק לנוח כעשרים דקות- חצי שעה ללא כיסוי.
   5. ליצוק את 2 כפות שמן הנותרות על הבצק וללוש מעט (כחצי דקה).
   6. ליצור כדורים קטנים ובכל כדור ליצור חור. להרחיב עם 2 אצבעות את החור עד שנוצר "חישוק" קטן. לקחת בחשבון שהעוגיות תופחות מעט בתנור.
   7. לאפות 20 דקות, ואז לכבות את התנור ולהמשיך "לייבש" עוד כעשרים דקות בתנור מכובה. אצלנו אוהבים אותן קשות קשות.. אני משאירה בתנור עד שמתקרר.

גיוון: בדרך כלל אני לא מצפה בשומשום, אלא מוסיפה את כל השומשום לתערובת הבצק. למי שאוהב את ציפוי השומשום המתפצח- אפשר להכניס לבצק 100 גרם שומשום בלבד, וב-100 הנוספים לצפות.

בתיאבון!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות חמאה פריכות/Chli'
עוגיות חמאה פריכות/Chli
03/10/2008 | 22:51
18
עוגיות חמאה פריכות/Chli

"מתחסל מהר. אני עושה אותם כבר שנים ותמיד הן מתקבלות בכייף..." (Chli)

מצרכים:
4 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
400 גר' חמאה/מרגרינה
1 כוס אבקת סוכר
200 גר' אגוזים קצוצים/שקדים
ואבקת סוכר לבזיקה

הכנה:
- לערבב את החמאה או המרגרינה הרכה עם הסוכר ולאחר מכן
- להוסיף את הקמח ואבקת האפייה והשקדים ליצור כדור ולהניח במקרר לפחות לשעה
- ליצור עיגולים בגודל אגוז ולהניח בתבנית עם נייר אפייה ולשטח אותם מעט.
- לאפות בתנור מחומם מראש בחום בינוני  180מעלות
- להיזהר הן נאפות מהר הן מקבלות צבע חום מתחת לעוגיה ונשארות לבנות מעל לפזר אבקת סוכר עם מסננת ולשמור בקופסה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות חמאת בוטנים עם קמח מלא/נירהמ1 '
עוגיות חמאת בוטנים עם קמח מלא/נירהמ1
03/10/2008 | 23:11
16
עוגיות חמאת בוטנים עם קמח מלא/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1


יוצאות כ-80 עוגיות קטנות עם טעם משגע של בוטנים.

החומרים:
100 גר' חמאה  
1/4 1 כוס סוכר דמררה  
2 ביצים
1 כוס חמאת בוטנים ("סקיפי")
2 כפות דבש (אפשר גם עם סילאן – במקום, אבל טעים יותר עם דבש)      
1 כוס קמח רגיל - מנופה
1 כוס קמח מלא – מנופה
1/2 כפית אבקת אפיה – מנופה עם הקמחים
1/2 כוס פודינג וניל (לבישול), ו/או קורנפלור לו מוסיפים 1 כפית תמצית וניל, או 2 סוכר וניל

הכנה:
- שמים את כל החומרים בקערה ולשים לבצק רך ונעים (לא ללוש יותר מדי)
- יוצרים מהבצק נקניקים ועוטפים בנייר נצמד
- מקררים את הנקניקים לפחות שעתיים במקרר, או שעה בפריזר
- יוצרים כדורים קטנטנים ושמים במנז'טים, או במרווחים האחד מהשני (העוגיות לא מתפשטות – הן נשארות קטנות ויפות, ואפשר גם בלי מנז'טים - על נייר אפיה)
- אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות כ-15 דקות  
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות שומשום/מ"חדווה מתוקה"'
עוגיות שומשום/מ"חדווה מתוקה"
03/10/2008 | 23:15
36
עוגיות שומשום/מ"חדווה מתוקה"
הובא ל"חלבי" ע"י לינדה 7

המצרכים:
200 גרם מרגרינה או חמאה
1 כוס סוכר
1 ביצה.
2 כוסות קמח תופח
1 שקית סוכר וניל
200 גרם שומשום

הכנה::
לחמם את התנור בחום של 180 מעלות ולרפד את התבניות בנייר אפיה.
לערבב במערבל את המרגרינה עם הסוכר ,להוסיף את הביצה ולאחר מכן את הוניל והקמח והשומשום.
לבצק נעים למגע.....לקחת מעט מהבצק בגודל של זית לגלגל בשומשום ולהניח על התבנית במרחק של ס"מ כי הם מתפשטים
באפיה .אופים כ-10-15 דקות .
אני מאותו בצק הכנתי כמה סוגים של עוגיות הורדתי את השומשום בבצק הוספתי קוקוס, פצפוצי שוקולד, צימוקים, שקדים  ואף אחד לא הרגיש.

בהצלחה!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות שוות של גן עופרים'
עוגיות שוות של גן עופרים
03/10/2008 | 23:20
32
עוגיות שוות של גן עופרים
המתכון הובא לפורום אוכל בוואלה ע"י ניצי18

הכי מוצלח לעבודה עם ילדים .

מומלצות בחום – עוגיות ממכרות (נירה)  

החומרים:
3 כוסות קמח
¾ כוס סוכר
1 חבילה מרגרינה (אני שמתי חמאה כמובן – נירה)
½ שקית אבקת אפיה
2 כפיות לבן או שמנת או מיץ תפוזים
ביצה
1 חלמון
אפשר להוסיף קליפת לימון או תפוז מגוררת  

הכנה :
שעה במקרר לפני האפיה
לרדד ולקרוץ עוגיות בחותכן מיוחד או סתם לחתוך בסכין  
לאפות בחום בינוני עד שיזהיב  
לצנן.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות פריכות של אמא של צליל ואופק'
עוגיות פריכות של אמא של צליל ואופק
03/10/2008 | 23:21
45
עוגיות פריכות של אמא של צליל ואופק
מהכמות הזו יוצאות המון עוגיות (3 תבניות מלאות של התנור)

החומרים:
1 קילו קמח
1/2 כוס סוכר
2 חבילות מרגרינה  (אני שמתי חמאה – נירה)
3 ביצים
2 שקיות אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
5 כפות מים

הכנה:
ללוש את כל החומרים לבצק, לתת לבצק "לנוח" רבע שעה בצד
אחרי רבע שעה לרדד ליצור צורות, לשים בתבנית משומנת ולאפות כ- 30 דקות בחום בינוני (180 מעלות).

הערות:
הבצק כייפי לעבודה עם ילדים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות לתה של סופי/Lord_of_Code'
עוגיות לתה של סופי/Lord_of_Code
03/10/2008 | 23:24
33
עוגיות לתה של סופי
מקור המתכון: אמא של Lord_of_Code

רכיבים:
2 חלמונים
1 ביצה שלמה
1 חבילת  מרגרינה או חמאה בטמפרטורת החדר
כוס סוכר
1/3 כוס  מיץ תפוזים
1/2 שקית אבקת אפייה
1/2 חבילת סוכר וניל
1/2 1 כוסות קמח תופח
כ-3 כוסות קמח רגיל לפי הצורך

לקישוט - סוכר

הכנה:
שמים את חומרי הבצק בקערה  כולל הקמח התופח (ללא הקמח הרגיל) ומערבבים.
מוסיפים את הקמח הרגיל בהדרגה ותוך לישת הבצק  עד לקבלת בצק אחיד (מוסיפים קמח לפי הצורך-עד שהבצק נעים למגע ולא דביק)
מחלקים את הבצק לכמה חלקים ומרדדים לעלה בעובי הרצוי וקורצים צורות בעזרת חותכנים.
מפזרים מעל סוכר או כל תוספת אחרת ואופים עד לקבלת גוון זהוב בחום של 180 מעלות. (אין צורך לחמם את התנור מראש)
כשהעוגיות מוכנות- מיד להפריד מהתבנית ולצנן על רשת. כשמתקרר ניתן לאחסן לתקופה של כ-3 שבועות בקופסא אטומה.

הערות:
מומלץ
אפשר לאפות בטורבו.
בתנור רגיל אפשר לאפות 2 תבניות במקביל  ואחרי כחצי שעה להפוך את הסדר.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות חול – מתכון רומני/מצדה, מ"מתכונים"'
עוגיות חול – מתכון רומני/מצדה, מ"מתכונים"
03/10/2008 | 23:27
29
עוגיות חול – מתכון רומני/מצדה, מ"מתכונים"
מקור המתכון: מצדה, פורום "מתכונים"

החומרים:
500 גר' קמח
250 גר' מרגרינה/חמאה
4 כפות סוכר
3 חלמונים
1 סוכר וניל

- ללוש את הכרל לבצק, לשטח וליצור צורות. לאפות ב-160 מעלות ל-20-15 דקות.

יצאו עשרות עוגיות!!!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ניר'לה תודה - שיהיה צום קל'
ניר'לה תודה - שיהיה צום קל
04/10/2008 | 21:27
10
לצפיה ב-'תודה פרג'ה תודה לכולם על המתכונים'
תודה פרג'ה תודה לכולם על המתכונים
04/10/2008 | 21:28
8

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ