לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1557115,571 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'עוגת הבומב של קארין גורן'
עוגת הבומב של קארין גורן
13/03/2008 | 19:55
34
154
אני חייבת לשתף אתכם בעוגת הבומב שהכנתי למסיבת ברית המילה של נכדי השני אופיר המתוק, אח לשחר (בן ה-5), שנערכה בביתי ביום שישי האחרון. הכנתי גם את עוגת הלימון של הנס ברטלה ועוד המון דברים טובים. לא צילמתי הכל אבל אשתף אתכם במתכונים השונים. אתחיל בעוגת הבומב הנפלאה והיפה במיוחד.

בומב רולדה ושוקולד לבן – קרין גורן
לרולדת וניל בריבת תות:
6 ביצים בטמפ' החדר
1 כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
1.5 כוסות קמח
ריבת תות חלקה, למילוי

למלית שוקולד לבן, מסקרפונה ותותים:
1.5 כוסות שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
1 מיכל גבינת מסקרפונה (או גבינת שמנת 30% שומן), בטמפ' החדר
1 כוס תותים טריים חתוכים לרבעים

אופן ההכנה:
אופן הכנת הקרם:
• בסיר קטן מחממים לסף רתיחה 1 כוס בלבד של שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס.
• מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות עד שהתערובת קרה מאוד.
אופן הכנת הרולדה בריבת תות:
• במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר 15 דקות במהירות גבוהה עד שהתערובת תפוחה מאוד ואוורירית.
• מקפלים פנימה קליפת לימון, וניל, מלח ואת הקמח (דרך נפה או מסננת) בהדרגה.
• מורחים את התערובת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע אבל לא יבשה.
• וציאים והופכים את העוגה על נייר אפייה מרופד באבקת סוכר. מקלפים את הנייר המקורי ומגלגלים את העוגה יחד עם הנייר. משאירים כך לצינון.
• פותחים את הגלגולים בעדינות, מורחים בריבה ומגלגלים שוב, הפעם בלי הנייר כמובן. עוטפים ומעבירים למקרר לצינון והתייצבות של שעתיים לפחות.
מרפדים את הקערה בפרוסות רולדה:
• מרפדים את הקערה בשקיות של סנדביצ'ים (לא בניילון נצמד כי הוא יקמט את פני העוגה).
• פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים אותן בצפיפות על הניילון על כל פני השטח הפנימי של הקערה.
מסיימים את הכנת הקרם ומרכיבים את העוגה, מצננים ומגישים:
• מעבירים את תערובת השוקולד הלבן למיקסר, מוסיפים עוד חצי כוס שמנת מתוקה ומקציפים לקרם יציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים פנימה את הגבינה.
• מערבבים פנימה ידנית את רבעי התותים.
• מעבירים את התערובת לקערה המרופדת ברולדה ומיישרים את פני השטח.
• מרפדים את התחתית-לעתיד (עכשיו היא החלק העליון שלנו) בשאריות הרולדה - גם אם הן קצת מצ'וקמקות זה לא נורא, לא יראו את זה. אם לא נשארו שאריות פשוט מרטיבים בישקוטים בחלב ומרפדים איתם.
• מכסים ומעבירים למקרר למינימום שעתיים (ועד לילה שלם) להתייצבות).
• הופכים על צלחת הגשה ומקלפים את הניילונים. פורסים ומגישים קר.

**אפשר להבריש בעדינות את העוגה בריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים כדי שהיא תבריק.
תהנו

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'העוגה נראית סוף..ומזל טוב ורק שמחות תמיד|מו'
העוגה נראית סוף..ומזל טוב ורק שמחות תמיד|מו
13/03/2008 | 19:58
1
2
לצפיה ב-'תודה, תודה מליאל..'
תודה, תודה מליאל..
13/03/2008 | 20:00
לצפיה ב-'עוגת הלימון של הנס ברטלה'
עוגת הלימון של הנס ברטלה
13/03/2008 | 20:00
8
7
הכנתי אותה ללא הפרחים אבל היא יצאה מאד מעולה.
עוגת לימון עם פרחי סוכר -  הנס ברטלה
עוגת טורט מוכנה חתוכה לשניים
לקרם הלימון והחמאה:
50 גר' קורנפלור
100 גר' מים קרים
3 חלמונים
קליפה מגוררת משני לימונים
מיץ מלימון גדול
200 גר' סוכר
200 גר' חמאה רכה מאד
100 גר' אבקת סוכר

לזיגוג הלימון :
10 גר' אבקת ג'לטין
40 גר' מים קרים
200 גר' אבקת סוכר מנופה
40 גר' מיץ לימון
פלחי לימון דקיקים

אופן ההכנה:
ממיסים את הקורנפלור במעט מים קרים. טורפים ומוסיפים את החלמונים וקליפת הלימון.
מרתיחים את יתר המים עם מיץ הלימון והסוכר. מערבבים עם הקורנפלור ושוב מרתיחים תוך ערבוב.
מכסים בניילון נצמד ומצננים. מקציפים חמאה ואבקת סוכר ומוסיפים בהדרגה את קרם הלימון המצונן. הקרם מוכן כשהוא בהיר וקציפתי.
מצפים את שכבות העוגה בקרם.
מכינים את הזיגוג: משרים את הג'לטין במים הקרים 20 דקות.
מערבבים היטב את אבקת הסוכר ומיץ הלימון, ממיסים את הג'לטין במיקרוגל במשך 30 שניות ומערבבים עם אבקת הסוכר.
מהדקים אל העוגה פלחי לימון קדידים, יוצקים את הזיגוג על העוגה ומורחים אותו בצורה חלקה בעזרת סכין רחבה. מצננים כשעה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'העוגות נראות '
העוגות נראות
13/03/2008 | 20:15
1
לצפיה ב-'מאפה הפלפלים של אהרוני הכי טעים בעולם...'
מאפה הפלפלים של אהרוני הכי טעים בעולם...
13/03/2008 | 23:46
6
19
מאפה פלפלים, אנשובי בצל וזיתים  – מהספר "אהרוני פותח שולחן" (עמ' 68)

לבצק :
20 גר' שמרים טריים
2 כפיות סוכר
מים חמימים
2 כוסות קמח
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח

שמים בקערה את השמרים, הסוכר, כף מהקמח  ומעט מים חמימים, מערבבים ומניחים כ-20 דקות עד שהתערובת תוססת.

4-5 פלפלים גדולים אדומים מתוקים טריים
2 פלפלים אדומים חריפים
1-2 פלפלים ירוקים חריפים
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום קלופות ופרוסות
1 בצל גדול, פרוס דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 גבעול רוזמרין (עלים בלבד)
20 זיתים שחורים משובחים
8 נתחי פילה אנשובי מושרים במים קרים חצי שעה

שמים בקערה גדולה את הקמח, מוסיפים את תערובת השמרים, השמן, המלח וכוס מים בערך ולשים לבצק רך אך לא דביק. אם צריך, מוסיפים מעט קמח או מים. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח כשעה.
בינתיים מכינים את הפלפלים: חוצים את הפלפלים לאורכם, מנקים מגרעינים ומסיבים לבנים. חותכים לרצועות ארוכות ודקות.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
מחממים במחבת גדולה את השמן ומאדים את השום והבצל כ-5 דקות. מוסיפים את הפלפלים, הרוזמרין, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות עד שהפלפלים מתרככים. מעבירים לקערה ומצננים מעט.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק למלבן בגודל תבנית האפיה, שמים את הבצק בתבנית, ומפזרים עליו את תערובת הפלפלים בשכבה אחידה. מפזרים בצורה נאה את הזיתים והאנשובי, ומטפטפים מעל מעט שמן זית.
אופים 20-30 דקות עד שפני הבצק שחומים.

יאמי..יאמי...

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירה הכל נראה מהמם!'
נירה הכל נראה מהמם!
13/03/2008 | 23:53
לצפיה ב-'מכירים את רולדת הבטטות שלי?'
מכירים את רולדת הבטטות שלי?
<< ההודעה הנוכחית
13/03/2008 | 23:58
2
11
הנה שוב המתכון והתמונה של הרולדה הנפלאה שלי למי שאוהב בטטות :
רולדת בטטות נפלאה

בצק רבוך:

1 כוס מים
1 כוס שמן (אני משתמשת בשמן מזולה)
קורט מלח
להרתיח על הגז.
כשרותח להכניס פנימה :

2 כוסות קמח רגיל
1 ו-3/4 (כוס ושלושה רבעים)  קמח מלא
לכבות האש ולערבב במהירות עם כף עץ.
לתת מעט להתקרר ולהמשיך לערבב ביד.
הבצק גמיש, רך ונח מאד לעבודה.

בינתיים לרכך במיקרו 2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות בינוניות.
לאחר שהבטטות רכות למעוך אותן עם מועך תפוחי אדמה.
להוסיף לעיסת הבטטות ולערבב :
כ-80 גר' גבינה צהובה כלשהי מגוררת דק (אני מוסיפה גבינת גלעד (קצ'קבל))
1 גביע יוגורט
1 ביצה
2-3 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל
אופן ההכנה :
לעבד את הבצק ולחלקו לשניים.
לשטח כל חלק בנפרד (למעין מלבן) עם מערוך על גבי נייר אפיה שמניחים על השיש (להרטיב מעט את השיש כדי שהנייר לא יזוז).
על החלק הרחב של הבצק לשים רצועה רחבה  מעיסת הבטטות ולגלגל  את הבצק לרולדה (בעזרת נייר האפיה).
להניח בתבנית על נייר אפיה ולאפות כ-50 דקות בחום 180 מעלות.
יאמי...יאמי...



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שקד, אפשר להגיד שהתוצרים שלך מאד מגרים ומאד'
שקד, אפשר להגיד שהתוצרים שלך מאד מגרים ומאד
14/03/2008 | 06:15
1
ייחודיים. אהבתי את הבטטה.מאד. תודה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירה קטלני ביותר, עכשו את תחת מעקב צמוד שלי'
נירה קטלני ביותר, עכשו את תחת מעקב צמוד שלי
14/03/2008 | 13:40
לצפיה ב-'שקד, גם מאפה הפלפלים נפלא.נראה אכן יאמי יאמי.'
שקד, גם מאפה הפלפלים נפלא.נראה אכן יאמי יאמי.
14/03/2008 | 06:16
2
לצפיה ב-'נירה אני סובלת ואת אשמה , מתה לביס'
נירה אני סובלת ואת אשמה , מתה לביס
14/03/2008 | 13:36
לצפיה ב-'שיו נירה, איזו אלופה את '
שיו נירה, איזו אלופה את
13/03/2008 | 20:13
1
הרבה הרבה מזל טוב, את אלופת האלופים!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שקד, והמון נחת. תמיד כיף לראות'
שקד, והמון נחת. תמיד כיף לראות
13/03/2008 | 21:22
1
את התוצרים המושלמים שלך. העוגות מעלפות.
לילה טוב
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירה'לה - שתי העוגות נראות '
נירה'לה - שתי העוגות נראות
13/03/2008 | 22:28
1
תודה על התמונות המשגעות והמתכונים הנפלאים. אוסיף אותם למאמרים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'וכמובן לנכדון אופיר'
וכמובן לנכדון אופיר
13/03/2008 | 22:32
2
2
מאחלת לו הרבה שנים טובות של בריאות, אושר והצלחה בחיים.

ולהורים, סבות-סבים, שתראו ממנו הרבה-הרבה נחת.



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ולסבתא נירה (לא אני) גם '
ולסבתא נירה (לא אני) גם
13/03/2008 | 22:33
1
3
לצפיה ב-'תודה, תודה, תודה לנירה ופירגה ולכל המברכות'
תודה, תודה, תודה לנירה ופירגה ולכל המברכות
13/03/2008 | 23:49
1
והמפרגנות...תמיד כיף לקפוץ לבקר כאן בפורום הכי נחמד בארץ....
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'וואו נירה ניראה פשוט מדהים להפליא, במיוחד'
וואו נירה ניראה פשוט מדהים להפליא, במיוחד
14/03/2008 | 00:31
2
אהבתי את רולדת הבטטות בהחלט ינוסה.
וכמובן מזל טוב לנכד ושתדעו רק נחת
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'WOWWWWWWWW את אלופה '
WOWWWWWWWW את אלופה
14/03/2008 | 06:04

זה פשע הדברים הנפלאים האלה על הבוקר ...

הולכת להכין לי

את רולדת הבטטה ...נראת יאמי ..

ואת עוגת הלימון ..לבן שחולה על עוגות לימון

תודה רבה על השיתוף ,והמונמון מזל טוב להולדת הנכד ..שתראי רק נחת
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'וואווווווווו!!!'
וואווווווווו!!!
14/03/2008 | 06:05
2
לצפיה ב-'ומזל טוב להולדת הנכד'
ומזל טוב להולדת הנכד
14/03/2008 | 06:06
1
1
לצפיה ב-'לנירה שקד להולדת הנכד'
לנירה שקד להולדת הנכד
14/03/2008 | 06:28
1
הרבה אושר ובריאות ורק שמחות
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה יופי של הכנות נירה'
איזה יופי של הכנות נירה
14/03/2008 | 08:10
ניראה טעיםםםם..תבורכו בשמחות
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' נראה מדהים ביותר'
נראה מדהים ביותר
15/03/2008 | 00:51
2
כבר זוממת על רולדת הבטטה...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'וכמובן כמובן'
וכמובן כמובן
15/03/2008 | 00:54
לצפיה ב-'לכל המברכות ולכל המפרגנות..'
לכל המברכות ולכל המפרגנות..
15/03/2008 | 10:52
3
אינני יכולה להודות לכל אחת בנפרד אבל דעו לכם שראיתי את כל הפירגונים ואני מודה לכולכןןןןןןןןןן ואשמח תמיד לבוא לבקר ולהעשיר אתכן בכייף ובאהבה...שוב תודה לכולםםםםםםםםםםםםםםםםםם גדול גדול !!!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'הבומב יצא לך מושלםממש אהבתי הכל'
הבומב יצא לך מושלםממש אהבתי הכל
15/03/2008 | 11:44
1
לצפיה ב-'נירההההההה, אילו תוצרים מדהימים הבאת'
נירההההההה, אילו תוצרים מדהימים הבאת
15/03/2008 | 21:59
1
1
פשוט  ל ה ת ע ל ף
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'לנירה שקד'
לנירה שקד
15/03/2008 | 22:17
מזל טוב להולדת הנכד הרבה אושר ונחת.
התוצרים שלך מדהימים
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירה הכל פשוט מעולה וטעים '
נירה הכל פשוט מעולה וטעים
15/03/2008 | 22:50
והמון המון מזל טוב לקטנציק
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שלום לך נירה שקד היקרה ושפע ברכות'
שלום לך נירה שקד היקרה ושפע ברכות
15/03/2008 | 23:01
3
3
להולדת הנכד החדש .
תשמעי את חסרה לנו ....
איזה יופי של עוגות ומטעמים הכנת לאירוע המשמח
תבואי לבקר לעיתים יותר קרובות
ובשמחות וימים שמחים ומאושרים .

ובמיוחד לסבתא הנחמודת
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'הכל נראה נפלא'
הכל נראה נפלא
16/03/2008 | 09:51
לצפיה ב-'ושוב תודה לרננות, אילנה, ריבי, גלית נון5 ולכל'
ושוב תודה לרננות, אילנה, ריבי, גלית נון5 ולכל
16/03/2008 | 14:34
1
המברכות והמפרגנות (צטערת אם שכחתי מישהי/ו) אבל ממש חיממתם לי את הלב והנשמה...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירה הכל נראה מקסים מאוד.'
נירה הכל נראה מקסים מאוד.
17/03/2008 | 09:18

הודעות אחרונות

06:59 | 25.12.19 חייםאבג
18:58 | 17.12.19 meir2111
11:01 | 07.08.19 tamartlv
14:27 | 23.07.19 ngr10
12:13 | 21.07.19 alikoneamn
17:55 | 22.06.19 יהלי 14
11:48 | 16.06.19 אורחים בפורום
23:33 | 15.06.19 אורחים בפורום
07:58 | 11.06.19 ngr10

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ