עוגת גבינה אפויה יצאה לדרך

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
עוגת גבינה אפויה יצאה לדרך

עוגת גבינה אפויה יצאה לדרך חומרים: 750 גרם גבינת סקי 5% 2 גביעי שמנת (14%) 5 ביצים (5 חלבונים להקצפה, 5 חלמונים למסת הגבינה) 3/4 כוס סוכר (7 כפות) להקצפת החלבונים 3/4 כוס סוכר (7 כפות) למסת הגבינה 1 כוס קמח (8 כפות) למסת הגבינה 2 כפיות אבקת אפייה מחוקות גרידת לימון מ- 1 לימון 2 כפיות תמצית וניל תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ - לשמן ולקמח אפיה בתנור שחומם מראש לחום גבוה - 10 דקות ועוד כ- שעה ועשר דקות בחום - נמוך. אני, בניגוד לכל המומחים לאפייה, כ- 10 דקות לפני תום האפייה, פותחת את התנור ובמהירות משחררת בעזרת סכין את העוגה מדפנות העוגה ומחזירה אותה לתנור. בתום האפייה, לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור למשך כ- 20-30 דקות . לאחר שהעוגה תצטנן : להקציף 1 שמנת מתוקה + 1 אינסטנט פודינג וניל + 1 כוס חלב . לשחרר את העוגה מטבעת התבנית ולצפות את העוגה. העיטור והקישוט בהתאם לבחירה אישית. לפעמים פרוסות קיווי, לפעמים תות שדה, לפעמים גרידת שוקולד וכו' וכו' מקור המתכון: עצמי
 

clcl

New member
לאחד את הקצף במסת הגבינה בתנועות קיפול עדינות

זאת על מנת לא לשבור את אווריריות הקצף
 

clcl

New member
ליצוק את מסת הגבינה לתבנית המשומנת והמקומחת

 

clcl

New member
העוגה כ- 15 דקות לפני תום האפייה ואני פתחתי

לרגע את התנור ושחררתי את העוגה מדפנות התבנית והחזרתי מיידית לתנור
 

clcl

New member
העוגה מוכנה וחוזרת לתנור האפייה הכבוי למשך

שעה....
 

ש712

New member
clcl , איזה יופי של עוגת גבינה !

עוגה יפה גבוהה ומרשימה , כמה יפה כשהיא מעוטרת בתות-שדה . מתה על עוגות גבינה.........הכי אוהבת עוגת גבינה אפויה מקוטשת באבקת סוכר . חנה'לה , כשאת אומרת חום גבוה / נמוך את יכולה בבקשה להיות יותר ספציפית , לכמה מע' הכוונה ? לילה טוב ושבת שלום , שרית-ב
 

clcl

New member
10 ד' גבוה 200-220, נמוך 160 שעה + 15 ד' 180

הסקלה אצלי בתנור היא בספרות 3 : 160 מעלות - בינוני-נמוך 4-5 : 180-190 מעלות -בינוני 6 : 200 מעלות - בינוני-גבוה 7-8: 220-230 מעלות - גבוה
 

רננות

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo3.gif אני רואה וקוראת כאן סיפור של הצלחה../images/Emo3.gif

ממש סדנה נהדרת כל הכבוד על ההשקעה המתכון נראה כה ברור נצרתי לעצמי תודה רבה מתחשק להכין ולקשט ב
ים .
 
למעלה