../images/Emo71.gif מתכון: קיש קישואים ומוצרלה - סדנה מצולמת
הסדנה משתתפת בתחרות סדנאות אוכל [צילום] בפורום
הסיומת לכל קיש היא חלקו העליון, בדיוק כמו הקצפת על העוגה או הפירות המונחים על טורט כמו קלפים. גם באוכל מעורבב ומעורבל כמו קיש, אפשר להגיע לפרזנטציה מוצלחת כזו שתהייה יפה למראה ומזמינה. את הקיש הטעים והמרהיב הבא הכנתי מתוך הספר של נירה רוסו "100 הפשטידות של נירה רוסו", ובגלל צורת הכנתו הוא במיוחד מתאים להגשה בבופה, עבור כל אירוע, קטן וגדול.
התוספות שלי
המתכון: מרכיבי הבצק: 300 גר' קמח 250 גרם מרגרינה (
או חמאה - לפי העדפה שלכם) 1 גביע יוגורט קורט מלח לשכבה א' : 3 כפות שמן זית 6 קישואים חתוכים 1 בצל חתוך מלח ופלפל לשכבה ב': 3 ביצים 1 מיכל שמנת מתוקה (
אפשר בהחלט להשתמש בשמנת שלא להקצפה, ז"א 15% שומן) 100 גר' גבינת מוצרלה חתוכה לפרוסות קטנות לשכבה ג': 4 קישואים חתוכים לעיגולים כ- 4 מ"מ עובי, חופן עלי ריחן קצוצים 50 גרם חמאה 50 גרם אגוזי לוז (
אני העדפתי צנוברים) מלח ופלפל שלב לעבודה: 1. מערבלים את כל חומרי הבצק לכדור גמיש ומניחים במקרר לשעה. 2. מאדים את הקישואים והבצל בשמן זית (שכבה א') במשך 10 דקות, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. 3. בקערה נפרדת : מערבים את כל מרכיבי שכבה ב'. 4. מרדים את הבצק ומרפדים בו את התבנית לפאי -
הערה בהמשך עם התמונה. (
מאחר והבצק הוא בצק פריך, כמות המרגרינה / חמאה בו גדולה מספיק ולכן אין צורך בשימון מוקדם של התבנית). 5. מניחים על הבצק את הירקות המאודים ועליהם את תערובת הביצים השמנת והגבינות. 6. שלב השכבה האחרונה: בחמאה מקפיצים את עיגולי הקישואים, הריחן והאגוזים (
או צנוברים), מלח ופלפל. מניחים את עיגולי הקישואים על תערובת הביצים כשעיגול חופף לעיגול (כמו קלפים). 7. אופים בטמפ' של 180 מעלות במשך שעה או עד שהבצק מזהיב משחים.
ועכשיו התמונות :