מתכון: קיש קישואים ומוצרלה - סדנה מצולמת

Bavmorda

New member
../images/Emo71.gif מתכון: קיש קישואים ומוצרלה - סדנה מצולמת

הסדנה משתתפת בתחרות סדנאות אוכל [צילום] בפורום
הסיומת לכל קיש היא חלקו העליון, בדיוק כמו הקצפת על העוגה או הפירות המונחים על טורט כמו קלפים. גם באוכל מעורבב ומעורבל כמו קיש, אפשר להגיע לפרזנטציה מוצלחת כזו שתהייה יפה למראה ומזמינה. את הקיש הטעים והמרהיב הבא הכנתי מתוך הספר של נירה רוסו "100 הפשטידות של נירה רוסו", ובגלל צורת הכנתו הוא במיוחד מתאים להגשה בבופה, עבור כל אירוע, קטן וגדול.
התוספות שלי
המתכון: מרכיבי הבצק: 300 גר' קמח 250 גרם מרגרינה (
או חמאה - לפי העדפה שלכם) 1 גביע יוגורט קורט מלח לשכבה א' : 3 כפות שמן זית 6 קישואים חתוכים 1 בצל חתוך מלח ופלפל לשכבה ב': 3 ביצים 1 מיכל שמנת מתוקה (
אפשר בהחלט להשתמש בשמנת שלא להקצפה, ז"א 15% שומן) 100 גר' גבינת מוצרלה חתוכה לפרוסות קטנות לשכבה ג': 4 קישואים חתוכים לעיגולים כ- 4 מ"מ עובי, חופן עלי ריחן קצוצים 50 גרם חמאה 50 גרם אגוזי לוז (
אני העדפתי צנוברים) מלח ופלפל שלב לעבודה: 1. מערבלים את כל חומרי הבצק לכדור גמיש ומניחים במקרר לשעה. 2. מאדים את הקישואים והבצל בשמן זית (שכבה א') במשך 10 דקות, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. 3. בקערה נפרדת : מערבים את כל מרכיבי שכבה ב'. 4. מרדים את הבצק ומרפדים בו את התבנית לפאי -
הערה בהמשך עם התמונה. (
מאחר והבצק הוא בצק פריך, כמות המרגרינה / חמאה בו גדולה מספיק ולכן אין צורך בשימון מוקדם של התבנית). 5. מניחים על הבצק את הירקות המאודים ועליהם את תערובת הביצים השמנת והגבינות. 6. שלב השכבה האחרונה: בחמאה מקפיצים את עיגולי הקישואים, הריחן והאגוזים (
או צנוברים), מלח ופלפל. מניחים את עיגולי הקישואים על תערובת הביצים כשעיגול חופף לעיגול (כמו קלפים). 7. אופים בטמפ' של 180 מעלות במשך שעה או עד שהבצק מזהיב משחים.
ועכשיו התמונות :
 

Bavmorda

New member
הבצק :

גודל הבצק הרדוד צריך להיות גדול יותר מגודל התבנית כדי לקפל מעל השכבה האחרונה את "שאריות" הבצק. הקיש יוצא כמו עטוף ומוכן למשלוח
... תראו בסוף
 

Bavmorda

New member
../images/Emo133.gif מוכן :

את הקיש מחוץ לתבנית, מוכן לפריסה על צלחת ההגשה כבר לא הספקתי לצלם.... האורחים יעידו בעצמם למה
תיהנו
 

s h i R 1 2 3

New member
נראה כל כך טעים!!!

והתמונות מקסימות! מתחשק לי לאכול דרך המסך... אימצתי את המתכון (יש לי חולשה לקישים...)
 

chli

New member
bavהיא נישמעת טעימה וניראת 10../images/Emo71.gif

תודה על הסדנה ובהצלחה יקרה... שבוע טוב לך
 

נירהמ1

New member
Bav - הקיש נראה נפלא - והסדנה נהדרת../images/Emo39.gif../images/Emo45.gif

תודה על המתכון והסדנה הנפלאה. נוסיף לקישורי הפורום.
 

Bavmorda

New member
../images/Emo24.gif תודה לכווווווווווולם על התגובות ../images/Emo39.gif

....גם בלי קשר לתחרות
שמחתי לחלוק איתכם את המתכון ואת התמונות.
B.
 
למעלה