לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-' מתכון: קיש קישואים ומוצרלה - סדנה מצולמת'
מתכון: קיש קישואים ומוצרלה - סדנה מצולמת
<< ההודעה הנוכחית
29/12/2007 | 22:08
18
1589

הסדנה משתתפת בתחרות סדנאות אוכל [צילום] בפורום


הסיומת לכל קיש היא חלקו העליון, בדיוק כמו הקצפת על העוגה או הפירות המונחים על טורט כמו קלפים.
גם באוכל מעורבב ומעורבל כמו קיש, אפשר להגיע לפרזנטציה מוצלחת כזו שתהייה יפה למראה ומזמינה.

את הקיש הטעים והמרהיב הבא הכנתי מתוך הספר של נירה רוסו "100 הפשטידות של נירה רוסו",
ובגלל צורת הכנתו הוא במיוחד מתאים להגשה בבופה, עבור כל אירוע, קטן וגדול.
התוספות שלי


המתכון:

מרכיבי הבצק:
300  גר' קמח
250 גרם מרגרינה ( או חמאה - לפי העדפה שלכם)
1 גביע יוגורט
קורט מלח

לשכבה א' :
3 כפות שמן זית
6 קישואים חתוכים
1 בצל חתוך
מלח ופלפל

לשכבה ב':
3 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה ( אפשר בהחלט להשתמש בשמנת שלא להקצפה, ז"א 15% שומן)
100 גר' גבינת מוצרלה חתוכה לפרוסות קטנות

לשכבה ג':
4 קישואים חתוכים לעיגולים כ- 4 מ"מ עובי,
חופן עלי ריחן קצוצים
50 גרם חמאה
50 גרם אגוזי לוז ( אני העדפתי צנוברים)
מלח ופלפל

שלב לעבודה:
1. מערבלים את כל חומרי הבצק לכדור גמיש ומניחים במקרר לשעה.
2. מאדים את הקישואים והבצל בשמן זית (שכבה א') במשך 10 דקות, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
3. בקערה נפרדת : מערבים את כל מרכיבי שכבה ב'.
4. מרדים את הבצק ומרפדים בו את התבנית לפאי - הערה בהמשך עם התמונה. ( מאחר והבצק הוא בצק  
פריך, כמות המרגרינה / חמאה בו גדולה מספיק ולכן אין צורך בשימון מוקדם של התבנית).
5. מניחים על הבצק את הירקות המאודים ועליהם את תערובת הביצים השמנת והגבינות.
6. שלב השכבה האחרונה: בחמאה מקפיצים את עיגולי הקישואים, הריחן והאגוזים (או צנוברים), מלח  ופלפל.  
מניחים את עיגולי הקישואים על תערובת הביצים כשעיגול חופף לעיגול (כמו קלפים).
7. אופים בטמפ' של 180 מעלות במשך שעה או עד שהבצק מזהיב משחים.



ועכשיו התמונות :

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'הבצק :'
הבצק :
29/12/2007 | 22:09
27

גודל הבצק הרדוד צריך להיות גדול יותר מגודל התבנית כדי לקפל מעל השכבה האחרונה את "שאריות" הבצק.
הקיש יוצא כמו עטוף ומוכן למשלוח ... תראו בסוף
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'האידוי הראשון:'
האידוי הראשון:
29/12/2007 | 22:11
25
לצפיה ב-'השכבה הראשונה כבר על הבצק:'
השכבה הראשונה כבר על הבצק:
29/12/2007 | 22:12
34
לצפיה ב-'קישואים כמו קלפים ומעליהם צנוברים (א) :'
קישואים כמו קלפים ומעליהם צנוברים (א) :
29/12/2007 | 22:13
60
לצפיה ב-'קישואים כמו קלפים ומעליהם צנוברים (ב) :'
קישואים כמו קלפים ומעליהם צנוברים (ב) :
29/12/2007 | 22:14
45
לצפיה ב-'מציצים לתנור - אוטוטו מוכן '
מציצים לתנור - אוטוטו מוכן
29/12/2007 | 22:17
27
לצפיה ב-' מוכן :'
מוכן :
29/12/2007 | 22:18
3
30


את הקיש מחוץ לתבנית, מוכן לפריסה על צלחת ההגשה כבר לא הספקתי לצלם.... האורחים יעידו בעצמם למה


תיהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'וואי הקיש נראה '
וואי הקיש נראה
29/12/2007 | 23:04
11
תודה על הסדנא

נטלי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נראה מעולה'
נראה מעולה
30/12/2007 | 00:04
5
לצפיה ב-'מדהים אשים אותה בקישורים בסדנאות'
מדהים אשים אותה בקישורים בסדנאות
30/12/2007 | 07:01
2
און -ליין ובטאגליינס.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בהצלחה בתחרות , וברור לגמרי למה ...נראה מקסים'
בהצלחה בתחרות , וברור לגמרי למה ...נראה מקסים
29/12/2007 | 23:22
23
לצפיה ב-'נראה כל כך טעים!!!'
נראה כל כך טעים!!!
30/12/2007 | 06:55
3
והתמונות מקסימות!
מתחשק לי לאכול דרך המסך...
אימצתי את המתכון (יש לי חולשה לקישים...)
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'bavהיא נישמעת טעימה וניראת 10'
bavהיא נישמעת טעימה וניראת 10
30/12/2007 | 07:08
1
תודה על הסדנה ובהצלחה יקרה...
שבוע טוב לך
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'Bav - הקיש נראה נפלא - והסדנה נהדרת'
Bav - הקיש נראה נפלא - והסדנה נהדרת
30/12/2007 | 07:34
1
2
תודה על המתכון והסדנה הנפלאה. נוסיף לקישורי הפורום.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' תודה נירה'
תודה נירה
31/12/2007 | 20:32
2
לצפיה ב-' Bav נראה מתכון מנצח וטעים'
Bav נראה מתכון מנצח וטעים
30/12/2007 | 11:56
1
8
לצפיה ב-' תודה לכווווווווווולם על התגובות '
תודה לכווווווווווולם על התגובות
30/12/2007 | 20:58
1
....גם בלי קשר לתחרות

שמחתי לחלוק איתכם את המתכון ואת התמונות.


B.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'BAV הקיש נראה נפלא. ינוסה בקרוב'
BAV הקיש נראה נפלא. ינוסה בקרוב
31/12/2007 | 01:16
14

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ