מי אוהב דייסות? - דייסות חמות ומנחמות

נירהמ1

New member
../images/Emo41.gifמי אוהב דייסות? - דייסות חמות ומנחמות../images/Emo41.gif

בקובץ word שאספתי במיוחד עבורכם.
מתכוני דייסות חמות ומנחמות - להנאתכם הקובץ ניתן בתחילת השנה (ינואר), ואני משרשרת אותו שוב לאחר עדכון והוספת מתכונים חדשים לקובץ. תיהנו,
 

ninga 3

New member
דייסת סולת או קוואקר לפי אמא בוצי

למנה אחת עשירה ומכובדת. בסיר קטן על הגז שופכים כוס מים ומתחילים בחימום..מוסיפים 1-2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח גס כפית חמאה בערך על סף רתיחה, מסירים מהאש ובוחשים פנימה ותוך בחישה מתמדת: 31/2 כפות גדושות סולת או קוואקר *מחזירים לאש ומנמיכים את הלהבה *בוחשים כל הזמן עד שמסמיך מאוד ומתחילים להוסיף חלב (כ-1/2 עד כוס)ולדלל **מוזגים לקעריות ובוזקים מעל קינמון/קקאו או סירופ שוקולד. תהנו.
 

ido0804

New member
תודה לך

שנים אני אוכלת בערב ספל דייסת סולת עם 3 קוביות שוקולד זה כל כך מנחם איין לך מושג (בעצם יש לך) לפעמים אני משדרגת לכאן או לשם עם כל מני דברים מוזרים
 

ninga 3

New member
נירוש רציתי לומר לך עד כמה הקובץ מקסים תבורכי

על הרעיון, מתאים הקובץ בכל בית ביום שגריר.....בררררררררר....קרררר
 

ninga 3

New member
נירוש, אני לא מודדת, אבל רצוי להמליח כי זה

מקפיץ את המתיקות, אפשר להתחיל עם 1/4 כפית מלח...בכל אופן גם החמאה מוסיפה מליחות קלה...זה מדע לא מדוייק...חחח
 

pirge

New member
נירוש הקובץ נהדר ונראה מאד מגוון ומתאים

לאווירת חורף.
ממליצה על סחלב שוקולדה שלי
 

pirge

New member
מוסיפה את המלבי מייפל או לגוון טעמים

מלבי מייפל או שוקולד/קרמל/ריבת חלב 4 מנות מאת:פירגה כוס חלב כוס שמנת מתוקה כף סוכר 2 כפות סירופ מייפל או סירופ שוקולד/קרמל/ריבת חלב לבשל עד לסף רתיחה. ממש לפני הרתיחה מוסיפים בבחישה מתמדת: 4\1 כוס מים או חלב מעורבבים היטב עם 2 כפות מלאות/גדושות קורנפלור -לערבב עד שאין גושים. ממשיכים לבחוש כל הזמן עד שיסמיך ואין גושים ברגע שמסמיך סוגרים להבה מיד יוצקים (לא מחכים אחרת המלבי יתקשה) לצלוחיות הגשה מפזרים קוקוס,אגוזים,פיסטוק,קינמון,סירופ מייפל,סירופ שוקולד,עוגיות וכו'..... תהנו
 

pirge

New member
מלבי תפוזים על מצע שוקולד

מלבי תפוזים על מצע שוקולד מריר מאת:פירגה איך אני אפנק את בעלי בצ'יק צ'אק כשבא לו משהו מתוק ויש לו סכרת? ככה: (המתכון מובא במתכונת רגילה ולא עם תחליפי סוכר) שמים בסיר קטן: 2\1 1 כוסות מיץ תפוזים 2\1 כוס שמנת מתוקה כפית ליקר תפוזים 3 כפות סוכר (המתיקות לפי טעם אישי שלכם) לבשל עד לסף רתיחה. ממש לפני הרתיחה מוסיפים בבחישה מתמדת: 4\1 כוס מיץ תפוזים מעורבבים היטב עם 2 כפות מלאות/גדושות קורנפלור -לערבב עד שאין גושים. ממשיכים לבחוש כל הזמן עד שיסמיך ואין גושים ברגע שמסמיך סוגרים להבה מיד יוצקים (לא מחכים אחרת המלבי יתקשה) לצלוחיות הגשה לחמם שוקולד מריר עם מעט שמנת מתוקה ומעט ליקר תפוזים . לצקת את השוקולד המומס על צלחת הגשה ומעל את המלבי תפוזים מקושט בסירופ מייפל ובקליפת תפוזים מגוררת עדין . תהנו
 

pirge

New member
נירוש, ראיתי במאמרים קינוחים אורינטליים -מלבי

ועוד---המלבי מייפל והמלבי תפוזים לא נמצאים שם. תודה
 

ענתי42

New member
אני מכינה דיסת סולת כךךךךךךךךך

כוס וחצי חלב כוס מים 4-5 כפות סולת 4 -5 כפיות סוכר קצת מי ורדים וקינמון הכל בסיר חוץ מהקינמון ובוחשת עד שמבעבה מעבירה לצלחת עמוקה ומפזרת מעל קינמון וזה טעים משהווווווווווווווווווווווו
 

lala182

New member
נירה תודה רבה על הקובץ!!! הנה עוד מתכון

מהיר הכנה במיוחד... לפעמים שאני חוזרת מהעבודה וקר בחוץ ואני רעבה, ובא לי משהו מהיר ומחמם (וגם בריא) ואין כוח ללכלך גם סיר אני עושה דייסת שיבולת שועל מהירה במיקרו נשמע מוזר אבל יוצא מוצלח... למנה אחת- 4 כפות שיבולת שועל (דק) כף סובין שיבולת שועל חצי כוס- כוס חלב (אני אוהבת סמיך מאוד אז שמה חצי כוס יש שאוהבים דליל אז שמים יותר), מניחה שאפשר גם מים אבל אף פעם לא התחברתי לדייסה עם מים, וחוצמזה סידן זה בריא... כפית סוכר מערבבים הכל בקערה אישית מכניסים למיקרו (אצלי זה בערך לדקה) מערבבים ואז שוב מכניסים למיקרו (עוד 30 שניות בערך) מוציאים מפזרים קינמון ונהנים
בתאבון ושוב תודה לנירה (וכולם על המתכונים!) על האוסף!!
 

sara2402

New member
דיסות חמות ומחמות

לצערי הרב לא מצליחה לפתוח את הקובץ. האם יש סיבה לכך. תודה שרה
 
למעלה