לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-' סדנה להכנת סמבוסק בחומוס,הכנתי'
סדנה להכנת סמבוסק בחומוס,הכנתי
<< ההודעה הנוכחית
10/12/2007 | 08:45
51
94
לפני שבועיים רק כעת יצא לי לערוך את התמונות.

הכנתי גם בגירסת האפוי.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מכינים קודם את עיסת החומוס'
מכינים קודם את עיסת החומוס
10/12/2007 | 08:47
15
9
לצפיה ב-'לישת הבצק'
לישת הבצק
10/12/2007 | 08:48
14
6
לצפיה ב-'הבצק תפח'
הבצק תפח
10/12/2007 | 08:48
13
44
לצפיה ב-'מכינים כדורים,אני הכנתי גם גדולים'
מכינים כדורים,אני הכנתי גם גדולים
10/12/2007 | 08:50
12
3
וגם קטנים..........
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרדדים לעיגול לעלה דק'
מרדדים לעיגול לעלה דק
10/12/2007 | 08:51
11
5
לצפיה ב-'מברישים את השוליים בחלמון ביצה'
מברישים את השוליים בחלמון ביצה
10/12/2007 | 08:53
10
6
לצפיה ב-'שמים מלית במרכז '
שמים מלית במרכז
10/12/2007 | 08:54
9
5
לצפיה ב-'מהדקים היטב.'
מהדקים היטב.
10/12/2007 | 08:55
8
3
לצפיה ב-'חלק מוכנים לטיגון ולאפיה'
חלק מוכנים לטיגון ולאפיה
10/12/2007 | 08:56
7
6
לצפיה ב-'בטיגון- שימו לב איך הבצק'
בטיגון- שימו לב איך הבצק
10/12/2007 | 08:58
6
5
תפח באפיה,לכן צריך לרדד דק את הבצק.........
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' מוכנים+מתכון'
מוכנים+מתכון
10/12/2007 | 09:00
3
4
סמבוסק  בחומוס.
"סמבוסק בטוואה"
מקור המתכון והתמונה:אילנית12

החומרים לבצק:

חצי קילו קמח לבן.
חצי קילו קמח מלא
50 גרם שמרים השתמשתי של שימרית
1 מרגרינה בטעם חמאה מומסת
2 חלמונים
בערך 2 כוסות מים פושרים או כמה שתופס(להתחיל עם 1 וחצי כוס)
כף שטוחה של מלח..

חומרים למלית:

חצי קילו חומוס מבושל  ללא מלח, (לילה קודם להשרות)
אני בישלתי בסיר לחץ.
לסנן את החומוס מהמים ולטחון,אני טחנתי במכונת בשר..
1 בצל בינוני קצוץ דק דק
2 כפות תבלין בהרת לבישול
2 כפות כמון טחון
כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור
פפריקה חריפה לפי הטעם.
כף כורכום
מלח.
הכנת המלית:

לטגן מעט את הבצל במעט שמן לא להשחים,לכבות את הגז
להוסיף את התבלינים  לערבב עם הבצל..
מערבבים את התבלינים והבצל לעיסת החומוס..
לטעום ולהוסיף תיבול אם צריך.

הכנת הבצק.:


לערבב את כול החומרים,ובסוף להוסיף את המים,ללוש 10 דקות
עד שמקבלים בצק רך אם יש צורך להוסיף מים או  קמח (קמח  לבן).
לתת לבצק לנוח במקום חמים.
לאחר  30 דקות בערך להוציא אוויר ,וללוש מעט..
לתת לו לנוח עוד שעה.
לאחר שעה ,לחלק את הבצק לכדורים קטנים,לרדד   לצורת עיגול כמה שאפשר דק,מכיוון שהבצק מתנפח בטיגון.
לשים במרכז את המלית ומדביקים בחלמון ביצה את הקצוות (במברשת)
מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

הערות:
חשוב לפתוח את הבצק מעט דק כי הוא מתנפח בטיגון.
יוצא בערך 30 יחידות גדולות או כפול מזה קטנים.
אפשר להכין עם קמח לבן.
אני חצי מהכמות הכנתי אפוי מעל מרחתי חלמון ביצה ושומשום.
הכנתי את המלית יום לפני ושמתי במקרר בקערה  מכוסה(מפאת חוסר זמן)
לאחר הטיגון אני עוטפת כול יחידה בנילון של סנוויץ,מרכזת אותם בשקית גדולה ומקפיאה

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' סמבוס אפוי מוכן-,אופים'
סמבוס אפוי מוכן-,אופים
10/12/2007 | 09:02
1
4
בתנור מחומם מראש 170 עד 180 מעלות,עד להזהבה.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה הוספתי למועדפים.'
תודה הוספתי למועדפים.
15/12/2007 | 13:45
לצפיה ב-'ובלאה תעלום אבי השתמש במים שבהם הורתח החומוס'
ובלאה תעלום אבי השתמש במים שבהם הורתח החומוס
12/12/2007 | 18:00
3
לצפיה ב-'אילנית אני מתעלף...שילחי כמה בדואר אוויר..'
אילנית אני מתעלף...שילחי כמה בדואר אוויר..
12/12/2007 | 17:54
1
3
לצפיה ב-'פואד-'
פואד-
14/12/2007 | 07:00
2
לצפיה ב-'אילניתי, הסמבוסה שלך מעלפים. איזה כיף שיש'
אילניתי, הסמבוסה שלך מעלפים. איזה כיף שיש
10/12/2007 | 09:14
4
בפריזר מלאי של הטעימים האלה לשלוף,לחמם ולהנות.
נרשם וכשאכין,אדווח כמובן.   נראה לי שאפשר לגוון במליות,נכון?
יום נפלא ו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פירגוש תודה בקשר לגיוון'
פירגוש תודה בקשר לגיוון
10/12/2007 | 09:39
1
מיליות,אני מניחה שכן.

..
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' נשמע נהדר'
נשמע נהדר
10/12/2007 | 09:47
3
לצפיה ב-'טעים טעים אילנית ומגרה את החייך....'
טעים טעים אילנית ומגרה את החייך....
10/12/2007 | 12:10
1
6
לצפיה ב-'עיר שלם תודה '
עיר שלם תודה
10/12/2007 | 12:31
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
10/12/2007 | 09:17
1
סדנה מעולה!
נראה טעייייייייייים!!!!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שיר '
שיר
10/12/2007 | 09:38
6
לצפיה ב-'וואו, תודה על הסדנה היפה והמלמדת'
וואו, תודה על הסדנה היפה והמלמדת
10/12/2007 | 09:29
2
יש צורך בכלל לשאול מה יותר טעים: האפוי או המטוגן?


אפשר להכין רק עם קמח רגיל?
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה,אפשר מקמח לבן'
תודה,אפשר מקמח לבן
10/12/2007 | 09:37
1
2
לצפיה ב-'אילניתי, הבטן של "התעלפה"...איזה מקסים..'
אילניתי, הבטן של "התעלפה"...איזה מקסים..
10/12/2007 | 11:13
3
לצפיה ב-'תודה רבה לסדנה הטעימה הזו'
תודה רבה לסדנה הטעימה הזו
10/12/2007 | 11:45
1
מתכוונת להכין לאורחת הבולגריה שלי
שתלמד עוד מטעמים חוץ מאוכל בולגרי.
בטוח תתעלף מהטעם כי חומוס היא מאד
אוהבת.
תודה רבה רבה לעוד רעיון מגניב מבית
(יותר נכון מהמטבח) היוצר שלך.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אפי ויהודית- '
אפי ויהודית-
10/12/2007 | 11:48
1
לצפיה ב-'אילניתי את מלכת הסמבוסק'
אילניתי את מלכת הסמבוסק
10/12/2007 | 13:42
11
הייתי קונה ממך בכמויותתתתתתתתתתתתתתתתתת... מוכרת?


אני מתה על אוכל עירקי, הכנתי את הקובה סלק שלך וכרגע על האדנית מחכה לכבישה צנצנת מחללה [לפת כבושה של העיראקים. מתכון שלך כמובן.


אין על המאכלים של העדה שלך.


יש לך מתכון לעארוק ?  אשמח לקבל והאם ניתן לאפות אותן במקום לטגן?



אלופה                     כבר אמרתי    היום???????????



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יעלי,שמחה שאת מרוצה- שולחת'
יעלי,שמחה שאת מרוצה- שולחת
10/12/2007 | 16:01
2
לך במסר את המתכון לערוק.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'למראה הזה יש חשק רק לצאת ו'
למראה הזה יש חשק רק לצאת ו
10/12/2007 | 16:04
1
1
לצפיה ב-'חנה '
חנה
10/12/2007 | 16:37
1
לצפיה ב-'אילניתי ,תודה על הסדנא המצולמת,נהנייתי לצפות'
אילניתי ,תודה על הסדנא המצולמת,נהנייתי לצפות
10/12/2007 | 18:50
7
אוהבת סמבוסק , יאמי   , יצאו לך מדוגמים . איך טעמם כאפויים ?

אוהבת מאוד קובה סלק , יש לך רעיון למלית צמחונית חוץ מפטריות מטוגנות ? היכן אני יכולה למצוא את המתכון ?
כנ"ל ללפת המוחמצת .

ואולי נשאר אחד עבורי ?....  { סמבוסק }

המשך ערב נעים וחג אורים שמח ,
שרית-ב
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שרית-תודה האפוי גם יצא טעים,חיממתי'
שרית-תודה האפוי גם יצא טעים,חיממתי
10/12/2007 | 19:16
6
1
אותם  גם אחרי הקפאה מאוד טעימים.

רעיון לקובה צימחונים תמצאי תשובות אצל נירוש,או פירגוש

מתכון ללפת מוחמצת:

    לפת כבושה/אילנית 12
    
מצרכים:

לפת
סלק ,אני שמה בערך סלק אחד ,על כול 2 לפתות.
מלח

פורסים את הלפת  והסלק לפרוסות (לא דק מידי ולא עבה מידי)

ההכנה:

מסדרים בצנצנת שכבה תחתונה של סלק
מעליה את הלפת
וחותמים בסלק
מוסיפים את מי המלח (מים מכורבבים עם מלח)

סוגרים, מניחים במקום שיש בו שמש לכמה ימים,חשוב שהלפת והסלק יהיו טרים ,אני משתמשת בלפת וסלק קטנים.

מקור: מתרבות עירק עם כמה שינויים שלי








אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה אילניתי ,'
תודה אילניתי ,
10/12/2007 | 19:51
5
ושאלה , האם היחס של המלח הוא כפית מלח על כוס מים ?

ובכל זאת , היכן ניתן למצוא את מתכון הקובה סלק שלך ?  יש לי מתכון מהספר מהמטבח העיראקי כמדומני , האם המתכון שלך דומה/שונה ?
אבל אני סומכת עלייך ששלך טעים .

תודה ,
שרית-ב

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'לגבי המלח,אני לוקחת צנצנת עם מים ומלח'
לגבי המלח,אני לוקחת צנצנת עם מים ומלח
10/12/2007 | 20:28
4
מערבבת,שמה ביצה שלמה בעדינות.

אם הביצה צפה,אז כמות המלח נכונה,אם לא תוסיפי עוד מלח.

ככה אני נוהגת גם בזיתים כבושים.

שולחת לך מסר לגבי הקובה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אילניתי , ענק הפטנט שלך ....'
אילניתי , ענק הפטנט שלך ....
10/12/2007 | 20:56
3
פעם שמעתי שמדברים על זה , נשמע לי הזוי הדבר הזה , אבל אם את אומרת מניסיונך , מאמצת את הפטנט הזה .

תודה על המסר , היתה מישהי נחמדת שהקדימה אותך . ......

תודה רבה על הרצון הטוב לעזור .

אספר לשכנתי , הכינהפעם אחת יצא מלוח שאי אפשר היה לאכול את הלפת . בשבוע שעבר נזהרה והיה פחות מידי מלח , אז כל פעם הוסיפה עוד ועוד , אבל זה לא היה זה .
עכשיו עם הפטנט שלך היא תשמח ובא לציון גואל .

תודות , וחג אורים שמח מלא אור ,
שרית-ב




אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'חג שמח גם לך-'
חג שמח גם לך-
10/12/2007 | 21:07
2
2
לצפיה ב-'אילנית יופי של סמבוסק '
אילנית יופי של סמבוסק
10/12/2007 | 21:15
1
אחלה סדנא
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ורד תודה '
ורד תודה
10/12/2007 | 21:34
1
לצפיה ב-'אילניתוש, איזו השקעהאיזו סדנא'
אילניתוש, איזו השקעהאיזו סדנא
10/12/2007 | 21:40
1
ממש ממש

את מקסימה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'גליתוש-תודה חמודה '
גליתוש-תודה חמודה
10/12/2007 | 21:57
3
לצפיה ב-'אילנית - איזה יפים ומדוגמים הסמבוסק שלך|מאוהב'
אילנית - איזה יפים ומדוגמים הסמבוסק שלך|מאוהב
10/12/2007 | 23:45
3
תודה רבה על המתכון והסדנה הנפלאים.

אוסיף למאמרים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אילנית בוקר טוב עשיתי סמבוסות וזה ממשש'
אילנית בוקר טוב עשיתי סמבוסות וזה ממשש
11/12/2007 | 10:35
2
4
אילנית את גדולה זה ממש טוב ומאוד טעים הכנתי אותם וזה ממש,,ממש,מעולה תודה לך אוהבת ענתי42
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כל הכבוד!'
כל הכבוד!
11/12/2007 | 12:06
2
לצפיה ב-'ענתי כול הכבוד'
ענתי כול הכבוד
11/12/2007 | 13:22
3
לצפיה ב-'yyy איזו סדנה נהדרת!!,'
yyy איזו סדנה נהדרת!!,
11/12/2007 | 05:47
1
חשבתי גם אני להכין סדנה לתהליך ההכנה של סמבוסק חומוס
אבל לאחר סדנה כמו שלך פשוט מיותר
כל הכבוד
פוקסי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אילניתוש איזה יופי סדנה מגרה'
אילניתוש איזה יופי סדנה מגרה
11/12/2007 | 06:03
3
אהבתי ותודה על הסדנה...
לבריאות...יום נהדר ומואר
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פוקסי,נירה,שלי, תודה'
פוקסי,נירה,שלי, תודה
11/12/2007 | 08:13
2
1
לצפיה ב-'אילניתי - יקרה - וואוו איזה מגרה'
אילניתי - יקרה - וואוו איזה מגרה
11/12/2007 | 10:13
1
2
יאמי מזמינה 2 כאלה עכשיו.
אלופה שכמותך
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שירלי תודה '
שירלי תודה
11/12/2007 | 13:23
4

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ