פלפלצ'ומה

פוקסי99

New member
פלפלצ'ומה

הבטחות צריך לקיים חבר ביקש פלפלצ'ומה כמו שהיה בביתו בילדותו אז היום מצאתי את הזמן לעמוד במילתי ראשית הייתי בשוק נתניה ובחרתי חנות אשר שק הפלפלים היבשים נראה לי טוב ושהיה באחסנה נכונה ולכן לא יהיה לי ריח של עובש במוצר המוגמר קניתי פלפל חריף יבשופלפל מתוק יבש ושילמתי על שניהם 10 שקלים נגעתי בפלפל החריף וחרצתי טיפה את הקליפה היבשה ושמתי את האצבע על הלשון ואכן חריף בתמונה כל החומרים להכנת פלפלצ'ומה פלפל חריף יבש פלפל מתוק יבש שום שמן מלח כרויה(קימל טחון)
 

פוקסי99

New member
שם את הפלפל היבש במטחנת תבלינים

ומפעיל את המטחנה יש לשים לב שהפלפל נטחן במהירות מכוון שטחינה ארוכה מחממת את הפלפל ופוגמת בטעמו אגב: יש יוצאי תימן שלעולם לא יכינו סחוג במעבד מזון מהסיבה הזאת הם יעבדו עם מסחגה שזה אבן עגולה כמו מארוך ואבן שטוחה שמים את הפלפל על האבן השטוחה ועוברים ומועכים עם האבן העגולה,
 

פוקסי99

New member
ויש לי פלפל חריף טחון

כדי לקבל מרקם גבישי כמו שהפלפלצ'ומה צריך להיות אני טוחן אותו טחינה גסה ולא מביא אותו למרקם אבקתי כמו פפריקה אבל !!!! איזה ריח נהדר של הפלפל מתפשט בבית תענוג אלוהי
 

פוקסי99

New member
ומנקה הייטב את הפלפל המתוק

מכוון שהפלפל המתוק הוא הרבה יותר גדול ומכיל בתוכו זרעים ומחיצות אני פותח אותו מוציא את המחיצות והזרעים ומתקבל ממש דף נייר
 

פוקסי99

New member
מוסיף את הפלפל המתוק הטחון לקערה

שימו לב להבדלי הצבעים בין החריף למתוק
 

פוקסי99

New member
מוסיף מלח

אני מוסיף כפית מלח אלו שלא אוהבים מלוח יוסיפו לפי אהבתם
 

פוקסי99

New member
ולאחר בחישה טובה

כאשר המרכיבים היבשים סופגים את השמן מתקבל המרקם הגבישי המיוחד של הפלפלצ'ומה
 

פוקסי99

New member
ובצנצנות מוכן לחלוקה

הריח של המוצר המוגמר הוא משהו מהמם פלפלצ'ומה אני אוכל במריחה על הלחם מוסיף לשקשוקה מוסיף לחריימה מוסיף למרק של קוסקוס
 

פוקסי99

New member
ומרוח על לחם בתהליך בקרת איכות

טעמתי!!!!! חריף משהו משהו עושה טוב בפה לאוהבי החריף אבל גם טעים שיגעון מכוון שטחנתי את הכל מיד בתהליך ההכנה הריח ממש משכר כל טוב לכולם וסוף שבוע רק של דברים טובים פוקסי
 

נון5

New member
וואו...נראה טעים ביותר../images/Emo13.gif

תודה על הסדנא המושקעת!
 

נירהמ1

New member
פוקסי - הפלפלצ'ומה שלך נראה נפלא../images/Emo39.gif

תודה על המתכון והסדנה. מוסיפה לקישורי הפורום - לקטגוריה "סדנאות און-ליין" וגם לטאג ליינס. שבת שלום לך ולמשפחתך,
 

חנהלילי

New member
פוקסי, התמונות ממש אומנותיות../images/Emo126.gifצבעים נהדרים

ובכלל אני לא אחסוך ואומר לך שוב, ההשקעה והחריצות שלך מעוררים פליאה. (אפילו שאני אף פעם לא אוכל את החריף הזה, לא מסוגלת!)והצילומים כל כך יפים! וזה לכבודך
 

pirge

New member
פוקסי,נראה מעדן,אבל אני אמות מהחריף הזה. הכנת

לפני כמה ימים את של נירוש ויצא לי חריף כל כך.אני רק מסתכלת מרחוק
אני אכין ואשלח לחתן הטריפוליטאי שלי.......
 
למעלה