../images/Emo140.gifקומפוט/ליפתן ../images/Emo91.gif
בדרך כלל, אם נותרו פירות רכים או לא יפים במיוחד, שוטפים היטב, מגלענים חותכים ומכניסים לסיר, לפירות העונה אני נוטה להוסיף קצת פירות יבשים מגולענים גם, שזיפים [יש היום ללא גרעין], צימוקים, ומה שבא...גם פילחי לימון עם הקליפה. מכסה במים, המיכסה בכיסוי חלקי, ומבשלים על להבה נמוכה לאחר רתיחה, עד שמתרכך והבית עפוף ריח נעים.... מוסיפה בסוף גם כף שתיים ג'לי בזק בטעמים של תות, או פטל, או מה שבא...טעיםםםםםם בסוף הבישול טועמת, ומחליטה כמה טיפות "דאייטיפ" להוסיף. מקררת היטב.. טיפ - בעלי לא אוהב ליפתן אז ריסקתי במעבד מזון והוא הפך לנוזל מהמם במיוחד כשחם, טעים גם לאורחים..חישבו על זה. בתיאבון...