לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'מתכוני קטניות'
מתכוני קטניות
<< ההודעה הנוכחית
07/07/2007 | 12:00
39
286
אתם מוזמנים לשרשר מתכונים, ואני, מצדי, אשים את השרשור במאמרים בקטגוריה "קישורים לפי נושאים".
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה ל-rc על הרעיון המעולה'
תודה ל-rc על הרעיון המעולה
07/07/2007 | 12:01
6
לצפיה ב-'מתכוני קיטניות'
מתכוני קיטניות
06/07/2007 | 16:06
27
19
קטניות ודגנים זה בריא וחשוב, במיוחד לצמחונית כמוני.

אני מבקשת את עזרתכם במתכונים הכוללים קטניות ודגנים, ללא בשר או דגים.
אני מוצאת הרבה מתכוני קינואה ובורגול ופחות מתכוני עדשים, שעועית, חומוס או פול.

אני מעוניינת במתכונים חמים או קרים. מנות עיקריות, תוספות או סלטים.

אשמח למתכונים

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פול ירוק עם יוגורט ונענע בשמן זית'
פול ירוק עם יוגורט ונענע בשמן זית
06/07/2007 | 17:07
2
23
שלום לך

הנה מתכון נפלא שאני מכין מידי פעם עם פול.

מבשלים פול קפוא או טרי עד לדרגת מוכן אבל קצת קריספי.
במחבת מטגנים ממש בעדינות עם חמאה ושמן זית שום קצוץ קטן ומוסיפים את הפול ל-2 דקות
מצננים את הכל.
עכשיו מערבבים את הפול עם יוגורט וחופן נענע טרי קצוץ לרצועות
מתבלים במלח ופלפל לבן.
מגישים עם שמן זית.
מתאים להגשה בטמפרטורת החדר עם פיתה חמה וזיתים
בהצלחה
קובי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נקרא מעולה! תודה קובי'
נקרא מעולה! תודה קובי
06/07/2007 | 17:47
10
לצפיה ב-'הסלט נראה קייצי וטעים-טעים רבה'
הסלט נראה קייצי וטעים-טעים רבה
07/07/2007 | 13:16
8
לצפיה ב-'פול ירוק מקושקש בביצים'
פול ירוק מקושקש בביצים
06/07/2007 | 18:06
6
פול ירוק

מאת:פירגה

לרכך פול ירוק

2 בצלים חצויים ופרוסים מטוגנים מוזהבים קלות ב-3-4 כפות שמן קנולה או זית
מכניסים פול ירוק ומטגנים בבחישה ביחד עד שמשחים מעט עם הבצל , לא הרבה.            
מוסיפים 2 ביצים ותבלינים כמו: כמון, שום,פפריקה,צ'ילי מתוק,מלח,פלפל שחור
ומקשקשים ביחד.
בעלי חלבי אז זה מתכון שהבאתי מביתו.
בבקשה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'צלי חומוס ובמיה'
צלי חומוס ובמיה
06/07/2007 | 19:01
8
במיה בתנור

קילו במיה נקייה מעוקצים. להשאיר שלמה. ( או סנפרוסט שכבר נקיה)   אפשר להחליף לשעועית ירוקה או צהובה חלוטה
חצי קילו עגבניות קלופות . פרוסות.
אפשר קופסה עגבניות (לא רסק) (טל וטרי)

שמים במחבת עמוקה:
בצל גדול מטוגן
גזר חתוך לעיגולים מטוגן
כוס וחצי חומוס מבושל
3 שיני שום מטוגנים
מיץ מלימון
3 כפות  שמן זית
להוסיף כף סוכר חום או לבן
מלח
פלפל שחור
כפית מרק עוף
פפריקה מתוקה או חריפה לטעם
מבשלים עד לאיחוד החומרים כמה דקות.
תנור 175 מעלות.
מסדרים את תרמילי הבמיה בשכבה אחת או שתיים, בתוך תבנית עגולה כשהחודים של הבמיה
מופנים כלפי המרכז (כמו שמש) לצופף היטב את הבמיה זו לזו.
מניחים שכבה עגבניות בין התרמילים או עליהם ומפזרים את השום הגזר והבצל המטוגנים  ביניהם..
טורפים את שאר החומרים עם חצי כוס מים ויוצקים מעל התבשיל.צריך לכסות את התבשיל ברוטב.ואם צריך, להוסיף מעט מים.
אופים 45 דקות עד שהבמיה רכה.
מצננים.מעבירים לצלחת שטוחה. הנוזלים יתפשטו לצדדים. לשמור על צורת ה"שמש".

אפשר לבשל את הבמיה על הגז
ואז  -    להכין קודם את הרוטב בסיר. לטעום ולשפר טעמים.
להכניס את הבמיה  -    כשהמים שמוסיפים מגיעים עד ס"מ אחד פחות מגובה הבמיה.
לבדוק את הבמיה אחרי 15 דקות במידה והבמיה סנפרוסט
אם הבמיה טרייה , צריכים יותר זמן לבישול.
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט עדשים בטחינה'
סלט עדשים בטחינה
06/07/2007 | 19:05
17
סלט מדהים של עדשים בטחינהו pirge / אוכל חלבי   [מצורף קובץ jpg]   ו 15:22 | 10/05/07  



של השף:  דוחול ספדי

סלט עדשים בטחינה   -              טעים מאד/פירגה.

מצרכים לארבעה אנשים:
1/2 ק"ג עדשים
4 שיני שום כתוש – או לפי הטעם
מיץ מארבעה לימונים
שמן זית
מלח
מעט כמון
50 גרם צנובר קלוי
5 עלי פטרוזיליה מופרדים
פלפל ירוק חריף או לפי הטעם
טחינה גולמית כף גדולה  .                 שמתי הרבה יותר טחינה - פשוט מעולה..........

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, מסננים ושוטפים.

מעבירים לכלי ערבוב, מוסיפים את הטחינה ואת מיץ הלימון בהדרגה, ומוסיפים מלח.
טועמים ומשפרים במידת הצורך עם לימון ומלח.
מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בעלי פטרוזיליה, מעט כמון, צנוברים ושמן זית.    

תהנו
  

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אורז אדום בחומוסים'
אורז אדום בחומוסים
06/07/2007 | 19:07
12
אורז אדום בחומוסים
מקור:עצמי

2 בצלים חצויים ופרוסים
2\1 כוס עלי כוסברה\פטרוזיליה קצוצים
קופסה רסק עגבניות קטנה
2 כוסות חומוס מ ב ו ש ל
2כוסות אורז ריזוטו עגול
כף גדושה פפריקה מתוקה (אפשר לשלב חריפה)
מלח ופלפל שחור לטעם

להרתיח בקומקום 4 כוסות מים.
בינתיים-----.......
לטגן ולהזהיב את הבצלים.
להוסיף קופסה רסק עגבניות קטנה. והירק שבחרתם.
להוסיף חומוס ואורז ולבחוש כ-2 דקות.
להוסיף מיד 4 כוסות מים שרתחו .
ל ע ר ב ב.
מיד כשרותח,להנמיך ללהבה הכי קטנה.
זה הזמן לטעום ולהוסיף תיבול.
לבשל 20  דקות מכוסה.
סוגרים אש.
משאירים עוד 20 דקות  לנוח--- ללא בישול  - עדיין מכוסה.
אפשר להשאיר מעט מהחומוס המטוגן בבצל לקישוט (ראו תמונה).
אפשר להפוך מכלי נחמד לצלחת הגשה
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אורז עם לוביה'
אורז עם לוביה
06/07/2007 | 19:12
17


2 כוסות אורז
11/2 1 כפות רסק
3/4  לוביה יבשה
2 בצלים
3/4 חבילת שמיר

מטגנים את האורז במעט שמן
להוסיף1/2 1 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
ומעט כורכום
להוסיף מים מעט מעל לגובה האורז (ברוב המקרים על כל כוס אורז כוס מים)
כאשר רתחו המים להוריד את הלהבה לאש קטנה.
בינתייים מבשלים את הלוביה במי מלח להקפיד שלא יצאו רכים מידיי
ולסנן
לטגן את הבצלים עם השמיר לקבלת צבע שקוף
עכשיו לערבב את הלוביה הבצל והשמיר ביחד עם האורז ולהשאיר על האש עוד מספר דקות
טעים שיגעון.

בתאבון
פוקסי

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אומלט אפוי במגוון טעמים לפי בחירה'
אומלט אפוי במגוון טעמים לפי בחירה
06/07/2007 | 19:12
12

אומלט אפוי במבחר טעמים
מקור:פירגה


תבנית פאי מספר 24 עדיף מסילקון----כמות ל-2  אומלטים

בצל גדול חתוך קוביות - מטוגן ומוזהב  עם 2 כפות שמן.
להוציא לקערה ולהוסיף:
- 4    ביצים.   אחרי כל ביצה לערבב.
  2 שמנת חמוצה/יוגורט -----או להמיר בגבינות רכות כמו :  "קוטג'    או  גבינה לבנה........
2 כפות קמח רגיל. -  בסוף, אם הבלילה יוצאת רכה מדי אז להוסיף עוד  קמח

שקית אבקת אפיה  -

2 כפות    ג ד ו ש ו ת     אבקת מרק פטריות או בצל

רבע קילו  גבינת קשקבל או גבינה צהובה קשה מגוררת אחרת

לטעום ולהוסיף רק במידת הצורך...מלח ופלפל.

לחלק את הבלילה לכמה  קערות קטנות (מרקיות) לפחות 3.
לכל קערה להכניס טעם אחר
כמו:
3 כפות חומוסים/שעועית/עדשים וכו'
3 כפות ת ר ד  מ א וד ה   או   עלי מנגולד כנ"ל
3 כפות  ג ד ו ש ו ת  בטטה מרוככת
3 כפות    ג ד וש ו ת    תירס
3 כפות     ג ד ו ש ו ת    טונה ללא השמן
3 כפות    ג ד ו שו ת   ברוקולי חתוך ומאודה
3 כפות גזר מגורר
3 כפות   ג ד ו ש ו ת   דלעת מגוררת

ועוד כיד הדמיון. כמו: קוביות קטנות של גמבות טריות צבעוניות: פטרוזיליה:זיתים שחורים קצוצים:עגבניות מיובשות:אגוזים וכו'.....

לצקת לתבנית משומנת

לקשט עם טיפונת פפריקה ופטרוזיליה יבשה – לפני שמכניסים לאפיה.

אפיה בחום 175 כ-30 דקות או עד שנהיה חום זהוב.
תהנו

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פול כחטיף'
פול כחטיף
06/07/2007 | 19:18
1
7
אני משרה את הפול לילה שלם
בבוקר בסיר גדול עם מים עד כ3 ס"מ מעל לפול
מרתיח, ומוריד את הלהבה שהמים רק יבעבעו במצב זה הבית לא יריח מהפול
מוסיף לסיר מלח
ומבשל עד אשר הפול מתרכך בערך כשעתיים
מגיש בצלוחית קטנה עם נוזל הבישול ופרוסת לימון
מי שאוהב מוסיף בוטנג' שזה נענע מנטה מיובשת ניתן לרכוש באור יהודה
פוקסי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אני זוכרת את הסדנא'
אני זוכרת את הסדנא
06/07/2007 | 23:31
4
מפורום מתכונים

אני מאוד אוהבת את הפול מבושל במים ומלח.

תודה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אורז בעדשים וזה לא מג'דרה'
אורז בעדשים וזה לא מג'דרה
06/07/2007 | 19:40
3
18
אורז בעדשים וזה לא מג'דרה

מאת:פירגה

מכניסים לסיר 4 כפות שמן קנולה
בצל חצוי ופרוס דק
מטגנים רק להזהבה
מוסיפים:
כוס עדשים י ר ו ק י ם  אחרי בישול
2 כוסות אורז יבש


מטגנים כ-2 דקות --מערבבים כל הזמן שלא יידבק לתחתית הסיר
מוסיפים 4 כוסות מים רותחים
מלח לטעם ופלפל שחור אם אוהבים
מערבבים
סוגרים במכסה תואם לסיר
מבשלים על להבה נמוכה 20 דקות – מכוסה

תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אני אישית אוהבת להכניס גרגרי'
אני אישית אוהבת להכניס גרגרי
06/07/2007 | 19:46
2
7
חומוסים לתבשילים עם רסק עגבניות פיקנטי, כמו עוף,בשר,קציצות ירקות או דגים.השילוב מצויין לטעמי.
בבקשה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פירגה, תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים!'
פירגה, תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים!
06/07/2007 | 23:32
1
6
ושוב, לפוקסי ולקובי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'באהבה רבה לילמנוחה'
באהבה רבה לילמנוחה
07/07/2007 | 00:08
6
לצפיה ב-'חומוס פיקנטי'
חומוס פיקנטי
06/07/2007 | 21:08
1
12
כאשר אני מבשל חומוס אני לוקח צלוחית שם גרגירי חומוס מוסיף מיץ לימון מעט שמן פלפל שחור ומלח
טעים מאד
פוקסי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה טעים-אני אוהבת לנשנש את החומוס הזה'
איזה טעים-אני אוהבת לנשנש את החומוס הזה
07/07/2007 | 13:19
3
סתם כך. את הרוטב שנשאר אפשר לנגב עם לחם שחור כפרי. כמה פשוט, ככה טעים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אורז – מלא או רגיל - עם חומוס/נירהמ1'
אורז – מלא או רגיל - עם חומוס/נירהמ1
07/07/2007 | 11:52
2
אורז – מלא או רגיל - עם חומוס/נירהמ1
מקור המתכון: אמא שלי, עם שינויים קלים שלי

החומרים:
½ 2 כוסות אורז - שטוף היטב ומסונן (אני שוטפת עד שהמים צלולים ונקיים – כך האורז לא נדבק)
1 כוס חומוס - שטופה היטב, שהושרתה במים במשך חצי יממה (לפחות), או יממה שלמה (מתרכך מהר יותר בבישול), מבושלת במים עד לריכוך (לבשל בלי מלח את החומוס – אם מבשלים עם מלח החומוס לא מתרכך!)
1 בצל פרוס לטבעות דקות
1 גזר קטן, קצוץ לקוביות קטנטנות (תוספת שלי בשביל הצבע – תחשבו על הצבעים, אוהבת אוכל צבעוני)
1 פלפל אדום מתוק בינוני קצוץ לקוביות קטנות (גם כן בשביל הצבע)
מלח, פלפל שחור גרוס טרי, כמון (אמא שלי לא שמה – היו לה תבלינים מעטים במטבח, ובכל זאת האוכל שלה היה טעים-טעים) – אם שמים כמון, להפחית במקצת מכמות המלח אליה רגילים, 1/2 כפית כורכום (טעים גם בלי – במתכון המקורי האורז לבן בלי כורכום)
שמן קנולה לטיגון

הכנה:
- שמים שמן קנולה במחבת ומטגנים את טבעות הבצל עד שהן מזהיבות, ומוסיפים את הבצל לסיר האורז.
- מטגנים קלות גם את הגזר והפלפל המתוק (רק שיתרככו קצת, לא יותר) ומוסיפים לסיר האורז.
- מוסיפים את הכורכום והכמון, מטגנים כדקה ומוסיפים לסיר האורז
- מוסיפים את החומוס המבושל, מערבבים, מכסים במים לכיסוי האורז (בערך שתי אצבעות מעל פני האורז)
- מכסים את המכסה במגבת מטבח (קושרים היטב למעלה את הקצוות – אחרת המגבת יכולה להתלקח) וסוגרים את הסיר.
- מבשלים בערך 40-35 דקות (תלוי בסוג האורז: אורז מלא מצריך בישול ארוך יותר ולפעמים גם הוספת מעט נוזלים אם הוא לא רך מספיק) – עד שהאורז תפוח ורך.

הערה (של נירה):
- במקום לטגן את הבצל אפשר פשוט לשים שבבי בצל יבש (לא מטוגן), ואז פשוט לשים מעט שמן בבישול האורז (כדי שלא יהיה דביק).
הערות נוספות בגוף המתכון.

תיהנו!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אורז עם שעורית לבנה או אדומה/נירהמ1'
אורז עם שעורית לבנה או אדומה/נירהמ1
07/07/2007 | 11:56
5
אורז (מלא או רגיל) עם שעורית לבנה או אדומה/נירהמ1
מקור המתכון: אמא שלי, עם שינויים קלים שלי

החומרים:
½ 2 כוסות אורז - שטוף היטב ומסונן (אני שוטפת עד שהמים צלולים ונקיים – כך האורז לא נדבק)
1 כוס שעועית - שטופה היטב, שהושרתה במים במשך חצי יממה (לפחות), או יממה שלמה (מתרכך מהר יותר בבישול), מבושלת במים עד לריכוך (לבשל בלי מלח – אם מבשלים עם מלח השעועית לא תתרכך!)
1 בצל פרוס לטבעות דקות
1 גזר קטן, קצוץ לקוביות קטנטנות (תוספת שלי בשביל הצבע – תחשבו על הצבעים, אוהבת אוכל צבעוני)
1 פלפל אדום מתוק בינוני קצוץ לקוביות קטנות (גם כן בשביל הצבע)
מלח, פלפל שחור גרוס טרי, כמון (אמא שלי לא שמה – היו לה תבלינים מעטים במטבח, ובכל זאת האוכל שלה היה טעים-טעים) – אם שמים כמון, להפחית במקצת מכמות המלח אליה רגילים, 1/2 כפית כורכום (טעים גם בלי – במתכון המקורי האורז לבן בלי כורכום)
שמן קנולה לטיגון

הכנה:
- שמים שמן קנולה במחבת ומטגנים את טבעות הבצל עד שהן מזהיבות, ומוסיפים את הבצל לסיר האורז.
- מטגנים קלות גם את הגזר והפלפל המתוק (רק שיתרככו קצת, לא יותר) ומוסיפים לסיר האורז.
- מוסיפים את הכורכום והכמון, מטגנים כדקה ומוסיפים לסיר האורז
- מוסיפים את השעועית המבושלת, מערבבים, מכסים במים לכיסוי האורז (בערך שתי אצבעות מעל פני האורז)
- מכסים את המכסה במגבת מטבח (קושרים היטב למעלה את הקצוות – אחרת המגבת יכולה להתלקח) וסוגרים את הסיר.
- מבשלים בערך 40-35 דקות (תלוי בסוג האורז: אורז מלא מצריך בישול ארוך יותר ולפעמים גם הוספת מעט נוזלים אם הוא לא רך מספיק) – עד שהאורז תפוח ורך.

הערה (של נירה):
- במקום לטגן את הבצל אפשר פשוט לשים שבבי בצל יבש (לא מטוגן), ואז פשוט לשים מעט שמן בבישול האורז (כדי שלא יהיה דביק).
הערות נוספות בגוף המתכון.

תיהנו!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ממרח שעועית (דיפ) – מבוסס על מתכון פיאז תורכי'
ממרח שעועית (דיפ) – מבוסס על מתכון פיאז תורכי
07/07/2007 | 11:57
3
12
ממרח שעועית (דיפ) – מבוסס על מתכון פיאז תורכי/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי

החומרים:
1 כוס שעועית לבנה – מושרית ללילה ומבושלת ללא מלח עד לריכוך
1 מכל יוגורט (אני משתמשת בדנונה 3%)
1 כפית מיץ לימון
6 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
לקישוט: 1 בצל סגול קטן חתוך לטבעות
            כמה עגבניות שרי
            מעט נענע

הכנה:
מרסקים בבלנדר מוט את השעועית, השום, הלימון, והתבלינים
מוסיפים לקערה את היוגורט ומערבבים
מקשטים בצדי הדיפ בטבעות בצל ועגבניות שרי
מפזרים מעט נענע טריה במרכז

מגישים בלוויית טוסטונים מבאגט, קרקרים – ולדיאטה אפשר גם פריכיות.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירוש,ממרח השעועית יהיה השבוע על שולחני. אצלם'
נירוש,ממרח השעועית יהיה השבוע על שולחני. אצלם
07/07/2007 | 18:25
2
3
ואשלח חוות דעתי. נראה לי מאד.
תודה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה - אל תשכחי לצרף לחם טרי'
תודה - אל תשכחי לצרף לחם טרי
07/07/2007 | 18:45
1
1
לצפיה ב-'אין בעיה'
אין בעיה
07/07/2007 | 19:01
2
לצפיה ב-'שרשור מתכונים דיאטתיים של קטניות שהיה בפורום'
שרשור מתכונים דיאטתיים של קטניות שהיה בפורום
07/07/2007 | 11:58
3
16
שרשור מתכונים דיאטתיים של קטניות שהיה בפורום

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירה, תודה רבה'
נירה, תודה רבה
07/07/2007 | 16:01
2
1
על ההיענות ועל המתכונים!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'העונג כולו שלי - בטוח שמחר יהיו עוד מתכונים'
העונג כולו שלי - בטוח שמחר יהיו עוד מתכונים
07/07/2007 | 16:10
1
חלק מחברי הפורום שומרי שבת, וחלקם עסוקים.

תיהני,
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שרשור לטעמי מאד טעים. תודה.'
שרשור לטעמי מאד טעים. תודה.
07/07/2007 | 16:29
2
לצפיה ב-'מרק קיטניות מעולה.... גילה'
מרק קיטניות מעולה.... גילה
07/07/2007 | 17:13
4
17
מרק קיטניות מעולה....  גילה

    
3/4 כוס עדשים ירוקים
3/4 כוס שעועית לבנה קטנה
3/4 כוס חומוס
3/4 כוס לוביה יבשה - לכנה
1/2 כוס לוביה יבשה אדומה
** בסה”כ נחוצים 31/2 כוסות קיטניות, ואפשר לשים מה שרוצים ומה שאוהבים....

להשרות במים במשך לילה לסנן ולשטוף..
למחרת, לבשל בסיר עם מים ולהביא לרתיחה, לסנן לשטוף ולהחזיר לסיר, להביא שוב לרתיחה, שוב לסנן ולשטוף..[זאת על מנת להוציא את מרבית הגזים הנמצאים בקיטניות]
מתחילים בבישול המרק...
ממלאים סיר עם הקיטניות השטופות ומוסיפים פי 3 מים ומבשלים..
במחבת מטגנים 2-3 בצלים יבשים קצוצים עם שמן כמובן, לא הרבה, מטגנים עד קבלת גוון חום, לא לשרוף! לקראת סוף הטיגון להוסיף כ-5 - 4 שיני שום קצוצים דק...להוסיף לסיר הקיטניות..את הבצל והשום שאיגנו ואת המוצרים הבאים:
4 גזרים - טבעות או קוביות
2-3 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה -קוביות קטנות.
3 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור,
אבקת מרק עוף, אפשר גם פרווה.
**מבשלים כשעתים על להבה נמוכה אחרי שרתח...{לא!!! בסיר לחץ}..
לשפר תיבול לפני ההגשה...בתיאבון....

התמונה להמחשה בלבד...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק לובייה יבשה מתאים ונפלא לצמחוניות'
מרק לובייה יבשה מתאים ונפלא לצמחוניות
07/07/2007 | 17:40
1
10
מרק לובייה יבשה יאמי...- מתאים ונפלא לצמחוניות....  גילה


כ-4  כוסות לובייה יבשה, לברור ולשטוף הייטב.
1-2 בצלים יבשים קצוצים - להזהיב בסיר, ולהוסיף:
2 פלפלים אדומים מתוקים - מרוסקים במעבד מזון, להוסיף לבצל ולהמשיך באידוי כ-5 דקות..
מוסיפים את הלובייה השטופה..
2  גזרים חתוכים
2 ת”א קוביות קטנות.
+אפשר להוסיף בשר ועצמות אם רוצים...?!
מים רותחים כדי כיסוי ועוד קצת..
תיבול:
כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף
כף שטוחה אבקת מרק פטריות
מעט אבקת מרק בצל
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה וחריפה..
להביא לרתיחה, להנמיך האש, ולבשל כ-3/4 שעה...בתיאבון..!

התמונה להמחשה בלבד...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'לבריאות נירוש ופירגוש וכל מי שרוצה'
לבריאות נירוש ופירגוש וכל מי שרוצה
07/07/2007 | 19:59
4
זה באמת טעיםםםם.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'המרקים נקראים נהדר. מעבירה לשמורים שלי'
המרקים נקראים נהדר. מעבירה לשמורים שלי
07/07/2007 | 18:12
2
בחורף,אין יום בלי מרק  מהביל וסמיך.  בטוח שאוהב.
תודה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'גילה - המרקים נראים מעולה'
גילה - המרקים נראים מעולה
07/07/2007 | 18:20
7
לצפיה ב-'ממולאים באורז ועדשים'
ממולאים באורז ועדשים
07/07/2007 | 20:13
15
אני מכינה בפלפלים או קישואים:

אני מרוקנת את תוכן הקישוא או הפלפל.
מכינה תערובת של אורז ועדשים חומים. בערך חצי כוס אורז שטוף וחצי כוס עדשים שטופים (לא משרה) ל6 קישואים. ממלאה מים עד כ1 ס"מ מעל לתערובת, מבשלת על הגז כ10 דקות (האורז נשאר מעט קשה).
אפשר להוסיף לתערובת ירקות מגורדים (גזר, קישוא, עגבניה).
מתבלת במלח, פלפל, פפריקה, כורכום וכמון ותערובת פלפל שום של מקורמיק (תערובת ארומטית וטעימה - מומלצת בחום לכל תבשיל)
ממלאה את הירקות.
מכינה רוטב מ:4 עגבניות חתוכות או מגורדות, שמן זית ותבלינים זהים לאלה שתבערובת.
בסיר שטוח מטגנת שום בשמן זית (אפשר גם בצל, אני לא אוהבת), מניחה את הירקות ההמולאים. שופכת מעל את הרוטב, סוגרת לגמרי את הסיר ומבשלת כשעתיים על אש נמוכה.

אם מדובר בפלפלים אז הם גבוהים יותר ולכן אני מכינה כמות רוטב גדולה יותר ומוסיפה לו מים כמעט עד לגובה הפלפלים.

אני אישית מעדיפה קישואים. יוצא קצת יותר קריספי מבחוץ ופחות נוזלים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תבשילי קטניות'
תבשילי קטניות
07/07/2007 | 20:21
2
25
חומוס, פול - משרה 12 שעות ומחליפה א המים במהלכן לפחות פעמיים.
עדשים אני רק שוטפת.

מוסיפה מים עד 2 ס"מ מעל לקטניות, מתבלת במלח, פלפל, שום, כמון, פפריקה, כורכום וכל תבלין אהוב אחר.
מבשלת כשעתיים, מוסיפה מים אם צריך.
התבשיל לא אמור להיות מרק, רק קטניות מבושלות ומתובלות.

אני מוסיפה ליד זה אורז, תפוחי אדמה, קוסקוס או כל פחמימה אחרת.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'rc - תודה על המתכונים נראים מעולה'
rc - תודה על המתכונים נראים מעולה
07/07/2007 | 20:27
1
3
לצפיה ב-'בשמחה'
בשמחה
07/07/2007 | 21:38
3
לצפיה ב-'תודה רבה-רבה לכולם'
תודה רבה-רבה לכולם
08/07/2007 | 07:56
1
אפשר למצוא את השרשור בקישורי הפורום ב"שרשורים לפי נושאים", וגם בטאג-ליינס.

מי שרוצה, יכול עדיין להוסיף מתכונים.

תיהנו,
אוכל חלבי >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ