מתכוני קיטניות

  • פותח הנושא rc11
  • פורסם בתאריך

rc11

New member
מתכוני קיטניות../images/Emo71.gif

קטניות ודגנים זה בריא וחשוב, במיוחד לצמחונית כמוני. אני מבקשת את עזרתכם במתכונים הכוללים קטניות ודגנים, ללא בשר או דגים. אני מוצאת הרבה מתכוני קינואה ובורגול ופחות מתכוני עדשים, שעועית, חומוס או פול. אני מעוניינת במתכונים חמים או קרים. מנות עיקריות, תוספות או סלטים. אשמח למתכונים
 

eingedi

New member
פול ירוק עם יוגורט ונענע בשמן זית../images/Emo140.gif

שלום לך הנה מתכון נפלא שאני מכין מידי פעם עם פול. מבשלים פול קפוא או טרי עד לדרגת מוכן אבל קצת קריספי. במחבת מטגנים ממש בעדינות עם חמאה ושמן זית שום קצוץ קטן ומוסיפים את הפול ל-2 דקות מצננים את הכל. עכשיו מערבבים את הפול עם יוגורט וחופן נענע טרי קצוץ לרצועות מתבלים במלח ופלפל לבן. מגישים עם שמן זית. מתאים להגשה בטמפרטורת החדר עם פיתה חמה וזיתים בהצלחה קובי
 

pirge

New member
פול ירוק מקושקש בביצים

פול ירוק מאת:פירגה לרכך פול ירוק 2 בצלים חצויים ופרוסים מטוגנים מוזהבים קלות ב-3-4 כפות שמן קנולה או זית מכניסים פול ירוק ומטגנים בבחישה ביחד עד שמשחים מעט עם הבצל , לא הרבה. מוסיפים 2 ביצים ותבלינים כמו: כמון, שום,פפריקה,צ'ילי מתוק,מלח,פלפל שחור ומקשקשים ביחד. בעלי חלבי אז זה מתכון שהבאתי מביתו. בבקשה.
 

pirge

New member
צלי חומוס ובמיה

במיה בתנור קילו במיה נקייה מעוקצים. להשאיר שלמה. ( או סנפרוסט שכבר נקיה) אפשר להחליף לשעועית ירוקה או צהובה חלוטה חצי קילו עגבניות קלופות . פרוסות. אפשר קופסה עגבניות (לא רסק) (טל וטרי) שמים במחבת עמוקה: בצל גדול מטוגן גזר חתוך לעיגולים מטוגן כוס וחצי חומוס מבושל 3 שיני שום מטוגנים מיץ מלימון 3 כפות שמן זית להוסיף כף סוכר חום או לבן מלח פלפל שחור כפית מרק עוף פפריקה מתוקה או חריפה לטעם מבשלים עד לאיחוד החומרים כמה דקות. תנור 175 מעלות. מסדרים את תרמילי הבמיה בשכבה אחת או שתיים, בתוך תבנית עגולה כשהחודים של הבמיה מופנים כלפי המרכז (כמו שמש) לצופף היטב את הבמיה זו לזו. מניחים שכבה עגבניות בין התרמילים או עליהם ומפזרים את השום הגזר והבצל המטוגנים ביניהם.. טורפים את שאר החומרים עם חצי כוס מים ויוצקים מעל התבשיל.צריך לכסות את התבשיל ברוטב.ואם צריך, להוסיף מעט מים. אופים 45 דקות עד שהבמיה רכה. מצננים.מעבירים לצלחת שטוחה. הנוזלים יתפשטו לצדדים. לשמור על צורת ה"שמש". אפשר לבשל את הבמיה על הגז ואז - להכין קודם את הרוטב בסיר. לטעום ולשפר טעמים. להכניס את הבמיה - כשהמים שמוסיפים מגיעים עד ס"מ אחד פחות מגובה הבמיה. לבדוק את הבמיה אחרי 15 דקות במידה והבמיה סנפרוסט אם הבמיה טרייה , צריכים יותר זמן לבישול. תהנו
 

pirge

New member
סלט עדשים בטחינה

סלט מדהים של עדשים בטחינהו pirge / אוכל חלבי [מצורף קובץ jpg] ו 15:22 | 10/05/07 של השף: דוחול ספדי סלט עדשים בטחינה - טעים מאד/פירגה. מצרכים לארבעה אנשים: 1/2 ק"ג עדשים 4 שיני שום כתוש – או לפי הטעם מיץ מארבעה לימונים שמן זית מלח מעט כמון 50 גרם צנובר קלוי 5 עלי פטרוזיליה מופרדים פלפל ירוק חריף או לפי הטעם טחינה גולמית כף גדולה . שמתי הרבה יותר טחינה - פשוט מעולה.......... אופן ההכנה: מבשלים את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, מסננים ושוטפים. מעבירים לכלי ערבוב, מוסיפים את הטחינה ואת מיץ הלימון בהדרגה, ומוסיפים מלח. טועמים ומשפרים במידת הצורך עם לימון ומלח. מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בעלי פטרוזיליה, מעט כמון, צנוברים ושמן זית. תהנו
 

pirge

New member
אורז אדום בחומוסים

אורז אדום בחומוסים מקור:עצמי 2 בצלים חצויים ופרוסים 2\1 כוס עלי כוסברה\פטרוזיליה קצוצים קופסה רסק עגבניות קטנה 2 כוסות חומוס מ ב ו ש ל 2כוסות אורז ריזוטו עגול כף גדושה פפריקה מתוקה (אפשר לשלב חריפה) מלח ופלפל שחור לטעם להרתיח בקומקום 4 כוסות מים. בינתיים-----....... לטגן ולהזהיב את הבצלים. להוסיף קופסה רסק עגבניות קטנה. והירק שבחרתם. להוסיף חומוס ואורז ולבחוש כ-2 דקות. להוסיף מיד 4 כוסות מים שרתחו . ל ע ר ב ב. מיד כשרותח,להנמיך ללהבה הכי קטנה. זה הזמן לטעום ולהוסיף תיבול. לבשל 20 דקות מכוסה. סוגרים אש. משאירים עוד 20 דקות לנוח--- ללא בישול - עדיין מכוסה. אפשר להשאיר מעט מהחומוס המטוגן בבצל לקישוט (ראו תמונה). אפשר להפוך מכלי נחמד לצלחת הגשה תהנו
 

פוקסי99

New member
אורז עם לוביה

2 כוסות אורז 11/2 1 כפות רסק 3/4 לוביה יבשה 2 בצלים 3/4 חבילת שמיר מטגנים את האורז במעט שמן להוסיף1/2 1 כפות רסק עגבניות מלח פלפל שחור ומעט כורכום להוסיף מים מעט מעל לגובה האורז (ברוב המקרים על כל כוס אורז כוס מים) כאשר רתחו המים להוריד את הלהבה לאש קטנה. בינתייים מבשלים את הלוביה במי מלח להקפיד שלא יצאו רכים מידיי ולסנן לטגן את הבצלים עם השמיר לקבלת צבע שקוף עכשיו לערבב את הלוביה הבצל והשמיר ביחד עם האורז ולהשאיר על האש עוד מספר דקות טעים שיגעון. בתאבון פוקסי
 

pirge

New member
אומלט אפוי במגוון טעמים לפי בחירה

אומלט אפוי במבחר טעמים מקור:פירגה תבנית פאי מספר 24 עדיף מסילקון----כמות ל-2 אומלטים בצל גדול חתוך קוביות - מטוגן ומוזהב עם 2 כפות שמן. להוציא לקערה ולהוסיף: - 4 ביצים. אחרי כל ביצה לערבב. 2 שמנת חמוצה/יוגורט -----או להמיר בגבינות רכות כמו : "קוטג' או גבינה לבנה........ 2 כפות קמח רגיל. - בסוף, אם הבלילה יוצאת רכה מדי אז להוסיף עוד קמח שקית אבקת אפיה - 2 כפות ג ד ו ש ו ת אבקת מרק פטריות או בצל רבע קילו גבינת קשקבל או גבינה צהובה קשה מגוררת אחרת לטעום ולהוסיף רק במידת הצורך...מלח ופלפל. לחלק את הבלילה לכמה קערות קטנות (מרקיות) לפחות 3. לכל קערה להכניס טעם אחר כמו: 3 כפות חומוסים/שעועית/עדשים וכו' 3 כפות ת ר ד מ א וד ה או עלי מנגולד כנ"ל 3 כפות ג ד ו ש ו ת בטטה מרוככת 3 כפות ג ד וש ו ת תירס 3 כפות ג ד ו ש ו ת טונה ללא השמן 3 כפות ג ד ו שו ת ברוקולי חתוך ומאודה 3 כפות גזר מגורר 3 כפות ג ד ו ש ו ת דלעת מגוררת ועוד כיד הדמיון. כמו: קוביות קטנות של גמבות טריות צבעוניות: פטרוזיליה:זיתים שחורים קצוצים:עגבניות מיובשות:אגוזים וכו'..... לצקת לתבנית משומנת לקשט עם טיפונת פפריקה ופטרוזיליה יבשה – לפני שמכניסים לאפיה. אפיה בחום 175 כ-30 דקות או עד שנהיה חום זהוב. תהנו
 

פוקסי99

New member
פול כחטיף

אני משרה את הפול לילה שלם בבוקר בסיר גדול עם מים עד כ3 ס"מ מעל לפול מרתיח, ומוריד את הלהבה שהמים רק יבעבעו במצב זה הבית לא יריח מהפול מוסיף לסיר מלח ומבשל עד אשר הפול מתרכך בערך כשעתיים מגיש בצלוחית קטנה עם נוזל הבישול ופרוסת לימון מי שאוהב מוסיף בוטנג' שזה נענע מנטה מיובשת ניתן לרכוש באור יהודה פוקסי
 

rc11

New member
אני זוכרת את הסדנא

מפורום מתכונים
אני מאוד אוהבת את הפול מבושל במים ומלח. תודה
 

pirge

New member
אורז בעדשים וזה לא מג'דרה

אורז בעדשים וזה לא מג'דרה מאת:פירגה מכניסים לסיר 4 כפות שמן קנולה בצל חצוי ופרוס דק מטגנים רק להזהבה מוסיפים: כוס עדשים י ר ו ק י ם אחרי בישול 2 כוסות אורז יבש מטגנים כ-2 דקות --מערבבים כל הזמן שלא יידבק לתחתית הסיר מוסיפים 4 כוסות מים רותחים מלח לטעם ופלפל שחור אם אוהבים מערבבים סוגרים במכסה תואם לסיר מבשלים על להבה נמוכה 20 דקות – מכוסה תהנו
 

pirge

New member
אני אישית אוהבת להכניס גרגרי

חומוסים לתבשילים עם רסק עגבניות פיקנטי, כמו עוף,בשר,קציצות ירקות או דגים.השילוב מצויין לטעמי. בבקשה.
 

rc11

New member
פירגה, תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים!

ושוב, לפוקסי ולקובי
 

פוקסי99

New member
חומוס פיקנטי

כאשר אני מבשל חומוס אני לוקח צלוחית שם גרגירי חומוס מוסיף מיץ לימון מעט שמן פלפל שחור ומלח טעים מאד פוקסי
 

נירהמ1

New member
איזה טעים-אני אוהבת לנשנש את החומוס הזה

סתם כך. את הרוטב שנשאר אפשר לנגב עם לחם שחור כפרי. כמה פשוט, ככה טעים.
 

נירהמ1

New member
אורז – מלא או רגיל - עם חומוס/נירהמ1../images/Emo39.gif

אורז – מלא או רגיל - עם חומוס/נירהמ1 מקור המתכון: אמא שלי, עם שינויים קלים שלי החומרים: ½ 2 כוסות אורז - שטוף היטב ומסונן (אני שוטפת עד שהמים צלולים ונקיים – כך האורז לא נדבק) 1 כוס חומוס - שטופה היטב, שהושרתה במים במשך חצי יממה (לפחות), או יממה שלמה (מתרכך מהר יותר בבישול), מבושלת במים עד לריכוך (לבשל בלי מלח את החומוס – אם מבשלים עם מלח החומוס לא מתרכך!) 1 בצל פרוס לטבעות דקות 1 גזר קטן, קצוץ לקוביות קטנטנות (תוספת שלי בשביל הצבע – תחשבו על הצבעים, אוהבת אוכל צבעוני) 1 פלפל אדום מתוק בינוני קצוץ לקוביות קטנות (גם כן בשביל הצבע) מלח, פלפל שחור גרוס טרי, כמון (אמא שלי לא שמה – היו לה תבלינים מעטים במטבח, ובכל זאת האוכל שלה היה טעים-טעים) – אם שמים כמון, להפחית במקצת מכמות המלח אליה רגילים, 1/2 כפית כורכום (טעים גם בלי – במתכון המקורי האורז לבן בלי כורכום) שמן קנולה לטיגון הכנה: - שמים שמן קנולה במחבת ומטגנים את טבעות הבצל עד שהן מזהיבות, ומוסיפים את הבצל לסיר האורז. - מטגנים קלות גם את הגזר והפלפל המתוק (רק שיתרככו קצת, לא יותר) ומוסיפים לסיר האורז. - מוסיפים את הכורכום והכמון, מטגנים כדקה ומוסיפים לסיר האורז - מוסיפים את החומוס המבושל, מערבבים, מכסים במים לכיסוי האורז (בערך שתי אצבעות מעל פני האורז) - מכסים את המכסה במגבת מטבח (קושרים היטב למעלה את הקצוות – אחרת המגבת יכולה להתלקח) וסוגרים את הסיר. - מבשלים בערך 40-35 דקות (תלוי בסוג האורז: אורז מלא מצריך בישול ארוך יותר ולפעמים גם הוספת מעט נוזלים אם הוא לא רך מספיק) – עד שהאורז תפוח ורך. הערה (של נירה): - במקום לטגן את הבצל אפשר פשוט לשים שבבי בצל יבש (לא מטוגן), ואז פשוט לשים מעט שמן בבישול האורז (כדי שלא יהיה דביק). הערות נוספות בגוף המתכון. תיהנו!
 

נירהמ1

New member
אורז עם שעורית לבנה או אדומה/נירהמ1../images/Emo39.gif

אורז (מלא או רגיל) עם שעורית לבנה או אדומה/נירהמ1 מקור המתכון: אמא שלי, עם שינויים קלים שלי החומרים: ½ 2 כוסות אורז - שטוף היטב ומסונן (אני שוטפת עד שהמים צלולים ונקיים – כך האורז לא נדבק) 1 כוס שעועית - שטופה היטב, שהושרתה במים במשך חצי יממה (לפחות), או יממה שלמה (מתרכך מהר יותר בבישול), מבושלת במים עד לריכוך (לבשל בלי מלח – אם מבשלים עם מלח השעועית לא תתרכך!) 1 בצל פרוס לטבעות דקות 1 גזר קטן, קצוץ לקוביות קטנטנות (תוספת שלי בשביל הצבע – תחשבו על הצבעים, אוהבת אוכל צבעוני) 1 פלפל אדום מתוק בינוני קצוץ לקוביות קטנות (גם כן בשביל הצבע) מלח, פלפל שחור גרוס טרי, כמון (אמא שלי לא שמה – היו לה תבלינים מעטים במטבח, ובכל זאת האוכל שלה היה טעים-טעים) – אם שמים כמון, להפחית במקצת מכמות המלח אליה רגילים, 1/2 כפית כורכום (טעים גם בלי – במתכון המקורי האורז לבן בלי כורכום) שמן קנולה לטיגון הכנה: - שמים שמן קנולה במחבת ומטגנים את טבעות הבצל עד שהן מזהיבות, ומוסיפים את הבצל לסיר האורז. - מטגנים קלות גם את הגזר והפלפל המתוק (רק שיתרככו קצת, לא יותר) ומוסיפים לסיר האורז. - מוסיפים את הכורכום והכמון, מטגנים כדקה ומוסיפים לסיר האורז - מוסיפים את השעועית המבושלת, מערבבים, מכסים במים לכיסוי האורז (בערך שתי אצבעות מעל פני האורז) - מכסים את המכסה במגבת מטבח (קושרים היטב למעלה את הקצוות – אחרת המגבת יכולה להתלקח) וסוגרים את הסיר. - מבשלים בערך 40-35 דקות (תלוי בסוג האורז: אורז מלא מצריך בישול ארוך יותר ולפעמים גם הוספת מעט נוזלים אם הוא לא רך מספיק) – עד שהאורז תפוח ורך. הערה (של נירה): - במקום לטגן את הבצל אפשר פשוט לשים שבבי בצל יבש (לא מטוגן), ואז פשוט לשים מעט שמן בבישול האורז (כדי שלא יהיה דביק). הערות נוספות בגוף המתכון. תיהנו!
 
למעלה