ארוחות קלות ומהירות - הגיעו אורחים בהפתעה

pirge

New member
ארוחה מהירה(אומלטים-אפוי כבקשתך+סלטים+קינוח)

אומלט אפוי במבחר טעמים כבקשתך מאת:פירגה תבנית פאי מספר 24 עדיף מסילקון----כמות ל-2 אומלטים בצל גדול חתוך קוביות - מטוגן ומוזהב עם 2 כפות שמן. להוציא לקערה ולהוסיף: - 4 ביצים. אחרי כל ביצה לערבב. 2 שמנת חמוצה/יוגורט -----או להמיר בגבינות רכות כמו : "קוטג' או גבינה לבנה........ 2 כפות קמח רגיל. - בסוף, אם הבלילה יוצאת רכה מדי אז להוסיף עוד קמח שקית אבקת אפיה - 2 כפות ג ד ו ש ו ת אבקת מרק פטריות או בצל רבע קילו גבינת קשקבל או גבינה צהובה קשה מגוררת אחרת לטעום ולהוסיף רק במידת הצורך...מלח ופלפל. לחלק את הבלילה לכמה קערות קטנות (מרקיות) לפחות 3. לכל קערה להכניס טעם אחר כמו: 3 כפות ת ר ד מ א וד ה או עלי מנגולד כנ"ל 3 כפות ג ד ו ש ו ת בטטה מרוככת 3 כפות ג ד וש ו ת תירס 3 כפות ג ד ו ש ו ת טונה ללא השמן 3 כפות ג ד ו שו ת ברוקולי חתוך ומאודה 3 כפות גזר מגורר 3 כפות ג ד ו ש ו ת דלעת מגוררת ועוד כיד הדמיון. כמו: קוביות קטנות של גמבות טריות צבעוניות: פטרוזיליה:זיתים שחורים קצוצים:עגבניות מיובשות:אגוזים וכו'..... לצקת לתבנית משומנת לקשט עם טיפונת פפריקה ופטרוזיליה יבשה – לפני שמכניסים לאפיה. אפיה בחום 175 כ-30 דקות או עד שנהיה חום זהוב. אפשר להקפיא ולהוציא את הכמות והטעם הרצויים. הפשרה במקרר. תהנו
 

pirge

New member
סלט בייבי עלים

17:02 | 26/10/04 סלט עלי בייבי וחסותו pirge ו רוטב לסלט עלי בייבי וחסות 4\1 כוס שמן רגיל 3\1 כוס חומץ 4 שיני שום כתושות 3 כפות סוכר שטוחות 2 כפות גדושות מיונז כפית חרדל להעביר בבלנדר ומשם לצנצנת . לשמור במקרר עד סמוך מאד להגשה. לצקת את הרוטב ולפזר אגוזים שלמים מסוכרים מסביב לסלט. תהנו
 

pirge

New member
קינוח פירות ביוגורט

קינוח פירות ביוגורט מקור:פירגה. מצרכים:להכניס לבלנדר\מג'ימיקס: 4 מיכלי יוגורט או דומיו ---ס"ה 800 מ"ל. 4 כפות סילאן 8 פירות יפים מקולפים וחתוכים לקוביות: אפרסק:אגס:תפוח:משמש:פסיפלורה:מנגו:בננה:תות:וכו'...וכו'..... אני הכנתי מ-8 אגסים .גודל בינוני. שקית אינסטנט פודינג וניל 2 כפות וודקה\ליקר\פתיתי קוקוס\שמתי וודקה.--אפשר לוותר. להפעיל לכמה שניות-בפולסים קצרים. להוריד במרית את מה שנדבק לצדדים ולהפעיל שוב לשניה. מי שרוצה יכול להוסיף קוביות קרח מרוסקות. המשקה סמיך וטעים ביותר. נהדר לגמוע אותו בעזרת קשי תהנו
 

pirge

New member
ארוחה מהירה-חריימי+תפו"א אפוי קליפה+סלט+קינוח

חריימי בורי או דג אחר שיש במקרר חריימי מבשלים בסיר רחב כשכל הדגים מונחים בשכבה אחת (לפחות רצוי) מאת:פירגה בורי חתוך למנות יפות קופסה רסק קטנה 2 עגבניות קצוצות מאד דק 4 גמבות אדומות שלמות מחורצות קלות שום 6-8 שיניים קצוצים קורט סוכר פפריקה חריפה בשמן – לפי מידת החריפות כף פפריקה מתוקה בשמן - כף גדושה מאד מלח כפית כמון לסוף הבישול: לימון שלם סחוט פטרוזיליה/כוסברה לטגן את השום ב-4-5 כפות שמן מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה ומטגנים בבחישה דקה. מוסיפים את הרסק ,עגבניות,פלפל גמבה, הסוכר והכמון ומטגנים עוד דקה וחצי מוסיפים 2 כוסות מים ומרתיחים מתבלים במלח לפי הטעם מכניסים את הדגים בפרוסות יפות מבשלים כ-20 דקות כשמידי פעם מנערים את הסיר למנוע הדבקות של הדגים מוסיפים מיץ לימון------------- טועמים ומשפרים טעמים. מקצצים כוסברה/פטרוזיליה כל אחד וטעמו שלו ומפזרים על הדגים בסיר סוגרים מכסה עד לארוחה. להגיש כמעט ומיד עם חלה/לחם לבן . תהנו
 

pirge

New member
תפוחי אדמה אפויים בקליפה

16:15 | 03/12/06 המתכון ו pirge ו תפוחי אדמה בקליפה--- קריספיים מעולים מאת:פירגה. טעיםםםםם 5 תפוחי אדמה גדולים מבושלים בקליפתם,עד שמזלג/סכין חודר פנימה חותכים לפרוסות עבות עבות. ומשאירים את צורת התפוח כמו שהיא מעבירים את התפוחים הפרוסים כמו שהם לתבנית----- להרחיק מעט את הפרוסות זו מזו. להשתדל שכל התפוחים יהיו בשכבה אחת. בכוס מערבבים: 4\1 כוס שמן זית 4\1 כוס שמן קנולה 5 שיני שום כתושות 2 כפות פפריקה מתוקה ואפשר חריפה 2 תיבוליות בטעם מועדף עליכם מלח ללא הגזמה --אפשר מלח גס 2\1 כוס מים רותחים מערבבים הכל ביחד ויוצקים באופן שווה על תפוחי האדמה כדאי להניח 2 עלי רוזמרין למעלה. נותן אחלה ריח. לא לערבב ולא לגעת. להכניס לאפיה ללא כיסוי ל-40 דקות חום 175. התפוחים יהיו קריספיים ובצבע אדמדם קלוי. בתמונה יש זיופי צבע....צ'טערת. המלצה חמה מפירגה. תהנו.
 

pirge

New member
סלט ירוק-סלט הבית שלי

17:02 | 26/10/04 סלט עלי בייבי וחסותו pirge ו סלט בית של פירגה ירוקים טריים מה שאוהבים ונמצא טרי בשוק רוטב לסלט עלי בייבי וחסות 4\1 כוס שמן רגיל 3\1 כוס חומץ 4 שיני שום כתושות 3 כפות סוכר שטוחות 2 כפות גדושות מיונז כפית חרדל להעביר בבלנדר ומשם לצנצנת .(אפשר לנער בתוך הצנצנת בלי הבלנדר) לשמור במקרר עד סמוך מאד להגשה. לצקת את הרוטב ולפזר אגוזים שלמים מסוכרים מסביב לסלט קישוטים לפי המוזה. תהנו.
 

pirge

New member
קינוח מילון עם בננות מקורמלות

טבעת מילון בבננות ואגוזים מקורמלים - אפשר להמיר את הבננות בפרי אחר מקור:פירגה 5 מנות מילון מקולף—נקי מגרעינים--------חתוך לטבעות מניחים בכל צלחת טבעת מילון אחת – עובי לפי בחירה. מכינים בננות ואגוזים מקורמלים: במחבת קטנה שמים 2\1 כוס סילאן 4 כפות יין מתוק מחממים על הגז --תוך כדי בחישה---מתמדת----- עד שהסילאן הופך לאדמדם ומקורמל - לא לייבש---להשאיר רוטב. סוגרים להבה. מכניסים 4 בננות מקולפות----פרוסות - אפשר במקום בננות כל פרי אחר. מכניסים גם 3 כפות אגוזים חצויים. רצוי קלויים. מערבבים ומצפים היטב את הבננות והאגוזים. יוצקים על טבעת המילון-לפחות 2 כפות. זורים קוקוס. תהנו
 

ninga 3

New member
../images/Emo47.gifלמלכת הכיתה...פירגוש מדהימה כרגיל../images/Emo41.gif

 

NavaZuk

New member
תפוחי אדמה מדהימים !!!

4-6 תפוחי אדמה לחתוך לפרוסות 1-2 כפות אבקת מרק בצל לפזר על התפו"א 4 כפות שמן זית לשפוך ולערבב היטב שמים מכסה שמתאים למיקרו (אני שמה צלחת בגודל מתאים) כ - 20 דקות במיקרו (תלוי בעוצמה של המיקרו) התפו"א יוצאים קריספים וטעימים להפליא מתכון משומרי משקל ....
 

nwperson

New member
פעם אחת ולתמיד...

איך מכינים תפוחי אדמה במיקרו?....
 

pirge

New member
בבקשה nwperson תפוחים במיקרו

תפוחי אדמה ובטטה למיקרו מאת:פירגה להכניס לשקית ניילון (שקית סופר) פרוסות של תפוחי אדמה ובטטה גזר.....או רק תפוחי אדמה אפשר שום או בצל פרוסים גס הרבה פפריקה\גריל עוף מה שאוהבים מלח ופלפל מעט רוזמרין טרי שמן זית ------או קנולה ---- על כל תפוח-אדמה, כפית שמן זית. לערבב בשקית היטב - לא צריך להכניס ידיים כדי לערבב-------אפשר לערבב עם הניילון עצמו "מבחוץ" ולסדר יפה על צלחת או קערה .שמתאים למיקרו כמובן. ואת השקית לזרוק לפח. לעטוף היטב בניילונית ולדקור בכמה מקומות עם קיסם עץ. לאפות לפי כמות התכולה. כל כמה דקות לבדוק שהתפוחים רכים. אפשר רוטב של שמנת מתוקה\מלח\פלפל\מעט אגוז מוסקט\שום\או בצל. תהנו
 

pirge

New member
וכאן תפוחי אדמה בפירורי לחם מהמיקרו ישר לתנור

תפוחי אדמה ובטטה למיקרו -------- אפשר להמשיך לאפות בתנור עטוף בפירורי לחם מאת:פירגה להכניס לשקית ניילון (שקית סופר) פרוסות של תפוחי אדמה ובטטה גזר.....או רק תפוחי אדמה אפשר שום או בצל פרוסים גס הרבה פפריקה\גריל עוף מה שאוהבים מלח ופלפל מעט רוזמרין טרי שמן זית ------או קנולה ---- על כל תפוח-אדמה, כפית שמן זית. לערבב בשקית היטב - לא צריך להכניס ידיים כדי לערבב-------אפשר לערבב עם הניילון עצמו "מבחוץ" ולסדר יפה על צלחת או קערה .שמתאים למיקרו כמובן. ואת השקית לזרוק לפח. לעטוף היטב בניילונית ולדקור בכמה מקומות עם קיסם עץ. לאפות לפי כמות התכולה. כל כמה דקות לבדוק שהתפוחים רכים. לקרר היטב לעטוף היטב בפירורי לחם ולהכניס לתבנית משומנת לאפות כ-20 דקות להשחמה וקריספיות תהנו
 

NavaZuk

New member
סלט פסטה קר או חם ....

חבילת פסטה פוזילי (אם רוצים חם אז להחליף למקרונים דקיקים) קוביית גבינה בולגרית (תלוי בטעם האישי - אני משתמשת בחצי קובייה) 1/3 כוס זיתי קלמטה 1/3 עגבניות מיובשות במשן קצוצות שום (אני שמה המון שיניים - אוהבים שום אצלנו) בזיליקום טרי (לפי הטעם - אני משתמשת בלפחות שלושה גבעולים) שמן זית בסלט קר לערבב את כל המרכיבים ביחד בסלט חם - לחמם את השמן, לטגן מעט את שיני השום, להוסיף את זיתים והעגבניות, את הריחן והגבינה ולערבב עד שנראה לכם שהטעמים נטמעו. בתאבון
 

NavaZuk

New member
פיצה נהדרת ....

לבצק: 2 יוגורט/גיל/ אשל .... כ 1/2 קילו קמח תופח רוטב עגבניות: 1 קופסת רסק עגבניות שום כתוש אורגנו ומים לערבב ולשמור בצד אחרי שעה יש לשטוח את הבצק על התבנית (אני מפזרת שומשום) ואת הרוטב מעליו ומכאן חגיגה ססגונית של דברים שאוהבים. אנחנו שמים: גבינה צהובה 9%, בולגרית 5%, בצל פרוס דק דק, פטריות פרוסות דק, זיתים ירוקים/שחורים, פסטרמה טונה, סלמון מעושן (לא ביחד - תלוי מה שיש באותו רגע ומה שמתחשק) ... להכניס ל20 דקות אפיה בחום של 180 מעלות. אני אחרי 10 דקות מוציאה את הפיצה ושוברת על זה ביצים ומכניסה לעוד כ 10 דקות. חומרים תמיד זמינים ותמיד מצליח ותמיד תמיד האורחים אוהבים את זה. מאד. ויחד עם הסלט פסטה ...אין אפשרות שהאורחים ישארו רעבים ...
 

NavaZuk

New member
נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות פיקנטי

בסוטאז רחב מספדרים שכבה של תפו"א פרוסים לפרוסות מעל שופכים קופסא של רוטב עגבניות פיקנטי (אני משתמשת בטומטו מקס פיקנטי) חותכים 7-8 שיני שום לפרוסות ומפזרים מעל קוצצים חבילת כוסברה ומפזרים מעל לוקחים את נתחי הדג ומניחים על כל הכבודה ומוסיפים מים (אני מוסיפה כמות של הקופסא הריקה של רוטב העגבניות) מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתפו"T מוכנים) לזה אני עושה גם אורז לבן או לחלופין חלת תלישות בשביל ה"טינג טינג" (מונח ילדות שלי לטבילה של משהו ברוטב או משקה - נניח, פתיבר בנס קפה או לחם ברוטב עגבניות ....)
 

נירהמ1

New member
איזה שרשור נהדר - תודה לכולם../images/Emo140.gif

מכניסה לקישורים ולטאג-ליינס.
 

פוקסי99

New member
בקלה צעיר ברוטב ירוק

דג בקלה צעיר ברוטב ירוק וקובה מאת: פוקסי99ו 13/05/07 | 18:16 1 בצל קצוץ דק 1/2 חבילה כוסברה 1/2 חבילה פטרוזיליה 1/2 כםית מלח1 כפית כמון 3 שיני שום 3 כפות שמן מיץ מחצי לימון מטגן על אש בינונית נמוכה את הבצל עד שיהפוך שקוף מוסיף את שיני השום הקצוצות מוסיף את הכוזברה ואת הפטרוזיליה מוסיף את התבלינים תוך בחישה מתמדת מוסיף שני כוסות מים רותחים בוחש הייטב שם את הדגים בתוך הרוטב מבשל עוד 15דקות ומוכן להגשה לקראת הסוף מוסיף מיץ מחצי לימון
 

פוקסי99

New member
מקלות בצק עלים

בתמונה מקלות בצק עלים ההכנה פשוטה וקלה פותחים עלה של בצק עלים מרדדים מעט חותכים רצועות ברוחב ס"מ מגלגלים את פס הבצק מניחים בתבנית מורחים עם חלמון ביצה מדולל במעט מים ובוזקים קצח או שומשום או זעתר לתנור בשליש העליון ב220 מעלות עד שמשחים כמובן בוזקים מלח קלי קלות ויוצא נהדר חג שמח פוקסי
 

פוקסי99

New member
פסטה ברוטב טונה

לחתוך בצל לטבעות ולטגן להוסיף את הפלפל חתוך לרצועות פפריקה חריפה. עם יש לך טבסקו רצוי מספר טיפות וכף פפריקה מתוקה לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות לאחר שהבצל מקבל צבע שקוף להוסיף את העגבניות. לבשל חצי שעה להוסיף את הטונה ועכשיו עם יש לך כוסברה תוסיפי חצי חבילה לפחות במקרה ולא. תוסיפי כף של אורגנו. אין אורגנו? תוסיפי כפית כמון ורבע כפית כורכום תני לכל זה להתבשל עוד 5 דקות. לצקת מעל לפסטה המוכנה. בתאבון פוקסי
 
למעלה