ארוחות קלות ומהירות - הגיעו אורחים בהפתעה

pirge

New member
מרק עגבניות ואורז

עגבניות ואורז פירגה בצל גדול קצוץ 2 שיני שום קצוצות 3 כפות שמן קנולה כף וחצי קמח רגיל קילו עגבניות בשלות- קלופות בלי גרעינים חתוכות לקוביות קטנטנות או קופסה גדולה=800 גרם של עגבניות מרוסקות כף רסק עגבניות כף גדושה קטשופ אבקת מרק עוף 3-4 כוסות מים מלח פלפל שחור אורגנו כפית סוכר לטגן בשמן את הבצל עד שיהיה שקוף. מוסיפים שום ומערבבים להוסיף קמח ולבחוש עד שייספג בשמן. מוסיפים עגבניות ומערבבים דקה. יוצקים נוזלים ומערבבים כל הזמן. מוסיפים תבלינים ומרתיחים. אפשר להוסיף מים מבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות טועמים ומשבחים מערבלים את התכולה במוט חשמלי לפני ההגשה: אפשר להוסיף שמנת לבישול בכמות שרוצים עד למיכל שלם או--------... מוסיפים אורז/אטריות שבושלו תחילה או-. שמנת של פעם –כל אחד ישים כרצונו. תהנו.
 

pirge

New member
מוס שוקולד לממהרים

מוס שוקולד לממהרים מקור:פירגה. 4 מנות מכניסים לקערת מערבל (מיקסר: מיכל שמנת מתוקה 2 כפות מלאות שוקולד כמו השחר\נוטלה כף גדושה עם בטן אבקת אינסטנט פודינג וניל או שוקולד ליקר תפוזים לפחות 2 כפות . או ליקר אחר. 3 כפות קוקוס מוסיף המון --מי שלא אוהב-שלא יוסיף. לחגיגה רק למי שאוהב טעם בננות שיוסיף בזמן ההקצפה: 2 בננות בשלות מאד . טעים מיד או לשים במקרר שיהיה לאחר כך. תהנו.
 

pirge

New member
ארוחה מהירה(חביתת אטריות+סלטים+קציצות טונה)

חביתת אטריות עם תוספות לפי בחירה -מטוגן או אפוי חביתת אטריות ותוספות לבחירה - נהדרת ונחטפת
מקור:פירגה בקערה: כוס וחצי אטריות (לפני בישול) קצרות מאד ודקיקות מבושלות לפי הוראות היצרן אבל רק 5 דקות לסנן ולא לשטוף להוסיף: 3 כפות תירס 3 כפות פטריות 2\1 כוס קמח 2 ביצים 2\1 כוס גבינה צהובה מגוררת כף גבינה בולגרית מגוררת בצל מטוגן מלח ופלפל לערבב לחלק ל-2 ----------ולהכין 2 פשטיחביתה על המחבת טיגון במחבת טפלון עם 2 כפות שמן בלבד משחימים צד אחד והופכים לצד השני כל הזמן מכוסה עם מכסה תואם תהנו
 

pirge

New member
סלט גזר אגוזים שמיר במיונז

סלט גזר אגוזים במיונזו pirge / אוכל חלבי ו 16:39 | 11/01/07 סלט גזר ואגוזים במיונזו pirge / מתכונים ו 13:37 | 12/04/05 16:59 | 26/10/04 סלט גזרו pirge ו 6 גזרים מגוררים כוס אגוזים שבורים 2 כפיות שמיר קצוץ 4 כפות מיונז כף מיץ לימון סוכר לטעם מלח פלפל לקשט ברצועות תפוחי עץ צבעוניים ומעט צימוקים. תהנו.
 

pirge

New member
סלט כרוב אדום

סלט כרוב אדום/פירגה (ילדים אוהבים מאד) כרוב אדום (סגול) 3 כפות שטוחות סוכר 2 כפות חומץ 5 כפות מיונז מלח לטעם את הכרוב לחתוך לרצועות. להניח בקערה ולתבל. לערבב ולשמור בכלי סגור במקרר. רוטב נוסף מעולה: מיץ מלימון טרי 4 כפות סוכר כפית מלח 4\1 כוס שמן או יותר לפי הצורך 2 כפות חומץ קורט פלפל שחור – לא חובה. תהנו.
 

pirge

New member
כדורי טונה בקיסמים

קציצות /כדורי טונה/פירגה 2-3 קופסאות טונה מסוננות מהשמן ומפוררות היטב. (טונה בשמן) 2 ביצים טרופות4\\1 כוס קמח מצה או פירורי לחם פטרוזיליה קצוצהבצל מגורר מלח פלפל שחור לערבב היטב. ליצור כדורים ולטגן ב-2-3 כפות שמן מ-2 הצדדים. טיגון —עד לצריבה והשחמה מכל הצדדים. תהנו
 

pirge

New member
אבטיח בנענע דבדבנים וענבים

אבטיח מרענן וקייצי תהנו
 

pirge

New member
מצויין לאפות,רק בתבנית פאי שטוחה. ../images/Emo140.gifאין

צורך להפוך באפיה.אפשר לכסות אחרי 20 דקות בניר כסף ולהמשיך לאפות עד שמוכן. בבקשה.
 

pirge

New member
יש לך גם את האומלטים למטה..אפויים במבחר טעמים

מעולה. טעים ברמות. בבקשה.
 

pirge

New member
ארוחה מהירה(פסטה+סלטים+קינוח)

ברוקולי פסטה צנובר ופרמז'ן מאת:פירגה מבשלים 250 גרם פסטה פנה או אחרת לפי הוראות היצרן-מסננים ולא שוטפים (משקל הפסטה לפני בישול 250 גרם) מאדים ברוקולי –מרככים - וחותכים מערבבים ביחד את הברוקולי והפסטה בזמן שהפסטה מתבשלת...... שמים במחבת: 4\1 כוס שמן זית 2 שיני שום פרוסים דק 1 תיבולית בזיליקום--------- או שום פטרוזיליה כף רוטב צ'ילי מתוק מלח ופלפל מוסיפים מיץ מעגבניה אחת בלי ה"בשר" של העגבניה מערבבים ---טועמים ----משפרים יוצקים על הפסטה קורעים עלי בזיליקום טריים ומניחים מעל קולים צנוברים ומפזרים ביחד עם פרמז'ן מעל למנה בבקשה.
 

pirge

New member
פסטה בנגיעות חצילים

פסטה חצילים צנובר ופרמז'נו מאת:פירגה מבשלים 250 גרם פסטה פנה לפי הוראות היצרן – מסננים ולא שוטפים מטגנים קוביות חצילים שהושרו שעתיים במלח –ויובשו מניחים את קוביות החצילים במסננת להגרת השמן. בינתיים שמים במחבת 4\1 כוס שמן זית מוסיפים 2 שיני שום כתושות ומזהיבים ביחד תיבולית שום פטרוזיליה או בזיליקום-מערבבים מוסיפים: כף קטשופ 2 עגבניות סחוטות (רק המיץ) כף רוטב צ'ילי מתוק כפית רוטב סויה 2\1 כפית סוכר מלח ופלפל מטגנים ביחד בבחישה דקה---טועמים---משפרים מוסיפים את קוביות החצילים ומקפיצים קלות מניחים על הפסטה ומגישים מיד קורעים עלי בזיליקום ומניחים לקישוט וטעם צנוברים קלויים ופרמז'ן יוסיפו המון תהנו
 

pirge

New member
תפוחים /אגסים ממולאים ואפויים ביין

16:17 | 14/04/05 תפוחים אפויים ו pirge ו משאירים את הקליפה מתפוחי גרנד קולפים מסביב לתפוח פס של חצי ס"מ (זה מונע בקיעתו של התפוח בזמן האפיה) מנקים את פנים התפוח אבל משאירים חלק ממנו. מכינים מלית: שברי אגוזים:צימוקים:שוקולד צ'יפס:חלבה:מרשמלו: בסקויטים שבורים:בוטנים לא מלוחים:פירות יבשים קצוצים: שמים בקערה את מה שבחרתם. מה שאוהבים. ומוסיפים: מיץ לימון מעט סוכר וקינמון, ו2 כפות דבש. מערבבים. ממלאים את התפוחים במלית. מסדרים אותם עם הפתח למעלה בתבנית פיירקס בצורה צפופה. שמים על כל תפוח חצי כפית מרגרינה \ חמאה. ממלאים את התבנית ביין מהול במים אני גם שמה סוכר,טועמת להגיע לטעם טעים. היין והמים--- שיגיעו עד גובה חצי מהתפוחים. מכניסים לאפיה בחום 175 מעלות. בודקים אחרי 25 דקות. התפוח צריך להיות רך. מגישים עם גלידה\קצפת\ פירגה.
 

pirge

New member
ארוחה מהירה(מג'דרה+חומוס+חצילים+סלט+קינוח)

21:56 | 22/06/05 מג'דרה עדשים ובורגול עבה-מעדןו pirge ו מג'דרה ----------------- פירגה 2 כוסות עדשים ירוקים 2 כוסות בורגול ע ב ה 7 בצלים גדולים חצויים ופרוסים 5 כפות שמן זית 7 כוסות מים קרים מלח: פלפל שחור: קינמון: כמון: לבשל את העדשים הנקיים ב-7 כוסות מים כ-35 דקות. לא מכוסה. על להבה בינונית ולא גבוהה. להוסיף את הבורגול ואם חסר מים להוסיף רק עד לגובה התבשיל לתבל. תטבלו איך שאתם רוצים. לבשל מכוסה חלקית עוד 10 דקות עד שרך. ואין כבר מים. לטגן בשמן הזית את הבצלים לצבע חום. להוסיף לסיר ולטעום.לשפר. תהנו
 

pirge

New member
חומוס טחינה (אפשר גם ככה)

אפשר להכין בדיוק כמו על צלחת,אבל על חציל שלם קלוי וחצוי. תהנו
 

pirge

New member
סלט פאטוש (הכנתי וצילמתי את של אילנית שלנו)

סלט פאתוש של חוסאם עבאס המרכיבים: 1 פיתה שמן, לטיגון עמוק 4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות 4 מלפפונים ירוקים טריים, חתוכים לקוביות קטנות 3 צנוניות, חתוכות לקוביות קטנות 1 פלפל ירוק (לא חריף), חתוך לקוביות קטנות 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס 1/2 צרור בצל ירוק, חתוך לרצועות קטנות 1/2 צרור נענע, קצוצה גס 100 גרם גבינת צאן מלוחה, חתוכה לקוביות (אפשר להשתמש בגבינת חלומי איכותית) שמן זית, לטיגון 1/2 כוס שמן זית 1/2 כוס מיץ לימון טרי 1/2 כפית סומאק 1 כפית מלח אופן ההכנה: 1. חותכים את הפיתה לקוביות בגדול 1 סמ"ר ומטגנים אותן בשמן עמוק חם מאוד עד שיזהיבו. מסננים. 2. מניחים את כל הירקות בקערה ומוסיפים את הפטרוזיליה ואת הנענע. מערבבים. 3. מסננים את קוביות הגבינה ומטגנים אותן במעט שמן זית. מוסיפים לסלט. 4. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את קוביות הפיתה, הסומאק והמלח ומערבבים.
 

pirge

New member
סלט כרוב וגזר

סלט כרוב וגזר/פירגה כרוב בינוני - לקצוץ על קרש לרצועות 2 גזרים גדולים לגרר במגררת גסה 5-6 כפות מיונז כף מיץ מלימון טרי 2\1 כפית סוכר כפית שטוחה מלח טועמים . מוסיפים לפי טעם אישי עוד לימון . תהנו
 

pirge

New member
סלט עגבניות ושום

סלט עגבניות בפלפלים סלסלה עגבניות שרי חצויות או עגבניות רגילות חתוכות לקוביות 3 בצלים חתוכים גס 5 שיני שום חצויות 4 פלפלים טריים בצבעים מלח פלפל שחור מטגנים בצלים ומזהיבים מוסיפים רצועות פלפלים ומטגנים כ-3 דקות מוסיפים עגבניות ומטגנים ביחד כ-2 דקות בסוף מוסיפים את השום (לא מטגנת) מלח ופלפל שחור אפשר להוסיף קוביות גבינה בולגרית תהנו
 
למעלה