לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'ארוחות קלות ומהירות - הגיעו אורחים בהפתעה'
ארוחות קלות ומהירות - הגיעו אורחים בהפתעה
<< ההודעה הנוכחית
30/06/2007 | 23:52
63
10284
מה מגישים? איך נערכים בזריזות לאורחים הלא-קרואים.

הצעות לאירוח מהיר  (מתכונים, ואם אפשר גם תמונות). מה מחזיקים בפריזר תמיד (שיהיה לכל הפתעה שתבוא).

בבקשה שרשרו כל ארוחה בהודעה אחת - מנה ראשונה, מנה עיקרית, סלטים, משקאות וקינוח.

את השרשור אכניס גם לקישורים וגם לטאג-ליינס לנוחות כולם.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אגרול מהיר הכנה'
אגרול מהיר הכנה
01/07/2007 | 05:14
4
796
זה אגרול ללא קמח מבוסס על חביתיות מטוגנות
גם טעים וגם מהיר
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'פוקסי האגרולים אומצו נראים'
פוקסי האגרולים אומצו נראים
01/07/2007 | 08:03
2
197
אחלה רעיון אהבתי מאוד

ינוסה בהחלט
תודה

ורד
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פוקסי בשביל פחדתי כמוני אפר בבקשה מתכון מסודר'
פוקסי בשביל פחדתי כמוני אפר בבקשה מתכון מסודר
01/07/2007 | 08:13
1
129
אין כמויות

ביציים כמה?
קמח?

זה דומה למתכון של בלינצ'ס?


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שכמוני בסבר = פחדנית שכמוני, אפשר בבקשה'
שכמוני בסבר = פחדנית שכמוני, אפשר בבקשה
01/07/2007 | 08:22
86
לצפיה ב-'האגרול'
האגרול
01/07/2007 | 09:35
151
לצפיה ב-'סלט גזר פיגנטי'
סלט גזר פיגנטי
01/07/2007 | 05:22
394
5 גזרים חתוכים לגפרורים במנדולינה
פלפל אדום חתוך לרצועות במנדולינה(כאשר בוחרים בחנות פלפלים בוחרים את אלו אשר פחוסים והצבע נוטה לסגול כהה מאד הם הטעימים ביותר)
פלפל חריף חתוך דק דק.
חצי חבילה כוסברה קצוצה דק
מלח
מעט שמן
כף מיץ לימון
לערבב הייטב
מאד טעים מאד פיקנטי
אף אחד לא אמר שבדיאטה לא צריך להנות מאוכל פיקנטי
בהצלחה בהשלת הקילוגרמים
פוקסי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת שטרודל מהירה עם סוכר ובלי סוכר'
עוגת שטרודל מהירה עם סוכר ובלי סוכר
01/07/2007 | 05:26
326
תפוחי עץ גרנד
3/4 כוס מים
1 כוס סוכר
כף גרד קליפת לימון
כפית קינמון
חלמון אחד

חותכים את תפוח העץ לקוביות כאשר מוצאים את המרכז והגרעינים
מרתיחים את המים עם הסוכר והלימון
מוסיפים למים את תפוח העץ עד שמתקבל צבע זגוגי
לא לבשל מידי שלא יתרככו.
מוצאים עם תרווד מחורר ונותנים להתקרר
פותחים עלה של בצק עלים בערך 30X40
מפזרים בשליש העליון את תפוח העץ כ2 ס"מ מהקצה
בוזקים על תפוחי העץ את הקינמון, מגלגלים את העלה וסוגרים עם מים רצוי בחלק התחתון אשר יהיה בכיוון התבנית,
מורחים את חלמון הביצה על הגליל
מחורירם את החלק העליון של הגליל במזלג רצוי לשם היופי בזיגזג
לתנור ב200 מעלות עד אשר מזהיב יפה כחצי שעה
בהוצאה מהתנור נין למרוח ריבת משמש

לאלו שלא נוגעים בסוכר
כוס מים וממתיק נוזלי המתאים לכמות של כוס סוכר
אני אפיתי כך לא פעם ולא הרגישו שהעוגה עם ממתיק
שנה טובה ומתוקה
פוקסי

מבוסס על מתכון מתוך הספר מהמטכח באהבה של רות סירקיס

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סחוג מהיר הכנה'
סחוג מהיר הכנה
01/07/2007 | 05:39
149
3 פלפלים גדולים חריפים
1/2 חבילה כוסברה
10 שיני שום
1/2 כפית כמון
מעט כורכום
3/4 כפית מלח
הכל לבלנדר ולהפעיל
ניתן להוסיף כפית חוויג' במקום הכמון והכורכום
פוקסי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'חרימה דגים שתי ורסיות'
חרימה דגים שתי ורסיות
01/07/2007 | 05:53
1
191
ניתן להישתמש בדג קורבינה אשר גדל באזור חופי אמריקה הצםונית
הוא דג מעולה כמעט ללא עצמות ובשר יחסית יציב מה שנותן לדג המבושל מרקם נהדר
אצלנו בארץ הוא נמכר בקשתות קפוא ואפילו זול יחסית (כ20 שקל לק"ג)

לפי הידוע לי (ולא חייב שאני צודק)
ההבדל הוא בשימוש בפפריקה חריפה ופפריקה מתוקה
הטריפולטאים משתמשים לרוב בפפריקה מתוקה וחריפה בבישול לדוגמה פלפלצ'ומה מבוסס על הפפריקות בתוספת שום ושמן(ומכאן השם)
ואילו המרוקאים משתמשים בעגבניות טריות לרוטב,
אני למשל שם בסיר את השום הכתוש על אש קטנה
לאחר שהשוםהזהיכ מעט מוסיף כף של פפריקה מתוקה  ו2 כפיות פפריקה חריפה וכמון
מוסיף מלח בוחש הייטב לאחר כ3 דקות מוסיף כוס מים רותחים מבשל עוד כדקה
מניח את פרוסות הדג בתוך הרוטב ולאחר מספר דקות מוסיף כפית של קרויה (קימל טחון) מבשל עוד כ2 דקות
ומגיש.
ניתן להניח את את פרוסת הדג על צלחת ודרך מסננת לשפוך את הרוטב בצידו יוצא במרקם קטיפתי נהדר.
לידיעה!
בישול זה טוב במיוחד לאלו שסובלים מצרבות עקב אכילת עגבניות מבושלות.

בשיטה השניה
שם שום כתוש בשמן על אש נמוכה(אחרת השום מקבל טעם מר)
מוסיף מספר רצועות של פלפל חריף(הכמות לפי שאוהבים והחריפות של הפלפל)
מוסיפים פלפל שחור
כפית םםריקה אדומה
מלח
כפית כמון
מבשלים תוך כדי בחישה כדקה שתיים
מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות בוחשים הייטב עד שכל התכולה הופכת למשחתית
מוסיפים כוס מים ובוחשים
מוסיפים 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
מבשלים 20 דקות על אש קטנה
לאחר 20 דקות מוסיפים את פרוסות הדג לכ10 דקות
שבת שלום
פוקסי







אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פוקסי איזו ארוחת מלכיםםם'
פוקסי איזו ארוחת מלכיםםם
01/07/2007 | 06:13
103
לצפיה ב-'ארוחה מהירה(דג מטוגן+תפוח מוקרם+סלט+קינוח)'
ארוחה מהירה(דג מטוגן+תפוח מוקרם+סלט+קינוח)
01/07/2007 | 09:13
6
240
דג מטוגן


צלחת עם פירורי לחם מתובלים
צלחת עם ביצה טרופה ומתובלת
טיגון מ-2 הצדדים.
מגישים עם רבע לימון.
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תפוחי אדמה מוקרמים שמנת+פטריות'
תפוחי אדמה מוקרמים שמנת+פטריות
01/07/2007 | 09:15
1
382
תפוחי אדמה מוקרמים שמנת ופטריות
מאת:פירגה

לקלף 3 תפוחי אדמה גדולים ולחתוך פרוסות דקות
להניח בתבנית אפיה (שמתי בתבנית פאי סיליקון)
להכניס למיקרו עטוף בניילון ל-8 דקות לריכוך כמעט כמעט מלא


לשים במחבת עמוקה:
4 כפות שמן
בצל גדול קצוץ ולהזהיב
להוסיף מארז פטריות חצויות ולערבב כ-2 דקות
להוסיף מיכל שמנת מתוקה ולערבב – לצמצם את הרוטב במשך כדקה בבחישה.
לתבל:  מלח, פלפל שחור,ומעט אגוז מוסקט.מנסיון,תבלינים אחרים כתוספת,גרעו מהטעם העדין.
לערבב ולצקת על תפוחי האדמה באופן שווה.

לפזר גבינה צהובה – כמה שרוצים – אני אוהבת רק מסביב

לאפות בחום 175  כ-30 דקות---- כשיזהיב בנטייה לחום ,זה מוכן.
לחכות 5 דקות ולהגיש
תהנו

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט ירוק'
סלט ירוק
01/07/2007 | 09:21
245
17:02 | 26/10/04     סלט עלי בייבי וחסותו pirge   ו


רוטב לסלט עלי בייבי וחסות
4\1 כוס שמן רגיל
3\1 כוס חומץ
4 שיני שום כתושות
3 כפות סוכר שטוחות
2 כפות גדושות מיונז
כפית חרדל
להעביר בבלנדר ומשם לצנצנת .
לשמור במקרר עד סמוך מאד להגשה.
לצקת את הרוטב ולפזר אגוזים /פירות חתוכים מסביב לסלט.

תהנו


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מוס טחינה וסיאלן -מהיר'
מוס טחינה וסיאלן -מהיר
01/07/2007 | 09:29
207
מוס טחינה וסילאן חדש ומומלץ

מפתיע וטעים מאד. מי שאוהב את ריח \הטעם של החלבה יופתע לטובה.
מקור:פירגה

מיכל שמנת מתוקה להקצפה
4 כפות טחינה
4 כפות סילאן
כף אינסטנט פודינג וניל  
אפשר להוסיף 2-3 כפות חלב –לפי הצורך
כפית ליקר איזה שרוצים  - לא חובה
לערבל הכל ביחד
לצקת לכלי הגשה 4 קטנים או 2 גדולים.

אפשר להכין בלי האינסטנט פודינג והחלב-ולהשאיר במקרר להתייצבות.

תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה דג זה בתמונה?תודה'
איזה דג זה בתמונה?תודה
01/07/2007 | 11:59
1
58
לצפיה ב-'ורד,זה דג מרלוזה. קונה אותו בשקית ניילון לפי'
ורד,זה דג מרלוזה. קונה אותו בשקית ניילון לפי
01/07/2007 | 12:03
74
משקל כפילטים.       דג עסיסי מאד וטעים מאד.
אמור להיות בלי עצמות,אבל לילדים יש לבדוק  כל "ביס" לפני שאוכלים.
בבקשה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה דג זה בתמונה?'
איזה דג זה בתמונה?
01/07/2007 | 12:01
21
לצפיה ב-'ארוחה מהירה(פיצה+סלט נלסון+מרק עגבניות+קינוח)'
ארוחה מהירה(פיצה+סלט נלסון+מרק עגבניות+קינוח)
01/07/2007 | 09:45
3
294
פיצה מהירה מבצק של מחלבות גד  (המלצה)
04     פיצה ל-5 סועדים ממחלבות גדו pirge / מתכונים   ו

לא להתפיח ולא לאפות את הבצק-----אופים את כל הפיצה ביחד.
בצק:
4 כוסות קמח
כף שמרית – אפשר להמיר עם 4\3 כף שמרים יבשים
כפית סוכר
4\\1 כפית מלח
כף שמן זית
2\\1 1  כוסות מים פושרים

רוטב:
300 גרם מוצרלה מגוררת גד
3\\1 קופסה עגבניות מרוסקות
כפית אורגנו
קורט פלפל גרוס
4\\1 כפית סוכר
4\\1 כפית מלח
ההכנה:
מערבבים את חומרי הבצק ולשים היטב לבצק צמיגי ונוח.
מניחים בתבנית ניר אפיה ומורחים עליו כפית שמן זית.
משטחים את הבצק על ניר האפיה המשומן.
מערבבים את חומרי הרוטב    ל ל א   ה ג ב י נ ה.
יוצקים ומפזרים את הרוטב באופן שווה על הבצק.
מפזרים למעלה את הגבינה.
אופים כ-12 דקות בחום 200 מעלות.
בודקים שהבצק מוכן,אם לא,מכסים בניר כסף וממשיכים לאפות עוד מספר דקות.

כדאי לעטר בתוספות:  זיתים שחורים:     רצועות גמבה:    פרוסות בצל:....

בתבנית 27X33 הבצק יוצא תפוח ומלא עבה ובשרני (כמו בתמונה)

בתבנית הגדולה של התנור הבצק יוצא יותר קריספי

הרוטב ששמתי: 2 כפות שמן זית+4 כפות קטשופ+כף רוטב צ'ילי-ערבבתי ביחד ומרחתי על הבצק.
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט נלסון'
סלט נלסון
01/07/2007 | 09:48
841
13:22 | 14/03/05     סלט נלסון לאירוחו pirge   ו


הסלט הזה נחטף ראשון.  טעים ויפה.

10 ביצים קשות פרוסות בפורס ביצים
8 מלפפונים ירוקים עם הקליפה פרוסים לטבעות
8 מלפפונים חמוצים פרוסים לטבעות
מיונז עם שמיר מלח ופלפל שחור .   יש אפשרות להוסיף מעט חרדל.
לערבב בזהירות בקערה

2 ביצים קשות לקישוט
פלפל גמבה אדום לקישוט
פרוסות אבוקדו לקישוט
זיתים שחורים לקישוט

מסדרים על צלחת גדולה ויפה את עלי החסה הצעירים והיפים כמצע.
מתבלים בלימון ומעט שמן זית.
מעליהם מסדרים את הסלט.
מגררים את 2  חלמוני הביצים לקישוט מעל לסלט.(את החלבונים מנשנשים.
מקשטים בזיתים, מקלוני פלפל אדום, פרוסות אבוקדו

תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק עגבניות ואורז'
מרק עגבניות ואורז
01/07/2007 | 09:54
126
עגבניות ואורז
פירגה


בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן קנולה
כף וחצי קמח רגיל
קילו עגבניות בשלות- קלופות בלי גרעינים חתוכות לקוביות קטנטנות
                                   או קופסה גדולה=800 גרם של עגבניות מרוסקות
כף רסק עגבניות  
כף גדושה קטשופ
אבקת מרק עוף
3-4 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
אורגנו
כפית סוכר

לטגן בשמן את הבצל  עד שיהיה שקוף.
מוסיפים שום ומערבבים
להוסיף קמח ולבחוש עד שייספג בשמן.
מוסיפים עגבניות ומערבבים דקה.
יוצקים נוזלים ומערבבים כל הזמן.
מוסיפים תבלינים ומרתיחים.
אפשר להוסיף מים
מבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות
טועמים ומשבחים

מערבלים את התכולה במוט חשמלי

לפני ההגשה:

אפשר להוסיף שמנת לבישול בכמות שרוצים עד למיכל שלם
או--------...
מוסיפים אורז/אטריות שבושלו תחילה
או-.

שמנת של פעם –כל אחד ישים כרצונו.

תהנו.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מוס שוקולד לממהרים'
מוס שוקולד לממהרים
01/07/2007 | 09:57
192
מוס שוקולד לממהרים        
מקור:פירגה.
4 מנות

מכניסים לקערת מערבל (מיקסר:
מיכל שמנת מתוקה
2 כפות מלאות שוקולד כמו השחר\נוטלה
כף גדושה עם בטן אבקת אינסטנט פודינג וניל או שוקולד
ליקר תפוזים לפחות 2 כפות .
או ליקר אחר.
3 כפות קוקוס מוסיף המון --מי שלא אוהב-שלא יוסיף.
לחגיגה רק למי שאוהב טעם בננות שיוסיף בזמן ההקצפה:
2 בננות בשלות מאד .
טעים מיד או לשים במקרר שיהיה לאחר כך.
תהנו.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארוחה מהירה(חביתת אטריות+סלטים+קציצות טונה)'
ארוחה מהירה(חביתת אטריות+סלטים+קציצות טונה)
01/07/2007 | 10:03
8
265
חביתת אטריות עם תוספות לפי בחירה -מטוגן או אפוי

חביתת אטריות ותוספות לבחירה   -  נהדרת ונחטפת
מקור:פירגה


בקערה:
כוס וחצי אטריות (לפני בישול)  קצרות מאד ודקיקות מבושלות לפי הוראות היצרן אבל רק 5 דקות
לסנן ולא לשטוף
להוסיף:
3 כפות תירס
3 כפות פטריות
2\1 כוס קמח
2 ביצים
2\1 כוס גבינה צהובה מגוררת
כף גבינה בולגרית מגוררת
בצל מטוגן
מלח ופלפל
לערבב
לחלק ל-2 ----------ולהכין 2 פשטיחביתה על המחבת
טיגון במחבת טפלון עם 2 כפות שמן בלבד
משחימים צד אחד והופכים לצד השני

כל הזמן מכוסה עם מכסה תואם

תהנו

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט גזר אגוזים שמיר במיונז'
סלט גזר אגוזים שמיר במיונז
01/07/2007 | 10:13
136
סלט גזר אגוזים במיונזו pirge / אוכל חלבי   ו 16:39 | 11/01/07  


סלט גזר ואגוזים במיונזו pirge / מתכונים   ו 13:37 | 12/04/05  


16:59 | 26/10/04     סלט גזרו pirge   ו


6 גזרים מגוררים
כוס אגוזים שבורים
2 כפיות שמיר קצוץ
4 כפות מיונז
כף מיץ לימון
סוכר לטעם
מלח  פלפל
לקשט ברצועות תפוחי עץ צבעוניים ומעט צימוקים.


תהנו.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט כרוב אדום'
סלט כרוב אדום
01/07/2007 | 10:16
170
סלט כרוב אדום/פירגה (ילדים אוהבים מאד)

כרוב אדום (סגול)
3 כפות שטוחות סוכר
2 כפות חומץ
5 כפות מיונז
מלח לטעם
את הכרוב לחתוך לרצועות. להניח בקערה  ולתבל. לערבב ולשמור בכלי סגור במקרר.



רוטב נוסף מעולה:
מיץ מלימון טרי
4 כפות סוכר
כפית מלח
4\1 כוס שמן או יותר לפי הצורך
2 כפות חומץ
קורט פלפל שחור – לא חובה.
תהנו.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כדורי טונה בקיסמים'
כדורי טונה בקיסמים
01/07/2007 | 10:21
273
קציצות /כדורי טונה/פירגה


2-3 קופסאות טונה מסוננות מהשמן ומפוררות  היטב.     (טונה בשמן)

2 ביצים טרופות4\\1 כוס קמח מצה או פירורי לחם

פטרוזיליה קצוצהבצל מגורר
מלח
פלפל שחור
לערבב היטב. ליצור כדורים ולטגן ב-2-3 כפות שמן מ-2 הצדדים.
טיגון —עד לצריבה והשחמה מכל הצדדים.
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'אבטיח בנענע דבדבנים וענבים'
אבטיח בנענע דבדבנים וענבים
01/07/2007 | 10:24
111
אבטיח מרענן וקייצי
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איך זה יוצא אם אופים????'
איך זה יוצא אם אופים????
03/07/2007 | 16:15
3
62
להכניס הכל לתבנית אחת???
ניסית את זה אפוי?
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כמובן דיברתי על הפשטיחביתה....'
כמובן דיברתי על הפשטיחביתה....
03/07/2007 | 16:16
83
לצפיה ב-'מצויין לאפות,רק בתבנית פאי שטוחה. אין'
מצויין לאפות,רק בתבנית פאי שטוחה. אין
03/07/2007 | 16:40
1
48
צורך להפוך באפיה.אפשר לכסות אחרי 20 דקות בניר כסף ולהמשיך לאפות עד שמוכן.
בבקשה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יש לך גם את האומלטים למטה..אפויים במבחר טעמים'
יש לך גם את האומלטים למטה..אפויים במבחר טעמים
03/07/2007 | 16:43
44
מעולה. טעים ברמות.
בבקשה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארוחה מהירה(פסטה+סלטים+קינוח)'
ארוחה מהירה(פסטה+סלטים+קינוח)
01/07/2007 | 10:27
2
282
ברוקולי פסטה צנובר ופרמז'ן
מאת:פירגה

מבשלים 250 גרם פסטה פנה או אחרת לפי הוראות היצרן-מסננים ולא שוטפים (משקל הפסטה לפני בישול 250 גרם)
מאדים ברוקולי –מרככים -  וחותכים
מערבבים ביחד את הברוקולי והפסטה

בזמן שהפסטה מתבשלת......
שמים במחבת:
4\1 כוס שמן זית
2 שיני שום פרוסים דק
1 תיבולית בזיליקום--------- או שום פטרוזיליה
כף רוטב צ'ילי מתוק
מלח ופלפל
מוסיפים מיץ מעגבניה אחת בלי ה"בשר" של העגבניה
מערבבים  ---טועמים   ----משפרים
יוצקים על הפסטה
קורעים עלי בזיליקום טריים ומניחים מעל
קולים צנוברים ומפזרים ביחד עם פרמז'ן מעל למנה

בבקשה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פסטה בנגיעות חצילים'
פסטה בנגיעות חצילים
01/07/2007 | 10:29
124
פסטה חצילים צנובר ופרמז'נו
מאת:פירגה

מבשלים 250 גרם פסטה פנה לפי הוראות היצרן – מסננים     ולא שוטפים
מטגנים קוביות חצילים שהושרו שעתיים במלח –ויובשו
מניחים את קוביות החצילים במסננת להגרת השמן.

בינתיים שמים במחבת 4\1 כוס שמן זית
מוסיפים 2  שיני שום כתושות ומזהיבים ביחד
תיבולית שום פטרוזיליה או בזיליקום-מערבבים
מוסיפים:
כף קטשופ
2 עגבניות סחוטות (רק המיץ)
כף רוטב צ'ילי מתוק
כפית רוטב סויה
2\1 כפית סוכר
מלח ופלפל
מטגנים ביחד בבחישה דקה---טועמים---משפרים
מוסיפים את קוביות החצילים ומקפיצים קלות
מניחים על הפסטה ומגישים מיד
קורעים עלי בזיליקום ומניחים לקישוט וטעם
צנוברים קלויים ופרמז'ן יוסיפו המון
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תפוחים /אגסים ממולאים ואפויים ביין'
תפוחים /אגסים ממולאים ואפויים ביין
01/07/2007 | 10:32
60
16:17 | 14/04/05     תפוחים אפויים ו pirge   ו


משאירים את הקליפה מתפוחי גרנד
קולפים מסביב לתפוח פס של חצי ס"מ (זה מונע בקיעתו של התפוח בזמן האפיה)
מנקים את פנים התפוח אבל משאירים חלק ממנו.
מכינים מלית:
שברי אגוזים:צימוקים:שוקולד צ'יפס:חלבה:מרשמלו: בסקויטים שבורים:בוטנים לא מלוחים:פירות יבשים קצוצים:
שמים בקערה את מה שבחרתם.    מה שאוהבים.
ומוסיפים: מיץ לימון מעט סוכר וקינמון, ו2 כפות דבש.
מערבבים.
ממלאים את התפוחים במלית.
מסדרים אותם עם הפתח למעלה בתבנית פיירקס בצורה צפופה.
שמים על כל תפוח חצי כפית מרגרינה \ חמאה.
ממלאים את התבנית  ביין מהול במים אני גם שמה סוכר,טועמת להגיע לטעם טעים.
היין והמים--- שיגיעו עד גובה חצי מהתפוחים.
מכניסים לאפיה בחום 175 מעלות.
בודקים אחרי 25 דקות. התפוח צריך להיות רך.
מגישים עם גלידה\קצפת\
פירגה.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארוחה מהירה(מג'דרה+חומוס+חצילים+סלט+קינוח)'
ארוחה מהירה(מג'דרה+חומוס+חצילים+סלט+קינוח)
01/07/2007 | 10:40
14
133
21:56 | 22/06/05     מג'דרה עדשים ובורגול עבה-מעדןו pirge   ו


מג'דרה ----------------- פירגה

2 כוסות עדשים ירוקים
2 כוסות בורגול  ע ב ה
7 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
5 כפות שמן זית
7 כוסות מים קרים
מלח:  פלפל שחור:   קינמון:   כמון:
לבשל את העדשים הנקיים ב-7 כוסות מים כ-35 דקות. לא מכוסה. על להבה בינונית ולא גבוהה.
להוסיף את הבורגול ואם חסר מים להוסיף רק עד לגובה התבשיל
לתבל. תטבלו איך שאתם רוצים.
לבשל מכוסה חלקית עוד 10 דקות עד שרך. ואין כבר מים.
לטגן בשמן הזית את הבצלים לצבע חום.
להוסיף לסיר ולטעום.לשפר.
תהנו



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'חומוס טחינה (אפשר גם ככה)'
חומוס טחינה (אפשר גם ככה)
01/07/2007 | 10:42
69
אפשר להכין בדיוק כמו על צלחת,אבל על חציל שלם קלוי וחצוי.
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט פאטוש (הכנתי וצילמתי את של אילנית שלנו)'
סלט פאטוש (הכנתי וצילמתי את של אילנית שלנו)
01/07/2007 | 10:46
218
סלט פאתוש של חוסאם עבאס
המרכיבים:
1 פיתה
שמן, לטיגון עמוק
4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות
4 מלפפונים ירוקים טריים, חתוכים לקוביות קטנות
3 צנוניות, חתוכות לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק (לא חריף), חתוך לקוביות קטנות
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
1/2 צרור בצל ירוק, חתוך לרצועות קטנות
1/2 צרור נענע, קצוצה גס
100 גרם גבינת צאן מלוחה, חתוכה לקוביות (אפשר להשתמש בגבינת חלומי איכותית)
שמן זית, לטיגון
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1/2 כפית סומאק
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
1.    חותכים את הפיתה לקוביות בגדול 1 סמ"ר ומטגנים אותן בשמן עמוק חם מאוד עד שיזהיבו. מסננים.
2.    מניחים את כל הירקות בקערה ומוסיפים את הפטרוזיליה ואת הנענע. מערבבים.
3.    מסננים את קוביות הגבינה ומטגנים אותן במעט שמן זית. מוסיפים לסלט.
4.    מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את קוביות הפיתה, הסומאק והמלח ומערבבים.



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט כרוב וגזר'
סלט כרוב וגזר
01/07/2007 | 10:49
119
סלט כרוב וגזר/פירגה

כרוב בינוני - לקצוץ על קרש לרצועות
2 גזרים גדולים לגרר במגררת גסה
5-6 כפות מיונז
כף מיץ מלימון טרי
2\1 כפית סוכר
כפית שטוחה מלח
טועמים . מוסיפים לפי טעם אישי עוד לימון .
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט עגבניות ושום'
סלט עגבניות ושום
01/07/2007 | 10:51
131
סלט עגבניות בפלפלים

סלסלה עגבניות שרי חצויות או עגבניות רגילות חתוכות לקוביות
3 בצלים חתוכים גס
5 שיני שום חצויות
4  פלפלים טריים בצבעים
מלח
פלפל שחור

מטגנים בצלים ומזהיבים
מוסיפים רצועות פלפלים ומטגנים כ-3 דקות
מוסיפים עגבניות ומטגנים ביחד כ-2 דקות
בסוף מוסיפים את השום (לא מטגנת)
מלח ופלפל שחור
אפשר להוסיף קוביות גבינה בולגרית
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פירות העונה'
פירות העונה
01/07/2007 | 10:53
77
לצפיה ב-'ארוחה מהירה(אומלטים-אפוי כבקשתך+סלטים+קינוח)'
ארוחה מהירה(אומלטים-אפוי כבקשתך+סלטים+קינוח)
01/07/2007 | 10:56
8
173

אומלט אפוי במבחר טעמים כבקשתך

מאת:פירגה


תבנית פאי מספר 24 עדיף מסילקון----כמות ל-2  אומלטים

בצל גדול חתוך קוביות - מטוגן ומוזהב  עם 2 כפות שמן.
להוציא לקערה ולהוסיף:
- 4    ביצים.   אחרי כל ביצה לערבב.
  2 שמנת חמוצה/יוגורט -----או להמיר בגבינות רכות כמו :  "קוטג'    או  גבינה לבנה........
2 כפות קמח רגיל. -  בסוף, אם הבלילה יוצאת רכה מדי אז להוסיף עוד  קמח

שקית אבקת אפיה  -

2 כפות    ג ד ו ש ו ת     אבקת מרק פטריות או בצל

רבע קילו  גבינת קשקבל או גבינה צהובה קשה מגוררת אחרת

לטעום ולהוסיף רק במידת הצורך...מלח ופלפל.

לחלק את הבלילה לכמה  קערות קטנות (מרקיות) לפחות 3.
לכל קערה להכניס טעם אחר
כמו:
3 כפות ת ר ד  מ א וד ה   או   עלי מנגולד כנ"ל
3 כפות  ג ד ו ש ו ת  בטטה מרוככת
3 כפות    ג ד וש ו ת    תירס
3 כפות     ג ד ו ש ו ת    טונה ללא השמן
3 כפות    ג ד ו שו ת   ברוקולי חתוך ומאודה
3 כפות גזר מגורר
3 כפות   ג ד ו ש ו ת   דלעת מגוררת

ועוד כיד הדמיון. כמו: קוביות קטנות של גמבות טריות צבעוניות: פטרוזיליה:זיתים שחורים קצוצים:עגבניות מיובשות:אגוזים וכו'.....

לצקת לתבנית משומנת

לקשט עם טיפונת פפריקה ופטרוזיליה יבשה – לפני שמכניסים לאפיה.

אפיה בחום 175 כ-30 דקות או עד שנהיה חום זהוב.

אפשר להקפיא ולהוציא את הכמות והטעם הרצויים. הפשרה במקרר.
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט בייבי עלים'
סלט בייבי עלים
01/07/2007 | 11:00
112
17:02 | 26/10/04     סלט עלי בייבי וחסותו pirge   ו


רוטב לסלט עלי בייבי וחסות
4\1 כוס שמן רגיל
3\1 כוס חומץ
4 שיני שום כתושות
3 כפות סוכר שטוחות
2 כפות גדושות מיונז
כפית חרדל
להעביר בבלנדר ומשם לצנצנת .
לשמור במקרר עד סמוך מאד להגשה.
לצקת את הרוטב ולפזר אגוזים שלמים מסוכרים מסביב לסלט.
תהנו

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קינוח פירות ביוגורט'
קינוח פירות ביוגורט
01/07/2007 | 11:05
6
78
קינוח פירות ביוגורט
מקור:פירגה.

מצרכים:להכניס לבלנדר\מג'ימיקס:

4 מיכלי יוגורט או דומיו ---ס"ה 800 מ"ל.  
4 כפות סילאן
8 פירות יפים מקולפים וחתוכים לקוביות:
אפרסק:אגס:תפוח:משמש:פסיפלורה:מנגו:בננה:תות:וכו'...וכו'.....
אני הכנתי מ-8 אגסים .גודל בינוני.
שקית אינסטנט פודינג וניל
2 כפות וודקה\ליקר\פתיתי קוקוס\שמתי וודקה.--אפשר לוותר.
להפעיל לכמה שניות-בפולסים קצרים.
להוריד במרית את מה שנדבק לצדדים ולהפעיל שוב לשניה.
מי שרוצה יכול להוסיף קוביות קרח מרוסקות.
המשקה סמיך וטעים ביותר.
נהדר לגמוע אותו בעזרת קשי
תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ארוחה מהירה-חריימי+תפו"א אפוי קליפה+סלט+קינוח'
ארוחה מהירה-חריימי+תפו"א אפוי קליפה+סלט+קינוח
01/07/2007 | 13:15
5
65

חריימי בורי או דג אחר שיש במקרר


חריימי מבשלים בסיר רחב כשכל הדגים מונחים בשכבה אחת (לפחות רצוי)

מאת:פירגה

בורי חתוך למנות יפות

קופסה רסק קטנה
2 עגבניות קצוצות מאד דק
4 גמבות אדומות שלמות מחורצות קלות
שום  6-8 שיניים קצוצים
קורט סוכר
פפריקה חריפה בשמן – לפי מידת החריפות
כף פפריקה מתוקה בשמן - כף גדושה מאד
מלח
כפית כמון

לסוף הבישול:
לימון שלם סחוט
פטרוזיליה/כוסברה

לטגן את השום  ב-4-5 כפות שמן
מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה ומטגנים בבחישה דקה.
מוסיפים את הרסק ,עגבניות,פלפל גמבה, הסוכר והכמון ומטגנים עוד דקה וחצי
מוסיפים 2 כוסות מים ומרתיחים
מתבלים במלח לפי הטעם
מכניסים את הדגים בפרוסות יפות מבשלים כ-20 דקות כשמידי פעם מנערים את הסיר למנוע הדבקות של הדגים
מוסיפים מיץ לימון------------- טועמים ומשפרים טעמים.
מקצצים כוסברה/פטרוזיליה כל אחד וטעמו שלו ומפזרים על הדגים בסיר
סוגרים מכסה עד לארוחה.

להגיש כמעט ומיד עם חלה/לחם לבן  .  

תהנו

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תפוחי אדמה אפויים בקליפה'
תפוחי אדמה אפויים בקליפה
01/07/2007 | 13:18
158
16:15 | 03/12/06     המתכון  ו pirge   ו


תפוחי אדמה בקליפה--- קריספיים מעולים
מאת:פירגה. טעיםםםםם

5 תפוחי אדמה גדולים מבושלים בקליפתם,עד שמזלג/סכין חודר פנימה
חותכים לפרוסות עבות עבות.  ומשאירים את צורת התפוח כמו שהיא
מעבירים את התפוחים הפרוסים כמו שהם לתבנית----- להרחיק מעט את הפרוסות זו מזו.
להשתדל שכל התפוחים יהיו בשכבה אחת.
בכוס מערבבים:
4\1 כוס שמן זית
4\1 כוס שמן קנולה
5 שיני שום כתושות
2 כפות פפריקה מתוקה ואפשר חריפה
2 תיבוליות  בטעם מועדף עליכם
מלח ללא הגזמה  --אפשר מלח גס
2\1 כוס מים רותחים
מערבבים הכל ביחד ויוצקים באופן שווה על תפוחי האדמה
כדאי להניח 2 עלי רוזמרין למעלה. נותן אחלה ריח.
לא לערבב ולא לגעת.
להכניס לאפיה ללא כיסוי ל-40 דקות חום 175.  
התפוחים יהיו קריספיים ובצבע אדמדם קלוי.       בתמונה יש זיופי צבע....צ'טערת.
המלצה חמה מפירגה.
תהנו.


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט ירוק-סלט הבית שלי'
סלט ירוק-סלט הבית שלי
01/07/2007 | 13:23
147
17:02 | 26/10/04     סלט עלי בייבי וחסותו pirge   ו

סלט בית של פירגה
ירוקים טריים מה שאוהבים ונמצא טרי בשוק

רוטב לסלט עלי בייבי וחסות
4\1 כוס שמן רגיל
3\1 כוס חומץ
4 שיני שום כתושות
3 כפות סוכר שטוחות
2 כפות גדושות מיונז
כפית חרדל
להעביר בבלנדר ומשם לצנצנת .(אפשר לנער בתוך הצנצנת בלי הבלנדר)
לשמור במקרר עד סמוך מאד להגשה.
לצקת את הרוטב ולפזר אגוזים שלמים מסוכרים מסביב לסלט

קישוטים לפי המוזה.
תהנו.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קינוח מילון עם בננות מקורמלות'
קינוח מילון עם בננות מקורמלות
01/07/2007 | 13:30
2
96
טבעת מילון בבננות ואגוזים מקורמלים   -  אפשר להמיר את הבננות בפרי אחר

מקור:פירגה
5 מנות

מילון מקולף—נקי מגרעינים--------חתוך לטבעות
מניחים בכל צלחת טבעת מילון אחת – עובי לפי בחירה.
מכינים בננות ואגוזים מקורמלים:
במחבת קטנה שמים 2\1 כוס סילאן
4 כפות יין מתוק
מחממים על הגז  --תוך כדי בחישה---מתמדת-----
עד שהסילאן הופך לאדמדם ומקורמל  - לא לייבש---להשאיר רוטב.
סוגרים להבה.
מכניסים 4 בננות מקולפות----פרוסות - אפשר במקום בננות כל פרי אחר.
מכניסים  גם 3 כפות אגוזים חצויים. רצוי קלויים.
מערבבים ומצפים היטב את הבננות והאגוזים.
יוצקים על טבעת המילון-לפחות 2 כפות.
זורים קוקוס.
תהנו

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'למלכת הכיתה...פירגוש מדהימה כרגיל'
למלכת הכיתה...פירגוש מדהימה כרגיל
01/07/2007 | 22:54
1
62
לצפיה ב-'תודה גילה ובקר טוב'
תודה גילה ובקר טוב
02/07/2007 | 08:06
13
לצפיה ב-'תפוחי אדמה מדהימים !!!'
תפוחי אדמה מדהימים !!!
01/07/2007 | 11:20
3
349
4-6 תפוחי אדמה לחתוך לפרוסות
1-2 כפות אבקת מרק בצל לפזר על התפו"א
4 כפות שמן זית לשפוך ולערבב היטב

שמים מכסה שמתאים למיקרו (אני שמה צלחת בגודל מתאים)

כ - 20 דקות במיקרו (תלוי בעוצמה של המיקרו)

התפו"א יוצאים קריספים וטעימים להפליא

מתכון משומרי משקל ....
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פעם אחת ולתמיד...'
פעם אחת ולתמיד...
01/07/2007 | 14:21
2
156
איך מכינים תפוחי אדמה במיקרו?....
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בבקשה nwperson תפוחים במיקרו'
בבקשה nwperson תפוחים במיקרו
01/07/2007 | 14:31
1
175

תפוחי אדמה ובטטה למיקרו

מאת:פירגה


להכניס לשקית ניילון (שקית סופר) פרוסות של תפוחי אדמה ובטטה גזר.....או רק תפוחי אדמה
אפשר שום או בצל פרוסים גס
הרבה פפריקה\גריל עוף מה שאוהבים
מלח ופלפל
מעט רוזמרין טרי
שמן זית ------או קנולה   ----
על כל תפוח-אדמה, כפית שמן זית.
לערבב בשקית היטב - לא צריך להכניס ידיים כדי לערבב-------אפשר לערבב עם הניילון עצמו "מבחוץ"
ולסדר יפה על צלחת או קערה .שמתאים למיקרו כמובן.     ואת השקית לזרוק לפח.
לעטוף היטב בניילונית ולדקור בכמה מקומות עם קיסם עץ.
לאפות לפי כמות התכולה.
כל כמה דקות לבדוק שהתפוחים רכים.

אפשר רוטב של שמנת מתוקה\מלח\פלפל\מעט אגוז מוסקט\שום\או בצל.


תהנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'וכאן תפוחי אדמה בפירורי לחם מהמיקרו ישר לתנור'
וכאן תפוחי אדמה בפירורי לחם מהמיקרו ישר לתנור
01/07/2007 | 14:37
153

תפוחי אדמה ובטטה למיקרו -------- אפשר להמשיך לאפות בתנור עטוף בפירורי לחם

מאת:פירגה


להכניס לשקית ניילון (שקית סופר) פרוסות של תפוחי אדמה ובטטה גזר.....או רק תפוחי אדמה
אפשר שום או בצל פרוסים גס
הרבה פפריקה\גריל עוף מה שאוהבים
מלח ופלפל
מעט רוזמרין טרי
שמן זית ------או קנולה   ----
על כל תפוח-אדמה, כפית שמן זית.
לערבב בשקית היטב - לא צריך להכניס ידיים כדי לערבב-------אפשר לערבב עם הניילון עצמו "מבחוץ"
ולסדר יפה על צלחת או קערה .שמתאים למיקרו כמובן.     ואת השקית לזרוק לפח.
לעטוף היטב בניילונית ולדקור בכמה מקומות עם קיסם עץ.
לאפות לפי כמות התכולה.
כל כמה דקות לבדוק שהתפוחים רכים.

לקרר היטב
                                      לעטוף היטב בפירורי לחם ולהכניס לתבנית משומנת

                         לאפות כ-20 דקות להשחמה וקריספיות



תהנו





אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'סלט פסטה קר או חם ....'
סלט פסטה קר או חם ....
01/07/2007 | 11:35
177
חבילת פסטה פוזילי (אם רוצים חם אז להחליף למקרונים דקיקים)
קוביית גבינה בולגרית (תלוי בטעם האישי - אני משתמשת בחצי קובייה)
1/3 כוס זיתי קלמטה
1/3 עגבניות מיובשות במשן קצוצות
שום (אני שמה המון שיניים - אוהבים שום אצלנו)
בזיליקום טרי (לפי הטעם - אני משתמשת בלפחות שלושה גבעולים)
שמן זית

בסלט קר לערבב את כל המרכיבים ביחד
בסלט חם - לחמם את השמן, לטגן מעט את שיני השום, להוסיף את זיתים והעגבניות, את הריחן והגבינה ולערבב עד שנראה לכם שהטעמים נטמעו.

בתאבון
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פיצה נהדרת ....'
פיצה נהדרת ....
01/07/2007 | 11:40
169
לבצק:
2 יוגורט/גיל/ אשל ....
כ 1/2 קילו קמח תופח

רוטב עגבניות:
1 קופסת רסק עגבניות
שום כתוש
אורגנו
ומים
לערבב ולשמור בצד

אחרי שעה יש לשטוח את הבצק על התבנית (אני מפזרת שומשום)
ואת הרוטב מעליו
ומכאן חגיגה ססגונית של דברים שאוהבים.
אנחנו שמים: גבינה צהובה 9%, בולגרית 5%, בצל פרוס דק דק, פטריות פרוסות דק, זיתים ירוקים/שחורים, פסטרמה טונה, סלמון מעושן (לא ביחד - תלוי מה שיש באותו רגע ומה שמתחשק) ...
להכניס ל20 דקות אפיה בחום של 180 מעלות. אני אחרי 10 דקות מוציאה את הפיצה ושוברת על זה ביצים ומכניסה לעוד כ 10 דקות.
חומרים תמיד זמינים ותמיד מצליח ותמיד תמיד האורחים אוהבים את זה. מאד.
ויחד עם הסלט פסטה ...אין אפשרות שהאורחים ישארו רעבים ...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות פיקנטי'
נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות פיקנטי
01/07/2007 | 11:45
61
בסוטאז רחב מספדרים שכבה של תפו"א פרוסים לפרוסות
מעל שופכים קופסא של רוטב עגבניות פיקנטי (אני משתמשת בטומטו מקס פיקנטי)
חותכים 7-8 שיני שום לפרוסות ומפזרים מעל
קוצצים חבילת כוסברה ומפזרים מעל
לוקחים את נתחי הדג ומניחים על כל הכבודה
ומוסיפים מים (אני מוסיפה כמות של הקופסא הריקה של רוטב העגבניות)
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתפו"T מוכנים)

לזה אני עושה גם אורז לבן או לחלופין חלת תלישות בשביל ה"טינג טינג" (מונח ילדות שלי לטבילה של משהו ברוטב או משקה - נניח, פתיבר בנס קפה או לחם ברוטב עגבניות ....)
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה שרשור נהדר - תודה לכולם'
איזה שרשור נהדר - תודה לכולם
02/07/2007 | 00:20
32
מכניסה לקישורים ולטאג-ליינס.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'בקלה צעיר ברוטב ירוק'
בקלה צעיר ברוטב ירוק
02/07/2007 | 05:45
34
דג בקלה צעיר ברוטב ירוק וקובה

מאת: פוקסי99ו   13/05/07 | 18:16

1 בצל קצוץ דק
1/2 חבילה כוסברה
1/2 חבילה פטרוזיליה
1/2 כםית מלח1 כפית כמון
3 שיני שום
3 כפות שמן
מיץ מחצי לימון

מטגן על אש בינונית נמוכה את הבצל עד שיהפוך שקוף
מוסיף את שיני השום הקצוצות
מוסיף את הכוזברה ואת הפטרוזיליה
מוסיף את התבלינים תוך בחישה מתמדת
מוסיף שני כוסות מים רותחים בוחש הייטב
שם את הדגים בתוך הרוטב מבשל עוד 15דקות ומוכן להגשה לקראת הסוף מוסיף מיץ מחצי לימון

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מקלות בצק עלים'
מקלות בצק עלים
02/07/2007 | 05:49
260
בתמונה מקלות בצק עלים
ההכנה פשוטה וקלה
פותחים עלה של בצק עלים מרדדים מעט חותכים רצועות ברוחב ס"מ
מגלגלים את פס הבצק מניחים בתבנית
מורחים עם חלמון ביצה מדולל במעט מים
ובוזקים קצח או שומשום או זעתר לתנור בשליש העליון ב220 מעלות עד שמשחים
כמובן בוזקים מלח
קלי קלות ויוצא נהדר
חג שמח
פוקסי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פסטה ברוטב טונה'
פסטה ברוטב טונה
02/07/2007 | 05:50
94
לחתוך בצל לטבעות
ולטגן
להוסיף את הפלפל חתוך לרצועות
פפריקה חריפה.
עם יש לך טבסקו רצוי מספר טיפות
וכף פפריקה מתוקה
לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות
לאחר שהבצל מקבל צבע שקוף להוסיף את העגבניות.
לבשל חצי שעה
להוסיף את הטונה
ועכשיו
עם יש לך כוסברה תוסיפי חצי חבילה לפחות
במקרה ולא. תוסיפי כף של אורגנו.
אין אורגנו? תוסיפי כפית כמון ורבע כפית כורכום
תני לכל זה להתבשל עוד 5 דקות.
לצקת מעל לפסטה המוכנה.
בתאבון
פוקסי

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'רוטב שמנת ופיטריות'
רוטב שמנת ופיטריות
02/07/2007 | 06:02
119
רוטב שמנת ופיטריות
חותך בצל לרצועות
חותך דק 5 שיני שום(לא מועך)
מקלף את קליפת הפטריה מחבילת פטריות וחותך לרצועות
1/4 כוס שמן זית(מי שלא פוחד ממרגרינה חצי חבילה מרגרינה)
כפית גדושה אורגנו
1/2 כפית פלפל שחור
כפית מחוקה מלח
גביע שמנת מתוקה
גביע שמנת חמוצה
חבילה רוטב פיטריות

מטגן את הבצל עם הפיטריות כאשר הבצל מזהיב מוריד את הלהבה מוסיף את התבלינים והשום תוך בחישה
מוסיף את רוטב הפיטריות מבשל תוך בחישה כ2 דקות מוסיף את השמנת גם החמוצה וגם המתוקה וממשיך לבשל עוד כ3 דקות
מוריד מהלהבה
המתכון :מחשבה שלי אתמול והאורחים דיי אהבו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'רוטב עגבניות'
רוטב עגבניות
02/07/2007 | 06:04
62
רוטב עגבניות לפסטה
פלל חריף קצוץ
פלפל אדום קצוץ
5 שיני שום  חתוכים דק
מספר גבעולי פטרוזיליה קצוצה
מלח פלפל שחור
אורגנו
פפריקה מתוקה
קופסת עגבניות מרוסקות

לטגן את הפלפלים עם השום והאורגנו
להוסיף פלפל שחור ומלח
להוסיף את קופסת העגבניות המרוסקות
לבשל על אש קטנה לפחות 20 דקות
להוסיף את הפטרוזיליה
לבשל עוד כ2 דקות ולהגיש
גם המתכון הזה עצמי

בקשר לרטבים
רוטב בצל ירוק
פשוט ביותר
קצצתי דק בצל ירוק
הוספתי לגבינה לבנה 5%
מלח
פלפל שחור
ופפריקה מתוקה

רוטב בטעם מעושן
קצצתי דק בצל ירוק
הוספתי 2טיפות של תמצית עשן
פלפל שחור
ומלח


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'שקשוקה סדנה'
שקשוקה סדנה
02/07/2007 | 06:12
103
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'דג מושט על האש'
דג מושט על האש
02/07/2007 | 06:17
128
אני נותן את המתכון הזה מכוון שלי יש במקפיא תמיד כ3 דגי מושט
ניתן לשים את הדגים בתבנית ובחלק העלון של התנור לבצחיל במצב גריל ולאחר כ3 דקות להפוך לעוד 3 דקות ולאחר מכן בחום של 220
על האש דגים

מאת: פוקסי99ו   04/05/07 | 05:54

דג מושט מנוקה שלם
בצל
פטרוזיליה
מעט כמון
מלח
פרוסות עגבניה
עלי רוזמרין
שמן זית
מכניסים את כל התבלינים בבטן הדג
פרוסות הלימון עם הקליפה
מורחים הייטב עם שמן זית ומורחים גם קמח על שמן הזית וכך עור הדג לא יידבק לרשת
להניח על הרשת ל2 דקות להפוך לעוד שני דקות ועכשיו להוריד את הדג להניח על דף אלומיניום (נייר כסף) ולסגור הייטב את הדף להחזיר לאש לעוד כ10 דקות
הדג יוצא בארומה של על האש אבל עסיסי ולא יבש
מגישים לשולחן עטוף ישר מהאש וכל סועד פותח לעצמו את המנה

לוקחים 1/2 כוס מיץ לימון טרי
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
כף חומץ
1/2 כפית חרדל
1/2 חבילה פטרוזילה קצוצה דק
מי שאוהב מספר גבעולי שמיר קצוצים דק
לבחוש הייטב כמו שמבלבלים ביצה
ולהוסיף לכל ביס
תהנו
פוקסי

אוכל חלבי >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ