ארוחות קלות ומהירות - הגיעו אורחים בהפתעה

נירהמ1

New member
../images/Emo41.gifארוחות קלות ומהירות - הגיעו אורחים בהפתעה

מה מגישים? איך נערכים בזריזות לאורחים הלא-קרואים. הצעות לאירוח מהיר (מתכונים, ואם אפשר גם תמונות). מה מחזיקים בפריזר תמיד (שיהיה לכל הפתעה שתבוא). בבקשה שרשרו כל ארוחה בהודעה אחת - מנה ראשונה, מנה עיקרית, סלטים, משקאות וקינוח. את השרשור אכניס גם לקישורים וגם לטאג-ליינס לנוחות כולם.
 

פוקסי99

New member
אגרול מהיר הכנה

זה אגרול ללא קמח מבוסס על חביתיות מטוגנות גם טעים וגם מהיר
 

satr

New member
פוקסי האגרולים אומצו ../images/Emo3.gif נראים../images/Emo59.gif

אחלה רעיון אהבתי מאוד ינוסה בהחלט תודה ורד
 

satr

New member
פוקסי בשביל פחדתי כמוני אפר בבקשה מתכון מסודר

אין כמויות ביציים כמה? קמח? זה דומה למתכון של בלינצ'ס?
 

satr

New member
../images/Emo163.gifשכמוני בסבר = פחדנית שכמוני, אפשר בבקשה

 

פוקסי99

New member
סלט גזר פיגנטי

5 גזרים חתוכים לגפרורים במנדולינה פלפל אדום חתוך לרצועות במנדולינה(כאשר בוחרים בחנות פלפלים בוחרים את אלו אשר פחוסים והצבע נוטה לסגול כהה מאד הם הטעימים ביותר) פלפל חריף חתוך דק דק. חצי חבילה כוסברה קצוצה דק מלח מעט שמן כף מיץ לימון לערבב הייטב מאד טעים מאד פיקנטי אף אחד לא אמר שבדיאטה לא צריך להנות מאוכל פיקנטי בהצלחה בהשלת הקילוגרמים פוקסי
 

פוקסי99

New member
עוגת שטרודל מהירה עם סוכר ובלי סוכר

תפוחי עץ גרנד 3/4 כוס מים 1 כוס סוכר כף גרד קליפת לימון כפית קינמון חלמון אחד חותכים את תפוח העץ לקוביות כאשר מוצאים את המרכז והגרעינים מרתיחים את המים עם הסוכר והלימון מוסיפים למים את תפוח העץ עד שמתקבל צבע זגוגי לא לבשל מידי שלא יתרככו. מוצאים עם תרווד מחורר ונותנים להתקרר פותחים עלה של בצק עלים בערך 30X40 מפזרים בשליש העליון את תפוח העץ כ2 ס"מ מהקצה בוזקים על תפוחי העץ את הקינמון, מגלגלים את העלה וסוגרים עם מים רצוי בחלק התחתון אשר יהיה בכיוון התבנית, מורחים את חלמון הביצה על הגליל מחורירם את החלק העליון של הגליל במזלג רצוי לשם היופי בזיגזג לתנור ב200 מעלות עד אשר מזהיב יפה כחצי שעה בהוצאה מהתנור נין למרוח ריבת משמש לאלו שלא נוגעים בסוכר כוס מים וממתיק נוזלי המתאים לכמות של כוס סוכר אני אפיתי כך לא פעם ולא הרגישו שהעוגה עם ממתיק שנה טובה ומתוקה פוקסי מבוסס על מתכון מתוך הספר מהמטכח באהבה של רות סירקיס
 

פוקסי99

New member
סחוג מהיר הכנה

3 פלפלים גדולים חריפים 1/2 חבילה כוסברה 10 שיני שום 1/2 כפית כמון מעט כורכום 3/4 כפית מלח הכל לבלנדר ולהפעיל ניתן להוסיף כפית חוויג' במקום הכמון והכורכום פוקסי
 

פוקסי99

New member
חרימה דגים שתי ורסיות

ניתן להישתמש בדג קורבינה אשר גדל באזור חופי אמריקה הצםונית הוא דג מעולה כמעט ללא עצמות ובשר יחסית יציב מה שנותן לדג המבושל מרקם נהדר אצלנו בארץ הוא נמכר בקשתות קפוא ואפילו זול יחסית (כ20 שקל לק"ג) לפי הידוע לי (ולא חייב שאני צודק) ההבדל הוא בשימוש בפפריקה חריפה ופפריקה מתוקה הטריפולטאים משתמשים לרוב בפפריקה מתוקה וחריפה בבישול לדוגמה פלפלצ'ומה מבוסס על הפפריקות בתוספת שום ושמן(ומכאן השם) ואילו המרוקאים משתמשים בעגבניות טריות לרוטב, אני למשל שם בסיר את השום הכתוש על אש קטנה לאחר שהשוםהזהיכ מעט מוסיף כף של פפריקה מתוקה ו2 כפיות פפריקה חריפה וכמון מוסיף מלח בוחש הייטב לאחר כ3 דקות מוסיף כוס מים רותחים מבשל עוד כדקה מניח את פרוסות הדג בתוך הרוטב ולאחר מספר דקות מוסיף כפית של קרויה (קימל טחון) מבשל עוד כ2 דקות ומגיש. ניתן להניח את את פרוסת הדג על צלחת ודרך מסננת לשפוך את הרוטב בצידו יוצא במרקם קטיפתי נהדר. לידיעה! בישול זה טוב במיוחד לאלו שסובלים מצרבות עקב אכילת עגבניות מבושלות. בשיטה השניה שם שום כתוש בשמן על אש נמוכה(אחרת השום מקבל טעם מר) מוסיף מספר רצועות של פלפל חריף(הכמות לפי שאוהבים והחריפות של הפלפל) מוסיפים פלפל שחור כפית םםריקה אדומה מלח כפית כמון מבשלים תוך כדי בחישה כדקה שתיים מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות בוחשים הייטב עד שכל התכולה הופכת למשחתית מוסיפים כוס מים ובוחשים מוסיפים 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות מבשלים 20 דקות על אש קטנה לאחר 20 דקות מוסיפים את פרוסות הדג לכ10 דקות שבת שלום פוקסי
 

pirge

New member
ארוחה מהירה(דג מטוגן+תפוח מוקרם+סלט+קינוח)

דג מטוגן צלחת עם פירורי לחם מתובלים צלחת עם ביצה טרופה ומתובלת טיגון מ-2 הצדדים. מגישים עם רבע לימון. תהנו
 

pirge

New member
תפוחי אדמה מוקרמים שמנת+פטריות

תפוחי אדמה מוקרמים שמנת ופטריות מאת:פירגה לקלף 3 תפוחי אדמה גדולים ולחתוך פרוסות דקות להניח בתבנית אפיה (שמתי בתבנית פאי סיליקון) להכניס למיקרו עטוף בניילון ל-8 דקות לריכוך כמעט כמעט מלא לשים במחבת עמוקה: 4 כפות שמן בצל גדול קצוץ ולהזהיב להוסיף מארז פטריות חצויות ולערבב כ-2 דקות להוסיף מיכל שמנת מתוקה ולערבב – לצמצם את הרוטב במשך כדקה בבחישה. לתבל: מלח, פלפל שחור,ומעט אגוז מוסקט.מנסיון,תבלינים אחרים כתוספת,גרעו מהטעם העדין. לערבב ולצקת על תפוחי האדמה באופן שווה. לפזר גבינה צהובה – כמה שרוצים – אני אוהבת רק מסביב לאפות בחום 175 כ-30 דקות---- כשיזהיב בנטייה לחום ,זה מוכן. לחכות 5 דקות ולהגיש תהנו
 

pirge

New member
סלט ירוק

17:02 | 26/10/04 סלט עלי בייבי וחסותו pirge ו רוטב לסלט עלי בייבי וחסות 4\1 כוס שמן רגיל 3\1 כוס חומץ 4 שיני שום כתושות 3 כפות סוכר שטוחות 2 כפות גדושות מיונז כפית חרדל להעביר בבלנדר ומשם לצנצנת . לשמור במקרר עד סמוך מאד להגשה. לצקת את הרוטב ולפזר אגוזים /פירות חתוכים מסביב לסלט. תהנו
 

pirge

New member
מוס טחינה וסיאלן -מהיר

מוס טחינה וסילאן חדש ומומלץ מפתיע וטעים מאד. מי שאוהב את ריח \הטעם של החלבה יופתע לטובה. מקור:פירגה מיכל שמנת מתוקה להקצפה 4 כפות טחינה 4 כפות סילאן כף אינסטנט פודינג וניל אפשר להוסיף 2-3 כפות חלב –לפי הצורך כפית ליקר איזה שרוצים - לא חובה לערבל הכל ביחד לצקת לכלי הגשה 4 קטנים או 2 גדולים. אפשר להכין בלי האינסטנט פודינג והחלב-ולהשאיר במקרר להתייצבות. תהנו
 

pirge

New member
ורד,זה דג מרלוזה. קונה אותו בשקית ניילון לפי

משקל כפילטים. דג עסיסי מאד וטעים מאד. אמור להיות בלי עצמות,אבל לילדים יש לבדוק כל "ביס" לפני שאוכלים. בבקשה.
 

pirge

New member
ארוחה מהירה(פיצה+סלט נלסון+מרק עגבניות+קינוח)

פיצה מהירה מבצק של מחלבות גד (המלצה) 04 פיצה ל-5 סועדים ממחלבות גדו pirge / מתכונים ו לא להתפיח ולא לאפות את הבצק-----אופים את כל הפיצה ביחד. בצק: 4 כוסות קמח כף שמרית – אפשר להמיר עם 4\3 כף שמרים יבשים כפית סוכר 4\\1 כפית מלח כף שמן זית 2\\1 1 כוסות מים פושרים רוטב: 300 גרם מוצרלה מגוררת גד 3\\1 קופסה עגבניות מרוסקות כפית אורגנו קורט פלפל גרוס 4\\1 כפית סוכר 4\\1 כפית מלח ההכנה: מערבבים את חומרי הבצק ולשים היטב לבצק צמיגי ונוח. מניחים בתבנית ניר אפיה ומורחים עליו כפית שמן זית. משטחים את הבצק על ניר האפיה המשומן. מערבבים את חומרי הרוטב ל ל א ה ג ב י נ ה. יוצקים ומפזרים את הרוטב באופן שווה על הבצק. מפזרים למעלה את הגבינה. אופים כ-12 דקות בחום 200 מעלות. בודקים שהבצק מוכן,אם לא,מכסים בניר כסף וממשיכים לאפות עוד מספר דקות. כדאי לעטר בתוספות: זיתים שחורים: רצועות גמבה: פרוסות בצל:.... בתבנית 27X33 הבצק יוצא תפוח ומלא עבה ובשרני (כמו בתמונה) בתבנית הגדולה של התנור הבצק יוצא יותר קריספי הרוטב ששמתי: 2 כפות שמן זית+4 כפות קטשופ+כף רוטב צ'ילי-ערבבתי ביחד ומרחתי על הבצק. תהנו
 

pirge

New member
סלט נלסון

13:22 | 14/03/05 סלט נלסון לאירוחו pirge ו הסלט הזה נחטף ראשון. טעים ויפה. 10 ביצים קשות פרוסות בפורס ביצים 8 מלפפונים ירוקים עם הקליפה פרוסים לטבעות 8 מלפפונים חמוצים פרוסים לטבעות מיונז עם שמיר מלח ופלפל שחור . יש אפשרות להוסיף מעט חרדל. לערבב בזהירות בקערה 2 ביצים קשות לקישוט פלפל גמבה אדום לקישוט פרוסות אבוקדו לקישוט זיתים שחורים לקישוט מסדרים על צלחת גדולה ויפה את עלי החסה הצעירים והיפים כמצע. מתבלים בלימון ומעט שמן זית. מעליהם מסדרים את הסלט. מגררים את 2 חלמוני הביצים לקישוט מעל לסלט.(את החלבונים מנשנשים. מקשטים בזיתים, מקלוני פלפל אדום, פרוסות אבוקדו תהנו
 
למעלה