מתכונים זולים וקלים להכנה - התקבלה בקשה

נירהמ1

New member
סלט חצילים עם יוגורט (תורכי)/מ-ynet../images/Emo39.gif

סלט חצילים עם יוגורט (תורכי) - Yogurtlu patlican salatasi/מ-ynet החומרים: 6 חצילים גדולים מיץ מלימון אחד 2 כפות שמן זית 1 כפית מלח 2 שיני שום, כתושות 1/2 כוס יוגורט 1 עגבנייה פרוסה 1 פלפל אדום פרוס לרצועות כמה זיתים שחורים הכנה: 1. שמים בקערה את שמן הזית ומיץ הלימון. 2. קולים את החצילים על להבת הגז, בגריל פחמים או בתנור עד שהם משחימים. 3. אוחזים כל חציל בחלק הירוק ושוטפים תחת מים זורמים. 4. מסירים את הקליפה בעזרת סכין, מרחיקים את החלק הירוק ומועכים את החציל בעזרת מזלג. 5. מעבירים את מחית החציל לקערה, ומוסיפים את השמן ומיץ הלימון. 6. מוסיפים מלח, שום כתוש ויוגורט ובוחשים היטב. 7. מקשטים עם פרוסות העגבניה, הפלפל והזיתים שחורים ומגישים בטמפרטורת החדר. תיהנו.
 

נירהמ1

New member
חומוס – BIGJACK, פורום "בישול לילדים"../images/Emo39.gif

חומוס – BIGJACK, פורום "בישול לילדים" מקור המתכון: bigjack מצרכים: 500 גר' חומוס יבש (עדיף מהזן הקטן שנמכר בשווקים ובחנויות תבלינים) 1 – 1/2 1 כוסות טחינה גולמית (עדיף היונה או הגמל) 3/4 כוס מים קרים 1 – 1/2 1 כפית מלח 1 – 1/2 1 כפית מלח לימון (אפשר לימון סחוט במקום...אני מעדיף ככה) הכנה: - אז קודם כל החומוס מושרה לילה (ועוד כמה שעות לא יזיקו) והמים מוחלפים פעמיים. - בסיר גדול עם הרבה מים מרתיחים את החומוס ומוציאים את הקצף, מוסיפים בזמן הרתיחה 2 כפיות אבקת סודה לשתיה (להיזהר שלא יגלוש) וממשיכים לבשל על אש בינונית שהמים יבעבעו קלות במשך שעה וחצי ,עד שהגרגרים נמסים בין האצבעות כמו חמאה. - להעביר את הגרגרים למעבד מזון עם חצי כוס מים ולטחון, אם יבש מידי להוסיף עוד מים, העיסה אמורה להיות דלילה אבל לא מימית להוסיף את הטחינה לאט לאט עד שהחומוס מלבין ומסמיך מעט,להוסיף כפית מלח וכפית שטוחה מלח לימון, טועמים ומתקנים אם צריך. הכי טעים כשהחומוס חם ישר אחרי ההכנה. - צריך לקחת בחשבון שהכי טוב לטחון כשהגרגרים חמים ישר מהסיר, ושהחומוס לא יהיה סמיך מידי כי במקרר הוא עוד מסמיך. להשתמש או במיץ לימון טרי או במלח לימון אבל לא לערבב בין השניים, אני מעדיף את המלח לימון כי הוא נותן טעם חמצמץ כמו החומוס הדרוזי. להגשה: אני שם חומוס בערימה בצלחת, מעליו קצת גרגרי חומוס ששמרתי מהבישול, שמן זית ומעט כמון טחון. בהצלחה!
 

נירהמ1

New member
סלט כרוב בלאדי חדש חדש של קובי/eingedi../images/Emo39.gif

קוצצים כרוב לשערות דקות זוכרים את העגבניות שרי. חותכים אותן לרבעים ומוסיפים. לכל זה מטגנים במעט מאוד שמן זית על טפלון הרבה בצל עם מעט רוזמרין וכורכום וכשהכול מוכן מערבבים יחד ומתבלים: 1 כף דבש 1 כף חומץ 1 כף שמן זית פלפל ומלח בהצלחה קובי
 

נירהמ1

New member
סלט רצועות כרוב סיני/eingede../images/Emo39.gif

סלט רצועות כרוב סיני/eingede אפשר להכין את הסלט מרצועות כרוב סיני או כרוב רגיל חותכים רצועות צרות לרוחב העלים מכינים רוטב: מרוקנים את תוכן הלימון בלי גלעינים מוסיפים קורט סוכר ושמן זית פלפל שחור טחון טרי וכף חומץ הדרים סוחטים חצי תפוז ומוסיפים נענע טריה קצוצה דק. מערבבים הכול ולפני ההגשה מערבבים את הסלט ויוצקים מהרוטב מתבלים במלח ומערבבים שוב. שבת שלום קובי
 

נירהמ1

New member
סלט הכרוב של adigreen, מ"מתכונים"../images/Emo39.gif

סלט הכרוב של adigreen, מ"מתכונים" חותכים כרוב לאטריות רחבות חולטים דקותיים במים רותחים מסננים ושוטפים במים קרים קוצצים מעט בצל ירוק ואם אין אז בצל יבש קוצצים פטרוזיליה מרסקים גזר אחד כותשים 2 שיני שום. מתבלים פלפל לבן מלח, שמן, גרעיני קימל חומץ מעט לימון וחצי כפית סוכר. אלעד
 

נירהמ1

New member
סלט כרוב אדום ותפוחים/אתר "פסטו"../images/Emo39.gif

רכיבים: 1 כרוב אדום בגודל בינוני 2 גזרים בינוניים קלופים 2 גבעולי סלרי עלים 2 תפוחי גרני סמית' קלופים ומגולענים 6 כפות שמן תירס 6 כפות חומץ תפוחים 2 כפות סוכר 2 כפיות זרעי קימל מלח ופלפל לפי הטעם הכנה: חותכים את הכרוב לשניים, מסירים את החלקים הקשים ופורסים דק מאד. מעבירים לקערה עמוקה. מגרדים את הגזר על מגרדת גסה, פורסים את עלי הסלרי לטבעות, חותכים את תפוחי העץ לרבעים ופורסים לפרוסות דקות. מעבירים הכל לקערת הכרוב ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים את החומץ, השמן, הסוכר והקימל, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. יוצקים את הרוטב על תערובת הכרוב ומערבבים. ניתן להגיש מיד או לשמור במקרר, לפני ההגשה לערבב קלות.
 

נירהמ1

New member
סלט כרוב אדום סלרי ותפוחים/Kosher Delight

סלט כרוב אדום סלרי ותפוחים/Kosher Delight החומרים: 1 כרוב אדום בגודל בינוני 2 גזרים בינוניים קלופים 2 גבעולי סלרי עלים 2 תפוחים מזן גרני סמית/ קלופים ומגולענים 6 כפות שמן 2 כפות סוכר 2 כפיות קימל הכנה: 1. חוצים את הכרוב, מסירים ממנו את החלקים הקשים ופורסים לרצועות דקות. 2. מעבירים לקערה עמוקה. 3. מגרדים את הגזר בפומפייה גסה, חותכים את עלי הסלרי לטבעות. 4. חותכים את תפוחי העץ לרבעים ופורסים לפרוסות דקות. 5. מעבירים את הכול לקערת הכרוב ומערבבים. 6. חוצים את הכרוב, מסירים ממנו את החלקים הקשים ופורסים לרצועות דקות 7. בקערה נפרדת מערבבים את החומץ, השמן, הסוכר והקימל, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. 8. יוצקים את הרוטב מעל קערת הכרוב ומערבבים.
 

נירהמ1

New member
סלט (כאילו קפרזה) עגבניות וגזר/קובי מזרחי

סלט (כאילו קפרזה) עגבניות וגזר/קובי מזרחי את העגבניות פורסים לטבעות בעובי ס"מ ממליחים וסופגים לחות מתבלים האורגנו יבש פלפל שחור, טובלים בקמח, ביצה טרופה ופירורי לחם. מצננים, ומטגנים לפני האוכל. את הסלט מכינים מבעוד מועד ומתבלים לפני האוכל. פורסים בצל יבש גדול לרצועות מניחים על הצלחת מפזרים מלח גס וסוחטים מעל הרבה לימון, מועכים מעט עם האצבעות את הבצל עם המלח והלימון. מניחים מעל טבעות של עגבניות וגזר ומפזרים מעל כוסברה או ריחן לפני הארוחה מפזרים עוד מעט מלח גס ומטפטפים שמן זית
 

נירהמ1

New member
סלטה משויה – סלט עגבניות ופלפלים טוניסאי צלוי

סלטה משויה – סלט עגבניות ופלפלים טוניסאי צלוי/זברה ממתכונים.נט מצרכים: פלפלים ירוקים בהירים פלפלים חריפים ירוקים, לפי הסיבולת עגבניות מוצקות שום קצוץ דק שמן מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כמון, כורכום. הכנה: קולים את הפלפלים ואת העגבניות על אש גלויה.נכון,לילוך וכו',אבל שם הסלט הוא משוויה-כלומר צלוי,ק לוי, וזה על אש גלויה. שמים את הפלפלים בשקית ניילון או בסיר סגור,לחצי שעה.מקלפים. את העגבניות יש לצלות עד שהקליפה מתפוצצת,ולקלף אותה.היא יורדת במהירות. קוצצים את הירקות דק דק,ואני זוכרת את חמותי קוצצת בשתי סכינים,במהירות מדהימה ממש. נו, אין לי גנים טוניסאיים, אני קוצצת בסכין ומזלג והתוצאה אותנטית... מערבבים עם שאר החמרים.מצננים במקרר. יש להוסיף מעט שמן, לא להציף את הסלט, ולא נתתי כמויות, יש להשתמש בעגבניה אחת על כל פלפל. סלט נפלא, פיקנטי ורענן, ואם שמים 2 כפות שמן לקערה גדולה, הוא גם לא משמין. מתאים לבשרים על האש וכממרח לסנדויץ' טוניסאי, או סתם ככה על לחם.
 

pirge

New member
סלט מיונז אבל בהמרה לפסטה

14:13 | 05/03/07 הצעה נהדרת ומרשימה לסלט פסטה קרו pirge ו ראי: במקום התפוחי אדמה---תכיני שקית פסטה פנה מבושלת לפי הוראות היצרן כדאי לקנות את הפסטה ב-3 צבעים ------ ותקררי תכיני במקום תפוחי האדמה -----פסטה פנה | 25/06/05 סלט תפוחי אדמהו pirge ו סלט תפוחי אדמה 5 תפוחי אדמה מבושלים ומקוררים היטב הכי טוב להכין אותם יום קודם--לחתוך לריבועים 3 עד 6 ביצים קשות חתוכות לריבועים בצל אחד קצוץ קטן--עדיף גם כמה עלים של בצלים ירוקים קצוצים גזר ואפונה מקופסת שימורים בלי המים 3 מלפפונים חמוצים במלח כמה כפות תירס בלי נוזלים כמה כפות פטריות טריות חצויות 3 כפות מיונז - או לפי הטעם..... כפית חרדל או יותר לטעם מלח פלפל שחור לערבב בעדינות ביחד. תהנו
 
כופתאות של סבתא אני מאוד אוהבת גם כדי לשמראת

הזכרון מצרכים לחם מכל סוג עדיף שחור תמיד נישאר מיום אתמול בצלים גדולים הרבה פטרוזיליה קצוצה אפשר להוסיף מחית מתפוח אדמה או מחית מפרסה לוף לתערובת להוסיף ביצים לפי הכמות מלח ופלפל שחור ללוש טוב את התערובת לחמם שמן בנדיבות על מחבת שטוחה ולטגן מעין קציצות טעים קריספי וטעם של פעם
 

פוקסי99

New member
בבקשה../images/Emo24.gif

שידרוג פשטידה מאת: פוקסי99ו 02/06/06 | 17:50 אלו שני פשטידות אשר מכינים אצלי. תוספת של כפית כמון וחצי חבילה כוסברה קצוצה וחצי חבילה פטרוזיליה קצוצה ורבע כפית כורכום. לכל מתכון תתן לפשטידה גוון ספרדי. פשטידת קישואים ובצל 3 קישואים גדולים מגורדים גס 3 בצלים גדולים מטוגנים להזהבה 1/2 1 כוסות קמח רגיל או תופח 3/4 כוס מים 3/4 כוס שמן 3 ביצים 1 כף מרק עוף מלח פלפל שחור תבנית 26 180 מעלות כשעה פשטידת כרובית ובצל 1 כרובית גדולה מבושלת במי מלח מעוכה כפירה 3 בצלים גדולים מטוגנים להזהבה 3 כפות מיונז 3 ביצים 2 כפות פרורי לחם 1 כף מרק עוף מלח פלפל שחור לערבב הכל יחד תבנית 26 180 מעלות כשעה מתוך אוסף הפיתקיות של אישתי אשר כל דבר טוב ולא משנה היכן היא מבקשת מתכון. הפשטידות נוסו והם מעולות. כל טוב פוקסי
 

pirge

New member
עוגיות קמח מלא

20:31 | 05/06/05 המתכון...........(מצויין לתה וקפה.)ו אילנית12 ו ממומלץ לרדד את הבצק דק,הוספתי מעט קינמון, המתכון:זמן: 31/03/2005 11:43:00 מאת: pirge עוגיות טעימות מקמח מלא 4 כוסות קמח מלא של "סוגת"לאפית לחם קאנצ'י שקית אבקת אפיה חצי כוס שמן כוס סוכר חום------ לא הסמיך.... חצי כוס מים רותחים ללוש לבצק ולהעביר לשיש לפזר מעט קמח וללוש לבצק רך ונעים. לקרוץ עיגולים כ-50. להניח על ניר אפיה בתבנית גדולה. במרווחים כי הם תופחים. אפשר: לטבול כל עוגיה בסוכר חום לנעוץ באמצע צימוק לבן לנעוץ באמצע שקד מולבן או חצי אגוז הכנתי עם כל האפשרויות וכולן טעימות. אופים בחום 175 מעלות כ-20 דקות יוצא 2 תבניות מלאות. תהנו
 

מרפי

New member
רעיון מבורך. אפשר להוציא ספר ?

או להעלות לטאגליינס? תודה רבה
 

cheniros

New member
קינוחים - עוגת ביסקוויטים קלה ביותר

מצרכים: חבילה קטנה של פתי בר 2 גבינה לבנה 9% כוס חלב פודינג שוקולוד פודינג וניל סירופ שוקולד מה עושים? בתבנית מלבנית מניחים שכבה אחת של ביסקוויטים. מערבבים פודינג שוקולד עם גבינה לבנה וחצי כוס חלב. מורחים על הביסקוויטים. מניחים עוד שכבה של ביסקוויטים. מערבבים םודינג וניל עם גבינה וחצי כוס חלב ומורחים על הביסקוויטים. שופכים מעל סירופ שוקולד ומכניסים למקרר. וזהו!!
 
מאפה לחם ותפוחים-טעים וזול

עפרה בראון שם השולח/ת: קינוח אפוי בתנור (מתכון גולשים) :החומרים שאריות של לחם או של חלה צימוקים פלחי תפוחים חצי כוס סוכר 3 כוסות חלב גלידה גרסאת הדפסה שילחו לחבר :אופן ההכנה אפשר להכין אותו משאריות של לחם או שאריות של חלה. במגש פיירקס להניח פרוסות לחם עליהם לפזר צימוקים (לפי הטעם) ואפשר להוסיף פלחי תפוחים לכסות בעוד שכבה של לחם לפזר על הכל חצי כוס סוכר או לחילופין אבקת סוכרזית לשפוך 3 כוסות חלב על הכל לאפות בתנור בחום בינוני (לא מכוסה) בין 30 ל-40 דקות או עד שמשחים מלמעלה. להוציא מהתנור ולאכול חם עם גלידה
 

Sun Hello

New member
לי יש מתכון לא-חלבי

מג'דרה - המצרכים: 1 כוס אורז מסוג כלשהו (להשרות לפני כן לפחות שעה ולסנן) 2\1 או 1 כוס עדשים ירוקים (להשרות קודם לכן לפחות שעה ולסנן) מלח 3 כוסות מים סיר בצל מסוג כלשהו (לבן, סגול למשל). שמן ההכנה: לטגן את הבצל. אחרי שהבצל השחים יש להוסיף את העדשים, ולערבב ביחד, ואז להוסף גם את האורז ולערבב. אחרי הערבוב של העדשים, האורז והבצל, להוסיף את המים ולשים מלח לפי הטעם והרגש. לכסות את הסיר ולערבב מידי פעם. אפשר להנמיך את האש אחרי שרתחו המים. אמור להיות מוכן בערך אחרי שעה, אולי פחות.
 
למעלה