מתכונים זולים וקלים להכנה - התקבלה בקשה

pirge

New member
כושית "ענקית"

כושית "ענקית" לימי הולדת העוגה הכושית ה"קטנה" במהדורה "ענקית" נפלאה ומומלצת. תבנית גדולה של התנור 37X35 העוגה שוקולדית בצבע כהה מאד. גבוהה גבוהה. אוורירית. נפלאה גם בלי רוטב ובלי קרם. נשארת נימוחה. שומרים בחוץ ולא במקרר. מקור:פירגה שמים בקערה: 1 כוס קקאו גדושה מאד 4 כוסות קמח רגיל 2\1 1 שקיות אבקת אפיה 2\1 2 כוסות סוכר 5 ביצים טרופות במזלג 4\1 1 כוסות שמן קנולה 2\1 2 כוסות מים פושרים למגע יד לערבב היטב בכף לשמן את התבנית ולאפות 35 דקות בחום 175. ציפוי: שמנת מתוקה מחוממת עד לסף רתיחה 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות יוצקים את השמנת על קוביות השוקולד - מערבבים יוצקים רוטב (לא קרם) חם על עוגה חמה אחרי הצינון, אפשר לצפות בקרם שוקולד/וניל או אחר ולקשט תהנו
 

pirge

New member
עוגת קוקוס

רכה ולחה עוגת קוקוס 2 תבניות אינגליש קייק או תבניות אחרות. אפשר להכין את העוגה עם שוקולד צ'יפס–--------העוגה בחושה מקור:פירגה בקערה גדולה: 2 כוסות קוקוס 2 כוסות חלב(ניתן להמרה במים מהברז) 3 כוסות קמח שקית אבקת אפיה וניל לטעם כוס שמן 3 ביצים טרופות במזלג -4\3 1 כוסות סוכר לערבב בכף עץ לתערובת אחידה לצקת את הבלילה שבקערה לתבנית משומנת (2 אינגליש קייק,או כל תבנית אחרת בגודל 26 או מלבנית) לבדוק בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה ובמידה ועדיין לא מוכנה להמשיך לאפות. להכניס לאפיה בחום 175 כ-40 דקות או יותר לפי הצורך. לאבק באבקת סוכר או להגיש עם סירופ שוקולד אפשר להכין סירופ: 4\1 כוס מיץ תפוזים 2 כפות סוכר לחמם מעט ולצקת חם על העוגה לפזר קוקוס. אם העוגה משחימה מדי אחרי 30 דקות יש לכסותה בניר כסף עד תום האפיה. בבקשה
 
עוגת קוקוס

קלה וטעימה (אני מכינה רק מתכונים קלים
) 150ג"ר מרגרינה רכה 1 כוס סוכר 3 ביצים 1/2 1 כוסות קוקוס 1/2 1 כוסות קמח תופח 1/2 כוס שמנת מתוקה הכנה: מקציפים את החמאה , סוכר וביצים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים תוך ערבול קמח, קוקוס ושמנת . יוצקים לתבנית אפיה משומנת (אני מכינה בתבנית ח"פ מרובעת) ואופים 45 דקות בחום בינוני בתאבון
 

לינדה7

New member
../images/Emo212.gif בחושה מומלצת לקייץ.

זה מתכון לעוגה בחושה מומלצת כבסיס . לעוגות פירות או סתם לכוס קפה. חומרים: 100 גרם מרגרינה או חצי כוס שמן. 3/4 כוס סוכר. 2 ביצים. 1 גביע אשל או חצי כוס מיץ תפוזים. כף מיץ לימון טרי +קליפת לימון.מגוררת. 2 כוסות קמח רגיל +1 אבקת אפיה. ניתן להוסיף חצי כוס אגוזים או שקדים טחונים גס .ואז להפחית בקמח (חצי כוס) אני הוספתי אגוזים .קוקוס.וגרידת שוקולד מריר ..ממש דליקטס. אופן ההכנה: להכניס לקערת המיקסר .את הביצים עם הסוכר לערבל אחרי זה להוסיף את המרגרינה או את השמן. ולהמשיך להקציף ובהדרגה להוסיף את יתר החומרים. לשמן תבנית אפיה .(אני אפיתי בתבנית חד פעמית עגולה גדולה) לאפות בחום של 180 מעלות .עד שקיסם יוצא יבש. עוד שיטה. לקחתי פירות העונה שהיו במקרר קילפתי אותם והנחתי אותם על הבצק ואפיתי הפירות שוקעים בבצק . ניתן גם למרוח ריבה טובה על הבצק ולפזר שוקולד מגורר. שבוע טוב לכולם. לינדוש . .
 

מיי בז

New member
עוגת משמשים קלה וטעימה מאוד

עוגת משמשים לבלילה: 1 מיכל שמנת מתוקה 8 כפות סוכר 5 כפות קמח תופח מאליו ביצה מערבבים את כל החומרים יחד. משמנים תבנית עגולה, ושופכים את הבלילה לתבנית. מסדרים חתיכות משמשים מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, בערך כחצי שעה- לבדוק עם קיסם האם מוכן. בתיאבון!
 

גלית2006

New member
נירוש, אמנם היא לא ממש בחושה, אבל מאוד זולה

וזמינה מבחינת החומרים, אז בכ"ז אכניס מתכון. אם אפשר. במידה וזה לא מתאים בכלל - תמחקי. עוגת תפוחים המתכון לקוח מפורום "בישול לילדים", מצטערת, לא יודעת למי לתת קרדיט. מרכיבים 5-8 תפוחים קלופים וחתוכים ל4 (אפשר אגסים במקום התפוחים/או לשלב) 1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל ו1/2 אבקת אפייה) 1/2 כוס שמן 1/2 כוס סוכר 2 ביצים אופן ההכנה 1. לקלף, לנקות ולחתוך תפוחים. לשים בקערה 2. להוסיף סוכר, ביצים, שמן וקמח לסירוגין 3. להעביר לתבנית 26 משומנת 4. 180 מעלות בערך, 30-35 דק'. לקראת הסוף אני מכסה עם נייר כסף. מאווווווווד קל וטעיייייייייייים
 
עוגת תפוזים

עוגת תפוזים 4 ביצים 1 כוס שמן 1כוס מיץ תפוזים 2 כוסות סוכר (אפשר להפחית חצי כוס) 2.5 כוסות קמח רגיל 1 שקית אבקת אפיה 2 שקיות סוכר וניל. הערה - אפשר להמיר כוס קמח בקוקוס. לאפות בתבנית 26 או תבנית פלא (עם החור באמצע) משומנת ב- 180 מעלות בערך 40 דקות. לאחר האפיה לפזר אבקת סוכר באהבה רבה ובתאבון
 
אין צורך להפריד את החלמון מהחלבון אפשר

להקציף את הביצים שלמות עם הסוכר ואח"כ להוסיף את יתר המצרכים. שכחתי להוסיף שאפשר לגרד בפומפיה גסה תפוז עם קליפה גסה
 
עוגיות טחינה

350 גרם קמח תופח 1 כוס סוכר 1 כוס טחינה גולמית 200 גרם מרגרינה בטעם חמאה רכה 2 שקיות סוכר וניל לשים הכל בקערה לערבב עד איחוד, לעשות כדורים קטנים(70-100) ניתן לגלגל את הכדורים בשומשום לאפות 8-10 דקות בחום בנוני ..העוגיות צריכות להיות לבנות,
 

pirge

New member
כדורי חמאה

06:59 | 10/02/05 עוגיות אבקת סוכר נימוחות - מדהימות של אמא 4\3 קילו קמח 2 ביצים שקית סוכר וניל - תמצית וניל 2 חבילות מרגרינה /חמאה כוס אבקת סוכר שקית אבקת אפיה ללוש לבצק. להכין סהרונים כמו חצי ירח. נהדר להכין כדורים. לאפות בחום 175 עד לצבע זהוב בהיר מיד בתום האפיה,לטבול כל עוגיה בנפרד בצלחת עם א ב ק ת ס ו כ ר נוספת .
 

נירהמ1

New member
מאפינס תפוחים/נירהמ1../images/Emo39.gif

מאפינס תפוחים/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, עצמי לשתי תבניות מאפינס מרופדות במנג'טים – אחת של 12 שקעים ואחת של 6 שקעים. המצרכים ל-18 מאפינס: 3 ביצים 1 כוס קמח לבן 1 כוס קמח מלא 1/2 כפית אבקת אפיה 3/4 כוס סוכר חום 3/4 כוס סוכר לבן 1 מכל יוגורט (200 מ"ל) 1/2 כוס שמן 2 תפוחי גראני סמית' מגוררים 1 סוכר וניל 1 כפית קינמון קורט מלח 1 כפית לימון סוכר מעורב בקינמון לבזיקה על המאפינס לפני האפיה (אופציונלי) הכנה: - מחממים תנור ל-180 מעלות - מגררים את התפוחים ומטפטפים עליהם לימון שלא ישחירו - טורפים את הביצים (במטרפה ידנית לא חשמלית) עם כמה טיפות לימון אבקת אפיה, סוכר וניל וקורט מלח - מוסיפים את הסוכר בכמה פעמים - מוסיפים את הקמח תוך כדי בחישה מתמדת - מוסיפים את הקינמון - מוסיפים את התפוחים וממשיכים לטרוף - מוסיפים את השמן תוך כדי בחישה - מוסיפים את היוגורט - ממלאים את שקעי התבניות - אופים בחום של 180 מעלות במשך 10 דקות - מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים כ-15 שעה או 20 דקות (לפי התנור) עד שפני המאפינס מזהיבים-משחימים. בתיאבון הערות: 10 דקות הכנה.
 

נירהמ1

New member
חיתוכיות ריבה ופירורים/נירהמ1../images/Emo39.gif

חיתוכיות ריבה ופירורים/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, עצמי החומרים: 3 כוסות קמח + 1/2 כפית אבקת אפיה – לנפות יחד 1/2 כוס סוכר 3 חלמונים 200 גרם חמאה ו/או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות ריבה טובה למריחה: מה שיש בבית – תותים, תפוזים, משמש, איזה שאוהבים 1 כפית תמצית וניל טובה ו/או 1 סוכר וניל קליפת לימון מגוררת ההכנה: לשים את הקמח והחמאה עד לתערובת פירורית מוסיפים את החלמונים ומוסיפים את כל השאר (פרט לריבה) – לא ללוש יותר מדי כדי שהבצק לא יאבד מפריכותו. לחלק את הבצק ל-2/3 אותו עוטפים בנייר נצמד ושמים במקרר לשעה ו-1/3 אותו עוטפים ומכניסים לפריזר לשעה מוציאים את גוש הבצק מהמקרר, משטחים (באצבעות) בתבנית מורחים מעל את הריבה מגררים את הבצק במגררת מעל העוגה אופים עד שפני העוגה מזהיבים-משחימים בהצלחה!
 

נירהמ1

New member
חיתוכיות ריבה, קוקוס וקצף/נירהמ1../images/Emo39.gif

חיתוכיות ריבה, קוקוס וקצף/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, עצמי החומרים: 3 כוסות קמח + 1/2 כפית אבקת אפיה – לנפות יחד 1/2 כוס סוכר 3 חלמונים 3 חלבונים + מוקצפים עם 1/4 כוס סוכר קוקוס לפיזור על הריבה 200 גרם חמאה ו/או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות ריבה טובה למריחה: מה שיש בבית – תותים, תפוזים, משמש, איזה שאוהבים 1 כפית תמצית וניל טובה ו/או 1 סוכר וניל קליפת לימון מגוררת ההכנה: - לשים את הקמח והחמאה/מרגרינה עד לתערובת פירורית. - מוסיפים את החלמונים ומוסיפים את כל השאר (פרט לריבה) – לא ללוש יותר מדי כדי שהבצק לא יאבד מפריכותו. - עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה - מוציאים את גוש הבצק מהמקרר, משטחים (באצבעות) בתבנית מלבנית - מורחים מעל את הריבה ומפזרים מעליה את הקוקוס. - מעל הקוקוס מורחים את הקצף. - אופים עד שפני העוגה מזהיבים ומשחימים בקצוות. בהצלחה!
 

נירהמ1

New member
עוגיות סבתא - עוגיות פשוטות לתה/pirge../images/Emo39.gif

עוגיות סבתא - עוגיות פשוטות לתה/pirge מקור המתכון: pirge, מתכון משפחתי "עוגיות פשוטות מאד מחומרים שיש בבית . מתאימות גם למכונה. הבצק עדין ואחרי האפיה מתפצפץ בפה. רוצו להכין ..." (פירגה) החומרים לכ-40 עוגיות: 1/2 2 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפיה ביצה אחת שלמה 200 גרם חמאה או מחמאה או מרגרינה רכה בטמפרטורת חדר 1 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל נהדר להוסיף תמצית שקדים או רום, או קליפת לימון (פירגה) - ללוש לבצק. - להכין עוגיות במכונה (או במכשיר צורות), או כמו שאני הכנתי. רידדתי את הבצק על משטח מקומח (לא דק) וקרצתי בכוס עיגולים, הנחתי על ניר אפיה, סימנתי לאורך במזלג ופיזרתי סוכר. - אפיה כ-20 דקות בחום 175. תיהנו.
 
סלט חומוס

2כוסות חומוס מבושל חצי כוס זיתים מגולענים. חצי חבילה כוסברה קצוצה (אפשר במקום שמיר) יחצי חבילה פטרוזליה קצוצה חופן נענע קצוצה לימון מפורלט קצוץ לטיבול חצי כפית כמון מעט כרכום כפית פפריקה מתוקה סחוג לפי הטעם שום כתוש כף מיץ משני לימונים מלח פלפל, ניתן להגיש לצידו טחינה
 

chli

New member
סלט עגבניות וטונה../images/Emo39.gif

קל טעים וזול[מקווה אין לי מושג כמה עולה העגבניות בארץ אבל פה הן זולות] 3או 4 עגבניות עגולות קופסה של טונה במים ומיונז מלח ומעט שמן לחתוך את העגבניות דק ככל שניתן[כמו קרפציו] לסנן את הטונה טוב ולהוסיף כף או שניים מיונז להכין כמו מימרח להניח את העגבניות בצורה אלחסונית בצלחת עגולה ולימרוח מעל העגבניות את מימרח הטונה... להמליח ומעט שמן מעל ניתן להוסיף עלי בזילוקם מעל טעים קל וזול ומרענן לבריאות
 
למעלה