מתכונים זולים וקלים להכנה - התקבלה בקשה

נירהמ1

New member
קציצות כרובית/נירהמ1../images/Emo39.gif

קציצות כרובית/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, עצמי החומרים: 1 כרובית קטנה – מבושלת במי מלח עד לריכוך ומסוננת מנוזלים 5 תפוחי אדמה – מבושלים במי מלח ומסוננים מנוזלים 1 בצל בינוני מטוגן ומסונן מהשמן 4 ביצים צרור קטן של כוסברה (או פטרוזיליה) 2 גבעולי בצל ירוק - קצוץ מעט פרורי לחם – כמה שתופס (לא יותר מדי כדי שהעיסה לא תהיה יבשה) מלח, פלפל שחור גרוס טרי שמן קנולה לטיגון הכנה: - מערבבים את כל החומרים בקערה - מקררים כשעה במקרר - יוצרים קציצות - מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלביבות הערה (של נירה): מצוינות גם להכנה בתנור – פשוט מוסיפים מעט שמן לבלילה, מקררים במקרר מכינים את הקציצות, לפני הכנסה לתנור מושחים אותן במעט שמן ואופים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, בחום בינוני עד שהקציצות משחימות משני הצדדים.
 

נירהמ1

New member
לביבות ספגטי מלוחות/pirge

לביבות ספגטי מלוחות/pirge מקור המתכון: פירגה ל-20 לביבות גדולות: 250 גרם ספגטי דק מספר 6 שבור לשניים - מבושל לפי ההוראות ושטוף. מוסיפים לקערה עם הספגטי המבושל גם: 3 ביצים 3 כפות גדושות גבינה לבנה 5% 1/2י כוס קמח רגיל בצל אחד קטן קצוץ דק כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה מכל יוגורט ביו רזה מלח, פלפל שחור אני הוספתי גם כוס וחצי גרגרי חומוס שבושלו מראש – שלמים - אבל בהחלט לא חובה. אפשר לשלב: טונה, פטריות, תירס, חומוס, ירקות וכו'. - לערבב ולהכין לביבות מטוגנות ומושחמות מ-2 הצדדים. הערות (של פירגה): ניתן לטגן במעט מאוד שמן-על מחבת טפלון ו/או רגילה ניתן להקפאה ולהוציא לחימום בטוסטר אובן או בתנור.
 

נירהמ1

New member
ערוק בסגנון עיראקי - קציצות תפו"א/אילנית12

ערוק בסגנון עיראקי - קציצות תפו"א/אילנית12 מתכון משפחתי של אילנית12 אין כמויות מדויקות. החומרים: תפוחי אדמה מבושל, ומעוף כמו פירה ביצים חבילה פטרוזיליה קצוצה קמח מצה/קמח רגיל כמון, פלפל שחור, מלח, בהרת לבישול ההכנה: טורפים הכול ביחד, בסוף מוסיפים את הקמח, עד שתופס. התערובת צריכה להיות מעט סמיכה. אפשר להוסיף לתערובת מעט, עוף/הודו טחון. לטגן בשמן לא עמוק.
 

satr

New member
לביבות ירק אפויות של ניקי.ב

לביבות ירק אפויות - ניקי ב מצרכים: 2 קישואים 2 גזרים בצל קצוץ מטוגן 2 ביצים 5 כפות פירורי לחם כפית גדושה שום כתוש א. מרק מל"פ אופן ההכנה: 1.לחמם תנור בחום בינוני 2. לגרד את הגזרים , קישואים . 3.לערבב את כל המצרכים. 4. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה שהוברש בשמן. 5. ליצור לביבות, לסדר אותן בתבנית. 6. 10-15 דקות כל צד, עד שמזהיב - משחים מעט. בתאבון. נ.ב הוספה שלי SATR פטרוזליה קצוצה בצל ירוק קצוץ יוצא מעולה קל פשוט בריא ומהיר והכי חשוב טעים
 

chli

New member
תבשיל פראסה ותפוחי אדמה../images/Emo71.gif קל וזול

חומרים זמינים 1פראסה שטופה וחתוכה לקוביות עגבניה חתוכה לארבע 4 תפוחי אדמה חתוכים לריבועים גדולים או לפרוסות מעט עבות שמן מלח פלפל לטגן את הפראסה עד שקיפות להוסיף את העגבניה ולערבב בעדינות לתת לזה להיתבשל 2 3 ד בהשגחה להוסיף תפוחי אדמה לערבב מעט לחסות במים לתבל ולבשל על אש קטנה ליבדוק את תפוחי האדמה.. והרוטב מסמיך מעט. [ניתן כמובן לבשל עם שוקי עוף למשל] לבריאות וטעים מאודדדד
 

נירהמ1

New member
תבשיל כרוב עם אטריות/ד ר ו מ י ת 1../images/Emo39.gif

תבשיל כרוב עם אטריות -kaposztas kocka /ד ר ו מ י ת 1 מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 "כמה פשוט, ככה טעים..." (נירה) רכיבים: כרוב אחד קטן או חצי כרוב גדול שקית אטריות מרובעות (שקית במשקל 250 גר' של אסם שכתוב עליה פתיתים מרובעים גדולים) שמן קנולה פלפל שחור מלח הכנה: - קוצצים דק את הכרוב. מאדים על להבה נמוכה ומתבלים בהרבה פלפל שחור ובמלח עד שהכרוב רך. מערבבים מדי פעם. - מבשלים את האטריות במי מלח, שוטפים במים קרים ומסננים. - מוסיפים לכרוב ומבשלים יחד עוד מס' דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. הערות (של דרומית): אפשר, ואפילו רצוי להכין את הכרוב יום לפני ההגשה. לבשל טרי את האטריות ולבשל את הכרוב עם האטריות עד שהתבשיל חם ומוכן. אורז אדום (אָרוֹז רוֹסוֹ)/נירהמ1 מקור המתכון: אמא שלי החומרים: ½ 2 כוסות אורז פרסי שטוף היטב ומסונן (אני שוטפת את האורז היטב עד שהמים צלולים ונקיים כך האורז לא נדבק) כפית פפריקה מתוקה קופסה קטנה של רסק עגבניות ½ 1 כפיות מלח פלפל שחור גרוס טרי כפית סוכר (לנטרול החומציות של רסק העגבניות) שמן קנולה הכנה: שמים את האורז בסיר ומכסים במים ("לפי העין" - בערך שתי אצבעות מעל האורז), מוסיפים את התבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים, עוטפים את מכסה הסיר במגבת (קושרים את הקצוות למעלה), ומבשלים עד שהאורז תופח ורך. תיהנו!
 

נירהמ1

New member
אורז מטוגן/נירהמ1../images/Emo39.gif

אורז מטוגן/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, עצמי החומרים: ½ 2 כוסות אורז שטוף היטב ומסונן ½ 1 כפיות מלח – מי שאוהב יכול להוסיף גם פפריקה מתוקה ופלפל שחור גרוס טרי, מעט כורכום (יוצא טעים-טעים) שמן לטיגון הכנה: מחממים את השמן מוסיפים לשמן החם את האורז ומטגנים עד שמזהיב מנמיכים את האש, מוסיפים את המלח (ותבלינים אחרים אם אוהבים) מכסים במים (אף פעם לא מדדתי את כפות המים – אל תהרגו אותי אבל אני שמה "לפי העין"), מביאים לרתיחה, עוטפים את מכסה הסיר במגבת (לא לשכוח לקשור את השוליים למעלה) ומבשלים בערך 40-35 דקות נוספות בסיר מכוסה, עד שהאורז תופח ורך. תיהנו!
 

נירהמ1

New member
אורז עם אטריות/נירהמ1../images/Emo39.gif

אורז עם אטריות/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, אמי המנוחה חומרים: ½ 2 כוסות אורז שטוף היטב ומסונן (אני שוטפת את האורז עד שהמים נקיים וצלולים) חצי חבילה אטריות (טיפה יותר רחבות מאלה של המרק) כפית מלח, פלפל שחור גרוס טרי שמן קנולה הכנה: - מחממים את השמן, מוסיפים את האטריות ומטגנים עד להזהבה-השחמה (מזהיב מאוד מהר - להיזהר לא לשרוף ). - מוסיפים את האורז, התבלינים, מכסים במים ("לפי העין" – בערך בגובה של שתי אצבעות מעל האורז), מרתיחים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את מכסה הסיר במגבת (קושרים למעלה – כדי שהשוליים לא ייתלקחו), ומבשלים כ-40-35 דקות נוספות, עד שהאורז תופח ורך. תיהנו!
 

נירהמ1

New member
אורז – מלא או רגיל - עם חומוס/נירהמ1../images/Emo39.gif

אורז – מלא או רגיל - עם חומוס/נירהמ1 מקור המתכון: אמא שלי, עם שינויים קלים שלי החומרים: ½ 2 כוסות אורז - שטוף היטב ומסונן (אני שוטפת עד שהמים צלולים ונקיים – כך האורז לא נדבק) 1 כוס חומוס - שטופה היטב, שהושרתה במים במשך חצי יממה (לפחות), או יממה שלמה (מתרכך מהר יותר בבישול), מבושלת במים עד לריכוך (לבשל בלי מלח את החומוס – אם מבשלים עם מלח החומוס לא מתרכך!) 1 בצל פרוס לטבעות דקות 1 גזר קטן, קצוץ לקוביות קטנטנות (תוספת שלי בשביל הצבע – תחשבו על הצבעים, אוהבת אוכל צבעוני) 1 פלפל אדום מתוק בינוני קצוץ לקוביות קטנות (גם כן בשביל הצבע) מלח, פלפל שחור גרוס טרי, כמון (אמא שלי לא שמה – היו לה תבלינים מעטים במטבח, ובכל זאת האוכל שלה היה טעים-טעים) – אם שמים כמון, להפחית במקצת מכמות המלח אליה רגילים, 1/2 כפית כורכום (טעים גם בלי – במתכון המקורי האורז לבן בלי כורכום) שמן קנולה לטיגון הכנה: - שמים שמן קנולה במחבת ומטגנים את טבעות הבצל עד שהן מזהיבות, ומוסיפים את הבצל לסיר האורז. - מטגנים קלות גם את הגזר והפלפל המתוק (רק שיתרככו קצת, לא יותר) ומוסיפים לסיר האורז. - מוסיפים את הכורכום והכמון, מטגנים כדקה ומוסיפים לסיר האורז - מוסיפים את החומוס המבושל, מערבבים, מכסים במים לכיסוי האורז (בערך שתי אצבעות מעל פני האורז) - מכסים את המכסה במגבת מטבח (קושרים היטב למעלה את הקצוות – אחרת המגבת יכולה להתלקח) וסוגרים את הסיר. - מבשלים בערך 40-35 דקות (תלוי בסוג האורז: אורז מלא מצריך בישול ארוך יותר ולפעמים גם הוספת מעט נוזלים אם הוא לא רך מספיק) – עד שהאורז תפוח ורך. הערה (של נירה): - במקום לטגן את הבצל אפשר פשוט לשים שבבי בצל יבש (לא מטוגן), ואז פשוט לשים מעט שמן בבישול האורז (כדי שלא יהיה דביק). הערות נוספות בגוף המתכון. תיהנו!
 

pirge

New member
פטאי

13:51 | 14/10/04 פתאי - pirge ו 2004 14:35:00 מאת: pirge נושא: אטריות אורז וירקות מוקפצים אטריות אורז מושרים במים רותחים 3 דקות או במים קרים מהברז כ-15 דקות. מסננים. לשים במחבת---- או ווק עמוק וגדול 4 כפות שמן בצל גדול פרוס 2 בצלים ירוקים כולל הגבעולים קצוצים 2 גזרים חתוכים לגפרורים כרוב לבן פרוס סלסלת נבטים 2 פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות סלסלת פטריות שמפניון חתוכות מעט פלפל לבן חצי כפית זנגביל 2 כפיות רוטב סויה כף סילאן או דבש כפית אבקת מרק בטעם בצל מטגנים בווק את הבצל בשמן 3 דקות. מוסיפים ומקפיצים את הירקות 6 דקות. מתבלים. מקפיצים עם התבלינים ועם האטריות אורז עוד כ- 2 דקות . טוחנים ג ס בוטנים\אגוזים קלויים ומפזרים מעל. מקשטים בעירית קצוצה. מגישים מיד. תהנו.
 

נירהמ1

New member
כרוב ברוטב עגבניות/נירהמ1../images/Emo39.gif

כרוב ברוטב עגבניות/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, עצמי החומרים: 1 כרוב בינוני – חתוך לרצועות 2 בצלים – חתוכים לפרוסות דקות-דקות 6-5 שיני שום פרוסות 1 בצל שאלוט – פרוס לפרוסות דקות 2 עגבניות – מנוקזות מנוזלים וקצוצות דק 1 קופסה רסק עגבניות 1 כפית סוכר – לנטרול החומציות של העגבניות שמן קנולה מלח ופלפל שחור מעט מים הכנה: - שמים במחבת כבדה מעט שמן קנולה, מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל, השאלוט ושן אחת של שום, ומזהיבים. - מוסיפים את רצועות הכרוב וממשיכים לטגן עד שרצועות הכרוב הופכות שקופות. - מוסיפים את קוביות העגבניות והשום וממשיכים לבשל עד שהכרוב מתרכך. - מדללים את רסק העגבניות עם מעט מים ומוסיפים לתבשיל. - מוסיפים מעט מים, מוסיפים את הסוכר, והתבלינים ומבשלים כמה דקות נוספות. מגישים בתוספת קציצות, על מצע אורז לבן.
 

נירהמ1

New member
כרובית מטוגנת בטחינה ירוקה/נירהמ1../images/Emo39.gif

כרובית מטוגנת בטחינה ירוקה/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1 החומרים: 1 כרובית מפורקת לפרחים ומבושלת במי מלח עד לריכוך קל 3 ביצים טרופות קערה עם פירורי לחם מתובלים במעט מלח, פלפל שחור גרוס טרי, ומעט שום גבישי שמן קנולה לטיגון להגשה: טחינה ירוקה (עם הרבה פטרוזיליה ומיץ לימון) הכנה: - מחממים שמן במחבת - טובלים את פרחי הכרובית בתוך בלילת הביצים - מצפים את הפרחים בפירורי לחם - מטגנים בשמן עד להזהבה בהגשה: שופכים את הטחינה מעל הכרובית ומגישים עם פלחי לימון, סלט ירקות ופיתות טריות לניגוב. הערה (של נירה): - אפשר במקום טחינה ירוקה להגיש עם יוגורט ושום
 

chli

New member
ספגטי בשמן זית שום ובזילוקום../images/Emo39.gif

מתכון קל חבילה של ספגטי[דק]לפי כמות הסועדים שמן זית[או שמן קנולה]או הכי פשוט שני שיני שום קלופים וקצוצים וכמה עלי בזילוקים קצוצים הכנה לבשל את המקרוני לפי ההוראות ולסנן להניח בתוך קערה גדולה את הספגטי להוסיף את השמן ולערבב בעדינות את השום ולהמליח ואת הבזילוקום להוסיף בצלחת בזמן ההגשה מעולה. לבריאות
 

נירהמ1

New member
השקשוקה שלי/נירהמ1../images/Emo39.gif

השקשוקה שלי/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, עצמי החומרים: 1 בצל גדול 2 שיני שום שבורות כמה שיני שום קצוצות כל העגבניות הרכות שנשארות במקרר ולא יודעים מה לעשות איתן רסק עגבניות מאיכות טובה (חצי קופסא קטנה) וכמובן ביצים (כמספר הסועדים או יותר) צרור קטן של כוסברה קצוץ פלפל חריף כפית סוכר (לנטרול החומציות של העגבניות) מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה ומעט כמון שמן קנולה לטיגון הכנה: - קוצצים את הבצל לטבעות (בעובי בינוני) - קוצצים את העגבניות - שמים שמן במחבת (לפי העין) - מוסיפים את שתי שיני השום השבורות, הפלפל החריף והבצל, ומטגנים עד שהבצל זהוב. - מוסיפים את העגבניות, לאחר מכן את התבלינים (אם רוצים לשים יותר כמון, צריך להפחית את כמות המלח, אחרת בשילוב של שניהם המתכון יוצא מלוח, או לוותר על הכמון). - להנמיך את האש, להוסיף את רסק העגבניות ממש לפני שהרוטב מוכן (אחרת הוא נשרף מהר מאוד). - מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה. - להוסיף את הביצים השלמות לרוטב (בלי לערבב, חס וחלילה!!), ולהמשיך לבשל על אש בינונית עד שהחלמונים מתקשים במקצת (לא לבשל יותר מדי כדי שהחלמונים יישארו רכים ואפשר יהיה לטבול בהם לחם טרי). - להגיש עם לחם שחור טרי – אני אוהבת להכין פוקאצ'ה ענקית איתה מנגבים את השקשוקה (המצאה ישראלית – שקשוקה עם פוקאצ'ה. נירה). בתיאבון!
 

נירהמ1

New member
מרק תירס פשוט, עשיר וטעים (פרווה)/נירהמ1../images/Emo39.gif

מרק תירס פשוט, עשיר וטעים (פרווה)/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1, עצמי החומרים: 5-4 קלחי תירס טריים – אותם "מגלחים" מהשיניים – פשוט מעמידים את הקלח על בסיסו ו"מגלחים" בסכין חדה 5 תפוחי אדמה בינוניים – חתוכים לקוביות קטנות 1 בצל בינוני פרוס לטבעות דקות 1 בצל שלם – חתוך כמעט עד תחתיתו בצורת צלב – הוא ייתפרק לבד בבישול 1 ראש שום – חתוך לפרוסות דקות – משאירים שתי שיניים שלמות אותן שוברים (ב"זפטה" ביד, או שוברים בעזרת תחתית של כוס – אפשר להיות מאוד יצירתי – יש הרבה כלים במטבח שאפשר לשבור איתם שיני שום) 1 גזר בינוני – חתוך לגפרורים קטנים, או טבעות 1 פלפל אדום מתוק (לא גדול) – קצוץ לקוביות קטנטנות 2 כפות שמן קנולה – להזהבת הבצל 5 גבעולי בצל ירוק – קצוץ (להגשה) שמן זית (להגשה) מלח, פלפל שחור גרוס טרי, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית קארי. הכנה: - מחממים את השמן במחבת ומזהיבים את הבצל – ומניחים בצד - על האש הגדולה של הכיריים שמים בסיר עם תחתית כבדה את הבצל החתוך עד תחתיתו כמעט, את התירס, את תפוחי האדמה, את שיני השום השבורות, את הגזר, את הפלפל המתוק, את התבלינים וצורבים (זה נותן למרק טעם כאילו שמנו ציר מרק) - כשהירקות נצרבים שומעים מעין "טססס" ואז מנערים את הסיר כדי שהירקות בתחתית יוקפצו כלפי מעלה ושאר הירקות ייצרבו. - מוסיפים מים לכיסוי הירקות, מוסיפים את הבצל המוזהב ומרתיחים - תוך כדי הרתחה מסירים את הקצף שנוצר על המרק - כשהמרק רותח רתיחה מסיבית, מסירים את שאריות הקצף, מעבירים לאש בינונית שגם אותה מנמיכים, מוסיפים את פרוסות השום, טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים עד שהירקות מתרככים בהגשה: לאחר שיוצקים את המרק מטפטפים שמן זית בעזרת כפית ומעטרים באמצע כל צלחת במעט טבעות בצל ירוק טרי לקישוט (אפשר גם מעט קרוטונים שאופים בבית). הערות שלי (נירה): לא להיבהל מזה שיש ראש שום שלם במתכון. השום מכיל כמות גדולה של סוכר שמשתחרר בבישול ונותן למרק טעם מתקתק נפלא (בלי הריח שמתלווה לשום הטרי).
 

נירהמ1

New member
אורז בעשבי תיבול/pirge ../images/Emo39.gif

אורז בעשבי תיבול/pirge מקור המתכון: pirge "אני הכנתי את האורז מבושל ולא בתנור. יוצא טעים מאוד. כמו כן, הכנתי אותו פעמים רבות מאורז מלא. יוצא מעולה..." (נירה) החומרים: 2 כוסות אורז 2 כוסות עשבי תיבול (בצל ירוק:שמיר:נענע:פטרוזיליה:כוסברה:סלרי (הסלרי הכי חשוב) מלח לטעם או מלח ואבקת מרק עוף (אני ויתרתי על מרק העוף – נירה) פלפל שחור לטעם קורט אגוז מוסקט רבע כוס שמן (אפשר פחות) 4 כוסות מים רותחים הכנה: שמים הכול בסיר חוץ מהמים ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב . מוסיפים את המים ומבשלים כ-20 דקות מכוסה על אש קטנה במצב רתיחה. אפשר להכניס הכול לתבנית פיירקס. לעטוף בניר כסף. לחורר מעט במזלג. לאפות בחום 170 מעלות כ-30דקות. לבדוק ואם האורז עדיין קשה, להוסיף עוד 10 דקות אפיה.
 

pirge

New member
פסטונה (ספגטי טונה ברוטב אדום)

מקור:פירגה. מכינים לפי הוראות היצרן איזה אטריות\ספגטי שרוצים. ובינתיים-במקביל מכינים את הרוטב: כ-4 כפות שמן זית בצל קצוץ שן שום קצוצה פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות ----אפשר לשלב עוד צבע קופסה רסק עגבניות קטנה+2 כפות קטשופ ואפשר גם כף רוטב צ'ילי מתוק. קופסה של עגבניות כתושות ברסק--- טל וטרי תכולה 400 גרם אפשר להשתמש בעגבניות טריות מגוררות. חצי כוס מים 2 או 3 קופסאות טונה בלי השמן 2 כפות פטרוזיליה טריה או כוסברה למי שמעדיף מלח או אבקת מרק עוף פלפל שחור. כפית סוכר. להגשה: גרגרי חומוס מבושלים ואגוזים או שקדים שלמים לקישוט –מטוגנים במחבת יבשה.לבחוש כל הזמן עד שנהיים כתמים חומים. ההכנה: מטגנים בשמן הזית בצל ומשקפים אותו. מוסיפים שום ומטגנים להזהבה. מוסיפים לטיגון את רצועות הפלפלים ומזהיבים גם אותם. מוסיפים את הרסק-הקטשופ-הצ'ילי- והעגבניות ומערבבים ביחד. מוסיפים תבלינים ועשבי תיבול כשהכל רותח ומצטמצם מעט---- מכבים את הלהבה. טועמים ומשפרים טעם. מוסיפים את הטונה בגושים בלי השמן מערבבים בעדינות רבה שהטונה לא תתפורר בכלל. מורידים מנה ספגטי ויוצקים עליה מצקת מרוטב הטונה. מערבבים קלות. מקשטים בחומוס והאגוזים\שקדים קלויים. תהנו
 

chli

New member
עוגה בחושה קלה וזולה../images/Emo71.gif

עוגה בסיסית בחושה מתכון שיש לי כבר שניםםם[מאז שאני נשואה] סליחה עם היוצר... ו אשל או שמנת עם אותה כוס לימדוד כוס שמן ואותה כוס וחצי סוכר ואותה כוס 3 כוסות קמח תופח 3 ביצים הכנה לערבב את החומרים היבשים להוסיף תוך כדי ערבוב את האשל השמן והביצים לערבב עד שהתערובת חלקה לשמן תבנית קייק או תבנית עגולה 24 לחממם תנור ל180 מ לאפות מינימום 40 ד וליבדוק עם סכין או קיסם שיצא חלק.. אפשר לגוון ולחלק את התערובת לישפוך מחצית בתבנית . להוסיף כף שוקו או קקאו לערבב ולהוסיף במרכז התערובת שיש בתבנית לא לערבב..ותקבלו עוגת שייש ניתן גם להוסיף פיפוצי שוקולד או לגרד קליפת תפוז לתערובת קל וטעים לבריאות
 
למעלה