נסיכת הנילוס ברוטב ירוק

פוקסי99

New member
נסיכת הנילוס ברוטב ירוק

כ750 גרם דג נסיכת הנילוס 8 שיני שום חתוכות גס פלפל ירוק חריף מהגדולים חתוך לטבעות רוחב 1/2 חבילה כוסברה(למי שאוהב כוסברה אפשר אפילו חבילה שלמה) אתוכה גס 4 פלפל אדום מתוק(או גמבה) חתוך לרצועות פפריקה מתוקה מעט כורכום מלח 3 תפוחי אדמה חתוך לרוחב בעובי של 1/2 סמ' לטגן בשמן חצי מכמות השום ,הגמבה, הכוזברה והפלפל החריף להוסיף פפריקה מתוקה ומעט כורכום להוסיף את תפוחי האדמה ומים שיגיעו לחצי גובה המצרכים(כאשר נוסיף את הדגים הם יגירו מים והרוטב צריך להיות סמיך) הפלפל והשום חתוכים לבשל חצי בישול עד אשר תפוחי האדמה יהיו לא קשים אבל לא רכים(בתהליך הבישול הסופי הם יהיו רכים למאכל) לאחר חצי הבישול להוסיף מעל תפוחי האדמה את הדגים לשפוך מעליהם את החצי השני של הפלפל השום והכוזברה להוסיף עוד מעט כורכום ופפריקה לקח מהרוטה בכף ולשוך מכל הדגים לסגור את הסיר לעוד כרבע שעה עד אשר הדגים מוכנים ותפוחי האדמה רכים
 

פוקסי99

New member
לאחר חצי בישול

כאשר תפוחי האדמה עדיין מעט קשיםן מניחים את הדגים מעל תפוחי האדמה ולא בוחשים
 

פוקסי99

New member
ועל הכל אני שופך את רצועות הפלפל והכוסברה

והשום אשר השארתי בתחילת התהליך כמו כן בכף אןסף מהרוטב בתחתית הסיר ומרטיב מלמעלה את הדגים
 

פוקסי99

New member
והכל מתבשל כ15 דקות

הרוטב צריך לבעבע שימו לב שבשלב זה כות הרוטב גדלה מהמים אשר מגירים הדגים בגלל זה שמנו בתחילה מים בגובה חצי המרכיבים
 

פוקסי99

New member
והדגים מוכנים בתאבון

הדגים מוכנים אני לא ממליץ לבשל יותר מהזמן שהדגים מוכנים אחרת הם יהיו רכים מידיי דבר נוסף עכשיו יש בשוק פלפלים חריפים ירוקים אשר הם מזן מאד חריף אז לקחת בחשבון כדי שלא יצא למי שלא אוהב חריף מידי כבעבר אמי ממליץ בתחילה להשתמש בחצי העליום של הפלפל אשר הוא פחות חריף ולאחר טעימה להוסיף עם צריך ןהוריד חריפות לא ניתן אלה בהגדלת כמות התבשיל שבת שלום לכולם פוקסי
 

נירהמ1

New member
פוקסי - תודה על המתכון והסדנה

מוסיפה למאמרים וגם לקישורים.
 

pirge

New member
אחח ../images/Emo19.gif מריחים ומעוררי תיאבון תו../images/Emo3.gifדה

 

nicki3

New member
../images/Emo19.gifנשמע טעים ביותר../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif

 
למעלה