דובדבנים יש - לא נכין סברינות

דובדבנים יש - לא נכין סברינות../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo3.gif

המתכון- של קרין מתוך הספר סודות מתוקים החומרים הדרושים לבצק: 3 וחצי כוסות קמח (500 גרם) 1/2 שקית שמרית (25 גרם) 3 כפות סוכר (35 גרם) 3 ביצים 1 כפית תמצית וניל 11/4 כוסות חלב פושר (300 מ"ל) 200 גרם חמאה מומסת, פושרת 1/2 כפית מלח לסירופ: 1 ליטר מים 3 כוסות סוכר (600 גרם) 1/2 כוס רום אמיתי (לא תמצית) (120 מ"ל) להגשה: 1 מיכל שמנת מתוקה 3 כפות סוכר (35 גרם) תותים טריים, חצויים או דובדבנים ההכנה מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים סוכר, ביצים, תמצית וניל, חלב, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בלילה חלקה ומבריקה. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מזלפים לתבניות, מתפיחים ואופים: משמנים היטב את התבניות. מערבבים את הבלילה להוצאת האוויר ומעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה בעובי 1 ס"מ. מזלפים את הבלילה לתבניות עד מחצית מגובה הדפנות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (הבצק יגיע לגובה הדפנות). מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כ-20 דקות, עד שהסברינות זהובות, יבשות ונוקשות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבניות. מבשלים בסירופ ומצננים מעט: בסיר רחב מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומוסיפים רום. שומרים על הסירופ בבעבוע עדין מאוד ומכניסים לתוכו את הסברינות הפוכות, כשהצד העליון והשחום שלהן טובל בפנים. מבשלים חצי דקה, הופכים לצד השני ומבשלים חצי דקה נוספת, עד שהסברינות תפוחות, רכות וספוגות סירופ. מוציאים בעדינות לצינון על רשת. שומרים את הסברינות המוכנות במקרר עד ההגשה. מקשטים ומגישים: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת רכה. מניחים כף קצפת על כל סברינה, מקשטים בחצי תות ומגישים. הכמות המתקבלת 30 מיני-סברינות
 
אני מעביר ישר לצלוחיות הגשה כדי למנוע

תזוזה רבה לסברינות ספוגות הסירופ.
 
ניתן להעביר גם לתבניות חד פעמיות במיוחד אם

מניידים את הסברינות לבית אחר כל סברינה נשארת בתוך התיחום של הסירופ שלה וקל יותר לחלוקה כאן אלו הסברינות מתבניות הפאי האשיות ללא חור כשיתקררו לגמרי אחתוך פתח עים סכין
 
דודו- הסברינות מהממות../images/Emo70.gif

בעלי חולה על סברינות הראתי לו את התמונות אמר שאני מתעללת בו................... כל הכבוד ושבת שלום
 

ilana552

New member
לדודו חמוד../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

יוצא מן הכלל מדהים ואין לי עוד מילים מתי אפשר לאכול?ההההההההההההההההה אילנה
 

נירהמ1

New member
איזה סברינו יפהפיות!!! - נראות ../images/Emo59.gif../images/Emo39.gif

אחת אחת.
תודה על המתכון והסדנה היפה והמחכימה.
מוסיפה לקישורים וגם למאמרים. שבת שלום לך ולמשפחתך.
 
נירה יקרה...

תודה רבה רבה לך העונג לי להיכנס לפורום חלבי ולהיות כאן דיירי הבית מדהימים ואת?????????????. מהממת בכל אשר את!!!! שבת קסומה וטעימה והרבה חיבוקים.
 

נירהמ1

New member
דודו - המתכון פלוס תמונה וקישור לתמונות

הנוספות נמצא כבר במאמרים "עוגות וקינוחים", קטגוריית משנה "סברינה". כמו כן, הכנסתי את הסדנה לקישורים בקטגוריה "סדנאות און ליין" וגם לטאג ליינס של הפורום (אפשר להקיש על הטאג ליינס ואז יופעל הקישור לסדנה גם משם).
 
למעלה