אם הממסר פחת קופץ,
רוב הסיכויים שלחות או איזה פרור שהתפחם מחבר את החוט להארקה-גוף התנור. צריך לנקות את זה. זה אומר לפתוח ולחפש.
הבדיקה היא בין הפאזה שבתרע לגוף ומסובבים שהגוף חימום התחתון "כאילו חובר", כלומר שהתקע לא בשקע!. צריך להיות מעל 1K אוהם לכל וולט כלומר, מעל 230 קילו אוהם.
שיטה שצריך לעשות כשהתנור מחוץ למקום, מנתקים את הארקה - שזו סכנה בפני עצמה ורק חשמלאי יכול לבצע!!, ומחברים ומחממים עד שהלחות מתאדה או ששאריות המזון נשרפו.
בכל השלב שהתנור לא מחובר להארקה ומקבל מתח חשמל אסור לגעת בו.