מיני שוקולדיות של סימה-אבל הכי מיני מיני

מיני שוקולדיות של סימה-אבל הכי מיני מיני

הכנתי את השוקולדיות של סימה בתבנית שקעים מיני קטנים ביותר קונים בגודל קוטר של פקק יש שלוש בעיות: הראשונה -שהם טעימים בטירוףףףףףףףףףףףףףףףףף השניה- שאי אפשר להפסיק לזלול והשלישית- שלא זוכרים כמה כבר אכלנו חיחיחיחי.... המתכון עוגיות שוקולד נטו simad- 300 גרם שוקולד מריר 90 גרם חמאה כפית תמצית וניל 2 ביצים מס´ 2 100 גרם סוכר 20 גרם קמח (כן 20 גרם) 200 גרם שוקולד לבן קצוץ 200 גרם שוקולד חלב קצוץ ממיסים 300 גר´ שוקולד וחמאה במיקרו. מקציפים ביצים וסוכר כחמש דקות. מוסיפים שוקולד מומס לביצים ומערבבים. מוסיפים וניל, קמח מנופה ואת השוקולדים הקצוצים.משמנים היטב את תבנית השקעים (בקוטר 5 ס"מ- רצוי מסיליקון) ויוצקים לתוכן מתערובת השוקולד (בערך כף). אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-12-15 דקות (תלוי בגודל העוגייה). לצנן היטב ולקרר במקרר כ- 10 דקות לפני החילוץ מהתבנית.
 
ריבועיות פאדג' שוקולד צימוקים ואגוזי לוז

המתכון נלקח מהספר "ממתקים ומעדני שוקולד" הסדרה הקטנה לבישול עולמי, פאדג' שוקולד - 64 יחידות (קטנות) 125 גרם שוקולד איכותי 125 גרם חמאה 1 וחצי כוסות אבקת סוכר מנופה 2 כפות חלב חצי כוס אגוזים קלויים קלופים (פקאנים - לוז - מלך - שקדים - עשיתי עים לוז) חופן צימוקים שהשרתי שעתיים בקוניאק(תוספת שלי) מרפדים תבנית קטנה ,אני מרפד תבנית פלסטיק של בורקסים קפואים שקונים בסופר בניילון נצמד לרפד וגם לצאת החוצה מהצדדים מערבבים שוקולד קצוץ עם חמאה אבקת סוכר וחלב ומחממים במקרו עד להיווצרות קרם (להיזהר לא לשרוף) מוציאים מהמיקרו ומוסיפים את האגוזים והצימוקים משטחים על התבנית ומכניסים לחצי שעה למקפיא להתקשות הופכים את הפאדג' על קרש חיתוך ומקלפים את הניילון ממיסים שוקולד או מריר או חלב ויוצקים על הפאדג' ניתן להמיס גם שוקולד לבן ולערבבי בצורה שמערבבים עוגת שיש ספירלות עם הסכין מקררים שוב כרבע שעה חותכים לריבועים ניתן בשלב שהשוקולד רך לסדר אגוזים במרווחים או תלתלי שוקולד או אגוזים או דובדבנים או כל דבר אחר שבא לך ואז השוקולד מתקשה ומה ששמת נתפס על קוביית הפאדג'
 
אצבעות שוקולד של סימה-עם תוספת

המתכון של סימה (משגע) אני אחרי הכנת אצבעות השוקולד של סימה - לפני החיתוך יצקתי שוקולד מטומפרר למעלה ורק אז חתכתי מתכון: אצבעות שוקולד-סימה כוס בוטנים קלויים וקצוצים גס כוס צימוקים בהירים כוס קוקוס טחון כוס נטיפי שוקולד מריר משובח פחית חלב מרוכז ממותק מערבבים היטב את החומרים היבשים, משטחים בתבנית קטנה ויוצקים מעל את החלב המרוכז. אופים בחום 200 מעלות כ- 20 דקות כשהתבנית מכוסה בנייר אלומיניום. מוציאים את התבנית, מערבבים את העיסה (השוקולד כבר נמס ויתמזג בבלילה) ומחזירים לאפייה בחום של 180 מעלות לעוד 20 דקות. מצננים ושומרים במקרר עד לחיתוך. אני יצקתי לפני החיתוך שוקולד - יצא מהמם!!!!!!!1
 
חיתוכיות בריאותיות של מרתה סטיוארט

הביאה לפורום fairy_me המקסימה. אני הוספתי מעט חומרים נוספים משלי ושיטחתי לעוגה כדי לחתוך לריבועיות "עוגיות כיור המטבח" - עוגיות בריאות עשירות של מרתה סטיוארט המתכון: 225 גר' חמאה, מרוככת 110 גר' סוכר 85 גר' סוכר חום בהיר 2 ביצים גדולות 1 כפית תמצית וניל טהורה 250 גר' קמח 1 כפית אבקת סודה לשתייה 1/2 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית מלח 180 גר' שיבולת שועל (2 כוסות) 2 כוסות שוקולד צ'יפס 95 גר' קוקוס טחון 160 גר' צימוקים (1 כוס) 125 גר' אגוזים קצוצים (1 כוס) אני הוספתי - חופן שומשום + 5 תמרים מגולענים חתוכים + 2 מישמישים מגולענים חתוכים אופן ההכנה: לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד תבניות בנייר אפייה. בקערה גדולה בעזרת כף עץ, לערבב למשך כ-2 דקות חמאה, סוכר וסוכר חום לממרח קרמי. להוסיף ביצים- אחת בכל פעם. להוסיף תמצית וניל. לקערה גדולה נפרדת, לנפות קמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח. להוסיף בהדרגה לתערובת החמאה. להוסיף שיבולת שועל, שוקולד צ'יפס, קוקוס, צימוקים ואגוזים ולערבב רק עד שמתאחד. למדוד כפות במרווחים של 5 ס"מ בין עוגייה לעוגייה. ללחוץ כלפי מטה בעזרת תחתית של כוס כדי לשטח העוגיות בצורה שווה.(אני שיטחתי הכל לעוגה מלבנית ולאחר קירור מוחלט חתכתי לריבועיות) לאפות 16-18 דקות, לקבלת צבע זהוב. לצנן.
 

lala182

New member
העוגיות נראות טעימות אך קשה לומר שהן בריאות

יש פה כמות מאוד גדולה של חמאה וקוקוס שניהם גורמים לעליה ברמות השומנים בדם ולכולסטרול (בכלל קוקוס זה אחד המזיקים הגדולים, ולפני שיגידו שזה שומן מהצומח ולכן לא יכול להיות שיש בזה כולסטרול אז כן יש בזה כולסטרול כמו בכל דבר שמכיל שמן דקלים שהוא נראה לי הדבר היחיד מהצומח שמכיל שומן רווי וכולסטרול ובכמויות מאוד גדולות...) וגם סוכר ושוקולד צ'יפס זה לא בדיוק שיא הבריאות... אני בטוחה שהם טעימות בטירוף אבל תמוה למה מרתה סטיוארט החליטה לקרוא להם בריאות... במיוחד שתחת המסווה הזה אוכלים הרבה הרבה יותר מאשר היית אוכל אם היית יודע שזה לא ממש בריא...
 

shlomits

New member
הערה קטנטנה

למיטב ידיעתי, שומן דקלים מכיל שומן רווי, ולא כולסטרול. אמנם השומן הרווי תורם ליצירת כולסטרול בדם, ולכן בעקיפין צריכת שומן רווי דומה לצריכת כולסטרול, אבל אין כולסטרול בשומן דקלים. יתכן שאני טועה אבל כך הוסבר לי בעבר
 

tatan48

New member
לא כולסטרול אבל כן שומן רווי

שמן קוקוס ושמן קקאו הם שני שמנים צמחיים שיש בהם שומן רווי שאינו בריא אבל לא כולסטרול. כולסטרול נמצא רק בשומן מהחי.
 
נראה שווה לגמרי - יש לי ריר וזה רע כי כבר

מאוחר... חג שמח
 

טלאית321

New member
אה, דוד בשרשור הפחזניות שאלתי באיזה מס' צנטר

הזלפת את הפחזניות, עשית לי חשק להכין הכל נראה אחלה וטעים !!!!!!!!!!!!! מבטיחה לא להכין כלום
בסוף אצטרך להרחיב את דלת הבית מהשמנת יתר בכדי לעבור דרכה חחחח...........
 
מוס גבינה אישי...

מתכון של נירה1 מחלבי במקור היתה גם תחתית לבסיס- מעוגת בראוניז אני שמתי לתחתית עיגול דק דק של טורט של רולדה פשוטה. חומרים למוס הגבינה 750 גר' גבינה לאפיה (חשוב שלא יהיו מים בגבינה( 1 כוס סוכר 1 מכל שמנת מתוקה 1 יוגורט דנונה 1 פודינג אינסטנט וניל 2 כפות מיץ לימון קליפת לימון מגוררת 1 שקית ג'לטין (14 גרם) מים פושרים (1/3-1/2 כוס בערך) להמסת הג'לטין 2 כפות רום (לא תמצית אלא אלכוהול) חומרים לקרם שוקולד : 1/2 מכל שמנת מתוקה 100 גר' שוקולד מריר הכנת מוס הגבינה: שמים בקערה את כל החומרים (פרט לשמנת המתוקה, ליוגורט ולג'לטין) ומערבבים, ממיסים את הג'לטין במים פושרים מערבבים היטב, מסננים דרך מסננת (למניעת גושים) ומוסיפים ליוגורט, מערבבים היטב, מוסיפים למסת הגבינה ומערבבים. מקציפים את השמנת, מוסיפים למסת הגבינה ומערבבים בעדינות. שופכים את מסת הגבינה על תחתית הבראוניס האפויה, ומיישרים. קרם שוקולד: מחממים 1/2 מכל שמנת מתוקה עד לנקודת רתיחה מורידים מהאש ומוסיפים 100 שוקולד מריר ומערבבים היטב עד להמסה של השוקולד, מקררים עד לטמפרטורה של החדר, מורחים על העוגה ומחזירים להקפאה עד השימוש. אני פיזרתי כדורי סוכריות שוקולד לקישוט חלק מהכדוריות שוקולד פיזרתי לפני הגנאש שוקולד וןהם שקעו יצא יפה וטעים בהצלחה.
 

ruthi226

New member
סימנתי אותם לשבועות, ושאלה

כמה זמן מראש צריכים להכין אותם כדי שיהיו יציבים? וחוץ מזה, הכל נראה 10!!
 
למעלה