עוגות ללא ביצים

עוגות ללא ביצים ../images/Emo101.gif

יש חיה כזאת???? צריכה מתכון פשוט ומהיר לעוגה ללא ביצים מי יוכל לעזור ולהושיע??
תודה
 

סיוי 24

New member
היי עונה חדשה- יכולה להמליץ לך לעשות חיפוש

למתכוניו של גולדי המקורי מיפו, הוא אלוף במתכונים טבעוניים ללא ביצים.
 

chanit

New member
עונה, אם לא מאוחר

יש בארכיב עוגה טעימה ללא ביצים שהבאתי, כוללת חלב קוקוס וניתנת לגיוונים.
 

laleniya

New member
סופי-מתכון של גולדי המקורי מיפו והסבר מודגש

רוגעלך מאת: גולדי המקורי מיפו מתוך ''סודות מתוקים'' של קרין גורן. אני מביא את הגרסה המלאה ולידה את ההערות שלי הבצק: 1/2 3 כוסות קמח (500 גר') *קמח מלא 1/2 שקית שמרית (25 גר') *1/2 1 כפות שמרים יבשים 2/3 כוס חלב פושר (160 מ''ל) *1 כוס חלב סויה 2 ביצים *2 כפות פשתן טחון+חצי כוס מים 1/3 כוס סוכר (70 גר') *סוכר חום או ממתיק אחר 1 שקית סוכר וניל (10 גר') *ויתרתי 100 גר' חמאה מומסת, פושרת *150 גר' שמן קנולה 1 כפית מלח
 
עוגות ללא ביצים - מתכונים

לא ניסיתי את המתכונים הר"מ אבל אספתי כי הייתי צריכה פעם (המתכון שכן ניסיתי מהאוסף לא היה מוצלח, אז לא רשמתי אותו פה): ********** רקדנית הרוח - הכנתי את עוגת השוקולד , וואי.. היא יצאה ממש טעימה!! עשירה ו"בוצית" כזאת.. משגעת ממש בהתחשב בעובדה שחסר בה מרכיב שעד היום חשבתי שהוא "ייהרג ובל יעבור" אפיתי לפי המתכון הזה: 2 כוסות מים רותחים 2 כוסות קמח 6 כפות קקאו 1/2 כפית א. סודה לשתיה 2 כוסות סוכר 1 אבקת אפיה 1/2 כפית מלח 1 כף לימון 3/4 כוס שמן לערבב את כל החומרים ביחד ולשפוך לתבנית מס' 26 או 2 תבניות של אינגלייש קייק משומנות מראש... לאפות את העוגה כ-40 דקות בחום בינוני.... לרוטב 3 כפות סוכר 1/4 כוס מים מעט תמצית וניל 50 גר' מרגרינה.... לאחר שהעוגה יצאה מן התנור יש לשפוך עליה בעדינות את הרוטב.... עוגה נימוחה בפה ומעולההההההההההההההה קוצרת הרבה שבחים.... *************************************************** עוגת תפוחים - neta558 1 כוס קמח תופח 3/4 כוס סוכר חום 4-5 כפות סילאן 1/3 כוס שמן 1/3 כוס חלב סויה 2-3 תפוחים 2 כפיות קינמון 1/3-1/2 כוס צימוקים מערבבים את הקמח עם הסוכר. מוסיפים שמן, חלב סויה, קינמון וסילאן. את התפוחים חותכים, מחלק מכינים רסק וחלק משאירים בחתיכות קטנות. מערבבים עם שאר החומרים. במקרה שהבלילה יוצאת נוזלית מדי מוסיפים עוד קצת קמח. מערבבים פנימה צימוקים. אופים בתחילה בחום גבוה עד שהעוגה תופחת ואז ממשיכים בחום בינוני עד שהיא יבשה מבפנים. ******************************* WACKY CHOCOLATE CAKE / epicurious ingredients 1 1/2 cups (7 ounces) bleached all-purpose flour 1/4 cup (0.75 ounce) unsweetened, nonalkalized cocoa powder 1/2 teaspoon baking soda 1/2 teaspoon salt 1 cup (7.5 ounces) granulated sugar 1 teaspoon vanilla extract 1 tablespoon white or cider vinegar 6 tablespoons vegetable oil 1 cup water preparation 1. Position a rack in the center of the oven and preheat to 375°F. Lightly grease an 8-inch square pan. 2. Sift the flour, cocoa, baking soda, and salt directly into the baking pan, then add the sugar. With your finger, poke 2 small holes and 1 large one in the dry ingredients. Into one of the small holes pour the vanilla, into the other one the vinegar, and into the larger one the oil. 3. Pour the water over all the ingredients and stir the ingredients together with a table fork, reaching into the corners, until you can’t see any more flour and the batter looks fairly well homogenized. 4. Bake for 35 to 40 minutes, or until the top is springy and a tester inserted in the center comes out dry. Cool the cake in the pan on a wire rack, then cut and serve it from the pan. Storage Keep at room temperature, wrapped airtight, for up to 3 days; refrigerate after that. המלצות: להשתמש בכוס קפה מוכן במקום המים ולהוסיף שוקולד צ'יפס ***************************** NITA'S CRAZY CAKE / epicurious ingredients 1 1/2 cups all purpose flour 1 cup sugar 1/3 cup unsweetened cocoa powder 1 teaspoon baking soda 1/2 teaspoon salt 1 cup cold water 1/3 cup vegetable oil 1 tablespoon distilled white vinegar 1 teaspoon vanilla extract preparation Preheat oven to 350°F. Place first 5 ingredients in 8x8x2-inch nonstick metal pan. Using handle of wooden spoon, poke three holes in dry ingredients. Combine 1 cup cold water, oil, vinegar, and vanilla in large glass measuring cup. Pour liquid ingredients into holes in dry ingredients (there will be some overflow). Using fork, stir until batter is smooth. Bake until tester inserted into center comes out clean, about 30 minutes. Cool completely in pan on rack. (Can be made 1 day ahead. Cover and store at room temperature.) *********************************** DANISH APPLE CAKE / epicurious ingredients 1 kg (2 lb) Granny Smith apples 90 g (3 oz) butter sugar to taste 2 cups (4 oz) fresh breadcrumbs 3 tablespoons sugar 1/2 cup (4 fl oz) cream, whipped red currant jelly (or jam) preparation Peel, core and thinly slice the apples. Put into a stainless steel or enamel pan with a little water. Cover and cook gently until soft, then purée. Stir in 1 tablespoon of butter and enough sugar to taste. Melt remaining butter in a frying pan, add breadcrumbs and sugar and stir until golden. Allow to cool. Just before serving, arrange alternate layers of apple purée and crumbs in a serving dish or individual bowls. Finish with a sprinkling of crumbs, decorate with whipped cream and red currant jelly. *************************************** ותמיד אפשר להכין בתבנית פאי בצק שק"מ (או חש"ק) לאפות אפייה עיוורת, למלא למעלה בשמנת מתוקה מוקצפת + גבינה לבנה או שמנת מתוקה מוקצפת + גנאש שוקולד לבן מוקצף ומעל - תותים חתוכים. פשוט, מהיר, בלי ביצה, עשיר וטעים.
 
איזה קטע ../images/Emo13.gif

את העוגה הראשונה שצירפת הכנתי אתמול בדיוק ממתכון שיש לי כבר שנים (אבל עם ביצים כמובן) אם הייתי יודעת שאפשר להמיר מוצר במקום הביצים, לא הייתי שוברת את הראש ואיך לא חשבתי על בצק שק"מ???
 
ועוד עוגה לא מהירה אבל מצויינת ובלי ../images/Emo84.gif

מתכון: עוגת מוס אגסים וגבינה / באלי רכיבים: לתבנית עגולה מס' 26: 200 גרם ביסקוויטים מרוסקים ו 100 גרם חמאה . למוס: 4 אגסים טריים קלופים וחצויים 1 כוס סוכר 2 כוסות מים מיץ מלימון 2 מקלות קינמון קטנים 500 גרם גבינה לבנה 5% 1 מיכל שמנת מתוקה או ריצ' 1 כוס סוכר 20 גרם אבקת ג'לטין מעט מים רותחים לעיטור: 6-8 חצאי אגסים מבושלים אופן הכנה: תחתית: להמיס את החמאה ולערבב עם פירורי הביסקוויטים. לשטח בתבנית האפייה ולקרר במקרר עד שהבסיס יציב וקשה. אפשר לרפד את התחתית של התבנית בנייר אפייה, ומומלץ לשים על דפנות התבנית שקף, כדי שיהיה קל לשחרר את המוס מהתבנית. מוס: להביא לרתיחה את חצאי האגסים עם מקלות קינמון, 2 כוסות מים, סוכר ומיץ לימון, ולבשל עוד 10 דקות . להסיר מהאש, לכסות את הסיר במכסה ולתת לאגסים להתקרר. מרסקים למחית חלקה (ללא מקל הקינמון כמובן) 6-8 חצאי אגסים. מקציפים את הגבינה הלבנה עם הסוכר כדי לאוורר אותה ולתת לסוכר להתמוסס קצת. מקציפים את השמנת המתוקה בלי סוכר לקצפת סמיכה ויציבה אבל לא נוקשה ומקפלים לתערובת הגבינה. מקפלים לתוך התערובת את מחית האגסים. ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים מהברז או בסירופ של האגסים. מערבבים היטב ומוסיפים בערך חצי כוס מים רותחים תוך ערבוב, עד שהג'לטין נמס לגמרי. מעבירים מעט מהתערובת המוס לתוך הג'לטין ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורות ולמניעת גושי ג'לטין. מוסיפים את הג'לטין לתוך תערובת המוס והפרי. מסדרים את חצאי האגסים הנותרים על תחתית ביסקוויטים, ומוזגים מעליהם את המוס. מצננים למינימום 4 שעות, מומלץ ליממה. אפשר להקפיא את העוגה אם צריך להסיע אותה מרחק גדול. מגישים ישר מהמקרר. מקור המתכון: ענבל ברנר הערה נמרוד והמלפפונים: אני מכינה עם 2 קופסאות אגסים משומרים.
 
והנה עוד עוגות בלי ../images/Emo84.gif

עוגת סולת של חיים כהן - לא ניסיתי, לא יודעת של מי ההערות במתכון - ככה העתקתי השד-יודע-מאיפה.
מכותב/ת ההערות. 4 כוסות מים 1/2 קלו סוכר 350 גר´ סולת 2 כפות צנוברים 1/2 כוס שקדים מולבנים(אני קצצתי גס כדי שהשקדים יתפזרו בכל העוגה) 1 מקל קינמון (אני שמתי רבע כף קינמון) 1 כוס שמן קינמון לקישוט. שמים את מקל הקינמון והסוכר והמים בסיר ומבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי. במחבת יוצקים את השמן והסולת ומטגנים עד שהופך מעט חום (להזהר לא לחרוך) להשתמש באש נמוכה כ10 דק´ ומוסיפים את השקדים והצנוברים ומערבבים. מוסיפים את הסירופ במצקת בהדרגה כף אחר כף וממשיכים לערבב כל הזמן עד שהסירוף נספג. יוצקים לתבנית עגולה ומצננים ומכניסים למקרר כמה שעות שהעוגה תתיצב. ומפזרים קינמון מעל. הערות אנונימיות: אני יצקתי את התערובת לתבנית 26 , להקפיד לטגן את הסולת על אש קטנה ומדי פעם לעלות את הלהבה אם רוצים את העוגה פחות רכה אפשר להפחית מהסירופ 3 כוסות מים במקום 4. **************************** נראה לי שבמתכון הבא ניתן לוותר על החלמון האחד - אולי להוסיף עוד כף שמנת חמוצה במקום. עוגת תפוחים עם פירורים / koki בצק: 1 וחצי כוסות קמח תופח 100 גרם חמאה רכה 3 כפות סוכר 1 חלמון ביצה ( יעני הצהוב) 1 כף שמנת חמוצה ( כן כן זה הכרחי) מלית: 10 תפוחי עץ גרנד סמית הירוקים החמוצים קלפוים נקיים מכל הבלגן שבפנים ואז לחצות לשניים ולפרוס דק 2/3 כוס סוכר 1 וחצי כפיות קינמון מיץ מחצי לימון -4 3 כפות פרורי עוגיות- מה שיש בית - אפילו פתי בר פשוט פרורים חצי כוס סוכר 70 גרם חמאה לערךרכה 3/4 כוס קמח רגיל חצי כפית קינמון 50 גרם אגוזי מלך קצוצים לא גס ולא דק מידייי התחילו עם הכנת המלית בבקשה מאחר והיא צריכה להתקרר . לאחר שניקיתם את התפו"ע כפי שרשמתי מעלה ואחרי שחציתם אותם ופרסתם דק שימו בסיר מעל שימו את הסוכר קינמון ומיץ הלימון . יש לבשל על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים ולא נשארים נוזלים בפנוכו . יש לצנן היטב אני אישת מכניסה את הסיר כמו שהוא ישר לפריזר לכמה דקות - כן כן אני יודתע - לעיתים אני חסרת סבלנות כעת כשהמלית בפריזר מחממים תנור חום 170 מעלות ומכינים את הבצק. לשים מכל החומרים יחדיו בצק אחיד ופריך שוטחים על תבנית קפיצית 26 ששומנה מראש יש מספיק בצק על מנת לכסות מעט מן הדפנות של התבנית מעל הבצק מפזרים פרורי עוגיות - ופה אגלה לכם מדוע עושים זאת- על מנת שהמלית לא תחלחל פנימה ותעשה מהבצק שלנו עיסה .... מעל הפרורים שוטחים יפה יפה ואחיד את התפו"ע המבושלים. מכינים את הפרורים: לוקחים את כל חומרי הפרורים מערבבים עם כף וכעת בעזרת 2 ידיים - מדמיינים לרגע שאתם בארגז החול ושפוט משפשפים את החומרים ליצרת פרורים גסים . מפזרים את הפרורירם השקסיים הללו על התפו"ע וקדימה לתנורררררררררררר מתי מוכן גברת ז'יבוטרו? כאשר הפרורים זהובים . לאחר שהעוגה צוננת מעבירים סכין בדופן התבנית ומשחרירים הקפיץ. ************************************** עוגת תפוחים ופירורים**/ הביאה טופיפי מכל עוגות התפוחים שעשיתי (ועשיתי הרבה) זאת לדעתי הכי מוצלחת. פסח כבר יוצא ואפשר לחזור לשגרת אפיה מתכון שראיתי בגליון של שף בכתבה של רות יולס על עוגות תפוחים. התמונה שליידו נראתה לי כל כך מגרה שאני ממש מחכה להזדמנות להכין אותה (כנראה ביום שבת הקרוב לרגל יום הולדת של בתה של חברה) אני מבטיחה לדווח אבל כבר מקלידה את המתכון שנראה פשוט מצויין. החומרים לתבנית 26 משומנת: 100 גר'' חמאה 5 כפות סוכר וניל 1.5 כוסות קמח רגיל 8 תפוחי עץ מסוג גראנס סמיט קלופים וחתוכים לשמיניות 75 גר'' חמאה 3/4 כוס סוכר חום קליפה מגורדת מתפוז אחד כפית תמצית וניל ההכנה: תחממים תנור לחום בינוני. מעבדים במעבד מזון את החמאה סוכר וניל והקמח לתערובת פירורית מאוד. שוטחים מחצית התערובת בתחתית התבנית (המשומנת) ולחוצים עם האצבעות ליצירת תחתית בצק. שומרים בצד את יתרת התערובת (לדעתי כדאי שתישמר במקרר כדי שהחמאה לא תימס וגם התבנית - כי אני רואה שהיא לא נכנסת ישר לתנור) מכניסים לסיר את התפוחים החמאה הסוכר קליפת התפוז ותמצית הונילמבשלים כחצי שעה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שכל הנוזלים מתאדים ועוטף את התפוחים ציפוי קרמל. שמים את התפוחים על הפירורים שבתבנית ומפזרים למעלה את יתר הפירורים. אופים כ- 55 דקות עד שהעוגה מזהיבה ומבעבעת. משחררים את העוגה מהתבנית אחרי 10 דקות אחרת הקרמל מתקשה ואז קשה לשחרר את הדפנות (לא ממש הבנתי את המשפט הזה, אבל ננסה ונראה). ******************************* שטרודל תפוחים של מיכל מוזס/הביאה mnm חומרים (לגלילת שטרודל אחת - 8-10 מנות): 4 פרוסות לחם, ללא הקרום 4 כפות חמאה לטיגון + ¼ כוס חמאה מומסת, להברשת העלים כ 4 (750 גרם) תפוחי עץ ירוקים מזן גרני סמית' 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי 1/3 כוס סוכר 1 כפית קינמון (או לפי הטעם) 1/3 כוס צימוקים (אם רוצים) ¼ כוס אגוזי מלך או פקאן, קלויים 4 עלי פילו להגשה: אבקת סוכר הכנה: מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. שמים את פרוסות הלחם במעבד מזון ומעבדים עד שנוצרים פירורים בגודל כחצי ס"מ. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הפירורים ומטגנים כ 2 דקות, עד שהם זהובים ופריכים. קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לרבעים. חותכים לקוביות של כ 1 ס"מ, מעבירים לקערה ויוצקים מלמעלה את מיץ הלימון, למניעת השחרה. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים. מוסיפים את הצימוקים (אם רוצים) והאגוזים ומערבבים. מכסים במגבת לחה ומאחסנים במקרר עד למילוי. 5. מניחים עלה פילו על משטח העבודה, כך שצלעו הארוכה מקבילה לגוף, ומושחים אותו ברבע מהחמאה המומסת. מניחים עליו עלה נוסף ומורחים בחמאה. ממשיכים לערום ולמרוח את שני העלים הנותרים (מסיימים בחמאה) כך שנוצר מלבן בעל ארבע שכבות. 6. משאירים שוליים של 4 ס"מ לאורך צלע המלבן הקרובה לגוף, מפזרים את הפירורים, מניחים את מלית התפוחים עד למרכזו. מקפלים את השוליים הנקיים מעל המלית, מגלגלים גלגול אחד בלבד וחותכים את עודפי הבצק. מעבירים בזהירות לתבנית, מניחים כך שהתפר יפנה כלפי מטה ואופים 25-30 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה (עם זאת, שימו לב שהוא לא משחים מדי). מוציאים, מצננים בטמפרטורת החדר ובוזקים מלמעלה אבקת סוכר. אפשר להגיש עם קצפת או גלידה. ********************************* עוגת תפוחים עם סולת של חיים כהן/ הביאה חגית לתבנית בגודל 25x35 ס"מ החומרים: 12 תפוחים ירוקים (גרני סמית) מעט סוכר וניל או קינמון (אם רוצים) ¾ כוס קמח ¾ כוס סוכר ¾ כוס סולת 75 גרם חמאה, קרה מאוד מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), משמנים את התבנית בקצת חמאה רכה ומרפדים בנייר אפייה. מסלקים מהתפוחים את הליבות (אין צורך לקלוף) ומגררים בפומפייה גסה. אם רוצים, מתבלים במעט סוכר וניל או קינמון. מניחים את התפוחים בתבנית בשכבה אחידה. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והסולת ומפזרים באופן שווה על התפוחים. מגררים את החמאה מעל כל העוגה בפומפייה גסה. מכניסים לתנור ואופים כ- 50 דקות, עד שפני העוגה זהובים. מגישים את העוגה פושרת, עם גלידת וניל או קצפת.
 
וואו אתם מקסימים ../images/Emo13.gif

הייתי צריכה להכין עוגה ללא ביצים (שכחתי לקנות ולא היה לי זמן לצאת לקנות
) תוך שעה מהרגע שכתבתי את הבקשה. בסוף אירגנתי לי 2 ביצים מהשכנה והכנתי את עוגת השוקולד המהירה (מזל שיש שכנות והן בבית לפעמים
) אבל מדפיסה את כל המתכונים שרשמתם לי, כדי שיהיה לי להבא אם אתקע ולא אצטרך להטריח אתכם תודה תודה תודה
קבלו תודה אישית לכל אחד ואחת
 
יא'טושטושית אחת ../images/Emo6.gif

בטח שאת שכנה עדיין ובלי מרכאות אבל תחשבי, אם הייתי צריכה להגיע אליך לקחת ביצים, כבר הייתי קונה תבנית אצל בדרי,,,,,לא??????????? אז השכנה 10 מדרגות מתחתיי היתה אלטרנטיבה מצוינת וזמינה יותר געגעתי
 

chanit

New member
כרגע יצאה מהתנור עוגה בלי ביצים..

עוגה יוונית מספר חדש שכולו מתכונים יווניים העוגה חמה , אם תהיה מאוד מוצלחת אעלה מתכון. (העוגה ללא היצים ומכילה שמן זית ומולסה ומיץ תפוזים ותבלינים..)נראה
 
יש ויש!

עוגת שוקולד ללא ביצים. חומרים: 3כוסות קמח, 2כוסות סוכר, 2כוסות נוזלים (קפה, מים, יין או מיץ תפוזים), חצי כוס שמן, 2כפיות סודה לשתיה, 2כפיות חומץ, 2כפיות תמצית וניל, כפית מלח ו6כפות גדושות קקאו. אופן ההכנה: לערבב הכל יחד ולאפות בחום בינוני. בתיאבון.
 
למעלה