מימונה-שרשור עוגיות מסודר

../images/Emo41.gif מתכון למעמול תמרים

1 ק"ג קמח לבן 2 + שלושת רבעי מרגרינה 1 כוס מיםם חמימיםם 1 כף מי ורדים את הכל בוו גיטרה לערבל ולאחד לבצק נעים ואחיד ליצור כדורים קטנים ומהם פיתות שטוחות למלא בממרח תמרים לסגור ולאפות בחום בינוני כשיוצא ומתקרר לפזר אבקת סוכר
 
../images/Emo41.gif מתכון לפאדג' שוקולד שחור לבן

המתכון נלקח מהספר "ממתקים ומעדני שוקולד" הסדרה הקטנה לבישול עולמי, פאדג' שוקולד - 64 יחידות (קטנות) 125 גרם שוקולד לבישול (צימקאו השם ישמרני) 125 גרם חמאה 1 וחצי כוסות אבקת סוכר מנופה 2 כפות חלב חצי כוס אגוזים קצוצים גס (פקאנים - לוז - מלך - שקדים - מה שבא לך) אני מוסיף גם חצי כוס ביסקויטים פתי בר חומים מרוסקיםם לאבקה מרפדים תבנית קטנה ,אני מרפד תבנית פלסטיק של בורקסים קפואים שקונים בסופר בניילון נצמד לרפד וגם לצאת החוצה מהצדדים מערבבים שוקולד קצוץ עם חמאה אבקת סוכר וחלב ומחממים במקרו עד להיווצרות קרם (להיזהר לא לשרוף) מוציאים מהמיקרו ומוסיפים את האגוזיםם משטחים על התבנית ומכניסים לחצי שעה למקפיא להתקשות הופכים את הפאדג' על קרש חיתוך ומקלפים את הניילון ממיסים שוקולד או מריר או חלב ויוצקים על הפאדג' ניתן להמיס גם שוקולד לבן ולערבבי בצורה שמערבבים עוגת שיש ספירלות עם הסכין מקררים שוב כרבע שעה חותכים לריבועים ומכניסים למנג'טים ניתן בשלב שהשוקולד רך לסדר אגוזים במרווחים או תלתלי שוקולד או אגוזים או דובדבנים או כל דבר אחר שבא לך ואז השוקולד מתקשה ומה ששמת נתפס על קוביית הפאדג'
 
../images/Emo41.gif מתכון עוגיות שומשום ריבת תותים

במקור עוגיות חמאה של ניקי מחלבי אני הוספתי שומשום וריבה ושיניתי את צורתם לכדורים 200 גרם חמאה רכה 180 גרם סוכר 40 גרם אבקת סוכר 2 כפיות סוכר וניל 1 ביצה 320 גרם קמח 4 כפות שומשום אופן ההכנה: 1. לערבל חמאה , סוכר, אבקת סוכר, סוכר וניל. 2. להוסיף ביצה , אחרי דקה להוסיף קמח ושומשום , ליצור בצק. 3. לעשות מהבצק כדור, לעטוף בנייר נצמד לצנן במקרר כשעה 4. ליצור מהבצק כדורים להניח במנג'טים ליצור גומה ולמלא בריבה. 5. להכניס לתנור שחומם לחום בינוני 6. שהעוגיות מזהיבות מעט בתחתית הן מוכנות
 
../images/Emo41.gif מתכון תמרים ממולאים אגוזי מלך

לחתוך תמרים חתך מעל ולשלוף את הגללעין למלא בחצאי אגוזי מלך לסדר במנג'טים
 
../images/Emo41.gif מתכון עוגיות ריבת מישמיש בזילוף

לבצק : חומרים: 250 גר חמאה רכה חצי כוס סוכר=100 גרם רבע כפית מלח 1 כפית תמצית וניל 1 ביצה שתיים וחצי כוסות קמח לבן =310- גרם (אני מוסיף עוד חצי כוס נוסף) להכניס לשק זילוף ולזלף כוכבים (צנטר כוכבי מספר 8) להזריק מעל ריבה שאוהבים לאפות בתנור שחומם מראש 170- מעלות
 
../images/Emo41.gif מתכון עוגיות המספאן

לבצק: חצי ק"ג קמח רגיל חצי כוס שמן חלמון ביצה כף סוכר חצי כוס מים חמימים ללוש בידיים הכל לבצק אחיד ולכסות בניילון נצמד לתת לנוח כחצי שעה למלית: לחלוט חצי ק"ג שקדים (במים רותחים לשים את השקדים לחצי שעה ואז לקלף) לנגב את השקדים ולטחון פעם ראשונה, לטחון את השקדים שוב פעם שניה עם 2 וחצי כוסות סוכר וגרידת לימון מ 2 לימונים. להוסיף רבע כפית מי ורדים, להוסיף ביצה אחת ולערבב. את הבצק לחלק ל 8 כדורים, לרדד ולהעביר למכונת פסטה לרידוד להתחיל עם מספר 1 ,ולהמשיך בהדרגה עד מספר 8, ואז מתקבל עלה דק וארוך להיעזר במישהו כי הבצק נהיה ארוך. לקמח את השולחן ולתת לנוח כדי שיתייבש כחצי שעה. לקרוץ עיגולים. הרכבת העוגייה: על כל עיגול לשים כדור מהמלית (בגודל כדור פינג פונג), ואז לשטח כמו קציצת בשר להשאיר את שולי העוגיה ריקים ממילוי (יבשים. לקחת משולי הבצק בעזרת הבוהן ולנעוץ במלית קלפי פנימה, להזיז את העוגיה בסיבוב ולהמשיך לנעוץ שוב - כך מתקבלת הצורה של הפרח. לנעוץ 6 קיפולים ,ואז בעזרת האצבע להכניס מקרם השקדים לקיפולים. לסובב את העוגיות באיסוף עם כפות הידיים הפנמיות, כאילו אנחנו מלטפים את העוגיות עם כרית כף היד קלפי פנימה. לפזר סוכריות צבעוניות (הם כאילו לא רוצים להידבק לא להילחץ מזה) לסדר על נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל - 160 מעלות לא לשרוף........ לשמור על העוגיוןת כשהבצק מזהיב להוציא מיד אלו העוגיות שהכי קשים להכנה במטבח המרוקאי אז לא להתייאש ולנסות זה מצליח בהצלחה ובמזל
 
../images/Emo41.gif מתכון עוגיות ריבה מישמיש מרובעו

1 כוס קמח 1/2 כוס סוכר 1 ביצה כפית תמצית וניל 100 גרם חמאה 2 כפות מים קרים 1 כפית אבקת אפיה את כל המרקיבים למעבד מזון ולתת פולסים לאחידות או לחלופין ניתן לערבב לבצק בידיים להעביר למקרר לחצי שעה לרדד את הבצק ולהעביר לתבנית מרופדת נייר אפיה לאפות עד הזהבה ולהוציאם למרוח ריבת מישמיש ולהצמיד
 
../images/Emo41.gif מתכון עוגיות טחינה

350 גר' קמח תופח 1 כוס סוכר 1 כוס טחינה גולמית איכותית. 200 גר' חמאה רכה. 2 שקיות סוכר וניל הכנה: מקציפים את החמאה עם הסוכר והוניל לתערובת אורירית בהירה. לתערובת לקפל ביד את הטחינה הגולמית. בסוף להוסיף קמח תופח מנופה לתת לנוח רבע שעה במקרר לגלגל לכדורים קטנים ולמעוך קלות . ניתן אם רוצים להצמיד אגוז פקאן או חצי שקד או חצי בוטן לכל עוגיה לאפות בתנור מחומם מראש כ- 15 - 20 דקות. העוגיות צריכות להיות בהירות עד זהובות.
 
../images/Emo41.gif מתכון כדורי תמרים וציפורן

חבילה מרגרינה + 1 כוס סוכר + חצי חבילת תמרים בואקום להמיס על האש ולקרר מעט להוסיף 1 ביצה ולערבב היטב להוסיף 250 גרם ביסקויטים שבורים גס לגלגל לכדורים להניח במנג'טים קטנים לינעוץ ציפורן
 
../images/Emo41.gif מתכון עוגיות וניל דובדבן

1 ק"ג קמח 2 וחצי מרגרינה 2 אבקת אפיה 1 מקל וניל חצוי להוציא את הגרגרים מהאמצע או 1 כף תמצית וניל איכותית 1 כוס מים פושרים את הכל לבצק בוו גיטרה במיקסר ליצור כדורים לשטח מעט לנעוץ חצי דובדבן לאפות ב 180 מעלות בתנור שחומם מראש
 
למעלה