../images/Emo41.gif מתכון עוגיות המספאן
לבצק: חצי ק"ג קמח רגיל חצי כוס שמן חלמון ביצה כף סוכר חצי כוס מים חמימים ללוש בידיים הכל לבצק אחיד ולכסות בניילון נצמד לתת לנוח כחצי שעה למלית: לחלוט חצי ק"ג שקדים (במים רותחים לשים את השקדים לחצי שעה ואז לקלף) לנגב את השקדים ולטחון פעם ראשונה, לטחון את השקדים שוב פעם שניה עם 2 וחצי כוסות סוכר וגרידת לימון מ 2 לימונים. להוסיף רבע כפית מי ורדים, להוסיף ביצה אחת ולערבב. את הבצק לחלק ל 8 כדורים, לרדד ולהעביר למכונת פסטה לרידוד להתחיל עם מספר 1 ,ולהמשיך בהדרגה עד מספר 8, ואז מתקבל עלה דק וארוך להיעזר במישהו כי הבצק נהיה ארוך. לקמח את השולחן ולתת לנוח כדי שיתייבש כחצי שעה. לקרוץ עיגולים. הרכבת העוגייה: על כל עיגול לשים כדור מהמלית (בגודל כדור פינג פונג), ואז לשטח כמו קציצת בשר להשאיר את שולי העוגיה ריקים ממילוי (יבשים. לקחת משולי הבצק בעזרת הבוהן ולנעוץ במלית קלפי פנימה, להזיז את העוגיה בסיבוב ולהמשיך לנעוץ שוב - כך מתקבלת הצורה של הפרח. לנעוץ 6 קיפולים ,ואז בעזרת האצבע להכניס מקרם השקדים לקיפולים. לסובב את העוגיות באיסוף עם כפות הידיים הפנמיות, כאילו אנחנו מלטפים את העוגיות עם כרית כף היד קלפי פנימה. לפזר סוכריות צבעוניות (הם כאילו לא רוצים להידבק לא להילחץ מזה) לסדר על נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל - 160 מעלות לא לשרוף........ לשמור על העוגיוןת כשהבצק מזהיב להוציא מיד אלו העוגיות שהכי קשים להכנה במטבח המרוקאי אז לא להתייאש ולנסות זה מצליח בהצלחה ובמזל