מימונה-שרשור עוגיות מסודר

../images/Emo41.gif מתכון לפטיפורים 5

טארט אישי מתכון הבצק והתהליך - מגי תחתית - בצק פריך מתוק: 100 גר' סוכר 200 גר' חמאה 300 גר' קמח 1 ביצה לעבד במעבד מזון את החומרים היבשים עד לקבלת גרגירים. להוסיף ביצה ולעבד מעט מאוד. לאחד את הבצק, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכחצי שנה. לרדד את הבצק ולכסות תבניות בבצק. להדק היטב ולחתוך שאריות. לדקור את תחתית הבצק במזלג במספר מקומות ולאפות בחום בינוני 180 מעלות עד להזהבה ולקרר. למלא את תחתיות הבצק בתערובת שאוהבים. אני מיליתי בזילוף מוס שוקולד
 
../images/Emo41.gif מתכון גלילות ריבת תות וקוקוס

המתכון: 1 ק"ג קמח 2 + 3/4 מרגרינה 2 אבקת אפיה 1 כוס מים חמימים זה למעשה המתכון של בצק המעמולים שלי לערבל הכל בוו גיטרה היטב עד אחידות לנוח 10 דקות ולחלק לכ 6 עד 8 כדורים לרדד בצק לעלה דק למרוח ריבת תות ולפזר קוקוס וחתיכות קטנות של דובדבנים לגלגל ולחתוך לסדר על תבניות ולאפות עד הזהבה ב 180 כשיוצא ומתקרר לפזר אבקת
 
../images/Emo41.gif מתכון למעמול ירח

ק"ג קמח לבן 2 + שלושת רבעי מרגרינה 1 כוס מיםם חמימיםם 1 כף מי ורדים את הכל בוו גיטרה לערבל ולאחד לבצק נעים ואחיד ליצור כדורים בינוניים ולרדד ליקרוץ עיגולים ובכל עיגול לשים שוקולד או כל מלית שאוהבים לקפל ולסגור בעזרת מזלג (יש סדנא מצולמת בקישורים) לאפות 180 מעלות עד התייצבות לצנן ולפזר אבקת סוכר
 
../images/Emo41.gif מתכון למעמולים

מעמולים קרם וופלים המתכון: 1 ק" קמח 2 + 3/4 מרגרינה 2 אבקת אפיה 1 כוס מים חמימים זה למעשה המתכון של בצק המעמולים שלי לערבל הכל בוו גיטרה היטב עד אחידות לנוח 10 דקות ולחלק לכ 6 עד 8 כדורים לרדד בצק לעלה דק למרוח שוקולד שאוהבים לישבור וופלים לחתיכות בעזרת הידיים- זה נשבר מהר לגלגל ולחתוך לסדר על תבניות ולאפות עד הזהבה ב 180 כשיוצא ומתקרר לפזר אבקת סוכר
 
../images/Emo41.gif מתכון עוגיות חמאת בוטנים

מתוך "סודות מתוקים" קרין גורן) חומרים (ל – 30 עוגיות): 1 כוס חמאת בוטנים חלקה או עם שבבי בוטנים (280 גר') 1 כוס סוכר 1 ביצה הכנה: 1. מחממים תנור ל – 180 מ"צ 2. מערבבים יחד את כל החומרים בקערה גדולה, לקבלת תערובת אחידה. 3. מגלגלים את התערובת בידיים רטובות לכדורים בקוטר 4-3 ס"מ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מטביעים על העוגיות קישוט כלשהו 4. אופים 10-8 דקות בלבד, עד שהעוגיות יציבות למגע בשוליים ועדיין בהירות ורכות במרכז
 
../images/Emo41.gifמתכון עוגיות פרח הריבה

מתכון של סיוי עוגיות פרח ריבה של סיוי 100 גרם אבקת סוכר (שקית קטנה) 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות 300 גרם קמח 1 כפית שטוחה אבקת אפייה 1 שקית סוכר וניל 1 ביצה למילוי: ריבה ללא פרי (תות, מעורבת או לפי הטעם) שמים את כל המצרכים במעבד מזון עם להב פלדה, להתחיל בפולסים, לתת עוד עירבול עד שנוצר כדור וזהו! (בבצק צריכים להיראות מעין פתיתי חמאה קטנים, עיבוד יתר פוגע בפריכות). לשים כשעה במקרר. לרדד, לקרוץ עיגולים או פרחים לקרוץ חור קטן במרכז (אפשר באמצעות פקק של בקבוק). לאפות ב-190 מעלות כ-12 דקות. לצנן לגמרי, לקחת עוגיה שלמה ולשים כפית ריבה במרכז בריבה ולהצמיד (ללחוץ קצת) מעליה עוגיה עם חור, אפשר לפזר אבקת סוכר. הינה הבצק לאחר קירור של שעה במקרר
 
../images/Emo41.gif מתכון למקלות מוס

המתכון לבישקוטים מהספר מנוח אחרונות קורדון בלו לבישקוטים 3 ביצים מופרדות 100 גרם סוכר 75 גרם קמח רגיל אבקת סוכר לאיבוק ( אני פיזרתי סוכר דק לשמן תבנית ולרפד נייר אפיה להקציף חלבונים ולהוסיף מחצית מהסוכר ולהקציף לקרם יציב בקערה נפרדת להקציף חלמונים עם יתרת הסוכר לקפל תערובות אחת לשניה לנפות קמח ולקפל פנימה להעביר לשק זילוף פיה חלקה לזלוף עוגיות ארוכות כמו אצבעות לנהשאיר רווח הן מתפשטות באפיה לאפות ב 180 מעלות כ 10 דקות להעביר לרשת ולבזוק אבקת סוכר למוס שוקולד להקציף חצי מיכל שמנת מתוקה בנפרד את החצי מיכל הנותר לחמם במיקרו להוצים ולהכניס 200 גרם שוקולד ולהמיס בעירבוב למזוג את השוקולד לשמנת המתוקה ולערבב היטב להזליף את המוס על העוגיות שהתקבלו
 
../images/Emo41.gifמתכון עוגיות כפות רגליים

להכין את הבצק הפריך של סיוי ליקרוץ דמויות של כפות רגליים או כל דבר אחר לאפות עד הזהבה לסדר במגש סביב עוגיות זה נותן להן מיסגרת משעשעת ומעניינת
 
למעלה