מימונה-שרשור עוגיות מסודר

../images/Emo41.gifמתכון חיתוכיות ריבת תות

מתכון של רוני ונציה שהביאה FAIRE_ME אני החלפתי לריבת תותים שהכנתי את המלית אני שיטחתי את הבצק אחיד ולא הכנתי הפעם רצועות מעל כמו במתכון המתכון: ריבועיות ריבה של רוני ונציה החומרים לבצק (24 ריבועיות): 1/2 2 כוסות קמח 1/3 כוס סוכר 1 כפית קליפת לימון מגוררת 1/4 כפית מלח 175 גר' חמאה קרה, בקוביות 1 ביצה 1 חלמון 1 כפית תמצית וניל 1 צנצנת ריבת פטל (340 גר') אבקת סוכר לקישוט (לא חובה) הכלים: תבנית אפייה בגודל 32X22 ס"מ, מרופדת בנייר אלומיניום עבה, המשומן בחמאה בתחתית ובשוליים אופן ההכנה: 1.במיכל מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר, קליפת הלימון והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית. 2.מערבבים את הביצה עם החלמון והווניל, ומוסיפים בהדרגה למעבד בעודו פועל. מעבדים רק עד שהתערובת מתגבשת לבצק. מעצבים את הבצק למלבן שטוח. 3.מרדדים 2/3 מהבצק בין שני גליונות נייר אפייה או פרגמנט, למלבן בגודל 32X22 ס"מ. מרימים את גיליון הנייר העליון והופכים את הבצק מעל לתבנית. מסירים את הנייר שמעל הבצק (אם הבצק נקרע, אפשר לתקן בידיים). בעזרת סכין קטנה מיישרים את הבצק כך שיצפה את התחתית ואת השוליים באופן אחיד. שומרים את התבנית במקרר עד לאפייה (מוסיפים שאריות בצק לשליש הבצק שנותר). 4.מרדדים את שליש הבצק שנותר בין שני גליונות נייר אפייה או פרגמנט אחרים, לרצועה באורך 32 ס,מ וברוחב 12 ס"מ. מחליקים את הבצק עם הנייר על תבנית אפייה שטוחה ומכניסים למקפיא ל-10 דקות, או עד שהבצק קר מאוד. 5.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 6.לפני ההרכבה, מוציאים את התבנית מהמקרר ומורחים שכבת ריבה דקה ואחידה מעל הבצק. מוציאים את הבצק שבמקפיא ומחכים כמה דקות לריכוך בטמפרטורת החדר. מסירים את גליון הנייר העליון. בעזרת סרגל וסכין (או גלגלת), חותכים 9 פסים לאורך, בעובי כ-1/4 1 ס"מ. בעזרת מרית מתכת ארוכה מעבירים בזהירות 5 פסים, ומניחים לאורך, מעל הריבה, במרווחים שווים לרוחב, מעל הפסים הארוכים. 7.אופים כ-30 דקות, או עד שהבצק זהוב-שחום. מצננים על רשת בתבנית. לאחר הצינון, מעבירים בזהירות את נייר האלומיניום על הריבועיות מעל משטח. בוזקים אבקת סוכר וחותכים לריבועים.
 
../images/Emo41.gifמתכון חיתוכיות מוקה שוקולד

6 ביצים 3/4 כוס מיץ תפוזים 2 כוסות קמח תופח 1/2 1 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 1 שקית סוכר וניל 350 גרם שוקוציפס חום אופן ההכנה בדיוק כמו העוגה הקודמת(של ריבת החלב ומרנגים) כשהעוגה כבר בטמפרטורת החדר לקחת שמנת מתוקה ולהקציף לקרם להוסיף אבקת שוקו שויצרי או שוקו בטעם אחר שאתם אוהבים אני הוספתי 2 כפות שוקו שויצרי משובח באבקה כמובן. למרוח על גבי העוגה לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר כף קקאו(עדיף ההולנדי) 3 כפות רבע כוס מים בקערה המונחת על סיר עם מים רותחים (באן מרי) ממיסים את השוקולד 100 גרם -עם כף הקקאו -הסוכר ו רבע כוס המים. מורידים מהאש ומוסיפים 30 גרם חמאה. מצפים את העוגה ומניחים לה להתייצב לפסים הלבנים- מכינים רויאל אייסינג : 1 חלבון 300 גרם אבקת סוכר להבליע כף אחר כף של אבקת סוכר בחלבון עד שמתקבל קרם יציב מאוד להעביר לשקית זילוף עם פיה חלקה דקה להזליף פסים על העוגה שתי וערב
 
../images/Emo41.gifמתכון חיתוכיות תמרים

1חבילה מרגרינה + 1 כוס סוכר + חצי חבילת תמרים בואקום להמיס על האש ולקרר מעט להוסיף 1 ביצה ולערבב היטב להוסיף 250 גרם ביסקויטים שבורים גס לערבב הכל ליצור נקניק לסדר נייר אפיה משומן על השולחן לשמן ידיים ולסדר רולדה ולגלגל בעזרת נייר האפיה להכין נייר אפיה נוסף ולפזר עליו קוקוס להעביר את הרולדה ולגלגל על הקוקוס הרולדה תהיה דביקה והקוקוס נדבק בלי בעיה לחתוך לחתיכות שוות לסדר במנג'טים
 
../images/Emo41.gif מתכון חיתוכיות ריבת חלב ומרנגים

מתכון לעוגה החומרים: 6 ביצים 3/4 כוס מיץ תפוזים 2 כוסות קמח תופח 1/2 1 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 1 שקית סוכר וניל חבילת שוקולד ציפס לבן (350 גרם) אופן ההכנה: מפרידים ביצים ומקציפים במיקסר חלבונים כמה דקות ומוסיפים לאת שלושת רבעי כוס סוכר, מעבירים בזהירות לקערה אחרת. מנקים קערה ומקצף ומקציפים חלמונים עם 3/4 כוס סוכר נותרת+ שמן+ סוכר וניל מכבים את המערבל ומכניסים לסירוגין קמח ומיץ תפוזים לתערובת חלקה ידנית מוסיפים את שוקולד ציפס לבן ומערבבים קלות. מקפלים בעדינות את קצף החלבונים פנימה לתערובת חלקה ויוצקים לתבנית. אופים בחום בינוני כ-45 דקות. מוציאים את העוגה כשהיא יציבה ומצנני לחלוטין. בניפרד שלב א- מקציפים 2 חלבונים לקרם קשה עם 1 ורבע כוס סוכר. מוסיפים 1 כף אבקת או שוקולית או קפוצינו. מערבבים היטב. מעבירים לשק זילוף בעל פיה חלקה. על גבי נייר אפיה מזליפים נחשים. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. ברגע שמכניסים את התבנית מורידים ל 100 מעלות ואופים עד התייצבות הנחשים. שלב ב- מקציפים 1 שמנת מתוקה לקרם. חשוב מאוד לא לשכוח כוס מהקצפת שמים בצד לפני הוספת הקפה. מוסיפים כפית אבקת קפה נמס חול (נס של פעם הפשוט). מורחים על העוגה. לוקחים את נחשי המרנג ומסדרים כמה באלכסון חותכים קצוות מיותרים שלב ג' לוקחים ריבת חלב ומכניסים לשק זילוף ומזליפים צמוד לנחשים שלב ד' לוקחים את השמנת המתוקה ששמרנו בצד מכניסים לשק זילוף ומזליפים ברווחים שנותרו צמוד לריבת חלב
 
../images/Emo41.gif מתכון עוגיות שושנים

עוגיות שושנים-קוקי 3 וחצי כוסות קמח 1 שמנת חמוצה ( אם רוצים פרווה נא להחליף ל 1 כוס מיץ תפוזים סחוט - הלו הלו לא להתקמצן - ל ס ח ו ט !!!) 1 אבקת אפיה 3 חלמונים 2 כפות סוכר 1 מרגרינה בלי מלח רכה לושי מכל החומרים בצק רך וגמיש כדאי לתת לו להתקרר מעט במקרר - שינוח.. מחכה לו תיכף עבודה עדינה ונעימה... למילוי: 3 חלבונים מוקצפים עם מעט מלח לאחר שהקצף עולה ועולה להוסיף בהדרגה חצי כוס סוכר עד להקצפה יציבה. הוסיפי 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל חלקי הבצק ל 4 חלקים . קמחי מעט משטח רדדי כל חלק מירחי עליו 1/4 מן הכמות של המילוי. גלגלי בעדינות עד לרולדה יפה וארוכה חתכי בעזרת סכין חד לערך כל 2-3 ס"מ חממי תנור ל 180 מעלות חום בינוני על נייר אפיה סדרי את השושנים כלפי מעלה יש לאפות כ 15 דקות עד הזהבה קלה .. לאחר קירור שמירה בקופסא אטומה
 
../images/Emo41.gif מתכון לגלילות תמרים

ק"ג קמח לבן 2 + שלושת רבעי מרגרינה 1 כוס מיםם חמימיםם 1 כף מי ורדים את הכל בוו גיטרה לערבל ולאחד לבצק נעים ואחיד ליצור כדורים בינוניים ולרדד לרולדות לפתוח ולמרוח ממרח תמרים או ממרח פרג/חלבה/אוכמניות/או כל ממרח שאוהבים לגלגל ולחתוך ולסדר על תבנית עם נייר אפיה לאפות ב 180 מעלות עד הזהבה להוציא ולצנן ולפזר אבקת סוכר
 
../images/Emo41.gif מתכון לפטיפורים 1

לאפות יום מראש עוגה בחושה שאוהבים בתבנית מאורכת (אינגליש קייק לצנן היטב ולקרוץ ממנה בעזרת קורצן קטן עוגיות בצורות להמיס שוקולד עם חמאת קקאו ולטבול את העוגיה לשים על נייר אפיה לייבוש לעטר מעל
 
../images/Emo41.gif מתכון לפטיפורים 2

המצתכון לטארטאלטים שבמרכז לבצק 1 ק"ג קמח 3 מרגרינה 1 אבקת אפיה חצי כוס ברנדי חצי כוס חלב 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל רבע כוס סוכר הכל לערבל היטב לבצק ואז ליצור עיגולים כמו שצילמתי ולהלביש על התבניות ולאפות לצנן ולשחרר למלית כאן השתמשתי במוס שוקולד אבל ניתן לזלף כל מוס שאוהבים או למלא בגנאש שוקולד יוצא טעייייים למעלה או לנעוץ דובדבן או כל מה שאוהבים שקדים פרוסים או אגוז לוז או שברי שוקולד
 
../images/Emo41.gifמתכון לפטיפורים 3

להכין בצק פריך 100 גרם אבקת סוכר (שקית קטנה) 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות 300 גרם קמח 1 כפית שטוחה אבקת אפייה 1 שקית סוכר וניל 1 ביצה לרדד ולחתוך בעזרת גלגלת משוננת לריבועים לאפות כ 10 דקות ב 180 מעלות לצנן לחלוטין לזלף שמנת מתוקה מוקצפת לנעוץ דובדבן לפזר אבקת סוכר
 
../images/Emo41.gif מתכון לפטיפורים 4

מתכון של סיוי להכין בצק פריך 100 גרם אבקת סוכר (שקית קטנה) 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות 300 גרם קמח 1 כפית שטוחה אבקת אפייה 1 שקית סוכר וניל 1 ביצה לרדד את הבצק ולקרוץ צורות קטנות שניתן כוכבים עיגולים ועוד... להכין מוסים וקרמים שאוהבים ולאחד בניהם כמו סנדוויץ' לפחות 3 קומות למעלה לפזר על חלקם אבקת סוכר ועל חלקם קקאו
 
למעלה