מתכון למופלטה
מרוקאים

The Dallas Girl

New member
../images/Emo101.gif מתכון למופלטה ../images/Emo124.gifמרוקאים

וגם מה צריך לשים במימונה על השולחן לברכה? וגם מה עדאי לשים לייד חוץ מחמאה, דבש ריבה ושוקולד?
 
לא מרוקאית אבל....

הנה מתכון של מופלטה של קרין גורן חומרים ל-40 מופלטות: 1 ק"ג קמח 1 כפית גדושה מלח 3 כוסות מים 1 כוס שמן, לשימון חמאה ודבש, להגשה אופן ההכנה 1. מערבבים קמח ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-2 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך מאוד. 2. יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש. יוצקים מעל את שארית השמן, כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות. מניחים 20 דקות בטמפרטורת החדר. 3. מחממים מחבת על להבה בינונית. 4. פותחים כל כדור בידיים (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה) על משטח משומן בנדיבות, בתנועות מריחה, עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת). מניחים את העיגול הראשון על המחבת (אין צורך בשמן - יש מספיק על הבצק), מציצים לראות מתי הוא מזהיב והופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה. 5. מניחים על הערמה עוד עיגול בצק, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד עיגול בצק, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות. בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול. 6. כשהערימה גדולה, מוציאים לאורחים (או לצלחת מכוסה במגבת), ומתחילים ערמה חדשה. מגישים עם דבש וחמאה, ולילדים - ממרח שוקולד.
 

Rebeccan

New member
חפשי שרשורים על מימונה

יש מהשנים האחרונות עם צילומים, עם מתכונים
 
מימונה

מופלטה מגישים עם חמאה ודבש בלבד בשולחן מימונה שמים: ריבות סוגים שונים זאבאן מקושט בסוכריות דראז'ה עוגיות/ עוגות שונות אך ללא חמץ!!! כלומר מיני סוגים של קוקוס/ שקדים / בוטנים. פיצוחים שונים
 
מתכון למופלטה ואני שם שמרים ויחי

ההבדל העצום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מתכון למופלטה - WAN מתרבות מרוקו נתנה לי את המתכון נהפלא מופלטה- 1 ק"ג קמח רגיל- 2 כפיות מלח 3 כפות שמן רגיל 500 מ"ל מי ברז (אני מוסיף 2 כפות שמרים יבשים-שידרוג ענקייייי) הכנה: לנפות קמח לקערה גדולה , להוסיף שמן ומלח , להוסיף את המים . כל הכמות. ללוש בידיים או במיקסר. ללוש לישה רצופה של לפחות 10 דקות. הבצק שיתקבל צריך להיות רך ונעים לעבודה . לא דביק. אם דביק מדי, אפשר להוסיף קמצוץ קמח. להעביר למשטח עבודה, ללוש עוד כ- 5 דקות. לחלק לשלושה כדורים. כל כדור לגלגל לנקניק, לחתוך עם סכין . או לתלוש חתיכות בגודל של כדור פינג פונג. לכדרר בצק לכדור חלק. את כל הבצק לכדרר, להניח בתבנית אפיה או כל מגש אחר שיכול להכיל אותם או . שאפשר לחלק לשני כלים. לכסות ולהניח בצד מכוסה בששמן לפחות שעה עד שעתיים. לטיגון: לחמם מחבת כבדה, על משטח השיש או משטח עבודה. לקחת כדור לפתוח אותו ביד לעיגול דק מאד , להניח על המחבת החמה. מופלטה מטגנים רק מצד אחד.אך את הראשון אני מטגנת משני הצדדדים. לפתוח עוד עיגול להניח על העיגול שכבר במחבת. להמשיך כך . תוך כדי שהופכים כל פעם את העיגול שהינחנו אחרון למטה שיהיה על התחתי של המחבת.והששכבה שמוכנה מעליו. ומדי פעם כשכבר מצטברים כמה עיגולים להעבירם. לכלי ולכסות. להניח בסיר נירוסטה עם מכסה כשבתחתית יש נייר סופג.ומעל גם נייר סופג שהאדים לא ירטיבו את המופלטה . אך ישמרו עליה חמה . (אני מכסה עם מגבת) ובקיצור. להניח עיגול אחד לטיגון. כשמוכן להפוך. להניח עליו עוד עיגול, ומיד להופכו למטה .וחוזר חלילה. להגשה- דבש, חמאה, או כל ריבה טובה אחרת, סירופ מייפל. כוס תה עם נענע ריחנית ומתוקה. והרבה שמחה.
 

miki79

New member
דודוווווווווווווווווווווווווווווווו

לא רוצה מתכונים ולא נעלים אני פשוט באה
 

The Dallas Girl

New member
צ'מע דודו

נראה לי שבזכותך המימונה שלי משתדרגת אנחנו כל שנה עושים פה ואני היחידה אחראית על המופלטות שנה שעברה חיסלו לי 5 קילו ולא נשארה אף לא מופלטה אחת בזה הרגע בעלי רואה את התמונות שלך ואומר לי שזה טעים והוא רוצה כזה וכזה וכזה... אני בכלל לא מכירה את כל מה שיש לך על השולחן... שכון הדה ג'אבן? איך עושים את זה? מה זה בכלל? ומה מכל השולחן הזה כשר לפסח? ככה שאני אוכל להכין יום קודם?
 
כמה שאלות..

אחרי שיוצרים כדורים קטנים למרוח עליהם שמן ואז לכסות ולחכות שעה שעתיים? - כמה שמן? אתה יכול להסביר בבקשה יותר את תהליך הטיגון? שמים אחד, הופכים אותו, עליו שמים עוד? מה זאת אומרת "תוך כדי שהופכים כל פעם את העיגול שהינחנו אחרון למטה שיהיה על התחתי של המחבת.והששכבה שמוכנה מעליו. ומדי פעם כשכבר מצטברים כמה עיגולים להעבירם" תודה
 
הי! מי לקח שם כדור שוקולד ../images/Emo6.gif

יפה ככה לקחת לפני שהאורחים באים?
דודי'לה, השולחן מימונה שלך הוא השולחן היה יפה שראיתי!! פשוט מדהים ביופי, בעושר ובצבעוניות. חייבת ברשותך שאלה לגבי המופלטה המשודרגת - התוספת של השמרים מורגשת גם בטעם או רק מבחינת איך שהבצק מתנהג? ושוב - מורידה בפניך את ה -
 
שירלי - גם וגם השמרים גורמים ל

לבצק להיות נוח לעבודה והוא טעים הרבה יותר ובמיוחד כשהוא מתקרר הוא רך וטעים ולא נהיה כמו פלסטיק
 

סיוי 24

New member
דודו אפשר להזמין את עצמי אלייך

למימונה??????????????????????????????????????????? זה נראה פשוט |מתעלפת| מהממממם!!!
 

חנהב

New member
היי דודו מה זה ג'אבן מחכה לשנה הבאה

אף פעם לא הייתי במימונה נראה מלהיב שיהיה לך רק טוב המשך יום נפלא
 
למעלה