נתחיל בהכשר לפסח לקינואה

פוקסי99

New member
נתחיל בהכשר לפסח לקינואה

מאכל "קינואה" ועוד שאלות לפסח הרב משה עמיאל שאלה: שלום, א. ישנו דבר הנקרא "קינואה", מאכל שבישולו כמו אורז, רצית לדעת אם מותר לאכול אותו בפסח?ץ ב. הנני עובדת במקום שלא כשר בו בפסח ועלי להיות כאן בחול המועד, סביבי יהיה חמץ אך זה לא ברשותי, רציתי לדעת אם זו בעיה? ג. האם אפשר להכין מקמח רגיל או מצה מן עיסה עם ולאפות על סאג’, מן מתכת על אש, בהנחנה שכל התהליך הוא בפחות מ 18 דקות? תודה רבה. .......... תשובה: א. ה"קינואה" היא מרכיב מזון חדש יחסית. אמנם, מכלילים אותה בסוג של דגן, אך היא איננה מין בוטאני של דגן, וסוגי הדגן הם 5 מינים ידועים בלבד. הקינואה מוגדרת כ"פרי בוטני". גם העלים של צמח הקינואה אכילים. לכן היא כשלעצמה מותרת לאכילה בפסח. אגב: גרעיני הקינואה לא מכילים גלוטן, ולכן הם בטוחים לשימוש לחולי ציליאק. מתוך נאינטרנט אז בתחליה הורדנו את ספק ההכשר לפסח לאוכלי קיטניות ולאלו שלא אוכלים קיטניות בקשר לציליאק אני לא מבין אז לא מביאה דעה
 

פוקסי99

New member
קובה על בסיס קינואה כשרה לפסח

בעבר הכנתי קובה על בסיס קינואה לפי בקשת אחד מחברות הפורום אבל הוספתי קמח כדי למנוע הפרדות המרכיבים הפעם החלטתי להכין קובה קינואה ללא תוספות ואכן שמתי במטחנה שלי כ300 גרם קינואה וטחנתי עד מרקם פחות מסולת אבל לא חלק כמו קמח. הוספתי מלח ומים אט אט תוך בדיקת הצמיגות של הבצק המתקבל אני ממליץ להשאיר מעט קינואה טחונה בצד כך שעם יצה דליל מידיי נוכל להוסיף ולא לטחון עוד כמות. לאחר שהבצק מוכן הוא מאד נוח לעבודה ומגיב בדיוק כמו בצק סולת ואפילו טוב יותר בתמונה הקינואה במטחנה ןעם תרשו לי :המטחנה הזאת עלתה לי כ100 שקל היא בעוצמה נהדרת והיתרון שכוס הטחינה מתפרקת וניתנת להכנסה למדיח דבר נוסף חייבים להחזיק את מכסה הכוס בנקודה מאד מסויימת כדי שיעבוד כך שהמטחנה מאד בטוחה מפגיעה במיוחד בילדים
 

פוקסי99

New member
ומתקבל סולת קינואה

לאחר טחינה רצופה של דקה מתקבל קמח קינואה גס
 

פוקסי99

New member
ומתקבל כדור קובה נהדר

הבצק נסגר נהדר ולא מתפורר גם כאשר המרק רותח
 

פוקסי99

New member
וגם ניסיון הטיגון הצליח

בתמונה נראית קובה במחבת זאת אותה הקובה אשר בושלה במרק רק מעכתי אותה עם ידיים רטובות לדיסקה דקה בתמונה הקובה בשמן
 

פוקסי99

New member
זכות ראשונים בעולם!!!!!

לדעתי לנו בפורום יש זכות ראשונים של הכנת קובה על בסיס בצק קינואה לא מאמין שמישהו חשב על זה קודם. אז שלום לכולם וחג שמח וכשר ולהקפיד להנות מאוכל טוב ולהפוך את החיים לכיף אחד מתמשך פוקסי
 

Rebeccan

New member
פוקסי - 2 צמחוני בשבילי ../images/Emo92.gif

אין עליך כל הכבוד
 
../images/Emo106.gifכפיים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כל הכבוד, פוקסי
ממציאן גאון שכמוך, איזה רעיון נפלא- וביצוע מרהיב עכשיו יש לי בקשה.... מילוי צמחוני לבצק הקובה הנהדר שהמצאת. כך גם אני וגם הבת שלך נהנה
....
 
למעלה