מחפש מתכון:פלפל חריף קלוי קלוף בשמן

יקי30

New member
מחפש מתכון:פלפל חריף קלוי קלוף בשמן

פלפל חריף קלוי וקלוף בשמן זית ושום אודה לעוזר
 

יקי30

New member
המממ

 

Rebeccan

New member
../images/Emo97.gif פלפל קלוי חריף

בוחרים את הישרים ביותר (קל לעבוד איתם) מניחים רשת על הכיריים, מניחים את הפלפלים על הרשת קולים מכל הכיוונים עד שכל הקליפה שחורה. מעבירים לשקית או קערה מכוסה או סיר מפזרים מעל מעט מלח גס לאחר חצי שעה קולפים (הכיסוי מקל על הקילוף) חוצים - מסלקים גרעינים ועורקים - אפשר לחתוך לאורך או לרוחב, אפשר שלמים מתבלים בשמן זית, חומץ או לימון, פרוסות שום דקיקות ומעט מלח כדאי להכין כמה שעות מראש אותו הדברעם פלפלים בצבעים שונים
 

Rebeccan

New member
כמה פלפלים ?

באמת שלפי הטעם אם יש 20 פלפלים חריפים - גדולים אז צריך 4-6 כפות שמן וגם 3-5 שיני שום, תלוי בגודל ובטעם האישי
 

פוקסי99

New member
פלפל חריף קלוי

לוקחים פלפלים טריים שמים נייר כסף על תבנית ומניחים את הפלפלים מפעילים א התנור על גריל בחום הגבוהה ביותר ומכניסים את התבנית בחלק העליון של התנור הקרוב ביותר לגוף החימום לאחר כשתי דקות לבדוק שהפלפל החליף צבע אבל לא נשרף מוציאים את התבנית חצי מסילה והופכים את הפלפלים כאשר הפלפלים שינו צבע עם כתמים שחורים אבל מעט מוצאים את הפלפלים ושמים בשקית ניילון וסוגרים הייטב לחצי שעה לאחר חצי שעה מוצעים את הפלפלים מקלפים אותם עכשיו הם מתקלפים בקלות מורדים את הגבעול חותכים לחצי ועם סכין חדה מגרדים את הגלעינם והמחיצות חותכים לפסים דקים ברוחב חצי ס"מ מעבירים לכלי מוסיפים 1/4 כוס שמן זית כף חומץ 1/4 כוס לימון טרי 4 שיני שום מעוכים כפית מלח ומערבבים הייטב ע"י נענועה של הצנצנת המתכון הזה מתאים לכ10 פלפלים חריפים גדולים בתמונה הפלפלים בתבנית
 

פוקסי99

New member
גירוד הגלעינים והמחיצות

שים לב אני חותך את הפלפל רק בצידו האחד ואז הוא נפתח כמו לב ליחידה אחד נוחה לגירוד
 

פוקסי99

New member
וטיפ קטן שהוא גדול

מכוון שחריף זה סוג של טעם כמו מתוק אן חמוץ אלה מורכב מחלקיקים קטנים אשר נצמדים לחך או לעור וגורמים להרגשת החריפות לאחר העבודה הידיים שורםות וכל נגיעה גורמת לשריפה במקום הנגיעה פתח את המים החמים למים החמים ביותר שאתה יכול להחזיק ושטוף טאת הידיים היטטב במים החמים החריפות תעלם שמחתי לעזור פוקסי
 
חריף הוא לא טעם ואם לקרב אותו לטעם

קיים אז זה יותר מר, עד כאב. (סתם משהו שלמדתי היום בשיעור טעמים בסדנאת הבישול שאני עושה).
 

פוקסי99

New member
פשוט ברח לי ה"לא"

היה צריך להיות "חריף הוא לא סוג של טעם" שימי לב לאחר מכן לכתוב ובזה מדובר מצטער על הטעות תודה על התיקון שבת שלום
 
למעלה