לונה בלנקה
New member
מתכון לשבלולי וניל עם שוקולד צ'יפס
שבלולי וניל עם שוקולד צ'יפס מקור המתכון של הבצק-דודו חמוד קילו קמח רגיל 3 ביצים 3 כפות שמרים יבשים 1 מרגרינה חצי כוס סוכר 3 כוסות מים פושרים קרם פטיסייר - מקור המתכון של הקרם TATAN (המקסים מהפורום) חומרים : ¼ ליטר חלב 2 חלמונים 2 חלבונים 75 גרם סוכר 20 גרם קורנפלור מקל וניל חצוי לאורכו הכנת הקרם פטיסייר- מחממים את החלב עם הסוכר עד לרתיחה. בינתיים מערבבים את החלמונים, החלבונים והקורנפלור טוב . יוצקים לתוכו 3 כפות מהחלב החם מערבבים טוב ושופכים לחלב החלב. מחממים עד להתעבות תוך כדי עירבוב. (אסור להגיע למצב שיש גושים בקרם). לשים את החומרים 10 דקות עד לקבלת בצק נוח, מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים שעתיים. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ופותחים כל חלק לעלה דק. ממלאים בקרם פטיסייר ומפזרים מעט שוקולד צ'יפס. מגלגלים במהודק , פורסים לחתיכות בעובי 2 ס"מ הופכים על מגש מרופד בנייר אפיה משאירים לתפוח עוד שעה, מורחים בביצה ואופים בחום 180 מעלות עד לקבלת צבע חום. בגמר האפיה מורחים סירופ סוכר.
שבלולי וניל עם שוקולד צ'יפס מקור המתכון של הבצק-דודו חמוד קילו קמח רגיל 3 ביצים 3 כפות שמרים יבשים 1 מרגרינה חצי כוס סוכר 3 כוסות מים פושרים קרם פטיסייר - מקור המתכון של הקרם TATAN (המקסים מהפורום) חומרים : ¼ ליטר חלב 2 חלמונים 2 חלבונים 75 גרם סוכר 20 גרם קורנפלור מקל וניל חצוי לאורכו הכנת הקרם פטיסייר- מחממים את החלב עם הסוכר עד לרתיחה. בינתיים מערבבים את החלמונים, החלבונים והקורנפלור טוב . יוצקים לתוכו 3 כפות מהחלב החם מערבבים טוב ושופכים לחלב החלב. מחממים עד להתעבות תוך כדי עירבוב. (אסור להגיע למצב שיש גושים בקרם). לשים את החומרים 10 דקות עד לקבלת בצק נוח, מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים שעתיים. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ופותחים כל חלק לעלה דק. ממלאים בקרם פטיסייר ומפזרים מעט שוקולד צ'יפס. מגלגלים במהודק , פורסים לחתיכות בעובי 2 ס"מ הופכים על מגש מרופד בנייר אפיה משאירים לתפוח עוד שעה, מורחים בביצה ואופים בחום 180 מעלות עד לקבלת צבע חום. בגמר האפיה מורחים סירופ סוכר.