מתחילה.....עוגת בנופי אישית

שבלולי וניל ושוקולד צ'יפס

מתכון הבצק של דודו חמוד אני מילאתי עם קרם פטיסייר ושוקולד צ'יפס
 

shirani007

New member
WOOWW זה נראה כל כך טעיםם

אפשר מתכון לשבלולי וניל ושוקולד ציפס
 
מתכון לשבלולי וניל על שוקולד צ'יפס

שבלולי וניל עם שוקולד צ'יפס מקור המתכון של הבצק-דודו חמוד קילו קמח רגיל 3 ביצים 3 כפות שמרים יבשים 1 מרגרינה חצי כוס סוכר 3 כוסות מים פושרים קרם פטיסייר - מקור המתכון של הקרם TATAN (המקסים מהפורום) חומרים : ¼ ליטר חלב 2 חלמונים 2 חלבונים 75 גרם סוכר 20 גרם קורנפלור מקל וניל חצוי לאורכו הכנת הקרם פטיסייר- מחממים את החלב עם הסוכר עד לרתיחה. בינתיים מערבבים את החלמונים, החלבונים והקורנפלור טוב . יוצקים לתוכו 3 כפות מהחלב החם מערבבים טוב ושופכים לחלב החלב. מחממים עד להתעבות תוך כדי עירבוב. (אסור להגיע למצב שיש גושים בקרם). לשים את החומרים 10 דקות עד לקבלת בצק נוח, מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים שעתיים. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ופותחים כל חלק לעלה דק. ממלאים בקרם פטיסייר ומפזרים מעט שוקולד צ'יפס. מגלגלים במהודק , פורסים לחתיכות בעובי 2 ס"מ הופכים על מגש מרופד בנייר אפיה משאירים לתפוח עוד שעה, מורחים בביצה ואופים בחום 180 מעלות עד לקבלת צבע חום. בגמר האפיה מורחים סירופ סוכר.
 
שכבות טורט ומוס שוקולד עם

אגוזים מסוכרים העוגה מורכבת מבצק טורט שוקולד עם מילוי מוס שוקולד ואגוזים מסוכרים
 
פילו ממולא בפיסטוקים ואגוזים

בכדי לקבל עלי פילו חומים אני מוסיפה שוקולד מומס לחמאה המומסת ומרחת את הדפים עם החמאת שוקולד.
 

מני.ת

New member
הפלת אותי מהכיסה לונה ../images/Emo47.gif

תמונות לגלויות. תענוג ! שאלה במתותא לגבי הפילו. קניתי בצק פילו מספר 4 , הדפים מאד דקים , האם את שמה שכבת חמאה מומסת בין דף לדף על מנת ליצור את הפרדת הדפים? או שאת משתמשת בבצק פילו אחר שנפתח תוך כדי האפיה?. אגב, עשיתי את הקדאיפים שאת המתכון שלהם נתת בפורום (רק השמטתי את השזיפים כי אני לא אוהב שזיפים מיובשים), יצא נפלא הרבה תודה. מאחר והיה צריך להיות פרווה, השתמשתי בחמאת קקאו במקום חמאה רגילה . הכנסת אותי לעולם הקדאיפים ובצק הפילו שלא הכרתי. עשיתי עוד בקלאוי, שיטחתי דף דק , פיזרתי על כולו חמאת קקאו שמתי מלית וגלגתי בצורת סיגר, יצא מצוין.
 

מני.ת

New member
גם לך מגיע את הקרדיט ../images/Emo45.gif,

מאחר ועשיתי אותם אחרי שראיתי את הקדאיפים שאתה עשית. אף פעם לפני זה לא חשבתי לעשות קדאיפים או בקלאוות. תודה דודו
 
מני- קודם תודה על שפע המחמאות

הקדאיף יצאו לך מהממים. אני משתמשת בדפי פילו רגילים, הדפים הדקים (לא ידעתי שיש להם מספר) ומשמנת כל דף בחמאה מומסת .
 

מני.ת

New member
כמה דפים?

הדפים שאת משתמשת בהם בעובי נייר? כמה דפים את מניחה אחד על השני?
 
4 דפים וכל דף נמרח בחמאה

הדפים מאוד דקים... נכון כמו נייר.... גם בתוצר הסופי לפני האפיה אני מורחת חמאה מומסת
 

Paprrika

New member
../images/Emo124.gifלונה- כמה יפה!! ובטח טעים

אני משוגעת על פילו בכל צורה ...ועכשיו משתגעת לגמרי ! איזה כיף - יש מה ומימי ללמוד - ת- ע- נ- ו- ג
 
עוגה "קטלנית" אישית

במשפחתי קוראים לעוגה הזו עוגה קטלנית, אני מכינה אותה גם כעוגה גדולה, הפעם הכנתי כאישית. אני מצטערת אבל לעוגה הזו אין באפשרותי לתת מתכון אז סילחו לי בבקשה
 
למעלה