בסוף מצאתי זמן להחזיר מתכונים-קרפלך
הבטחתי כבר מזמן (מצטערת על העיכוב) קרפלך לפי מתכון שקיבלתי מדודתי שטוענת שכך סבתא הכינה. יוצא מעולה. כבר הכנתי מספר פעמים לבצק 250-300 גרם קמח (כוס וחצי) לפזר קצת מלח 3/4 כוס מים ללוש עד שנעשה בצק לא קשה שלא יהיה דביק (אם דביק להוסיף קמח) המילוי: לטגן בצל גדול קצוץ להוסיף 300 גרם בשר טחון (אני בד"כ מכינה חצי הודו חצי בקר) פלפ שחור ומלח אבקת מרק עד שנעשה חום. לעשות עיגולים מהבצק לשים כפית בשר ולסגור . להכין צורה כמו טוטליני. למעשה שמים באמצע כפית וסוגרים כשצד אחד סוגר על השני להדק עם האצבעות אחר כך לתפוס את 2 הקצוות ולחבר אותן מאחור (צורה של טוטליני - מקווה שההסבר מובן) אני מניחה את כל הקרפלך בתבנית על נייר כסף. להכנה: להרתיח סיר מים וכפית מלח כשרותח להכניס קרפלך עד שצף , לחכות עוד דקה ואז להוציא. ניתן להשתמש בתוך מרק או לטגן אפשר גם לשים בקופסאות אך אני מפרידה בין הקומות שלא יידבק באמצעות שקיות אוכל/ניילון. מהקפאה מפשירים וניתן לחמם/לשים במרק או לטגן. חייבת לציין כי אין טעות המתכון כאן לבצק הוא בלי ביצה כמו שראיתי אצל אחרים וזה עובד. אני מכינה בדרך כלל כמות כפולה של בצק ו 500 גרם בשר טחון. בהצלחה
הבטחתי כבר מזמן (מצטערת על העיכוב) קרפלך לפי מתכון שקיבלתי מדודתי שטוענת שכך סבתא הכינה. יוצא מעולה. כבר הכנתי מספר פעמים לבצק 250-300 גרם קמח (כוס וחצי) לפזר קצת מלח 3/4 כוס מים ללוש עד שנעשה בצק לא קשה שלא יהיה דביק (אם דביק להוסיף קמח) המילוי: לטגן בצל גדול קצוץ להוסיף 300 גרם בשר טחון (אני בד"כ מכינה חצי הודו חצי בקר) פלפ שחור ומלח אבקת מרק עד שנעשה חום. לעשות עיגולים מהבצק לשים כפית בשר ולסגור . להכין צורה כמו טוטליני. למעשה שמים באמצע כפית וסוגרים כשצד אחד סוגר על השני להדק עם האצבעות אחר כך לתפוס את 2 הקצוות ולחבר אותן מאחור (צורה של טוטליני - מקווה שההסבר מובן) אני מניחה את כל הקרפלך בתבנית על נייר כסף. להכנה: להרתיח סיר מים וכפית מלח כשרותח להכניס קרפלך עד שצף , לחכות עוד דקה ואז להוציא. ניתן להשתמש בתוך מרק או לטגן אפשר גם לשים בקופסאות אך אני מפרידה בין הקומות שלא יידבק באמצעות שקיות אוכל/ניילון. מהקפאה מפשירים וניתן לחמם/לשים במרק או לטגן. חייבת לציין כי אין טעות המתכון כאן לבצק הוא בלי ביצה כמו שראיתי אצל אחרים וזה עובד. אני מכינה בדרך כלל כמות כפולה של בצק ו 500 גרם בשר טחון. בהצלחה