כך אני מכין גפילטעפיש

פוקסי99

New member
כך אני מכין גפילטעפיש

ראשית קונה דגים טריים משרה אותם במי לימון את הדגים אני קונה שלמים מבקש בחנות רק לנקות קשקשים
 

פוקסי99

New member
חיתוך הדגים

אני חותך את הדגים לפרוסות בעובי של כ2 ס"מ ומנקה כול פרוסה בנפרד מהחלקים הפנימיים ומקפיד שהפרוסות ישארו שלמות
 

פוקסי99

New member
הוצאת הבשר

עם סכין חדה אשר הושחזה הייטב אני מעביר את הסכין בהקף הפרוסה קרוב לעור הדג מבפנים תוך זהירות לא לפגוע בעור כדי שישאר שלם ויפה
 

פוקסי99

New member
תמונה קשה לצפיה חלק מהתהליך

כול הפרוסות לאחר הוצאת בשר הפנים מצד ימין הבשר. ומצד שמאל העור השלם של הפרוסות
 

פוקסי99

New member
הבלילה

לאחר טחינת הבשר עם התבלינים הביצים והבצל זרת קערת המילוי חלק גדול ילך למילוי טהעות עור הדג וחלק לקציצות דג
 

פוקסי99

New member
ופרוסת דג ממולא

ממלא את עורות הדגים בבלילה כדי להשלים את צורת הדג מחדש. לא דוחסים מידיי כדי שבזמן הבישול המילוי לא יגלוש מתוך הטבעת
 

פוקסי99

New member
בזמן הכנת הדגים

אני במקביל מתחיל בבישול ציר הדגים אשר בתוכו הם יתבשלו משתמש בסיר רחב כדי שיהיה מקום לפרוסות הדג והקציצות שלא יטפסו אחד על השני
 

פוקסי99

New member
פרוסות הדגים והקציצות

שוחים להנאתם במרק שימו לב שאני מצרף את כול חלקי הדג אשר הוסרו בזמן ההכנה כדי להסמיך את המרק אני משאיר את הסנפירים אשר להם תפקיד חשוב בהפיכת המרק לג'ל
 

פוקסי99

New member
וכך זה מוגש

מצד שמאל חזרת אשר הכנתי באמצע קציצות הדג מצק שמאל ציר הדגים כול טוב לכם שנה טובה פוקסי
 

rivkaman

New member
יערה שנה טובה , כשטוחנים את בשר

הדג מוסיפים בצל, ואו פרוסת לחם או מצה, לאחר מכן מוסיפים ביצה או שתיים לפי כמות הבשר פלפל סוכר ומלח, יש ששמים גם ביצה קשה בטחינה, אצלי אוהבים יותר מתקתק, כל אחד וטעמו הוא. צריך לטעום מהרוטב כדי להגיע לטעם שרוצים.
 
למעלה