לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'שרשור קינוחים לפסח'
שרשור קינוחים לפסח
04/04/2006 | 22:47
68
513
לצפיה ב-'למישהי יש רעיון לעוגה מיוחדת לסדר?'
למישהי יש רעיון לעוגה מיוחדת לסדר?
04/04/2006 | 19:57
4
21
מחפשת מתכון לעוגה לליל הסדר שתהיה כשרה, לא חלבית, מרשימה וטעימה...
מתכונים >>
לצפיה ב-'פבלובה משפחתית- מתוך "שף"'
פבלובה משפחתית- מתוך "שף"
04/04/2006 | 21:11
91
פבלובה משפחתית - סיום מתוק לארוחה

אוהבים מרנג, פירות וקצפת? למיכל לוי-אלחלל ממגזין "שף" יש הצעה לקינוח מנצח שיכול לשמש כקינוח בארוחת הסדר, או בכל ארוחה חגיגית אחרת.
מיכל לוי-אלחלל, מגזין "שף"

המרכיבים (8 מנות):
לפבלובה:
4 חלבונים
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מ-1 לימון
למלית:
1/2 שקיק (7 גרם) אבקת ג'לטין
1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר תפוזים או ברנדי
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת צמחית
גרגרים מ-1 תרמיל וניל חצוי, או 2 כפיות תמצית וניל
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 ק"ג פירות העונה לפי הטעם, פרוסים (אני אוהבת לכלול תותים)
לרצועות תפוז מסוכרות (אפשרות)
רצועות קליפה (החלק הכתום בלבד) דקיקות מתפוז אחד
1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) מים בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה:
1.    הפבלובה: מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשרטטים עליו עיגול בקוטר 24 ס"מ. הופכים את הנייר. מקציפים את החלבונים בקערת המערבל, במהירות גבוהה, וכשנוצר קצף לבן ויציב, מוסיפים בהדרגה מחצית מהסוכר ומקציפים עוד כדקה. מוסיפים את יתרת הסוכר וקליפת הלימון ומערבבים ידנית בתנועות קיפול. מעבירים את הקצף לשקית זילוף (אם אין, משתמשים בכף גדולה) ומזליפים "שבלול" עגול בגבולות העיגול המשורטט על נייר האפייה. מזליפים בשולי העיגול עוד שתי שכבות, שיהוו דפנות - מקפידים להזליף בדייקנות, כדי שהשוליים לא יתמוטטו, ותיווצר "קופסה" עם שוליים בגובה 4 ס"מ. אופים שעתיים וחצי, או עד שהמרנג יבש לגמרי. מוציאים ומצננים.
2.    המלית: שמים את הג'לטין בכוס קטנה, מוסיפים את הליקר, מערבבים במזלג ומחממים במיקרוגל 20 שניות, לנוזל חלק. מתחילים להקציף את השמנת בקערת המערבל, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת גרגרי הווניל או תמצית הווניל, ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הג'לטין המומס ומקציפים עוד 10 שניות. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
3.    רצועות התפוז: שמים את רצועות התפוז בקערה ויוצקים עליהם את המים הרותחים. מחממים את הסוכר וחצי כוס המים בסיר מעל להבה בינונית, עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ. מסננים את רצועות התפוז מהמים, מוסיפים לסירופ ומבשלים 5 דקות, עד שהן שקופות ומבריקות. שומרים בטמפ' החדר עד לשימוש.
4.    ההרכבה: ממלאים את סלסילת המרנג במלית ומשטחים במרית ומסדרים את הפירות מעל. אם רוצים, מסננים את רצועות התפוזים מהסירופ מעל לפירות. מגישים.

•    איך שומרים: במקרר, עד שלוש שעות.

מתכונים >>
לצפיה ב-'מנהלות, יש סיכוי לנעוץ את שרשור ליל'
מנהלות, יש סיכוי לנעוץ את שרשור ליל
04/04/2006 | 22:25
2
14
הסדר? נראה לי שבימים הקרובים יגיעו הרבה אורחים שיחפשו רעיונות לליל הסדר, למה לא להקל עליהם- ועלינו?
מתכונים >>
לצפיה ב-'מצטרפת לבקשה,,,'
מצטרפת לבקשה,,,
04/04/2006 | 22:35
9
אכן נעיצת השירשור למתכוני פסח ,מאוד תועיל לטובת כל המצטרפים, אשר חוזרים על שאלות לפסח ,שרצות פה במהירות ובחלקם נענו ונדחקו אחורנית אתמול ושלשום.
מתכונים >>
לצפיה ב-'יהיו הרבה שרשורים עד לליל הסדר'
יהיו הרבה שרשורים עד לליל הסדר
04/04/2006 | 22:46
12
אם ננעץ זה יכביד על הפורום.
מה שאני מנסה לעשות זה לשרשר כמו שעשיתי בפורים.
לא צריך לנעוץ השרשור קופץ מעצמו כל הזמן.
השתדלו לשרשר את כל הנושאים ביחד וכך גם נוכל לשמור בקישורים לשנים הבאות.

פנינה ואני נשרשר הודעות של חברים חדשים בפורום שנכנסים לרגע כדי לשאול כמה שאלות.
מתכונים >>
לצפיה ב-' קינוח לפסח '
קינוח לפסח
04/04/2006 | 16:27
8
58
אני צריכה להכין קינוח לארוחת ליל הסדר ובא לי על משהו פצצתי במיוחד שישאיר הרבה רושם גם במראה ובמיוחד באעם.
מאחר ואנחנו לא אוהבי קוקוס אז יש לקחת את זה בחשבון בבקשה.
אשמח לשמוע רעיונות
מתכונים >>
לצפיה ב-'מצטרפת לבקשההההה...'
מצטרפת לבקשההההה...
04/04/2006 | 16:36
8
לצפיה ב-'פבלובה קינוח מרהיב - חיים כהן'
פבלובה קינוח מרהיב - חיים כהן
<< ההודעה הנוכחית
04/04/2006 | 16:47
3897
אפשר להכין עם קרם לימון כמו במתכון או פשוט להקציף שמנת מתוקה ולקשט בפירות
  
  
• פבלובה -חיים כהןו סימונה 5 / מתכונים   ו 14:57 | 28/01/06  


מאת: טלאית321ו   26/01/06 | 17:26





החומרים למרנג
4 חלבונים
½ 1 כוסות סוכר
1 כפית חומץ
2 כפיות קורנפלור

לקרם לימון
4 ביצים שלמות
מיץ מ – 2 לימונים
½ כוס סוכר
200 גרם חמאה, מומסת ומקוררת

ללימונים בסירופ
1 כוס סוכר
1 כוס מים
2 לימונים, חתוכים לשמיניות
לציפוי
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
תערובת פירות יער טריים מעט סוכר ומעט מיץ לימון עלי נענע לקישוט

אופן ההכנה המרנג:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות גבוהה.
מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד שנוצר קצב יציב.
מוסיפים את החומץ והקורנפלור ומבליעים בקצף.
מרפדים תבנית בגיליון נייר אפייה.
מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזליפים עיגול, מהמרכז החוצה.
מכניסים את התבנית לתנור ומייד מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (140 מעלות).
אופים שעה,
מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתוכו עד שהתנור מתקרר לגמרי.
הקרם:
מקציפים במיקסר יד בקערה את הביצים, מיץ הלימון והסוכר. מניחים את הקערה על סיר מים מבעבעים וממשיכים להקציף מעל האש עד שהקרם בהיר, תפוח וסמיך. מסירים מהאש וממשיכים להקציף עד שהוא מצטנן.
מקציפים פנימה את החמאה ומאחסנים במקרר לפחות חצי שעה.
הלימונים:
מביאים את הסוכר והמים לרתיחה. מוסיפים את הלימונים ומבשלים בתוך הסירופ חצי שעה. מסננים ומקררים.
ההרכבה:
מורחים את הקרם על המרנג הקר ומאחסנים במקפיא 10 – 15 דקות, עד שהקרם מתקשה.
מקציפים את השמנת לקצפת ומורחים או מזליפים על הקרם.
מאחסנים שוב במקפיא או במקרר.
לפני ההגשה זורים על פירות היער מעט סוכר ומעט מיץ לימון, משהים כמה דקות ומסדרים מלמעלה. מוסיפים את הלימונים המסוכרים ועלי נענע לקישוט.


טלאית321----הקצפתי שמנת
בקערה לשים פירות יער לפזר סוכר ומיץ לימון, להניח במקרר 3 שעות לפחות.

הרכבה: להניח פירות יער ולזלף משנת מתוקה
את נוזלי הסירופ מפירות היער לזלף על צלחת ההגשה.

בנגלה אחרת שמתי קיווי ותות שדה

מתכונים >>
לצפיה ב-'אצלי מתוכננת עוגת טריקולד'
אצלי מתוכננת עוגת טריקולד
04/04/2006 | 17:02
3
67
לפי המתכון של חיים קונדיטור, כאשר את הבסיס (החמץ) אני אחליף בבסיס של פירורי עוגיות כשל"פ עם חמאה/מרגרינה.

זו עוגה מאד מרשימה ומאד טעימה (מנסיון העבר...)

תעשי חיפוש לפי טריקולד, תמצאי לפחות שני מתכונים שרצים - זה של ניקי ב וזה של חיים קונדיטור. את זה של ניקי לא ניסיתי.

בהצלחה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'תעברי לעמוד 7, יש שם קינוחים לפסח'
תעברי לעמוד 7, יש שם קינוחים לפסח
04/04/2006 | 17:52
2
129
לצפיה ב-'100 מעלות זה מספיק להרוג את השפעת ?'
100 מעלות זה מספיק להרוג את השפעת ?
04/04/2006 | 20:00
1
12
ובכלל השנה אני בבעיה לא מכינה מוס בגלל הביצים
אוי א י ז ה דכאוןןןןןןןןןןן
מתכונים >>
לצפיה ב-'ל-מוס אפשר שמנת מתוקה במקום ביצים'
ל-מוס אפשר שמנת מתוקה במקום ביצים
04/04/2006 | 20:12
14
יש בחיפוש עוגת מוס ,והמתכון ללא ביצים,
(רוני ונציה נתנה עוגת מוס עם שמנת-מתוקה )
מתכונים >>
לצפיה ב-'פבלובה ביס קצפת ופירות יער'
פבלובה ביס קצפת ופירות יער
04/04/2006 | 21:06
54
למרנג:
4 חלבונים
1/2 1 כוסות סוכר
למלית: 1
מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
לקישוט:
פירות יער טריים


מתכון ל - 50-60 יחידות


+ מכינים את המרנג: מחממים חלבונים וסוכר בביין מארי (סיר על אדים), עד שהתערובת חמה למגע והסוכר נמס. מעבירים את התערובת החמה למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה 10-7 דקות, עד שהקערה קרה למגע.
+ בינתיים מחממים תנור ל-130 מעלות.
+ מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה עגולה בקוטר חצי ס"מ, ומזלפים קעריות על תבנית מרופדת בנייר אפייה: מזלפים תחתית בצורת ספירלה בקוטר 3 ס"מ, וממשיכים לזלף רק בדפנות עוד 2 קומות של עיגולים, לקבלת קערית.
+ אופים 40 דקות, או עד שהקעריות יבשות למגע ומתנתקות בקלות מנייר האפייה.
+ מכינים את המלית: מקציפים שמנת וסוכר לקצפת יציבה. שומרים במקרר.
+ מרכיבים ומקשטים (עושים זאת רק סמוך להגשה, כדי שהמרנג לא יספוג לחות): ממלאים כל קערית מרנג בקצפת ומקשטים בפירות טריים.



מקור: על השולחן
מתכונים >>
לצפיה ב-'טראפלס שוקולד + כדורי תפוזים'
טראפלס שוקולד + כדורי תפוזים
04/04/2006 | 21:47
18
לצפיה ב-'אני רוצה להכין את הטריקולד של חיים'
אני רוצה להכין את הטריקולד של חיים
03/04/2006 | 19:31
11
29
קונדיטור לפסח.

לדעתי יש לי בעיה רק עם הקמח שבבסיס הבראוניז ועם הג'לטין שבמוס הבהיר.

את בעיית הבסיס אני יכולה לפתור באמצעות בסיס של עוגיות/חמאה/שוקולד מומס - יש למישהו רעיון אחר? להחליף אולי את הקמח בקוקוס או משהו כזה?

ומה לגבי ג'לטין? אני מודה שאין לי מושג אם ג'לטין כשל"פ או לא. מי יודע?

והנה המתכון, כדי להקל על העונים:

טריקולד

רכיבים:
בסיס בראוניז:
120 גר חמאה
120 גר שוקולד מריר  
¾ כוס סוכר
2 ביצים
½ כוס קמח

מוס שוקולד לבן:
150 מ"ל שמנת מתוקה
200 גר שוקולד לבן קצוץ
6 גר ג'לטין
250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת עם כף סוכר
ניתן להוסיף גרידת לימון או מעט גרנד מרינייר

מוס שוקולד חלב:
150 מ"ל שמנת מתוקה
170 גר שוקולד חלב קצוץ
5 גר ג'לטין
250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת עם כף סוכר

ציפוי:
100 גר שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:
הבסיס:
ממיסים את החמאה עם השוקולד על אש נמוכה
מסירים מהאש, מוסיפים סוכר ביצים וקמח ויוצקים לתבנית המרופדת נייר אפיה
אופים 20 דקות, 170 מעלות (או עד להתקשות הבצק)
מצננים

הכנת המוסים:
מפזרים את הג'לטין על 2 כפות שמנת מתוקה
מרתיחים את השמנת שנותרה, יוצקים על השוקולד הקצוץ ובוחשים היטב להמסה
מוסיפים את הג'לטין המומס, מערבבים ומצננים כל מוס בנפרד
מקפלים לתוך כל מוס את הקצפת
יוצקים את המוס החום על שכבת הבראוניז ומקפיאים לחצי שעה
יוצקים מעליו את המוס הלבן ומקפיאים עד להתייצבות

ציפוי:
מרתיחים את השמנת, יוצקים על השוקולד
מערבבים היטב לקבלת קרם חלק ויוצקים על העוגה הקפואה
שומרים את העוגה במקפיא ומפשירים במקרר שלוש שעות לפני ההגשה


תודה מראש!

מתכונים >>
לצפיה ב-'יש ג'לטין כשר לפסח'
יש ג'לטין כשר לפסח
03/04/2006 | 19:59
4
232
לצפיה ב-'תודה! שמחה שנמצאה בת-סמכא'
תודה! שמחה שנמצאה בת-סמכא
03/04/2006 | 20:01
24
לצפיה ב-'מצטערת לומר אבלללל'
מצטערת לומר אבלללל
03/04/2006 | 22:05
2
51
כבר כמה שנים שאני ממש לא מוצאת ג'לטין כשר לפסח- ..
מתכונים >>
לצפיה ב-'יש לי בבית ג'לטין של 'ויליגר''
יש לי בבית ג'לטין של 'ויליגר'
03/04/2006 | 22:23
1
50
וכתוב עליו כשר לפסח.
מתכונים >>
לצפיה ב-'רצה אני לחפששששששששששש'
רצה אני לחפששששששששששש
03/04/2006 | 22:29
18
לצפיה ב-''
03/04/2006 | 20:08
5
12
האם אפשר לוותר על שכבת הבראוניז ולעשות רק 3 שכבות של מוס?
או שצריך משהו שיחזיק את זה?
מתכונים >>
לצפיה ב-'אני לא אוהבת את שכבת הבראוניס כי'
אני לא אוהבת את שכבת הבראוניס כי
03/04/2006 | 23:52
4
18
היא קשה לחיתוך, אבל לדעתי לא כדאי לוותר על בסיס (למרות שתכלס כולם תמיד מתרכזים רק במוס...).
אני מכינה תמיד תחתית מביסקווטים טחונים עם חמאה מומסת ומרפדת.
אז בפסח אפשר:
1. להשתמש בעוגיות של פסח.
2. להכין תחתית העשויה ממרנג עם אגוזים.
3. להכין תחתית קוקוס אפויה (מסתובב פה מתכון מעולה לעוגת מוס עם תחתית קוקוס כזאת אז לדעתי אפשר "לגנוב" רק את התחתית).
מתכונים >>
לצפיה ב-'אני לא שואלת מטעמי כשרות'
אני לא שואלת מטעמי כשרות
04/04/2006 | 00:46
3
20
אלא מטעמי פחמימות. אני מנסה להוריד כמה שיותר פחמימות מהמנה (כדי שהיא תוכל להתאים לסוכרתי שלי).
ובמוס אין בכלל קמח, ובשוקולד אין כמעט פחמימות, כך שבלי הבסיס העוגה יכולה להיות יחסית מתאימה לו.

מה את אומרת? אפשר לוותר?
מתכונים >>
לצפיה ב-'הכל אפשר לעשות'
הכל אפשר לעשות
04/04/2006 | 08:02
8
גם לוותר, דווח לא תקבלי...
אבל העוגה שמכילה שכבות מוס צרריכה משו שיחזיק אותה,אולי לקנות בסקוויטים לסוכרתיים, לטחון עם מעט חמאה ולהדק לתחתית, אפילו אפיה קצרה...
מתכונים >>
לצפיה ב-'את עושה עם שוקולד ללא סוכר ?'
את עושה עם שוקולד ללא סוכר ?
04/04/2006 | 08:26
1
2
כי בשוקולד רגיל יש המון פחמימות.
מתכונים >>
לצפיה ב-'אם זה מטעמי פחמימות אולי תעשי תחתית'
אם זה מטעמי פחמימות אולי תעשי תחתית
04/04/2006 | 12:16
3
טורט פשוטה?
3 ביצים מופרדות
להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר (או "כמו סוכר")
לקפל חלמונים וכוס קמח תופח כוס מיץ תפוזים וכף שמן.
לאפות יוצאת תחתית טורט שלדעתי מתאימה לטריקולד.

אבל תכלס זו לא עוגה דלת פחמימות כי יש בה המון שוקולד!!
מתכונים >>
לצפיה ב-'יש לי מילוי תמרים ושוקלד'
יש לי מילוי תמרים ושוקלד
04/04/2006 | 09:52
6
9
האם יש איזושהי עוגה טעימה לפסח שאפשר להשתמש בה??
מתכונים >>
לצפיה ב-'למה לא לעשות כדורי קוקוס עם מילוי?'
למה לא לעשות כדורי קוקוס עם מילוי?
04/04/2006 | 10:30
5
5
תעשי כדורים קטנים מהמילוי, ותקפיאי, תכיני עיסה של כדורי קוקוס, שפורסמה כאן, ותיצרי כדורי קוקוס עם מילוי הפתעה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'נשמע אחלה..אבל איך עושים את'
נשמע אחלה..אבל איך עושים את
04/04/2006 | 10:55
4
3
הכדורים?.
מתכונים >>
לצפיה ב-'רעיון שהביאה פיתהבלי'
רעיון שהביאה פיתהבלי
04/04/2006 | 11:21
11
לערבבים לתוך סילאן או ממרח תמרים: תפוח מרוסק, שקדים ואגוזים קלויים וגרוסים, צימוקים, קינמון וניל ורום. אפשר להוסיף יין אדום או ליקר. להשאיר כמות שזה במקרר או לבשל. טעים בכל מצב. וניתן גם לעשות מזה כדורים (כמו כדורי שוקולד), כשהיחס הוא לטובת השקדים והאגוזים, ואז זה גם נעים למראה.


מקווה שיהיה לך שימושי.





                      מ צ ד ה


מתכונים >>
לצפיה ב-'כדורי קוקוס'
כדורי קוקוס
04/04/2006 | 11:41
2
13
בבקשה מתכון של טליW:

אימצתי את הרעיון של fairy_mi לערבב חלב מרוכז וקוקוס, הוספתי שוקולד - והתקבל מעדן.

1 שפופרת חלב מרוכז ממותק (אם אני לא טועה - 175 ג')
1 שקית קוקוס טחול (100 ג')2
שורות שוקולד מריר (משהו כמו 30 ג')

הכל הוכנס למג'מיקס ורוסק-עורבב היטב.
יצרתי כדורים. מספיק לכ-25 כדורים קטנים.

הערה שלי (חוזרת א): אני הכנתי בלי השוקולד ויצאו לי בערך 10 כדורים לא כ"כ קטנים. ניתן לעשות גם עם ריבת חלב- הכנתי והתלהבו אפילו יותר מאשר מהחלב הממותק. אני אישית עשיתי את שני הסוגים. ממש קל להכין ונראה חבל על הזמן
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
04/04/2006 | 12:07
1
4
הדפסתי את המתכון ואני אנסה להכין
כדורי קוקוס ממולאים בממרח
מבטיחה לעדכן איך יצא..
מתכונים >>
לצפיה ב-'אני רואה שהסתדרת, בהצלחה!'
אני רואה שהסתדרת, בהצלחה!
04/04/2006 | 14:03
2
לצפיה ב-'קבלו מתכון לפנקייקס לפסח'
קבלו מתכון לפנקייקס לפסח
04/04/2006 | 10:41
3
12
4 ביצים
1כוס חלב
1כוס מים
חצי כוס קמח מצה
5 כפות סוכר
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
כף א.אפיה
ערבב ולטגן במעט שמן
רק בפעם הראשונה(הכוונה לשימון המחבת)
   בתאבון
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת אגוזים לפסח/מתכון של אמא שלי'
עוגת אגוזים לפסח/מתכון של אמא שלי
04/04/2006 | 10:45
15
8 ביצים
9 כפות סוכר
4 כפות קמח מצה
חצי גרידת לימון ואת המית מהחצי לימון
2 סוכר וניל
3 כפות שמן
8 כפות אגוזים קצוצים

אופן הכנה:
להקציף את החלבונים עם טיפה מלח
ואח"כ להוסיף את סוכר.
להוסיף לבלילה של החלבונים את
החלמונים השמן האגוזים וכל שאר החומרים שנשארו
וכל הזמן להמשיך להקציף
לשמן תבנית ולהכניס לשעה בתנור בחום בינוני
   בהצלחה
מתכונים >>
לצפיה ב-'5 כפות סוכר זה לא המון?'
5 כפות סוכר זה לא המון?
04/04/2006 | 10:54
4
חוץ מזה, נראה מצוין וינוסה. תודה!
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה רבה על המתכונים'
תודה רבה על המתכונים
04/04/2006 | 11:08
4
הוספו לרשימה!!
יום טוב.
מתכונים >>
לצפיה ב-'קינוחים לליל הסדר '
קינוחים לליל הסדר
02/04/2006 | 13:29
21
20
לצפיה ב-'קינוח ליל הסדר?'
קינוח ליל הסדר?
02/04/2006 | 11:15
5
22
אשמח לרעיונות
אנחנו מוזמנים
נראה שלא כ"כ רוצים את עזרתי
אז חשבתי אולי על קינוח
מדובר על הרבה אנשים
אני חושבת משהו כמו 60
יש לכם רעיונות?
מתכונים >>
לצפיה ב-'מתכונים מתוקים לחג האביב קובץ doc'
מתכונים מתוקים לחג האביב קובץ doc
02/04/2006 | 12:38
4
32
מתכונים מתוקים לחג האביב.
פורום על השולחן.
נאסף על ידי מיכי
מתכונים >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'הכנסתי קובץ שלם כאן עם מתכונים'
הכנסתי קובץ שלם כאן עם מתכונים
02/04/2006 | 13:01
23
יש שם מתכונים נהדרים.
תראו את הקובץ באחת ההודעות שלי בדף הזה או אחריו
מתכונים >>
לצפיה ב-'הי clcl הקבצים לא נפתחים!!!'
הי clcl הקבצים לא נפתחים!!!
02/04/2006 | 15:50
2
9
מ
ק
פ
י
צ

ה
מתכונים >>
לצפיה ב-'גם לי לא ניפתחו!'
גם לי לא ניפתחו!
02/04/2006 | 21:11
2
לצפיה ב-'בבקשה.... שוב בצירוף'
בבקשה.... שוב בצירוף
03/04/2006 | 09:57
34
מ

ק

פ

י

צ

ה





מתכונים >>
לצפיה ב-'מחפשת מתכון לעוגה מרשימה לפסח'
מחפשת מתכון לעוגה מרשימה לפסח
02/04/2006 | 09:19
5
5
שתשרוד נסיעה של שעה וחצי.
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגות לפסח מתוך הספר של בני סיידא'
עוגות לפסח מתוך הספר של בני סיידא
02/04/2006 | 09:26
4
80
עוגות שניסינו ואהבנו, תאמרי איזה את רוצה ואני אעלה את המתכון:
עוגת ריבת חלב וסירופ ברנדי בקצפת
עוגת אגוזים קצפת ופירורי שוקולד
עוגת שקדים ואגוזים בקרם טופי וקצפת
עוגת אגוזי לוז בקרם לוז וקציפת שוקולד לבן
טורטה קפוצ'ינה
פצצת שוקולד
מקצפת קוקוס ואגוזים במוס שוקולד
מקצפת אגוזים בקרם שוקולד וקראמל
מרנג בטרייפל אגוזים וקרם מוקה ברנדי
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה, כמו שכתבתי, העוגה צריכה'
תודה, כמו שכתבתי, העוגה צריכה
02/04/2006 | 09:45
1
17
לשרוד נסיעה של שעה וחצי. בנוסף, אני מכינה לקינוח גם טראפלים, אז נראה לי שעדיף משהו פחות שוקולדי. כמו כן עדיף בלי נוכחות מורגשת של שמנת, פשוט כי יש כאלו שלא אוהבים שמנת ומוצרי חלב.

מה נראה לך מתאים?
מתכונים >>
לצפיה ב-'מבחינת שמנת אפשר להשתמש בריץ''
מבחינת שמנת אפשר להשתמש בריץ'
02/04/2006 | 10:21
8
ואז העוגה תהיה פרווה.
ואם את לא בעניין שוקולד ממש, יש את עוגת אגוזי לוז בקרם לוז וקציפת שוקולד לבן:
חומרים לעוגה:
6 חלבונים
1 כוס סוכר
130 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים גס
3 כפות קמח מצה
לקרם לוז:
2 מיכלים שמנת מתוקה / ריץ
250 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
150 גרם אגוזי לוז, קלויים וטחונים גס
לקישוט:
אבקת סוכר
אגוזי לוז שלמים קלויים
מעט קצפת לקישוט

אופן ההכנה:
את העוגה מכינים יום קודם
להכנת העוגה: מחממים תנור לחום נמוך (160 מעלות), מקציפים חלבונים עם הסוכר כ-5 דקות לקצף נוקשה, מוסיפים את האגוזים וקמח מצה, מערבבים קלות.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כשעה, עד שהעוגה מזהיבה. מכבים את התנור ומעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית. מחזירים את העוגה לתנור המכובה לשעתיים (רצוי לשמור במקרר).

להכנת הקרם:שמים בסיר כפול את השוקולד הלבן עם השמנת, מחממים עד שהשוקלד נמס ומתערבב לחלוטין עם השמנת. מצננים ומכניסים למקרר לשמונה שעות.

מקציפים את הקרם המצונן לקצפת יציבה ומוסיפים את האגוזים. מערבבים ומורחים על העוגה. שומרים במקרר.

לפני ההגשה, מנפים מעל העוגה אבקת סוכר ומקשטים בפרחי קצפת ואגוזי לוז (לא חובה).

מקור העוגה: בני סיידא, ספר עוגות לפסח מתוך הסדרה עוגות לחג.
מתכונים >>
לצפיה ב-'אפשר מתכון לעוגת ריבת חלב- תודה!'
אפשר מתכון לעוגת ריבת חלב- תודה!
02/04/2006 | 10:55
1
7
לצפיה ב-'עוגת ריבת חלב וסירופ ברנדי בקצפת'
עוגת ריבת חלב וסירופ ברנדי בקצפת
02/04/2006 | 18:49
15
חומרים לעוגה:
6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
1 כוס סוכר
4 כפות שמן
1/2 כוס קמח מצה עדין
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כף קליפת לימון מגוררת

סירופ ברנדי:
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס מים
1/4 כוס ברנדי

לקצפת ולעיטור:
2 מיכלים שמנת מתוקה / ריץ'
4 כפות סוכר
200 גר' ריבת חלב
אגוזי לוז (אילסרים ) קלויים

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

הכנת העוגה:
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מקציפים חלבונים עם הסוכר לקצף יציב, מוסיפים את החלמונים ומרבבים קלות. מוסיפים את השמן, את שני סוגי הקמח וקליפת הלימון ומערבבים לבלילה אחידה.
יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם עץ ננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים היטב.

להכנת הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות, ומסירים מהאש.מוסיפים את הברנדי ומצננים.

הרכבת העוגה:
מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה. מסירים את החישוק מהתבנית וחוצים את העוגה לרוחבה. יוצקים על חצי אחד של העוגה את הסירופ ומורחים את ריבת החלב. מורחים על ריבת החלב, שליש מהקצפת.
מניחים על הקצפת את עיגול העוגה השני ומורחים מעליו את יתרת הקצפת. מעטרים באגוזי לוז.

בתאבון וחג שמח.

מקור המתכון: בני סיידא, ספר פסח מתוך הסדרה מתוק לחג
מתכונים >>
לצפיה ב-'מבקשת מתכון לעוגה כשרה - קינוח לאחר'
מבקשת מתכון לעוגה כשרה - קינוח לאחר
02/04/2006 | 12:35
8
15
הסדר שתהיי פרווה תודה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'תראי למעלה קובץ מתכונים לפסח,בהצלחה'
תראי למעלה קובץ מתכונים לפסח,בהצלחה
02/04/2006 | 13:03
12
לצפיה ב-'עוגת שוקולד קלילה וקצפת'
עוגת שוקולד קלילה וקצפת
02/04/2006 | 13:48
6
15
ברגע זה סיימתי להכין אותה (אקפיא אותה לפסח) עוגה נהדרת שכולם אוהבים.

אופן ההכנה

הבצק (תבנית 28  אני אוהבת עוגות נמוכות)

6 ביצים מס' 1
4 כפות סוכר
1 אינסטנט פודינג שוקולד

להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים עם הסוכר
להוסיף את החלמונים, ואינסטנט הפודינג.
לערבב ולאפות כ- 20 דקות  לבדוק כמובן)

הקרם

1 אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
1 כוס סוכר

להקציף ולהוסיף על העוגה האפויה והקרה כמובן.

ציפוי

2    שוקולד מריר
1/4  כוס חלב
2    חלמונים

להמיס על האש ולקרר

את  2 החלבונים להקציץ עם כף סוכר
ולאחד עם  השוקולד

ולהוסיף על הקרם ולקרר.

טעים טעים טעים

מתכונים >>
לצפיה ב-'טעות ,בקרם 1 כוס חלב ולא סוכר|טמב'
טעות ,בקרם 1 כוס חלב ולא סוכר|טמב
02/04/2006 | 13:52
5
3
לצפיה ב-'עוד תיקון, את 2 החלמונים של קרם'
עוד תיקון, את 2 החלמונים של קרם
02/04/2006 | 13:55
1
2
השוקולד.
להוסיף אחרי שהשוקולד מעט מתקרר.


צריך לעשות הגהה לפני שמעבירים.

מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת שוקולד קלילה וקצפת שרי49מתוקן'
עוגת שוקולד קלילה וקצפת שרי49מתוקן
02/04/2006 | 15:58
7

ברגע זה סיימתי להכין אותה (אקפיא אותה לפסח) עוגה נהדרת שכולם אוהבים.

אופן ההכנה

הבצק (תבנית 28  אני אוהבת עוגות נמוכות)

6 ביצים מס' 1
4 כפות סוכר
1 אינסטנט פודינג שוקולד


להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים עם הסוכר
להוסיף את החלמונים, ואינסטנט הפודינג.
לערבב ולאפות כ- 20 דקות  לבדוק כמובן)

הקרם:

1 אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
להקציף ולהוסיף על העוגה האפויה והקרה כמובן.

ציפוי

2    שוקולד מריר
1/4  כוס חלב
2    חלמונים

להמיס על האש ולקרר

את  2 החלבונים להקציף עם כף סוכר
ולהוסיף אחרי שהשוקולד מעט מתקרר,  ולקרר.
שרי49

מתכונים >>
לצפיה ב-'מלישמ אפשר עוגת אגוזים ופרורי'
מלישמ אפשר עוגת אגוזים ופרורי
02/04/2006 | 13:59
2
1
שוקולד? תודה מראש
מתכונים >>
לצפיה ב-'עוגת אגוזים, קצפת ופירורי שוקולד'
עוגת אגוזים, קצפת ופירורי שוקולד
02/04/2006 | 19:01
1
5
חומרים:
6 ביצים
1 ו-1/3 כוסות סוכר
200 גרם אגוזים טחונים
3 כפות קמח מצה
3 כפות ברנדי
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

לעיטור:
2 מיכלים שמנת מתוקה / ריץ'
4 כפות סוכר
100 גרם שוקולד מריר, מגורר
100 גרם שוקולד לבן מגורר

הכנה:

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים את האגוזים, קמח מצה, ברנדי ומיץ תפוזים ומערבבים.

יוצקים את בלילת הבצק לתבנית ואופים 30 דקות. מוציאים מהתנור, מעבירים סכין בין דופן התבנמית לעוגה ומצננים היטב.

להכנת העיטור:
מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה, מורחים את הקצפת על העוגה ובשוליים מעטרים בשוקולד לבן ובשוקולד מריר. שומרים במקרר עד להגשה.


ניתן להכין את העוגה כעוגת שכבות: חוצים את העוגה לרוחבה, להרטיב אותה במעט ליקר תפוזים ולמרוח בין החצאים שליש מכמות הקצפת.

בתאבון וחג שמח.

מקור המתכון: בני סיידא, ספר פסח מתוך הסדרה, מתוק לחג
מתכונים >>
לצפיה ב-'מלישמ תודה וחג שמח'
מלישמ תודה וחג שמח
02/04/2006 | 22:04
3
לצפיה ב-'קינוח עם קצפיות ואגוזים מסוכרים'
קינוח עם קצפיות ואגוזים מסוכרים
04/04/2006 | 12:02
8
11
אני מחפשת את המתכון, או יותר נכון את הכמויות המדוייקות של הקינוח שהוא מן מקפא המורכב שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת, נשיקות (מרנג) שבורות ואגוזי פקאן מסוכרים.
מישהו מכיר?
תודה
מתכונים >>
לצפיה ב-'קינוח ב-5 דקות שיקות וקצף'
קינוח ב-5 דקות שיקות וקצף
04/04/2006 | 13:22
4
27
מתוך אתר הלול


החומרים:
חבילה (נדמה לי שזה 250-300 גר') של "נשיקות" (חלבון מוקצף עם סוכר)
150 גר' אגוזי מלך
2 קופסאות שמנת לקצפת (אני אוהבת את השמנת שבשקיות אבל אין אצלנו...)
אופן ההכנה:
שוברים את הנשיקות לחתיכות גסות (בגודל שקדים בערך).
שוברים את האגוזים לחתיכות קטנות (עם פטיש של שניצלים).
מקציפים את השמנת (בלי סוכר! המתיקות תגיע מהנשיקות) לקצפת יציבה.
מערבבים הכל ביחד.
אפשר להוסיף לקצפת גם שוקולד מריר מגורד דק, או כפית נס-קפה.
שופכים לתבנית של אינגליש קייק מניילנים עם ניילון נצמד (שמנת סופגת ריחות) - מקפיאים.
זהו!
מתכונים >>
לצפיה ב-'הכנה מוקדמת'
הכנה מוקדמת
04/04/2006 | 14:26
3
10
סימונה שלום, הפרפה שנתת מצוין ואני מכינה בדומה לו גם פרפה לימון. לא זוכרת אם הוא טעים גם כאשר מכינים אותו ארבעה ימים מראש. מה את אומרת ? אמא של מתגייסת.
מתכונים >>
לצפיה ב-'זה פרפה עם הקצפיות?'
זה פרפה עם הקצפיות?
04/04/2006 | 14:34
17
לצפיה ב-'4 ימים מראש נראה לי מוגזם הנשיקות'
4 ימים מראש נראה לי מוגזם הנשיקות
04/04/2006 | 16:35
1
8
יתרככו מדי, יום לפני זה בסדר
מתכונים >>
לצפיה ב-'סליחה, 4 ימים במקפיא זה בסדר'
סליחה, 4 ימים במקפיא זה בסדר
04/04/2006 | 16:54
8
חשבתי על הפבלובה שרשמתי את זה
מתכונים >>
לצפיה ב-'מקפא-קצפיות?'
מקפא-קצפיות?
04/04/2006 | 15:36
2
15
נשמע קנוח פשוט וטעים.האים לדעתכם ניתן להכין מראש להקפיא ואחרכך לקחת אותו קפוא לנסיעה של שעתיים לפחות בתוך צידנית?האים יחזיק מעמד?תודה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'קינוח מרנג וקצפת יוצא נהדר אחרי'
קינוח מרנג וקצפת יוצא נהדר אחרי
04/04/2006 | 16:54
1
35
שמקפיאים.

לפני ההגשה להוציא למקרר להפשרה..

לחתוך למנות .

תלוי בצורה בה הקינוח הוקפא.

אפשר בתבנית ארוכה ואז אפשר ממש לפרוס.
או לריבועים אם זה בפיירקס.

טעים מאד עם רוטב תותים או פירות יער.
מתכונים >>
לצפיה ב-'חשבתי על רוטב תותים'
חשבתי על רוטב תותים
04/04/2006 | 23:01
9
מה יחסי תות סוכר? ותודה על התשובות
מתכונים >>

הודעות אחרונות

00:32 | 08.12.16 פרפרי אהבה
11:35 | 07.12.16 jen711
20:33 | 06.12.16 avico2591
18:06 | 06.12.16 tradetech100
11:34 | 05.12.16 ארתור דנט24
07:05 | 05.12.16 galanterit1
18:28 | 04.12.16 Maldini Girl
07:04 | 04.12.16 ady18
11:11 | 02.12.16 עדנה39
08:10 | 01.12.16 ady18

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא זכויות הקשישים
אירוח בנושא זכויות...
שירות הייעוץ לקשיש של הביטוח הלאומי פועל למיצוי...
אירוח בנושא זכויות הקשישים
אירוח בנושא זכויות...
שירות הייעוץ לקשיש של הביטוח הלאומי פועל למיצוי...
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ