שרשור קינוחים לפסח

שבלולי1

New member
יש לי מילוי תמרים ושוקלד

האם יש איזושהי עוגה טעימה לפסח שאפשר להשתמש בה??
 
קבלו מתכון לפנקייקס לפסח../images/Emo24.gif

4 ביצים 1כוס חלב 1כוס מים חצי כוס קמח מצה 5 כפות סוכר 1 כף תמצית וניל קורט מלח כף א.אפיה ערבב ולטגן במעט שמן רק בפעם הראשונה(הכוונה לשימון המחבת) בתאבון
 

amgs

New member
קינוח עם קצפיות ואגוזים מסוכרים

אני מחפשת את המתכון, או יותר נכון את הכמויות המדוייקות של הקינוח שהוא מן מקפא המורכב שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת, נשיקות (מרנג) שבורות ואגוזי פקאן מסוכרים. מישהו מכיר? תודה
 

נימשון

New member
../images/Emo212.gif קינוח לפסח ../images/Emo212.gif

אני צריכה להכין קינוח לארוחת ליל הסדר ובא לי על משהו פצצתי במיוחד שישאיר הרבה רושם גם במראה ובמיוחד באעם. מאחר ואנחנו לא אוהבי קוקוס אז יש לקחת את זה בחשבון בבקשה. אשמח לשמוע רעיונות
 

noosh1

New member
למישהי יש רעיון לעוגה מיוחדת לסדר?

מחפשת מתכון לעוגה לליל הסדר שתהיה כשרה, לא חלבית, מרשימה וטעימה...
 

זרזרה

New member
למה לא לעשות כדורי קוקוס עם מילוי?

תעשי כדורים קטנים מהמילוי, ותקפיאי, תכיני עיסה של כדורי קוקוס, שפורסמה כאן, ותיצרי כדורי קוקוס עם מילוי הפתעה.
 
עוגת אגוזים לפסח/מתכון של אמא שלי

8 ביצים 9 כפות סוכר 4 כפות קמח מצה חצי גרידת לימון ואת המית מהחצי לימון 2 סוכר וניל 3 כפות שמן 8 כפות אגוזים קצוצים אופן הכנה: להקציף את החלבונים עם טיפה מלח ואח"כ להוסיף את סוכר. להוסיף לבלילה של החלבונים את החלמונים השמן האגוזים וכל שאר החומרים שנשארו וכל הזמן להמשיך להקציף לשמן תבנית ולהכניס לשעה בתנור בחום בינוני בהצלחה
 

סימונה 5

New member
../images/Emo92.gifקינוח ב-5 דקות שיקות וקצף

מתוך אתר הלול החומרים: חבילה (נדמה לי שזה 250-300 גר') של "נשיקות" (חלבון מוקצף עם סוכר) 150 גר' אגוזי מלך 2 קופסאות שמנת לקצפת (אני אוהבת את השמנת שבשקיות אבל אין אצלנו...) אופן ההכנה: שוברים את הנשיקות לחתיכות גסות (בגודל שקדים בערך). שוברים את האגוזים לחתיכות קטנות (עם פטיש של שניצלים). מקציפים את השמנת (בלי סוכר! המתיקות תגיע מהנשיקות) לקצפת יציבה. מערבבים הכל ביחד. אפשר להוסיף לקצפת גם שוקולד מריר מגורד דק, או כפית נס-קפה. שופכים לתבנית של אינגליש קייק מניילנים עם ניילון נצמד (שמנת סופגת ריחות) - מקפיאים. זהו!
 
פבלובה משפחתית- מתוך "שף"

פבלובה משפחתית - סיום מתוק לארוחה אוהבים מרנג, פירות וקצפת? למיכל לוי-אלחלל ממגזין "שף" יש הצעה לקינוח מנצח שיכול לשמש כקינוח בארוחת הסדר, או בכל ארוחה חגיגית אחרת. מיכל לוי-אלחלל, מגזין "שף" המרכיבים (8 מנות): לפבלובה: 4 חלבונים 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר קליפה מגוררת מ-1 לימון למלית: 1/2 שקיק (7 גרם) אבקת ג'לטין 1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר תפוזים או ברנדי 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת צמחית גרגרים מ-1 תרמיל וניל חצוי, או 2 כפיות תמצית וניל 1/3 כוס (65 גרם) סוכר 1 ק"ג פירות העונה לפי הטעם, פרוסים (אני אוהבת לכלול תותים) לרצועות תפוז מסוכרות (אפשרות) רצועות קליפה (החלק הכתום בלבד) דקיקות מתפוז אחד 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים 1/2 כוס (100 גרם) סוכר 1/2 כוס (120 מ"ל) מים בטמפרטורת החדר אופן ההכנה: 1. הפבלובה: מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשרטטים עליו עיגול בקוטר 24 ס"מ. הופכים את הנייר. מקציפים את החלבונים בקערת המערבל, במהירות גבוהה, וכשנוצר קצף לבן ויציב, מוסיפים בהדרגה מחצית מהסוכר ומקציפים עוד כדקה. מוסיפים את יתרת הסוכר וקליפת הלימון ומערבבים ידנית בתנועות קיפול. מעבירים את הקצף לשקית זילוף (אם אין, משתמשים בכף גדולה) ומזליפים "שבלול" עגול בגבולות העיגול המשורטט על נייר האפייה. מזליפים בשולי העיגול עוד שתי שכבות, שיהוו דפנות - מקפידים להזליף בדייקנות, כדי שהשוליים לא יתמוטטו, ותיווצר "קופסה" עם שוליים בגובה 4 ס"מ. אופים שעתיים וחצי, או עד שהמרנג יבש לגמרי. מוציאים ומצננים. 2. המלית: שמים את הג'לטין בכוס קטנה, מוסיפים את הליקר, מערבבים במזלג ומחממים במיקרוגל 20 שניות, לנוזל חלק. מתחילים להקציף את השמנת בקערת המערבל, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת גרגרי הווניל או תמצית הווניל, ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הג'לטין המומס ומקציפים עוד 10 שניות. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד לשימוש. 3. רצועות התפוז: שמים את רצועות התפוז בקערה ויוצקים עליהם את המים הרותחים. מחממים את הסוכר וחצי כוס המים בסיר מעל להבה בינונית, עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ. מסננים את רצועות התפוז מהמים, מוסיפים לסירופ ומבשלים 5 דקות, עד שהן שקופות ומבריקות. שומרים בטמפ' החדר עד לשימוש. 4. ההרכבה: ממלאים את סלסילת המרנג במלית ומשטחים במרית ומסדרים את הפירות מעל. אם רוצים, מסננים את רצועות התפוזים מהסירופ מעל לפירות. מגישים. • איך שומרים: במקרר, עד שלוש שעות.
 

shlomits

New member
מנהלות, יש סיכוי לנעוץ את שרשור ליל

הסדר? נראה לי שבימים הקרובים יגיעו הרבה אורחים שיחפשו רעיונות לליל הסדר, למה לא להקל עליהם- ועלינו?
 

dana 2222

New member
מצטרפת לבקשה,,,

אכן נעיצת השירשור למתכוני פסח ,מאוד תועיל לטובת כל המצטרפים, אשר חוזרים על שאלות לפסח ,שרצות פה במהירות ובחלקם נענו ונדחקו אחורנית אתמול ושלשום.
 
יהיו הרבה שרשורים עד לליל הסדר

אם ננעץ זה יכביד על הפורום. מה שאני מנסה לעשות זה לשרשר כמו שעשיתי בפורים. לא צריך לנעוץ השרשור קופץ מעצמו כל הזמן. השתדלו לשרשר את כל הנושאים ביחד וכך גם נוכל לשמור בקישורים לשנים הבאות. פנינה ואני נשרשר הודעות של חברים חדשים בפורום שנכנסים לרגע כדי לשאול כמה שאלות.
 

סימונה 5

New member
פבלובה קינוח מרהיב - חיים כהן

אפשר להכין עם קרם לימון כמו במתכון או פשוט להקציף שמנת מתוקה ולקשט בפירות • פבלובה -חיים כהןו סימונה 5 / מתכונים ו 14:57 | 28/01/06 מאת: טלאית321ו 26/01/06 | 17:26 החומרים למרנג 4 חלבונים ½ 1 כוסות סוכר 1 כפית חומץ 2 כפיות קורנפלור לקרם לימון 4 ביצים שלמות מיץ מ – 2 לימונים ½ כוס סוכר 200 גרם חמאה, מומסת ומקוררת ללימונים בסירופ 1 כוס סוכר 1 כוס מים 2 לימונים, חתוכים לשמיניות לציפוי 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה תערובת פירות יער טריים מעט סוכר ומעט מיץ לימון עלי נענע לקישוט אופן ההכנה המרנג: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד שנוצר קצב יציב. מוסיפים את החומץ והקורנפלור ומבליעים בקצף. מרפדים תבנית בגיליון נייר אפייה. מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזליפים עיגול, מהמרכז החוצה. מכניסים את התבנית לתנור ומייד מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (140 מעלות). אופים שעה, מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתוכו עד שהתנור מתקרר לגמרי. הקרם: מקציפים במיקסר יד בקערה את הביצים, מיץ הלימון והסוכר. מניחים את הקערה על סיר מים מבעבעים וממשיכים להקציף מעל האש עד שהקרם בהיר, תפוח וסמיך. מסירים מהאש וממשיכים להקציף עד שהוא מצטנן. מקציפים פנימה את החמאה ומאחסנים במקרר לפחות חצי שעה. הלימונים: מביאים את הסוכר והמים לרתיחה. מוסיפים את הלימונים ומבשלים בתוך הסירופ חצי שעה. מסננים ומקררים. ההרכבה: מורחים את הקרם על המרנג הקר ומאחסנים במקפיא 10 – 15 דקות, עד שהקרם מתקשה. מקציפים את השמנת לקצפת ומורחים או מזליפים על הקרם. מאחסנים שוב במקפיא או במקרר. לפני ההגשה זורים על פירות היער מעט סוכר ומעט מיץ לימון, משהים כמה דקות ומסדרים מלמעלה. מוסיפים את הלימונים המסוכרים ועלי נענע לקישוט. טלאית321----הקצפתי שמנת בקערה לשים פירות יער לפזר סוכר ומיץ לימון, להניח במקרר 3 שעות לפחות. הרכבה: להניח פירות יער ולזלף משנת מתוקה את נוזלי הסירופ מפירות היער לזלף על צלחת ההגשה. בנגלה אחרת שמתי קיווי ותות שדה
 
אצלי מתוכננת עוגת טריקולד

לפי המתכון של חיים קונדיטור, כאשר את הבסיס (החמץ) אני אחליף בבסיס של פירורי עוגיות כשל"פ עם חמאה/מרגרינה. זו עוגה מאד מרשימה ומאד טעימה (מנסיון העבר...) תעשי חיפוש לפי טריקולד, תמצאי לפחות שני מתכונים שרצים - זה של ניקי ב וזה של חיים קונדיטור. את זה של ניקי לא ניסיתי. בהצלחה.
 

עידנית

New member
100 מעלות זה מספיק להרוג את השפעת ?

ובכלל השנה אני בבעיה לא מכינה מוס בגלל הביצים אוי א י ז ה דכאוןןןןןןןןןןן
 

dana 2222

New member
ל-מוס אפשר שמנת מתוקה במקום ביצים

יש בחיפוש עוגת מוס ,והמתכון ללא ביצים, (רוני ונציה נתנה עוגת מוס עם שמנת-מתוקה )
 
פבלובה ביס קצפת ופירות יער

למרנג: 4 חלבונים 1/2 1 כוסות סוכר למלית: 1 מיכל שמנת מתוקה 3 כפות סוכר לקישוט: פירות יער טריים מתכון ל - 50-60 יחידות + מכינים את המרנג: מחממים חלבונים וסוכר בביין מארי (סיר על אדים), עד שהתערובת חמה למגע והסוכר נמס. מעבירים את התערובת החמה למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה 10-7 דקות, עד שהקערה קרה למגע. + בינתיים מחממים תנור ל-130 מעלות. + מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה עגולה בקוטר חצי ס"מ, ומזלפים קעריות על תבנית מרופדת בנייר אפייה: מזלפים תחתית בצורת ספירלה בקוטר 3 ס"מ, וממשיכים לזלף רק בדפנות עוד 2 קומות של עיגולים, לקבלת קערית. + אופים 40 דקות, או עד שהקעריות יבשות למגע ומתנתקות בקלות מנייר האפייה. + מכינים את המלית: מקציפים שמנת וסוכר לקצפת יציבה. שומרים במקרר. + מרכיבים ומקשטים (עושים זאת רק סמוך להגשה, כדי שהמרנג לא יספוג לחות): ממלאים כל קערית מרנג בקצפת ומקשטים בפירות טריים. מקור: על השולחן
 
למעלה