קינוחים לליל הסדר

מלישמ

New member
עוגת ריבת חלב וסירופ ברנדי בקצפת

חומרים לעוגה: 6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים 1 כוס סוכר 4 כפות שמן 1/2 כוס קמח מצה עדין 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה 1 כף קליפת לימון מגוררת סירופ ברנדי: 1/2 כוס סוכר 1/3 כוס מים 1/4 כוס ברנדי לקצפת ולעיטור: 2 מיכלים שמנת מתוקה / ריץ' 4 כפות סוכר 200 גר' ריבת חלב אגוזי לוז (אילסרים ) קלויים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת הכנת העוגה: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מקציפים חלבונים עם הסוכר לקצף יציב, מוסיפים את החלמונים ומרבבים קלות. מוסיפים את השמן, את שני סוגי הקמח וקליפת הלימון ומערבבים לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם עץ ננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים היטב. להכנת הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות, ומסירים מהאש.מוסיפים את הברנדי ומצננים. הרכבת העוגה: מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה. מסירים את החישוק מהתבנית וחוצים את העוגה לרוחבה. יוצקים על חצי אחד של העוגה את הסירופ ומורחים את ריבת החלב. מורחים על ריבת החלב, שליש מהקצפת. מניחים על הקצפת את עיגול העוגה השני ומורחים מעליו את יתרת הקצפת. מעטרים באגוזי לוז. בתאבון וחג שמח. מקור המתכון: בני סיידא, ספר פסח מתוך הסדרה מתוק לחג
 
למעלה