ציפוי לעוגת גבינה

a d i k u s h

New member
../images/Emo53.gifציפוי לעוגת גבינה

טוב, אז קודם כל אני חייבת לכל הפורום המדהים הזה תודה גדולה מאד, על כל המתכונים והטיפים הנפלאים שאני גונבת מכם... באמת כבר מזמן הפסקתי לספור ! (תודה גם בשם חמותי שעדיין לא מבינה איך אפשר למצוא כאלה מתכונים נהדרים ועוד באינטרנט ?
) ועכשיו לעניין: אני זוכרת שלפני די הרבה זמן ראיתי בתוכנית של אודטה את מיקי שמו מכין עוגת גבינה/שמנת עם פירורים ותותים
. ברוב חוכמתי לא רשמתי את המתכון ועכשיו אני לא מצליחה לאתר אותו... אז חשבתי על אלתור אחר - להכין עוגת גבינה אפויה עם ציפוי שמנת חמוצה מלמעלה ועל זה תותים. השאלה - ראיתי במתכונים שונים שפעם כתוב לאפות את הציפוי ופעם לא מה לדעתכם יתאים במקרה הזה עם אפיה או בלי ? אשמח לעצות, מכל המומחים והמומחיות, על שילוב שלתותים בעוגת גבינה (בבקשה רק בלי ג'לי יש לי בעיה אישית עם זה
), וכמובן אם למישהו יש במקרה את המתכון של מיקי שמו אשמח עוד יותר תודה רבה מראש ! עדי
 
אני שמה שמנת בסיום אפיה העוגה

2 גביעי שמנת + 2 כפות סוכר או טיפה יותר...בתום האפייה - 5 דקות עם תנור פעיל - ועוד 15 דקות עם תנור סגור. התוצאה ציפוי מבריק וחלק כמו שייש אפשר לשים תותים על זה אבל משהו חייב להחזיק אותם לכן לדעתי במינימום של ג'לי באחת משתי האופנים: - לסדר את התותים ולזרזף עליהם מעט ג'לי רק בשביל "ההדבקה" - או לשפוך ג'לי בשכבה דקה על השמנת/עוגה, ועליו "להדביק את התותים" פשוט להמנע משכבת ג'לי עבה. אבל עם ציפוי של תותים - מי צריך את השמנת? אני לרוב מוותרת כשאני שמה פרי מעל.. (אוכמניות עם ג'לי). דונה
 

a d i k u s h

New member
אבל... ../images/Emo13.gif

בדיוק בגלל שאני לא אוהבת ג'לי (מצטערת טרואמות ילדות כנראה...) וחיפשתי משהו ש"ידביק" את התותים אז חשבתי לשים ציפוי של שמנת חמוצה ומעל תותים... אני מבינה שעל הציפוי האפוי זה לא ידבק. מה דעתך, אפשר לא לאפות אותו אלא רק לתת לו להתקרר על העוגה ואז לשים עליו תותים? שוב תודה...
 
לדעתי כבר עדיף למרוח שכבה עדינה

ממש דקיקה של ריבת תות ואליה להדביק.(זה גם לא אופטימלי בעיניי) השמנת ללא אפיה, אין לה את אותו הטעם או האפקט - ממש לא מומלץ.. דונה
 

a d i k u s h

New member
טוב... תודה בכל אופן !

עוד לא החלטתי מה לעשות, אבל כנראה זה יהיה בכיוון של קצפת + תותים (כמו שסימונה המליצה) תודה רבה בכל מקרה
 
למעלה