פורים! שרשור עוגיות, אזני המן וכו'

MAGIG

New member
לחמניות

מקור המתכון: מתכון שמסתובב בפורומים, לא יודעת בדיוק של מי ולכן התנצלותי מראש. חומרים: 1 ק"ג קמח לחם (שטיבל מס' 2) 3 כפות שטוחות שמרים יבשים כפית סוכר 1 כף מלח 3 כפות שמן זית מים חמימים (כחצי ליטר, אך יש לבדוק שזה לא יותר מדי) להמיס את השמרים והסוכר במעט מים חמימים עד להתססה. בקערה גדולה לשים קמח, מלח, שמן זית, לערבב וליצור גומה. בתוך הגומה לשפוך את השמרים המותססים ועוד מעט מים. להרטיב את הקמח ע"י הוספת מים עד שכל הפירורים רטובים. להוסיף מים במידת הצורך. ללוש את הבצק 10 דקות (לא פחות), לכסות במגבת. הבצק צריך להכפיל את נפחו. להוציא אויר ושוב להתפיח. לחמם תנור ל- 180 מעלות. לחלק את הבצק ל- 16 חלקים שוים, לגלגל לנקניק ולקשור כמו קשר רגיל. למרוח בביצה ולפזר שומשום. לאפות כ- 35 עד 40 דקות. מגי
 

טלאית321

New member
יוהו מגי ימבה עבודה בכל מה שהכנת

כל הכבוד לך, מסירה את הכובע בפנייך. העוגיות בסירופ מגרות ביותר, אני מאוד אוהבת אותן(בד"כ רק קונה,לא מכינה) ועוגת הסולת התוניסאית יאאמ יאאמ, זו עוגת הסולת הכי טעימה שאי פעם אכלתי, בפעם הבאה שאכין עוגת סולת אכין את זו, איך שכחתי ממנה, טמבלית שכמותי.
 

MAGIG

New member
זה נכון - זה טעים וגם משמין מאוד

אבל מה, פעם בשנה מותר כאלה וגם כל כך התגעגעתי לאמא שלי ז"ל, שראיתי בהכנה של עוגות אלו משהו לזיכרה משום שהיא הכינה כל שנה. מגי
 

MAGIG

New member
סינייה

אהרוני הביא לי חשק, אם כי לא הכנתי לפי המתכון שלו. המתכון שלי הוא של חוה לוי (חברת ילדות) שאמא שלה היא חלבית (יוצאת חלב שבסוריה) אסלית וכך היא הייתה מכינה. הכמויות הן ל 4-5 מנות. חומרים: 1/2 ק"ג בשר טרי עם מעט מאוד שומן 1 בצל גדול מעט שמן זית מלח, פלפל שחור גרוס 1 ביצה חצי קופסא טחינה גולמית טובה מעט מים לדילול הטחינה מיץ מלימון אחד כרבע זר פטרוזליה שטוף וקצוץ דק מאוד. 3-4 שיני שום כתושות חופן גרעיני צנובר מעט פפריקה לפיזור (לא חובה) לקצוץ את הבצל ולטגן עד שיזהיב, להוסיף את הבשר ולפורר אותו תוך כדי טיגון. לטגן מספר דקות, להוסיף מלח ופלפל שחור גרוס ולהוריד מהאש. לחכות מספר דקות ולהוסיף ביצה, לערבב. לשטוח בתבנית אפיה בקוטר 24. לדלל את הטחינה במים,לימון ומלח. להוסיף שום ולתקן טיבול. להוסיף פטרוזיליה קצוצה. את הטחינה לשפוך על הבשר שבתבנית. לפזר מעל גרעיני צנובר ומעט פפריקה. להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות ולאפות כ-40 דקות. מגי
 

s797140

New member
סינייה

מגי את פשוט גדולה מהחיים. שיבורכו ידייך, איזה עוגיות מדהימות. אנא ממך תני לי בבקשה המון מתכונים לבישול, כי אני כבר לא יודעת מה לבשל כל שבת. תדה מראש, סימה
 

MAGIG

New member
היי סימה - מעט יותר למעלה, מתכון

לסינייה. שכחתי לכתוב שמדובר בבשר טחון כמובן. מגי
 

סימונה 5

New member
הסינייה של אהרוני ממש לא עשתה

חשק להכין אותה, לעומת זאת שלך
 

MAGIG

New member
תודה סימונה, היא אכן טעימה והטחינה

החמה היא משהו לא מהעולם הזה (לטעמי לפחות). מזכיר לי טעמים נשכחים מהילדות שאמא של חוה (חברה שלי) הייתה קוראת לנו מ"הבית" על העץ לבוא לאכול סינייה וגם קובה מטוגנת. מגי
 
בפעם הבאה, לא להזביל../images/Emo64.gif

אלא לרדד על משטח מקומח ולהטמיע קצת קמח, עד שמגיעים לעבידות הרצוייה. קרה לי בעוגיות לא מזמן, וכך "תיקנתי" את הבצק.
 

bali

New member
מנהל
בצק פריך לאזני המן של נירה שויאר

בצק פריך משובח מתאים לעוגיות, תחתיות לעוגות, אוזני המן - נירה שויאר 2 1/2 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים 1/4 כוס ברנדי, חלב או מיץ תפוזים 1 כף תמצית וניל 1 כף קליפת לימון מגוררת קורט מלח 200 גרם מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות למלית אפשר להשתמש במליות מוכנות כמו מלית תמרים, תמרים עם שוקולד, ממרח חלבה, ממרח שוקולד. (מלית תמרים מוכנה נקראת "תמרמלית" ויש בכל סופר) אפשר גם להכין מלית פרג לבד (מתכונים יש במנוע חיפוש) אפשר ללוש את הבצק במערבל חשמלי. במקרה זה יש להכניס את כל החומרים יחד - כולל המרגרינה / חמאה לקערה הגדולה של המערבל ולהפעילו ל- -3-5 דקות במהירות איטית. להכנה ביד, יש להכניס את החומרים לקערה שטוחה מלבד המרגרינה ולערבב, ואז להוסיף את המרגרינה או החמאה וללוש עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח. *גיוון: במקום הנוזלים הרשומים אפשר לקחת 3 כפות שמנת ו-2 כפות מיץ לימון. *הערות: כאשר משתמשים בבצק לאוזני המן רצוי לשהותו במקרר מספר שעות לפני שימוש. יש לעטוף אותו, כדי שלא יתייבש.
 
פורים! שרשור עוגיות, אזני המן וכו'

שרשרו לכאן את כל השאלות והמתכונים לפורים.
 
למעלה