../images/Emo154.gif אזני ההמן שהכנתי...
אתמול בערב הכנתי אזני המן (להזכירכם, פורים אצלנו זה היום)... זה בצק שאני מאד אוהבת. טעים, עשיר ומתוק, ואזני המן ממנו יוצאות דקות עם הרבה מלית. בצק פריך משובח מתאים לעוגיות, תחתיות לעוגות, אוזני המן - נירה שויאר 2 1/2 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים 1/4 כוס ברנדי, חלב או מיץ תפוזים 1 כף תמצית וניל 1 כף קליפת לימון מגוררת קורט מלח 200 גרם מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות למלית אפשר להשתמש במליות מוכנות כמו מלית תמרים, תמרים עם שוקולד, ממרח חלבה, ממרח שוקולד. (מלית תמרים מוכנה נקראת "תמרמלית" ויש בכל סופר) אפשר גם להכין מלית פרג לבד (מתכונים יש במנוע חיפוש) אפשר ללוש את הבצק במערבל חשמלי. במקרה זה יש להכניס את כל החומרים יחד - כולל המרגרינה / חמאה לקערה הגדולה של המערבל ולהפעילו ל- -3-5 דקות במהירות איטית. להכנה ביד, יש להכניס את החומרים לקערה שטוחה מלבד המרגרינה ולערבב, ואז להוסיף את המרגרינה או החמאה וללוש עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח. *גיוון: במקום הנוזלים הרשומים אפשר לקחת 3 כפות שמנת ו-2 כפות מיץ לימון. *הערות: כאשר משתמשים בבצק לאוזני המן רצוי לשהותו במקרר מספר שעות לפני שימוש. יש לעטוף אותו, כדי שלא יתייבש. עיצוב אזני המן: מרדדים את הבצק לעובי חצי סנטימטר וקורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן עגול. מניחים כפית של המלית באמצע העיגול ואוספים את הבצק לצורת משולש. אפשר לסגור אותו לגמרי או להשאיר במרכז חלל קטן שדרכו בולטת המלית. מורחים ביצה טרופה על הבצק. אופים על נייר אפייה בתבנית של התנור, בחום של 180 מעלות בערך 30 דקות או עד שאזני ההמן מזהיבות יפה. אפשר לפדר באבקת סוכר לפני ההגשה. והתמונה ממש מעכשיו...