פורים! שרשור עוגיות, אזני המן וכו'

kobi10

New member
בוקר טוב, אז כך, עשינו בבית

עם הילדים בצק לאוזני המן. והבצק יצא פריך כזה שמתפרק ולא ניתן לרדד אותו, הוא פשוט נשבר.אני מבין שהייתה לנו בעיה של יחסי כמויות.............. אולי אפשר לקבל מתכון לבצק קל לאזני המן ? תודה
 

MAGIG

New member
כמה דברים שהכנתי לאחרונה

ברוח חג פורים וברוח "משיכתי" אל השורשים הכנתי כמה סוגי עוגיות טוניסאיות. ראשונה ומלכת המטבח הטוניסאי - דבלה בצק דקיק-דקיק וארוך מטוגן תוך כדי ליפוף וטבול בסירופ. חומרים: 8 ביצים בלולות חצי כוס שמן כחצי ק"ג קמח חצי כוס קורנפלור שמן לטיגון לסירופ: 2 כוסות סוכר כוס מים מיץ מחצי לימון לבשל את הסירופ על אש נמוכה עד שהוא שהופך להיות סמיך ומעט צהבהב. לבצק - לבלול את הביצים עם השמן ולהוסיף בהדרגה קמח, ללוש עד שמתקבל בצק רך ולא דביק (לפעמים צריך להוסיף מעט קמח). לחלק לחתיכות כגודל ביצה גדולה, לפזר קורנפלור על משטח העבודה ולרדד למלבן, להעביר למכונת רידוד פסטה. ללוש עד למספר 7, אז הרצועות יוצאות דקיקות. כך עושים עם כל חתיכות הבצק. לחמם שמן (חם מאוד אך לא רותח) ולטגן עם מזלג בעל שיניים ארוכות. נועצים את המזלג בתחילת רצועת הבצק ומגלגלים תוך כדי טיגון עד לסוף הרצועה. לטבול בסירופ. מגי
 

baking mother

New member
אוזני המן

אוזני המן 480 גרם קמח 110 גרם סוכר 250 גרם מחמאה 2 חלמונים 80 סמ"ק חלב תמצית וניל גרידת לימון 1/8 כפית אבקת אפייה אופן ההכנה להקציף מחמאה + סוכר. להוסיף חלמונים בהדרגה ובהמשך את שאר החומרים עד לספיגת הקמח. אם הבצק לא ממש מתגבש ניתן להוסיף עןד קצת מים או חלב. ולשמור שעה - שעתיים במקרר.
 

MAGIG

New member
מקרוד - עוגות סולת מטוגנות ממולאות

בתמרים. חומרים: חצי ק"ג סולת (סמולינה רגילה) 1.5 כוסות קמח לבן 3/4 כוס שמן מחומם קלות 1 כוס מים או פחות (לפי הצורך) שמן לטיגון חבילה תמרים מעוכים (500 גר') 2 כפיות קינמון מעט אגוז מוסקט מעט ציפורן טחון מיץ מחצי תפוז מלית: בסיר מעל להבה קטנה לשים את חומרי המלית, למעוך היטב את התמרים עם מיץ התפוזים והתבלינים עד למחית חלקה. לסירופ: 2 כוסות סוכר 1 כוס מים מיץ מחצי לימון לבשל את הסירופ עד שנעשה צמיגי וצהבהב. לערבב את הסולת והקמח, להוסיף שמן מחומם (לא חם מאוד כדי לא לקבל כוויה), ולהוסיף מים עד ליצירת בצק. לחלק את הבצק לשניים. ללוש למלבן, למרוך את מלית התמרים, לרדד בצד את חלק הבצק השני ולהניחה על החלק הראשון שעליו מלית התמרים. לחתוך למרובעים או בצורות אחרות שרוצים (אפשר טרפזים). לטגן בשמן שחומם (אך לא רותח), לשים בסירופ ולהוציא לקופסא. מגי
 

757888

New member
מקרוד

שלום מגי האם לא ניתן לגלגל את המלבן גלגול אחד, ועוד שאלה הכמות כאן היא מאוד קטנה אם שמים מבן על מלבן, ושאלה אחרונה לאיזה רוחב המלבן תודה סימה
 

MAGIG

New member
ניתן לרדד ולהניח מלבן על מלבן

וניתן לגלגל ואז לחתוך. ברידוד למלבן יוצאים משהו כמו 20 יחידות. מגי
 

MAGIG

New member
כדורי מרציפן ממולאים בשוקולד ושקדים

חומרים: 250 גר' מרציפן 250 גר' שוקולד חלב 150 מ"ל שמנת מתוקה 100 גר' שקדים גרוסים להמיס שוקולד בשמנת מתוקה חמה מאוד, להוסיף שקדים ולקרר. ליצור כדורים קטנים מהשוקולד. לחתוך את המרציפן לעיגולים קטנים, ל"פתוח" בכפות הידיים (כמו לקובה), להכניס את כדור השוקולד ולגלגל. מגי
 

MAGIG

New member
יו-יו עוגיות מטוגנות ושרויות בסירופ

חומרים: 3 ביצים חצי כוס שמן כוס סוכר 1 שקית אבקת אפיה 1 שקית סוכר וניל 3 כוסות קמח מעט תמצית שקדים שמן לטיגון לסירופ: 2 כוסות סוכר 1 כוס מים מיץ מחצי תפוז לבשל את הסירופ עד שיהיה צמיגי ומעט צהבהב לערבב את כל חומרי הבצק, ללוש בצק רך ולא דביק. לפזר מעט קמח על משטח העבודה ולרדד לעלה בעובי 1 ס"מ. לקרוץ בכוס בעלת שוליים מקומחים עיגולים ולקרוץ בתוך העיגולים (בכלי קטן יותר) עיגול יותר קטן (שיהיה כמו גלגל). לטגן ולטבול בסירופ. מגי
 

MAGIG

New member
משולשי בצק פילו במילוי תפוחי אדמה

דומה לפסטל המרוקאי. חומרים: 4 עלי פילו שמן שמן זית למריחה על עלי הפילו 3 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ומעוכים 1 בצל קצוץ ומטוגן מלח פלפל שחור גרוס שמן לטיגון להוסיף את הבצל המלח והפלפל לתפוחי האדמה, לערבב ולקרר. למרוח את עלה הפילו (לעבוד כל פעם עם עלה אחד כשהשאר מכוסים במגבת), במעט שמן זית (במברשת), לחתוך לרצועות ארוכות. לקחת רצועה אחת, להניח בקצה אחד שלה כף של תערובת תפוחי האדמה ולקפל למשולש (תוך כדי קיפול). את קצה הרצועה להכניס את קצה הרצועה בקיפול האחרון. לטגן ולהניח עד נייר סופג. להגיש חם. מגי
 

bali

New member
מנהל
../images/Emo154.gif אזני ההמן שהכנתי...

אתמול בערב הכנתי אזני המן (להזכירכם, פורים אצלנו זה היום)... זה בצק שאני מאד אוהבת. טעים, עשיר ומתוק, ואזני המן ממנו יוצאות דקות עם הרבה מלית. בצק פריך משובח מתאים לעוגיות, תחתיות לעוגות, אוזני המן - נירה שויאר 2 1/2 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים 1/4 כוס ברנדי, חלב או מיץ תפוזים 1 כף תמצית וניל 1 כף קליפת לימון מגוררת קורט מלח 200 גרם מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות למלית אפשר להשתמש במליות מוכנות כמו מלית תמרים, תמרים עם שוקולד, ממרח חלבה, ממרח שוקולד. (מלית תמרים מוכנה נקראת "תמרמלית" ויש בכל סופר) אפשר גם להכין מלית פרג לבד (מתכונים יש במנוע חיפוש) אפשר ללוש את הבצק במערבל חשמלי. במקרה זה יש להכניס את כל החומרים יחד - כולל המרגרינה / חמאה לקערה הגדולה של המערבל ולהפעילו ל- -3-5 דקות במהירות איטית. להכנה ביד, יש להכניס את החומרים לקערה שטוחה מלבד המרגרינה ולערבב, ואז להוסיף את המרגרינה או החמאה וללוש עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח. *גיוון: במקום הנוזלים הרשומים אפשר לקחת 3 כפות שמנת ו-2 כפות מיץ לימון. *הערות: כאשר משתמשים בבצק לאוזני המן רצוי לשהותו במקרר מספר שעות לפני שימוש. יש לעטוף אותו, כדי שלא יתייבש. עיצוב אזני המן: מרדדים את הבצק לעובי חצי סנטימטר וקורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן עגול. מניחים כפית של המלית באמצע העיגול ואוספים את הבצק לצורת משולש. אפשר לסגור אותו לגמרי או להשאיר במרכז חלל קטן שדרכו בולטת המלית. מורחים ביצה טרופה על הבצק. אופים על נייר אפייה בתבנית של התנור, בחום של 180 מעלות בערך 30 דקות או עד שאזני ההמן מזהיבות יפה. אפשר לפדר באבקת סוכר לפני ההגשה. והתמונה ממש מעכשיו...
 

bali

New member
מנהל
ותמונה של אחת בתקריב

יצאו לי 2 תבניות של אזני המן בינוניות, בערך 50 יחידות, עיגול הבצק היה לא גדול.
 

bali

New member
מנהל
המילוי - ממרח תמרים ושוקולד קנוי

"תרמרלית" שהוספתי לו גם קינמון. מלית ממש טעימה גם לאזני המן וגם לגלילות מבצק שק"ם.
 

רננות

New member
עינבל ניראים טעימים מאד

האוזניים . שוב חג מאד שמח בירושליים .
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה חמודה ../images/Emo13.gif

הן אכן טעימות מאד, התאפקתי לא לחסל אותן לפני שהמשפחה תקבל את החלק שלה... ראית איך אף אוזן לא נפתחה לי?
 
למעלה