שאלה על מתכון אבוד לעוגיות

clcl

New member
אוזני המן מקמח מלא \\של איילת עציונ

אוזני המן מקמח מלא \\של איילת עציוני בצק 200 גר' קוביות חמאה קרה 100 גר' אבקת סוכר חום כהה 2 חלמונים 350 גר' קמח מלא ו150 גר' קמח לבן מנופים קורט מלח 70 מל'נוזל קר =מיץ,חלב.50 מים 20 ברנדי וכו ' גרגרי אניס \\קליפת תפוז במעבד יבשים +חמאה עד לפירורים מוסיפים נוזלים לחצי דקה מוציאים עוטפים בנילון ונותנים מנוחה במקרר לפחות שעתיים מלית פרג 300 גר' חלב 250 גר' סוכר 100 גר' דבש 100 גר' חמאה 400 גר' פרג גרידת לימון מביאים לרתיחה חלב ,סוכר,דבש וחמאה, מוסיפים פרג מבשלים עד שהפרג סופח את הנוזלים מצננים מוסיפים גרידת לימון\\תפוז .... מומלצים בחום
 
מה עדיף למרוח על אזני המן ביצה

טרופה או להשאיר ככה? אם אני מורחת לא יהיה קשה לאבקת סוכר להישאר על האוזן המן?
 

איילאיל

New member
על בצק פריך אני לא מורח ביצה

אבקת הסוכר תשאר על האוזן, הרי מפזרים אותה לאחר האפיה ולפני ההגשה
 

BillB

New member
והשאלה החשובה יותר היא...

אתה עושה משלוחים?
 

a y a l u l a

New member
גם אני לא מורחת על בצק פריך

בדיוק לפני שעה יצאו מהתנור ונראים נהדר...
 

bali

New member
מנהל
אני דווקא כן מורחת ביצה על אזני המן

מבצק פריך, זה גם עוזר להן להידבק ולא להיפתח יותר מדיי (איפה שמחברים את הקצוות לצורת משולש). וגם אם שמים אח"כ אבקת סוכר היא נשארת.
 
bali, עשיתי את המתכון שלך אל תשאלי

שכחתי להפריד את הביצים ושמתי תמצית רום במקום וניל... התמצית רום לא נורא דווקא הוסיף אבל הביצים.... האוזני המן נפתחו לי בתנור נראה לי בגלל הביצים?! (לא יודעת ולא מבינה בזה יותר מידי) אבל לא כל כך נורא בסוף הכול מתערבב בבטן
 

bali

New member
מנהל
תשובה לגבי הביצים

אם שמת 2 ביצים בבצק אז הוא בטח היה רך מדיי ודביק מדיי. אם זה היה קורה לי הייתי פשוט מוסיפה קצת יותר קמח לבצק, אבל זה לא מה שגורם לאזני המן להיפתח, אלא מלית נוזלית מדיי והידוק לא מספיק של הבצק לצורת ה
. לדעתי אפשר גם במקום 2 חלמונים לשים בבצק ביצה אחת מס' 1.
 

סנדייז

New member
BALI הכנתי את הבצק פריך הזה ואכן

גם לי יצא הבצק מאוד רך ודביק.עכשיו כשאת אומרת לגבי הביצים אולי זה מה שעשיתי בלי לשים לב.הוספתי קמח ולא מעט. יצאו ככה חג פורים שמח
 

סולטנית

New member
אני עשיתי את אוזני ההמן לפי המתכון

שלך ומילאתי בתמרים עם אגוזים ויצא משהו משהו חלום, לא נפתחו, מרחתי בביצה וזה קיבל צבע יפה, אפיתי על נייר אפיה .. לא נשאר היום כלום- חוסל. תמיד אם לא מקפידים - יוצא בלאגן.
 

bali

New member
מנהל
שמחה שאהבת ../images/Emo13.gif

אני הכנתי את הבצק והוא במקרר ללילה כי לא היה לי כוח להכין, ומחר אאפה אותן ואקח לבית של אמא
 

bali

New member
מנהל
בבקשה: אזני המן מבצק פריך

זה בצק שאני מאד אוהבת. טעים, עשיר ומתוק, ואזני המן ממנו יוצאות דקות עם הרבה מלית. בצק פריך משובח מתאים לעוגיות, תחתיות לעוגות, אוזני המן - נירה שויאר 2 1/2 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים 1/4 כוס ברנדי, חלב או מיץ תפוזים 1 כף תמצית וניל 1 כף קליפת לימון מגוררת קורט מלח 200 גרם מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות למלית אפשר להשתמש במליות מוכנות כמו מלית תמרים, תמרים עם שוקולד, ממרח חלבה, ממרח שוקולד. (מלית תמרים מוכנה נקראת "תמרמלית" ויש בכל סופר) אפשר גם להכין מלית פרג לבד (מתכונים יש במנוע חיפוש) אפשר ללוש את הבצק במערבל חשמלי. במקרה זה יש להכניס את כל החומרים יחד - כולל המרגרינה / חמאה לקערה הגדולה של המערבל ולהפעילו ל- -3-5 דקות במהירות איטית. להכנה ביד, יש להכניס את החומרים לקערה שטוחה מלבד המרגרינה ולערבב, ואז להוסיף את המרגרינה או החמאה וללוש עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח. *גיוון: במקום הנוזלים הרשומים אפשר לקחת 3 כפות שמנת ו-2 כפות מיץ לימון. *הערות: כאשר משתמשים בבצק לאוזני המן רצוי לשהותו במקרר מספר שעות לפני שימוש. יש לעטוף אותו, כדי שלא יתייבש. עיצוב אזני המן: מרדדים את הבצק לעובי חצי סנטימטר וקורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן עגול. מניחים כפית של המלית באמצע העיגול ואוספים את הבצק לצורת משולש. אפשר לסגור אותו לגמרי או להשאיר במרכז חלל קטן שדרכו בולטת המלית. מורחים ביצה טרופה על הבצק. אופים על נייר אפייה בתבנית של התנור, בחום של 180 מעלות בערך 30 דקות או עד שאזני ההמן מזהיבות יפה. אפשר לפדר באבקת סוכר לפני ההגשה.
 

switch

New member
עשיתי את אוזני ההמן האלה ביום שבת

(רק עם חמאה במקום המרגרינה) ויצא מעולה
שמתי 3 שסוגי מילויים: ממרח תמרים ממרח תמרים עם פרג ממרח תמרים עם נוטלה ממרח התמרים סוליקו יצא הכי מוצלח (זה עם השוקולד יצא דביק כזה
)
 

bali

New member
מנהל
נראה לי שמדובר במקרוּנים...

יש מתכונים למקרונים בחיפוש. חפשי עוגיות "מקרון" או מקרונים.
 
למעלה